Viikon Ruokaostokset!

Iihana aurinko <3. Käytiin tänään koko konkkaronkka ulkoilemassa ja minimies oli niin mainion näköinen juoksiessaan pitkin poikin. Raivarit tuli tosin aurinkolasien takia, mutta pikku vikoja. Kävin eilen illalla hölkkäämässä ja oi miten ihanaa oli kun ei tarvinnut pelätä lentävänsä perseelleen. Ihana kevät <3! Sain eilen idiksen räpsiä kuvia meidän ruokaostoksista. Ruokaaiheisia postauksia en ole hetkeen tehnyt vaikka ne on tykättyjä, pahoittelut siitä. Ei ole vain tullut ideaa, mutta nyt kauppajuttua!

Olen aikamoinen kauppakassikyylä, joten tässä postauksessa vilkaisu meidän eilisiin ruokaostoksiin muille uteliaille. Käydään kerran viikossa isosti kaupassa ja tehdään aina arkena tarvittaessa täydennyksiä. Pari viikkoa meillä meni tosi hyvin ruokaostosten kanssa ja saatiin kauppalaskuja pienemmäksi, mutta viime viikolla homma levisi täysin käsiin. Käytiin pitkin viikkoa kaupassa ja matkaan tarttui herkkuja ihan liikaa. Nyt yritetään tormistautua taas.

Käydään aina Lidlissä ja Prismassa. Lidlin puolesta rummutan ihan täysin; paljon halvempaa! Ihan kaikkea meidän tarpeisiin sieltä ei kuitenkaan saa ja Prisma on siinä lähellä+sieltä saa s-bonusta, joten se on meidän toinen vakkarikauppa.

IMG_8487

IMG_8468

Joka viikko ostetaan iso kasa kasviksia ja hedelmiä. Kasvikset on suurimmaksi osaksi pakasteita, koska halpaa ja nopeaa. Tuorekasviksien vakkarit on kurkku ja tomaatti.

IMG_8469

Lihaa ostetaan joka viikko. Eniten meillä kuluu jauhelihaa. Käytän sitä myös työlounaisiin. Osa laitetaan pakkaseen, jos jotain kivaa löytyy tarjouksesta.

IMG_8471

Maitotaloustuotteista vakkarit on rahkat, turkkilainen jogu, kauramaito sekä normimaito. Ruuanlaitossa käytetään monesti Lidlin kevyt&paksu ruokakermaa.

IMG_8481

Lidlin hygit on myös hyviä. Suihkusaippua tuoksuu tosi hyvältä ja pyykipesuaine on myös edullista, mutta hyvää.

IMG_8472

Ja ettei menisi liian terveyspiipertämiseksi, niin kyllähän me herkkujakin ostetaan. Prisman irttarit on best!

Ja sitten itse kuitit sekä erittelyt isoimmista menoeristä:

 

IMG_8486

IMG_8484

Kasvikset/hedelmät/juurekset

Kurkku 2,18€

Tomaatti 1,17€

Banaani 1,50€

Porkkana 0,95 €

Peruna 1,49 €

Jääsalaatti 1,09€

Kiiwi 1,49€

Omena 0,67€

Mandariini 1,21€

Pakastekasvikset 8,23 €

= 19,98 €

 

Lihat/kalat/kanat

Tonnikala 3,27 €

Kana 3,99 €

Jauheliha 2,99 €

Koiranmakkara 3,78€

Jauheliha 9,15€

Kebab 4,49€

= 27,67€

 

Maitotalous/munatuotteet

Maito 1,50€

Rahka 6,56€

Salaattijuusto 1,55€

Tuorejuusto 1,89€

Kauramaito 1,79€

Ruokakerma 0,90€

Turkkilainen jogu 2,55 €

Kananmunat 3,84€

=20,56

 

Herkut

Sipsipussi 1,77€

Irtokarkit 2,64€

Suklaapatukka 0,35€

Zero limppari 2,69€

Energiajuoma 2,33

= 9,78€

 

Hygienia

Hammastahna 0,64€

Pesuaine 2,29€

Suihkugeelit 2,08€

= 5,01€

IMG_8467

Kolme Ikea kassia täynnä pöperöä.

IMG_8488

Nyt kelpaa syyä jonkunaikaa!

Ruokalistalla meillä on ensi viikolla jauheliha-porkkanaperunalaatikkoa, italianpata tonnikalalla sekä kebabkastiketta. Jokainen on kahden päivän ruoka.

Eli aika normaalia ruokaa syödään. Kasviksia joka aterialla normiruuan lisäksi, Eetulla ruokajuomana kauramaitoa ja meillä vettä. Raejuustosta ollaan luovuttu kokonaan ja kauppalasku pieneni n. 10€ verran sillä.

Yhteissumma kuiteilla oli 101,77€. Halvempiakin kauppareissuja ollaan tehty, mutta myös kalliimpia.

Tykkään analysoida juttuja joten oli ihan mielenkiintoista ynnäillä yksi yhteen miten paljon meni esim. lihoihin rahaa. Tehkää muutkin bloggarit tämä, haluun kyylää miten te muut käytte kaupassa!

 

Tänään ohjelmassa on vielä Anoppilassa käyntiä, meal preppausta ja salillakin pitäisi pyörähtää. Ilma on niin ihana, että lenkilläki olisi kiva vielä käydä. Ihanaa sunnuntain jatkoa <3

Mikä on teidän lemppari ruokakauppa? Paljon teillä menee viikossa ruokaan rahaa?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

 

Tiina / Fit Fat Mama

46 vastausta artikkeliin “Viikon Ruokaostokset!”

 1. Halvempi ole, jos joutuu ajamaan kauas että pääsee Lidliin, kuten tossa ostoksissa jauhelihoissa ei ksuheasti hintaeroa. Itse käytän Prismaa, joka on lähikauppa ja saa bonukset. Ajatelkaapa sitä kuka loppukädessä maksaa ruuan halvan hinnan: maanviljelijät. Niin, yllätys! Maitoa ei saakaan kaupasta vaan sen tuottaa joku maanviljelijä ja teollisuus jalostaa.
  jos ajatellaan et ruisleivän kilohinta on 4,36€. Siitä viljelijä saa 0,18€, kauppa 1,93€, teollisuus 1,75€ ja alv on 0,50€. Tämä laskelma tehty vuonna 2011 jolloin alv ruualle oli 11%, nyt se on 14%. Joten valtiokin tienaa rukiista enemmän kuin viljelijä. Ajatelkaa, veroja maksetaan enemmän kuin itse tuotteesta saa. Sitten vielä ihmetellään mihin tarvitaan maataloustukia. Niin kauan kun markkinataloudet päättävät viljanhinnan, tukia tarvitaan, jos viljelitä itse saisivat päättää, ei tarvittaisi, mut ruuan hintakin nousisi. Itse olisin valmis maksamaan ruuasta enemmän, jos vaan se säilyttäis kotimaisen ruuan tuotannon, nimittäin tätä menoa, ruoka tuodaan pian ulkomailta ja se vasta maksaakin.

  • Ei asuta sentään ihan korvessa, lidliin ajaa alle 10minuuttia joten ei bensaan niin paljon mene. Ruoka on ruokaa, en rupee analysoimaan juttuja noin pitkälle :). Ei se ero pelkästään jauhelihassa ole, jos 2 ikea kassillista ruokaa saa lidlistä 60€:lla, se ei ole kovin paljoa. Jostain lähikaupasta kun ostaisi saman verran niin menisi likemmäks 100€.

 2. Itse laskin että olen tällä viikolla kantanut 17 kassillista kotiin kaupasta tavaraa.Eli ruokakauppalaskumme on huima ,sillä asuuhan perheessämme 8 ihmistä ja koira. Rahaa kodin pyörittämiseen menee n 300-400e/viikko.Vaikka ostammekin usein tarjouksia ja ns.-30% tuotteita rahaa vaan palaa.Koirakaan ei syö mitään halpisruokia vaan kuivamuonista käy vain Frolic ja koiranmakkarat ja koska koira on isokokoinen saksanpaimenkoira makkaroita saattaa mennä kolme-neljä päivässä.Pitääpä aloittaa laskeminen vaikka jo tästä päivästä,koska kävimme huomisen ruokakaupat jo tänään kaikessa rauhassa.

  • Ohoh, teillä menee sitten hurjasti, mutta onhan teillä paljon syöjiäkin. Oletteko kysyneet esim. jostain tukusta? Meillä koira syö eläinkaupasta ostettuja nappuloita, ostetaan iiiiiso säkki kerralla. Lihana sitten koiranmakkara :).

   Kannattaa ehdottomasti ottaa kuitit talteen ja ynnäillä yks yhteen. Ihan mielenkiintoista :). Meillä heräteostokset on onneksi vähentyneet paljon, ennen oli isommat laskut

  • juu,laskin nettipankin kautta mitä olen kortilla maksanut niin summaksi tuli 451,65e mutta siinä nyt on kahvihamstrauksia kun oli cittareissa alennuksena.En ole kysynyt tukkukorttia koska olen ruokakaupassa töissä ja saan henkilökunta-alet kaikesta muusta paitsi tarjoustuotteista.

  • Hamstraukset aina nostaa hintaa, mutta tarjoukset kannattaa aina hyödyntää :). Meki harrastetaan sitä. Lihaakin on nyt monta pakettii pakkasessa. Okei, huippujuttu toi henkilökunta-ale 🙂

 3. Me käydään myös aina Lidlissä ja sit haen viereisestä K-kaupasta tarjoustuotteet sekä sen mitä jäi uupumaan. Lidl on vaan halpa <3 Mielestäni kuluttajaa ei voida syyttää siitä, että viljelijät saavat liian pienen katteen työstään, joka varmastikkin pitää paikkaansa. Pari juttua pisti teidän kauppalapussa silmään, kun itsekkin olen sellainen kauppalappukyylä ja lidlissä asioin. Yllätyin että Prisman kotimaista jauheliha on noin samoissa hinnoissa lidlin jauhelihan kanssa. Meillä munat on lidlissä halvempia kuin muissa kaupoissa. Kiva lukea että joku muukin käyttää 23% sika-nautaa, eikä aina vain sitä 10% nautaa. 🙂 Ja pakastekasviksia, ne vaan helpottaa ja monipuolistaa niin paljon, varsinkin talvisin. Kiva postaus, ehkäpä innostun itsekkin!

  • Lidli on super <3! K-kaupoissa on aina silloin tällöin myös hyviä tarjouksia, mutta normihinnat on paljon kalliimpia kuin lidlissä tai prismassa.

   Lidlin jauheliha oli sitä parempaa, naudanjauhelihaa ja prismasta ostettu perus sikanautaa. Mutta lidlin samanlainen sikanauta on melkein samanhintaista kuin prismassa. Prismassa laskivat nimittäin vähän aikaa sitten jauhelihan hintaa :). Me ostetaan kananmunat prismasta kun meillä kuluu niitä niin paljon ja noi on vähän isompia kooltaan.

   Joo meillä on 23%:sta ihan sen hinnan vuoksi. Kaadetaan aina rasvat pois :). Tee ihmeessä! Tuu vaikka linkkaa miulle se kun oot tehny, ois kiva nähä 🙂

 4. Meitä on kolme myös ja kyllä meilläkin menee rahaa ruokaan 150-200€ vähintään viikossa. Koskaan kaupassa ei tuu mietittyä hintoja. Ostetaan mitä tekee mieli. Toi ois ihan kätevää että miettis ennakkoon ruuat ja kävis vaan kerran viikossa tekemässä ostokset. Myös rampataa kaupassa jokatoine päivä

 5. Hei miekin haluun tehdä tämmöisen, kunhan mennään kauppaan joku päivä ihan kunnolla! 🙂 Ollut ajatuksissa muutenkin, mutta vähän jäänyt.. Heheh 😀 Aina unohtuu. Meillä on aika samannäköisiä ostoksia, mutta lihat korvataankin sitten muilla jutuilla 🙂

  • Joo miunki on pitäny tehä jo aikoja sit, mut oon aina unohtanu kuvata ruuat :D. Tein ton ekan kerran joskus vuos sitten viimeks.
   Tee ihmeessä,ois mielenkiintosta nähä millanen kauppakassi kasvissyöjillä on :).

 6. Oh ja utelias kyselee, että miksi kauramaito? Meillä Aisla juo kanssa, mutta ihan puhtaasti näiden lehmänmaitotutkimuksien takia 🙂

 7. Semmonen mitä oon aina suuresti ihmetelly.. miksi ihmiset syö tota rasvasta sika-nautaa? Itelle ei maistu sitten ollenkaan ku niin pahaa, on oikeesti huonoo rasvaa, ja lidlis on sitä naudanjauhelihaa joka on maksimissaan 10% rasvaa. Plus, terveellisempää koska sikaa ei suositella liikaa syötävän.

  • Koska hinta. Kilohinta on tossa niiiiiin paljon halvempi kuin vähärasvaisessa. Kaadan aina rasvat veke paistamisen jälkeen ja maustetaan reilusti, hyvältä maistuu :).

 8. Näitä on kiva lukea. Pitääpä itsekin tehdä joskus. Meillä menee poikkeuksetta kauppaan noin 70e / vko kun isosti kypsää plus täydennykset päälle. He-vi-osasto syö varmaan eniten meiän budjettia, rakastan tuoreita tuotteita. 🙂

 9. Ompa erikoista, että syöt terveellisesti ja harkiten, muttet kiinnitä huomiota ruuan puhtauteen. Jokin niinkin useasti nautittava juttu kuin ruoka, on meidän pöydässä taas erityisen katsonnan alla. No minun tapauksessani voidaan puhua jo fanaattisuudesta 😉 luomua ja kotimaista safkaa niissä raameissa kun vain pystyy ja saa 🙂 Nyt täälä on meneillään kampanja jossa pyrin hankkiutumaan eroon esim. muovisista leikkuulaudoista. Me syödään tajuamattamme muovia tuosta nuon vaan 🙁

  • Kyllä mielestäni kiinnitän huomiota ruuan puhtauteen, mutta puhdas käsite on siulle sit ilmesesti eri kuin miulle :). Ei olla koskaan erityisesti suosittu luomua tai kotimaista sen enempää kuin ulkomaista

 10. Tee kaurajuoma itse, niin litrahinnaksi tulee alle sentti. Osta sitä, missä ei ole tuoteselostetta eli aitoa kermaa. Listalta puuttuu kotomaan juurekset ja kaalit, joiden kilohinta on euronpari riippuen kaupungista. Tomaatti ja kurku ja salaatti on kasvatettu kasvihuoneessa ja ravintoa ei juurikaan ole eli todella kallista vettä.

  • Täällä taas joku ituhippi miettii elämää syvemmälle. Kaikilla ei ole aikaa tai kiinnostusta tehdä jtn kauramaitoa itse, kun kaupasta sitä kerran saa ostettua! Tällä periaatteella ei olis muuhun aikaa, kun kierrellä ympäri maatiloja etsimässä kaalia ja kyökkiä keittiössä kauramaidon ääressä. Älyhoi!

  • Juureksiahan on tuossa mukana; porkkanaa ja perunaa. Jotenkin huvittavaa kun kaksplussan sivulle kommentoit nimelläsi, mutta blogin puolelle nimimerkillä Ei hyvää päivää.

  • Pakko kommentoida tähän vielä, että jos tekee kauramaidon itse, niin sittenhän siinä ei ole niitä lisättyjä kalsiumeja ja vitamiineja, jotka tekee siitä vastaavan kuin tavallisesta maidosta. Sama syy, miksi ei voi ostaa kauramaitoa luomuna 🙂

 11. Noita juureksia voi saada viljelijältä myös suoraan hankittuna. Meillä kaikki vihannekset tulee pienviljelijältä ja on taatusti puhdasta luomua mutta ilman luomun kallista hintaa.

 12. Meki käydään lidlissä, mutta välillä ärsyttää kun siellä hyllyt humisevat tyhjyyttään. Oman tilan naudanlihaa on pakastin täynnä. Siinä säästää kauppalaskussa. En oo ruokaostoksista kirjoitellut, mutta kirjasin ylös mitä ruokia ollaan kuukauden ajan syöty kotona. Huomasin, että kyllä sitä tulee kaikenlaista väsättyä.

  • Ennen käytiin aina sunnuntaisin kaupassa, mut sillon oli just toi ongelmana. Vaihdettiin päivä lauantaihin joten jopas saa pöperöä :).

   Pitäiskin ite ottaa ruokalistoja ylös kuukauden ajalta, kiitti ideasta :)!

 13. Erikoista, että muut kommentoijat leimaa ekohipeiksi, jos joku neuvoo sua tekemään kauramaitoa itse;) tässä tää ekohippi ei vissiin ollut kovin mairitteleva ilmaus. Ruokaan todellakin uppoaa paljon rahaa, mutta suunnitelmallisuudella ja esimerkiksi kauden vihanneksiin panostamalla hintaa saa kyllä alas, just niinkuin teetkin. Itse arvostan hyvää ja hyvintuotettua ruokaa paljon ja yritän mahd mukaan ostaa suomalaista ja lähiruokaa, tässä ruokaringit on hyvä apu. Nää on vaan valintoja, joita jokainen tekee. Ärsyttävää, että jos joku haluaa välittää vähän enemmän, niin toisten täytyy heti hyökätä nimittelemään. En siis tarkoita tässä mitenkään sua, luin vaan näitä tähän tulleita kommentteja. Jos sä ostat pakastevihanneksia, niin sehän on musta vaan hyvä että ylipäänsä ostat vihanneksia. Itse haluun vaan omani mieluiten tuoreina, joten oon varmaan myös jonkunlainen tuoresuomihippi.

  • Joillekin luomu ja tuoretavarat on tärkeempiä kuin toisille. Itse en ole ikinä tuijottanut luomutuotteita sen enempää kuin ulkomaisia tai ”normituotettuja” kotimaisia. Oon vaan joissakin ruoka-aineissa aika pihi joten tuntuu tyhmältä maksaa todella paljon enemmän vaikka tomaatista kun toinen vaihtoehto on halvempi ja maistuu suht samalta :D.

   Tuoresuomihippi, heheh hauska nimike :). Tuorekasviksia söisin enempi muuten, mutta oon niin laiska pilkkomaan, pakasteet on nii kätsiä :).

 14. 🙂 tämä oli kiva postaus ja olet saanutkin mielenkiintoisia kommentteja!
  Meidän taloudessa minä olisin valmis Lidliin edullisempien hintojen perässä, mutta puolisoni ajattelee juuri kuten täällä moni on kirjoittanut…eli ostamalla suomalaista kannatamme suomalaista jne. Tavallaan olen häneltä oppinut tämän ajattelun nyttemmin itsekin ja suosin useimmiten suomalaisten maitotilojen tuotteita ja kasviksia 😀 ennen tapaamistamme ostin vaan halvinta… mutta minä se edelleen oon, joka kilohintaa kyttään 😛

  • Kiva kun tykkäsit :)! Mukavasti on tullut kommentteja, ihan yllätyin miten paljon perusostokset herätti keskustelua, mutta kiva vaan!

   Me kyylätään kummatkin kilohintoja, ollaan ihan haukkana aina :D.

 15. Nää kauppajutut tuntuu toiselle olevan henki ja elämä, ainakin kommenttien perusteella 😀
  Myö käydään prismassa, koska on laskettu, että juuri MEIDÄN kauppakassi tulee halvimmaksi sieltä/s-marketista. On tietyt tuotteet mitä kuuluu viikosta toiseen, ja kauppakassi pysyy lähes samana aina. Toisilla on erilaiset ostokset, ja ne voi tulla Lidlissä halvemmaksi. En tajua tätä miks ihmiset tulee neuvomaan ja syyttelemään, jos haluut syödä halvempaa sika-nautaa niin syöt, itse en sitä suuhuni laittaisi, mutta empä usko että se siun persettä kutkuttaa 🙂 Oon itse niin ”nirso” että rahkat on oltava ehrmannia ja maito valtiota, lihat atriaa/tuoretiskistä joten siksi Lidlissä en käy, mutta oon onnellinen teidän puolesta, että se on teille sopivin pulju! 🙂

  • Joo niin näyttää, ja mie luulin olevani tarkka :D. Ihmisten ostokset on erilaisia joten toki voi olla eri ihmisille eri kaupat itselleen edullisempia :).

   Heheh, mie en ees tykkää ehrmannista, lidlin versio on paljon parempaa :).

   Kiitos kommentista 🙂

  • Lidlin lihat on muuten Atriaa (jos muistan oikein.. ) Tai ainakin jotkut on 😉

 16. KIva postaus! Mielenkiinnosta kysyn, että mitä aineksia tulee tonnikala-italianpataan? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta