Videopätkiä salilta: Peppu

Otan salilla useasti videoklippejä liikkeistä ja tällä kertaa vuorossa peppu. Tässä hapa-videoita ja Tässä selkä-videoita. Toissa viikon jalkatreenissä sain kerrankin pepun kipeäksi, yleensä miun on hankala saada kunnon tuntumaa sinne, vaan liikkeet menee pikemminkin takareisille.

Tässä tämän hetken pepputreenin top 3-liikkeet.

1 jalan SJMV Smithissä


 
Miulla on tosi huono tasapaino ja ainoastaan smithissä tehtynä saan veivailtua ilman tunnetta, että kohta kaadun. Viime jalkatreenillä smith oli koko ajan varattuna ja jouduin tekemään liikkeen käsipainolla. Huojutti koko ajan, enkä saanu paikkoja läheskään niin kipeäksi. Pöh. Ensi jalkatreenillä vaikka jonotan smithiin.
 
 
 
Sumokyykky kahvakuulalla
 
 
 
Kyykkään mahdollisimman alas ja ylös noustessa työnnän lantiota eteenpäin ja puristan samalla pakaroita yhteen. Kädessä 24kg kahvakuula.
 
 
 
Lantionnosto tangolla
 
 
 
 

 Lantionnostoa monet tekee myös penkillä tai smithissä, mutta tässä esimerkkinä se kaikkein yleisin mitä myös pumppipamppi tunneilla monesti veivataan. Itse sain liikkeen parhaiten perille niin, että ylhäällä puristin pakaroita yhteen ja en laskenu liikettä ihan alas asti. Liikerata hillitysti ja ajatus töitä tekevässä lihaksessa. Näin lihasjännitys säilyy kokoajan. Jalkojen asentoa vaihtamalla saa muuteltua tuntumaa. Itselle kävi hyvin tuo, että paino oli kantapäillä. Kannattaa kokeilla eri tyyleillä mikä on itselle paras.

Ainiin! Lukija esitti toiveen, että esittelisin kuntosalin laitteita. Loistava idea!
 Tulossa on siis jossain vaiheessa video/kuvakoosteita salin yleisimmistä akka/taljalaitteista. 
Vaatii vain hieman kikkailua, että saan kännykän aseteltua  videokuvia varten.

Onko toiveita millaisessa muodossa laite esittelyn tekisin?
Tiettyjä laitteita mitkä erityisesti mietityttää?
Tietyille lihasryhmille olevia laitteita mitä haluatte nähdä?

Itse suosin vapaita painoja, mutta toki aloittelijoille taljalaitteet on alussa ehkä hieman turvallisempia ja monesti ne sijaitsee eri paikassa kuin varsinainen vapaapainopuoli. Saliharrastusta aloittaessani en nimittäin melkein uskaltanut mennä vapaapaino puolelle kun Isot Äijät pelotti ja jäin tekemään liikkeitä akkapuolelle :D.

-Tiina 

Tiina / Fit Fat Mama

2 vastausta artikkeliin “Videopätkiä salilta: Peppu”

  1. Taas täällä kommentoimassa 😀 Kivoja videoita, ja tosi hyvä idea antaa vähän vinkkejä salireeneihin 🙂 Itse lähin kans (vihdoin) helmikuun alusta salille, tuossa oli semmonen 2v tauko, raskaus ja nyt kun Minimies on 11kk, ni jotenki on löytyny sellanen ”tasapaino” tähän arkeen, että itse pääsee salille ja koiralenkit sopii myös hyvin iltoihin 🙂 Virkistävää! Ja eikai tuosta nyt haittaa oo jos painokin vähän hilautuis alemmas ja näistä ”löllöistä” vähän pääsis eroon 😛 ennen itse mieluummin kävin jumpilla, oli miula myös saliohjelma, mut nyt vaan salihommia! Alku tässä meni sopivia painoja hakiessa, nyt näyttää siltä että vihdoin pääsee tekee ohjelmaa ilman pähkäilyjä kun taitaa painot olla tän hetken ”maksimissa” 🙂 Että ei muuta kun intoa ja jaksuja saleiluun sinne, ja lisää vinkkejä kehiin 😉 Ps.kivoja salivaatteita olit tilannu 🙂 -Veera

    • Kiva vaan kun kommentoit ja kiitoksia :)!
      Joo alussa meni miullakin sopivien painojen löytymiseen aikaa. Joko oli liian pienet painot tai liian isot ja tekniikka kusi :D.
      Mieki käyn koiran kanssa lenkkeilemässä, tosin nykysin käyny liian harvoin ku motivaatio jotenkin ihan kadonnu siihen. Saajo (meidän koira) kun on uros niin jatkuvasti haistelee ja pysähtelee nii miulla menee hermo :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta