Valokuvaus

Lukija pyysi tekemään postauksen valokuvauksesta, joten tässäpä höpöttelyä ja esittelyssä meidän talouden kamerat.

En ole todellakaan mikään Pro valokuvaaja ja vasta lähiaikoina homma on alkanu enemmän kiinnostamaan. Luvassa ei siis ole mitään ammattisanastoa tai slangia. Meillä on kotona myös kirja, jossa opetetaan valokuvauksen taitoja, mutta arvatkaa vaan olenko jaksanut keskittyä pänttäämään sitä. Noot. Tuomas on onneks saanu hinkattua miun päähän muutaman basic-jutun, mutta pakko myöntää etten ole ollut mikään paras oppilas :D.

Tykkään valokuvista yleisestikin ja meillä on niitä kotonakin aika paljon esillä. Myös hääteemana on valokuvaus. Mustavalkeat kuvat on ehdottomia lemppareita! Pitäisi postauksiin laitellakin useammin mv-kuvia. Valokuvat on kivoja ja kauniita, mutta pelkät maisemakuvat on aika boring. Ihmiset ja eläimet kuvissa on paljon mielenkiintoisempia.

Sitten nämä meidän kamerat:

Canon EOS M

EOS-M_Angle6_tcm22-945143
kuva

 

Helposti mukana kulkeva 18 megapikselin kompakti järjestelmäkamera vaihdettavilla objektiiveilla. Helpot luovat säädöt ja erinomainen suorituskyky vähäisessä valossa takaavat upeat kuvat.

 

Edut

 • Digijärjestelmäkameran laatu pienessä rungossa
 • Älykäs näkymäautomatiikka
 • Vaihdettavat objektiivit monipuoliseen kuvaukseen
 • Pehmennettyjen taustojen luonti
 • Helppokäyttöinen kosketusnäyttö
 • Tunnelmallisia valokuvia vähäisessä valossa
 • Full HD -videot ja videokollaasi
 • lähde

Miun ikioma, ihana minijärkkäri. Ostin tämän alkuvuodesta ja olen räpsytellyt ihan huikean paljon kuvia. Kameran mukana tuli kuvassakin näkyvä pieni salama, mutta sitä en ole koskaan käyttänyt. Pyrin ottamaan kuvat luonnonvalossa, koska laatu on silloin kaikista paras. Aina se ei ole tietty mahdollista, mutta onneksi on olemassa kuvanmuokkausohjelma. Suurin osa postausten kuvista on otettu tällä.

Kamerassa ei ole normaalia etsintä, vaan valokuvattava näkyy näytössä. Tuntui alussa tosi hassulta, mutta siihen tottui nopeasti. Näyttö on kosketusnäyttö ja sitä on tosi helppo käyttää.

Mukana tuli yksi perus objektiivi, mutta ostin sellaisen adabterin jonka avulla saan käytettyä tarvittaessa Tuomaksen objektiiveja.

Kameraan olen ollut erittäin tyytyväinen ja se on niin ihanan pienikin vielä <3! Faktatietoja en tosissaan kehtaa ruveta pahemmin luettelemaan etten vahingossa kirjoita omiani, mutta lisätietoja voit lukea halutessasi Canonin-sivuilta.  Ainoa miinus kamerassa on se, ettei kameraan saa kiinnitettyä kaukosäädintä. Tai siis sellaista joka tökätään kameraan ja itse voi mennä töröttämään kauemmas kamerasta ja kun sellaisesta kapulasta painaa, niin kamera ottaa kuvan :D. Hyvä selitys, mutta ehkä tajusitte. Pitäisi aikuisten oikeesti ottaa hommaksi perehtyä kameraan vähän enemmänkin, nyt kun aikaakin on.

IMG_3936
miun kameralla otettu

 

IMG_4657
tämäkin

Minillä saan otettua myös tosi hyviä kuvia ja taustan sumeaksi jos kuvattava on lähellä. Jos kuvattava on kaukana, tausta ei sumene. Olisi kiva saada joskus ”pro” päivän kuva-kuvia joissa tausta olisi sumea.

Sitten Tuomaksen kamera:

Canon 60D

IMG_4587

Löydä sisäinen luovuutesi EOS 60D -kameralla. Kääntyvän nestekidenäytön ja edistyneiden luovien ominaisuuksien avulla tallennat laadukkaita valokuvia ja Full HD -videoita.

Edut

 • 18 megapikselin APS-C-kokoinen CMOS-kenno
 • Edistyneet luovat ominaisuudet
 • Kääntyvä 7,7 cm:n (3,0 tuuman) nestekidenäyttö (kuvasuhde 3:2)
 • Full HD -videokuvaus
 • DIGIC 4 -prosessori
 • ISO 100–6400, laajennettavissa arvoon 12 800
 • 5,3 kuvaa sekunnissa, jopa 58 JPEG-kuvaa
 • 9 ristikkäistyyppisen tarkennuspisteen automaattitarkennusjärjestelmä
 • iFCL-mittaus, 63 alueen kaksikerroksinen mittausanturi
 • lähde

Tuo on Tuomaksen aarre. Olen ihan pelko perseessä silloin kun otan tolla kuvia etten vaan vahingossakaan tiputa sitä :D.

IMG_4589 IMG_4590Oheistuotteita (voiks noin sanoo :D) tuohon kameraan löytyy :

Laajakulma -ja makroputket, salama, kaukolaukaisin systeemit ja jalusta. Jossain vaiheessa hankitaan sellainen muotokuviin (?) tarkoitettu putki.

20140327_140803 20140327_140815 20140327_140830Isoveli -ja pikkuveli Canonit :D.

IMG_7933 Eetun kuukausipostauksissa nähtävät kuvat otetaan yleensä Tuomaksen kameralla. Minimies köllöttää mustalla karvamatolla ja me räpsitään.

IMG_8331Eetun puolivuotiskuvat otettiin kotona. Levitettiin sohvalle harmaa verho ja laitettiin kamera jalustalle ettei vahingossakaan heilahtaisi.

IMG_8513Jos haluan itsestäni kuvan kauempaa ja Tuomas ei ole huudeilla, niin laitan kameraan kaukolaukaisimen. Miulla on kädessä sellainen ohjain jota painamalla kamera ottaa kuvan. Jalusta, laukaisin ja salama käytössä.

IMG_4900Tässä huomaa miten Tuomaksen kameralla saa taustan sumeaksi, vaikka mie oonkin kauempana.

Kuvanmuokkausohjelmat joita käytän on Adobe Photoshop Elements 12 ja Adobe Photoshop CS6. Suurin osa kuvista on vaan pienennettyjä ja cropattuja, mutta joskus on kiva kikkailla.

Löysin netistä hyvän sivun jossa opetetaan Järjestelmäkameralla kuvaamisen perusteita. Sivu löytyy Täältä.  Pitää joskus käydä tarkemmin lukemassa.

Salikuvat otan aina puhelimella joka on Samsumg Galazy S II+, mutta siitä ei sen kummempia esittelyjä. Hyvä luuri ja omaan käyttöön riittävän hyvä kamera mukana. Salilla tosin otan usein videokuvaa josta tietokoneella screen shotin, siitä johtuu kökkö laatu kuvissa.

Kysykää toki jos kysyttävää on. Jos en tiedä, niin kysyn meidän kameranörtiltä :).

Millaisia kameroita teiltä löytyy?

-Tiina

 

Tiina / Fit Fat Mama

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta