Takapakkia Päiväkotielämään

Päiväkoti-työarkea on kulunut nyt parisen kuukautta. Ensimmäinen kuukausi oli rankka, minimiehellä meni hetki aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen. Eihän se mikään ihmekään ole, hän kun on Äitin oma, hieman ujo pieni rakas. Homma alkoi kuitenkin parantua ja Eetu miltei juoksi eteisestä hoitajien syliin. Kunnes tuli tämä viikko.

2015-03-13 15.36.44

Tällä viikolla arki keikkasi ympäri, kun mies aloitti taas vuorotyöt. Iltavuoro on 15-22.20, joten hoitoajat meni täysin uusiksi. Normaalisti Eetun hoitopäivät on mennyt 8.30-15.40 tai 9.30-15.40. Iltavuoron takia hoidon aloitus on joko 10.00 tai vasta kello 14.00. Parina päivänä Eetu menee sen takia 10.00 aikaan hoitoon, että mies kerkeää käydä salilla/ruuan/omia juttujaan. Roolit on keikannu meillä myös toistepäin, aikaisemmin mie vein ja Tuomas haki.

Minua mietitytti hieman etukäteen uusi hoitoaika, mutta lähinnä sen takia että muistaahan mies hyvästellä Eetun tarpeeksi hyvin (itselläni on aina peruslässytykset lähtiessä) , onhan hän muistanut pukea kaikki vaadittavat asusteet ja sellaista perus Mamman mietintää. Muuten ajattelin, että tottakai Eetu pärjää. Sama hoitopaikka, samat hoitajat ja samat lapset.

2015-03-13 15.44.29

Eetu se ei tykkää kun minä vien. Hirvee huuto :(. Ensin oli innoissaan, mut hetken päästä ihan täris ja itku alkoi :(.

Kun Tuomas lähetti tuon viestin, voitte varmaan uskoa että tuli melkein itku. Todella surullinen olo kun tietää lapsen ikävöivän meitä.

2015-03-13 15.39.05

Hain eilen Eetun hoidosta 17.00 jälkeen ja hän istua napotti syömässä leipää. Iso hymy levisi minimiehen kasvoille ja hoitaja sanoi sen olevan päivän ensimmäinen. Ruoka ei ollut maistunut ja Eetu ei ollut ollenkaan oma itsensä. Kotona mini veteli ruokaa kaksin käsin ja tätätteli onnellisena. Lieköhän hänellä ollut niin ikävä ettei ruokakaan maistunut.

On varmasti ihan normaalia, että uusi rytmi kummastuttaa pientä miestä, mutta harmillista silti.

2015-03-13 15.38.03

2015-03-13 15.45.05

Kysynkin teiltä; onko teidän lapset reagoineet hoitoaika muutoksiin? Miten pitkään sitä kesti?

Hyvää viikonloppua <3!

 

Tiina / Fit Fat Mama

12 vastausta artikkeliin “Takapakkia Päiväkotielämään”

 1. Lapset tottuu niin äkkiä siihen tapaan miten päiväkotiin jätetään (ja kuka jättää) sekä päivärytmiin ja ennakoitavuuteen. Usein jopa just ne vanhemman sanomat sanat ja lähtörituaalit tulee tosi tärkeiksi, ovat vähän niinkuin siirtymäriitti vanhemman sylistä hoitajan syliin.

  Sitten kun tämä systeemi muuttuu, niin se on vähän sama kuin aloittaisi hoidon uudestaan. Kyllä se siitä ajan kanssa menee. Mulla on myös lisäksi se kokemus, että vaikka alkuun olisikin mennyt hyvin, niin niitä takapakkeja voi tulla ihan muistakin syistä hetken päästä. Kehitysvaihe saattaa olla semmonen tai mitä milloinkin. Aika auttaa ja se, että teette vaan asiat samalla tavalla uudestaan ja uudestaan… Tsemppiä!

  • Joo mie oon ollu tosi tarkka siitä, että sanon hoitoon viedessä aina samalla lailla heipat. ”Äiti rakastaa, isi hakee töiden jälkeen”- Tuomas sitten sanoo omalla tyylillään, mutta hänkin sanoo kuulemma jotenkin niin, että Äiti hakee.

   Niin tuo voi muuten olla! Ainakin Eetun käytös oli samanlaista, kuin alkuaikoina hoitoon viedessä…

   Kiitti Saara tsempeistä :)!

 2. Meillä on vielä onnistuttu pitämään hoitoajat 6-7h. Joinain päivinä tulee täydet 9h ja ne on selkeesti rankimpia. Tänäänkin Lilian oli 6.30-15.30 päivän, ja oli kuulemma jaksanut tosi reippaasti, vaikka yöunet oli todella huonot. No kiukku tulikin vasta kotona ja koko loppuilta ollaan vaan huudettu 😀

  • Meillä ei 9tuntii oo ollu ikinä, eikä toivottovasti tartee ollakaan :). 7h taitaa olla pisin aika päivälle mitä on ollu. 6.30, outs, ei ihmekää että illasta on sit väsyny :/. Tavallaan onneks miulla alkaa vasta 9, vaikka ilta jääki lyhemmäks niin saa nukkuu pidempään 🙂

 3. meillä alottetiin elokuussa vuorohoito.toinen oli silloin just reilu 2v ja toinen täytti 5.alku oli pienemmälle hankalaa mut ei ollu kyllä ajasta riippuvainen.tosin meillä heittääkin ajat ihan päivästä riippuen että ikinä ei oo mitään rytmiä ollutkaan.hoitoaika on kaikkea 6-22 väliltä..iltavuoroon toki mennään viimeistään syömään eli klo11..
  alkuraivo kesti pienemmällä n.6vkoa..hoitajat varotti et monesti parin kk jälkeen voi tulla myös vaihe että alkaa ärsyttää ja itkettää mut sitä ei oo näkyny

  • MEillä tälleen iltavuoroviikkoina Eetun uniaika vaikuttaa siihen monelta viiään. Jos ennen unii niin 10.00, mutta jos unien jälkeen niin 14 aikaan :).

   Kiva kun raivoo ei oo tullu teidän pienelle uudelleen :).

 4. Meillä pidettiin siitä kiinni että lapsi meni hoitoon ”ajoissa”, viimeistään ruokailuun vaikka päivästä olisi tullut pidempi. Vaikea toki sanoa mikä systeemi toimii milläkin lapsella,mutta täytyy sanoa että päivien samankaltaisuus on meillä ainakin ollut se parhaimmaksi havaittu juttu. Itse sitä ajatteli aluksi että lapselle ”paras” olla kotona vanhemman työvuorojen mukaan,mikä tarkoitti epäsäännöllisiä päivärutiineja lapselle. Mutta toisin kävi. Tsemppiä arkeenne! Kyllä se siitä 🙂

  • Samankaltaisuus toi Eetulle varmasti turvaa ja hän kun kerkesi tottua siihen tiettyyn rytmiin, niin tuntu tällä viikolla sitten varmasti oudolta viiä niin myöhään hoitoon. Me ei raahdita tavallaan ”turhaan” viiä Eetuu liian aikaseen hoitoon kun on kuitenkin vielä niin pieni :). Toivottovasti tottuu pian ja jos iltavuorohoito ei tällä syklillä onnistu, niin pitää miettiä vähän oisko helpompi esim. 2 päivää pidempää, 2 päivää lyhempää

   Kiitos Iina :)!

 5. Meillä aikoinaan esikoinen meni minun iltavuoroina jurikin selkeästi myöhempään tarhaan juuri siksi ettei päivät venyisi. Mutta se oli niin huono ratkaisu! Pojan mennessä tarhaan olivat muut jo päässeet päivän touhuihin, askarrellet yms.mistä poika jäi sitten aina.paitsi.kiukkua, itkua, sanalla sanoen vaikeaa oli elämä kahden eri vientiajan kanssa. Lopulta tarhankin rohkaisemana vietiin sitten aina aamulla viim. Aamupiirille tarhaan, tuli pitkä päivä tai ei. Auttoi huomattavasti. Lapselle tuli selvä päivärytmi ja jättämisen itkut ja surkeudet jäivät pois.

  • Me tehdään iltavuoro viikkoina sillee, että 2 lyhempää päivää ja 2 pidempää. Kerkeää sitten muutamana päivänä myös leikkiä :). Pitää harkita sitä, että vie aikasemmin muinakin päivinä, en vaan millään raahtisi, mutta jos se on helpompaa, niin aina voi kokeilla :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta