VAUVA VS. TAAPEROAIKA

Tuntuupas ihan oudolta, että nyt on jo vappu-aatto. Ennen muinoin se oli suurikin ryyppyjuhla, tänä vuonna juhliminen tapahtuu dietin vuoksi rahkalla ja marjoilla haha! Simasta en onneksi edes tykkää ja viime viikonloppuna vedin munkkeja niin paljon ettei edes tee mieli. Vapputorilta pitää ainakin käydä Eetulle hankkimassa ensimmäinen ilmapallo, toivottovasti valikoimassa on Muumi-palloja, hän kun on niin suuri ”muummi” fani.

Eetu on meidän ensimmäinen lapsi joten koko vauva-taaperoajan seuraaminen on ollut aika jännää. Päivittäin ihmettelen miten meidän, kahden tavallisen talliaisen lapsesta onkin voinut tulla noin ihana. Katselin vanhoja videopätkiä vauva-ajoista Eetun kanssa ja rupesin miettimään,että vaikka vauva-aika oli opettavaista ja ihanaa,nautin nykyhetkestä paljon enemmän.

Vauva -ja taaperoaika poikkeaakin melkoisesti toisistaan ja sanon tämän täydestä sydämestäni: Ihanaa kun lapsemme on Taapero, eikä enää vauva! Onhan vauvat söpöjä ja kaikkee voi hellanlettas, mutta Taaperoaika rökittää tissi-kakka-kitinä-mikä hitto sitä vaivaa-huono uni kombovuoden 6-0.  Nyt Eetu on jo oma persoonansa, ihana pieni ihminen joka oppii koko ajan uutta. Tällä hetkellä rakastan häntä enemmän kuin ikinä <3.

Tein vähän vertailuja vauva-aikaan vs. nykytilanteeseen.

 

IMG_6585

 

Vauvan ruokailu. Tissiä, tissiä, tissiä ja tarvittaessa korviketta pullosta. Ruokailut piti olla just eikä melkein vähintään 3tunnin välein tai tapahtui kauheita. Tiheän imun kaudesta puhumattakaan jossa olin naulittuna sohvaan ja vauvaan. Vaikka imetys oli myös ihania läheisyyden hetkiä, niin tykkään paljon enemmän tilanteesta jossa en ole tissin orja. Tai maidon lämmityksen. Kiinteiden harjoittelu joissa ensimmäinen kokeilu osottautui failiksi ja vauva huusi kipua. Kesän syömättömyysjakso, josta seurasi kasvukontrollit ja ihmettely meidän lapsen pienikokoisuudesta. Ärh.

Taaperon ruokailu.  Lähes kaikkea ruokia maistellaan mielellään ja tuntuu erävoitolta kaikkien aikaisempien ruuanhaluttomuus jaksojen jälkeen kun Eetu pyytää ”lissää”. Minimies osaa syödä itse, joka oli ”yhyy miun vauva on jo niin iso” hetki kun hän sen taidon aikanaan oppi.
IMG_6771

 

Vauvan uni. Yöheräilyjä joiden lukumäärää ei edes aamulla muistanut. Käsittämättömiä huutokohtauksia ja vanhempien tappelut univajeen takia.

Taaperon uni. Vuoden täyttämisen jälkeen unet alkoivat vihdoinkin parantua. Kokonaisia öitä on nykyisin useampia kuin rikkonaisia. Eetu herää kyllä välillä vieläkin, mutta rauhoittumiseen riittää tutin laittaminen suuhun ja soittorasian päälle laittaminen. Sairastelut ja hampaiden tulot on poikkeuksia, silloin minimies heräilee vähän väliä, mutta se on ihan normaalia.

 

IMG_0194

 

Vauvan tekeminen. Haha ai kauhee tulipa huono sanavalinta, ei alulle laittaminen vaan se mitä vauva tekee haha! Noh, vauvahan ei vielä osaa tehdä mitään. Näyttää söpöltä tuituituitui. Ja syödä. Ja nukkua.

Taaperon tekeminen. Osaa -ja haluaa tehdä vaikka mitä! Piirtäminen, ulkona oleminen, ylipäätänsä aktiviteettien keksiminen on huomattavasti mukavampaa nykyisin kun toinen osaa ja on kiinnostunut tekemään asioita. Koin vauvavuotena huonoa omaatuntoa vähäisistä aktiviiteista, mutta ei Eetua edes kiinnostanut silloin niin paljoa esim. ulkoilu. Ennen karttelin ulos lähtemistä, nykyisin se on jopa mukavaa! Viime viikonloppuna olin kahdelleen pojan kanssa puistossa, enkä kertaakaan katsonut instaa/facee yms. Ei tullut edes mieleen. Siinä me istuttiin kummatkin hiekkalaatikolla ja tehtiin hiekkakakkuja.

 

IMG_5154

Vauvan vaatteet. Niin söpöjä että voi tsösses <3. Mutta käyttöikä ei ollut pitkä.

Taaperon vaatteet. Käyttöaika on huomattavasti pidempi! Meillä on laatikossa vaatteita jotka on olleet monta kuukautta käytössä ja ovat vielä just sopivia.

 

Vauvavuosi meni hurahtaen näin jälkikäteen ajateltuna ja tottakai pitäisi silloin osata elää hetkessä ja nauttia vauvan tuoksusta, pienestä ihmeestä. Mutta on se silti niin ihanaa kun lapsi osaa jo kommunikoida. Tottakai uhmakohtaukset koettelee hermoja, mutta itse ainakin henkilökohtaisesti siedän enemmän huutoa kuin vauva-ajan kitinää jolloin ei tiennyt mikä nyytteröä vaivaa. Pahimmat uhmakohtaukset on varmasti edessä päin, mutta tämän hetkinen ikä on miusta tosi ihana. Pitää ottaa paljon valokuvia ja videokuvaa jota on sitten myöhemmin ihana katsoa <3.

 

 

Kumpi aika siusta on/oli nautittavampaa? Vauva vai Taapero?

Tiina / Fit Fat Mama

10 vastausta artikkeliin “VAUVA VS. TAAPEROAIKA”

  1. Täsmälleen samaa mieltä! 😀 meidän poika taisi olla kyllä poikkeuksellisen itkuinen tapaus ensimmäisen vuoden, johtuen refluksista ja väsymyksestä, reppana kun ei saanut nukutuksi kivultaan 🙁 nyt meillä asuu villi ja temperamenttinen taapero ikää 1,5 vuotta :)ja hän nukkuu! 😀

  2. Ehdottomasti taaperoaika! Miusta on ihanaa miten voi tehdä kaikkea yhdessä ja taapero ymmärtää jo niin hyvin ohjeet ym. Molemmissa on totta kai puolensa, mutta taaperoajasta ainakin mie nautin paaaaljon enemmän. 🙂

  3. Taaperoaika aivan ehdottomasti mielekkäämpää! Vauvat ovat suloisia mutta se jatkuva hälytysvalmiudessa oleminen aika raskasta. Niin ihanaa kun päiviin ja elämään tulee selkeyttä. Taaperon kanssa voi leikkiä ja touhuta kaikkea. Sekin vaikuttaa paljon kun öisin jo nukutaan.

    • Monta kohtaa johon samaistun ja ehdottomasti ihanaa kun eile ole ihan niin kellon orja mitä vauva-aikana :). Ei ole katastrofi jos ruoka viivästyy hieman, vauva-aikana se aihetti heti hirmuisen huudon 😀

  4. Tää on mustakin just sitä parasta aikaa! Uutta opitaan joka päivä ja juttuakin alkaa tulla kivasti. Ei siis myöskään ikävä yösyöttöjä, tissittelyä tai mahavaivoja – vaikka vauvat ihania ovatkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta