Vatsahaaste ja herkuttomuus suoritettu!

Aloitin vatsahaasteen 1.4 ja herkuttomuuden 21.4. Vatsahaaste kesti kuukauden ja herkuttomuus kolme viikkoa.

Vatsahaasteelta en odottanut mitään erikoisia tuloksia, koska suurin miun ongelma on nimenomaan se löysä nahka. Tein kuukauden aikana yhteensä 2045 vatsalihasliikettä -ja itseasiassa enemmänkin, koska tein välillä youtubesta löytyviä klippejä. Määrä kuulostaa suurelta, mutta haasteessa toistomäärät nousi pikkuhiljaa portaittain ylöspäin ja välissä oli myös lepopäiviä. Tavoitteenani oli lähinnä kasvattaa vatsalihasten voimaa ja tavoite täyttyi. Loppu kuusta vatsalihakset jaksoi paremmin painaa toistot läpi.

Tein vatsat sarjoissa, yleensä 20kpl kerralla. Vaikka vatsahaasteessa toistot oli merkattu perus rutistuksina tein liikkeitä vaihtelevasti. Jalkojen laskuja, sivurutistuksia, jalat ylhäällä rutistuksia jne. Haasteen puolivälissä koko homma alkoi jo kyllästyttämään, mutta tein silti viimeiseen asti. Ken leikkiin lähtee, se leikin kestäköön  ja silleen. Minuu ärsyttää tyypit jotka on niin olevinaan, että NYT lähtee, NYT teen haasteen loppuun ja diipapaa. Todellisuussa tyyppi vetää kaksi päivää rutistuksia ja jättää homman kesken. Vaikka itseänikin alkoi homma jossain vaiheessa puuduttamaan, niin hei kamoon! Ei ole kovin vaikeeta, eikä vie kovin paljoa aikaa päivästä.

Muutoskuvat on vähä turha laittaa kun mitään muutosta ei tapahtunut, mutta tässäpä nämä silti.

Ennen

IMG_8528

Jälkeen

IMG_5097

Ennen

IMG_8527

Jälkeen

IMG_5094Huomaa miten eri valo ja väri vaikuttaa siihen miltä vatsa näyttää. Jälkeen kuvissa näytän pakastekalkkunalta, mutta ennen kuvissa iho näyttää ruskeammalta. Toivottovasti reissussa saan ihon kunnolla ruskeeks! Muutosta ei näyttänyt tulevan lainkaan, mittoja en kuitenkaan ottanut. Sellaiselle joka ei normaalisti harrasta liikuntaa, tuloksia olisi varmasti tullut suuremmalla todennäköisyydellä. Kun tuo nahka joskus lähtisi veke, niin olisin tosi happy.

Herkuttomuus oli toinen juttu. Herkuttomia jaksoja olen pitänyt aikaisemminkin useaan otteeseen, edellisen kerran tammikuussa. Olen sen verran itsepäinen, että jos tosissaan päätän jotain, en luovuta. Välillä teki ihan törkeesti mieli herkkuja ja mielitekoa vastaan piti taistella. Välillä taas homma meni ihan fine.

IMG_5223

Herkku voi tarkoittaa toiselle toista ja toiselle toista. Jos syön vaikka banaanirahkaa, ei se ole mikään herkku. Hyvältä maistuu, mutta en käsitä sitä silti herkkuna. Jollekin rusinat tai vaikka hedelmä on herkkua. ”Ou mai kaad, siis siinä on sokerii” -joo hedelmäsokeria. Pulla, kakku, keksi, munkki on herkkua, ei mikään hiton hedelmä. Jakson aikana tein esim. lämpimiä voileipiä, juustosarvia ja kinkkupiirakkaa. Tein ne kevennetyillä ohjeilla, enkä tunkenut niihin kiloa juustoa. Karkit, keksit, jätski, kakku jne kaikki oikeat herkut oli nou-nou.

Jossain oli tutkimus, että kahden viikon tauon jälkeen sokeria ei edes tee mieli. Veren sijaan miun sisällä virtaa varmaan sitten osittain sokeri, koska kyllä mielitekoja tuli sen kahden viikon jälkeenkin. Äitienpäivänä sain herkku aamiaisen vuoteeseen eli alotin herkuttelun heti aamusta. Voin kertoa, että hyvää oli!

IMG_5226

Herkuttelun jälkeen huomasin, että sokeria teki paljon enemmän mieli. Elimistö oli varmaan niin onessaan kun annoin sille tauon jälkeen sokeria ja se huuti lisää. Eilen ennen salille lähtöä tuskastelin ja tuli melkein fyysiset oireet sokerin himosta. Kaapissa suklaalevy ja karkkipussi huuti nimeäni, mutta sain vältettyä kiusauksen.

IMG_5240
Eetukin olisi halunnut, ei tietenkään saanut. Äitin poika 😀

Reissussa en mieti kaloreita tai tutki ravintosisältöjä. Jos tekee mieli, syön. Elän kuitenkin normaali arkipäivät sen verran kurinalaisesti herkkujen suhteen, joten ei se maailmaa kaada jos yksi viikko menee possuillessa. Sunnuntain herkuttelelun jälkeen meni pari päivää ja vaaka näytti samaa kuin ennen herkuttelua, joten jos saan pari reissu kiloa, ne on nopeasti selätetty. Saa nähdä miten kovat vieroitusoireet tulee kun palaan natsilinjalle takaisin, mutta se on sen ajan voi voi.

Muutama lukijoista lähti vatsa -ja herkuttomuus haasteeseen mukaan. Miten teillä meni?

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

10 vastausta artikkeliin “Vatsahaaste ja herkuttomuus suoritettu!”

 1. Hyvä sinä! Mäkin tein maaliskuussa vatsahaasteen kiltisti loppuun ja huomasin kyllä, että masun lihasvoima kasvoi. Näkyvät tulokset tosin jäivät piiloon;)

  Mä oon huomannut ihan saman, kun herkkulakon jälkeen saa sokeria, niin kroppa ei meinaa saada siitä tarpeekseen ja himottaa ihan jatkuvasti…ei kivaa! Ruotuun pääseminen on supervaikeaa…

  Miksi en voisi himoita vaikka selleriä? yöööök, ehkä siksi 😀

  http://liliesandginger.blogspot.fi

  • hehe, miulla on sit kohtalotovereita, teki haasteen tai ei, niin nahkalöllö roikkuu mukana :D. ärsyttävää :/
   oiski kyl superii jos karkin sijaan himoitsisi jotain yyber terveellistä :D.

 2. Heippa
  Mä tein vatsahaasteen, tein aina kaikki vatsarutistukset kerralla, välillä vaihdellen likettä.
  Kyllä itellä huomasin pientä edistystä. Mulla ei ihan kauheesti ole vatsan seudulla rasvaa
  ni jännittäessä näkyy jo palikoiden hahmot 😀 ja nyt jatkanut ja ihastunut voimapyörään.
  Oon tehny vatsoja aika laiskasti mut sain tosta sun haasteesta kipinän ja matka jatkuu 🙂
  Herkkulakkoon en ryhtynyt, ku syön herkkuja kerran viikossa yhden cheatmealin verran
  ja siitä en luovu 😀

  • Oi, se on voinu poltella mukavasti jos on tehny kaikki putkeen :). Mie tein mös silleen, että vaihtelin liikkeitä. Homma pysyi edes jotenki mielenkiintoisempana. Miulla jännittäessä ylävatsa on ihan jees, mut alavatsassa majailee toi nahkaröllö ja kyljissä hormonihötöt :D.
   Voimapyörä on kyllä tosi tehokas! Ite en oo tehny sillä aikoihin..pitäiskin kokeilla pitkästä aikaa. Se käy miulla vaan yleensä ikävästi alaselkään :/.

   Kiva että sait vatsatreeniin uutta intoo ja yks cheatti viikossa on jees, saa aineenvaihdunta buustia :).

  • No mut vaikka sortuu, niin tärkeintä ettei herkuttelu jääny päälle ja sait skarpattuu muuten :)!

 3. Mä lähin mukaan molempiin! Vatsalihasjuttu oli vähä boring mut tein silti loppuun. Mut herkuttomuus oli ihanaa! Oon kauhee sokerihiiri ja ton lakon aikana tuli niin hyvä olo ku ei vetäny mitää kakkia 😀 vaatteet mahtuu paremmin päälle ja yleinen fiilis on pirtee! Söin vaan äitienpäivänä herkkuja ja nyt oon ollu taas ilman ja aattelin yrittää ollakki 🙂

  • Niin mie muistinkin,että sie olit reipas ja lähit kumpaakin mukaan :). Jes, tosi kiva kuulla et siulla meni kummatkin loppuun asti :)! Siitä tulee kyllä onnistumisen fiiliksiä kun vaatteet istuu paremmin eikä turvota. Miulla teki tänään ihan törkeesti mieli karkkii ja olin jo lähellä sortuu, mutta onneks en :).

  • Siitäki tulee kyl huippu fiilis, kun ei sorru, vaikka kuinka tekis mieli 😀 ai että, kiva saada kiksit jostain näinki pienestä asiasta! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta