Takaisin ruotuun

Huhhuh. Nyt on joulusuklaat mässytetty ja piparit puputettu. En ole eläissäni syönyt näin paljoa jouluherkkuja. Asiaan varmasti vaikutti se, kun nyt oli aikaa leipoakin. Töissä ollessa luppoaikaa ei jää niin paljoa ja silloin ei huvita ruveta väkräilemään. Noh, ensi vuonna tähän aikaan ei voi enää sanoa samaa. Geisharasia on myös aina vakio. Kokonainen rasia pelkästään miulle. Tänä vuonna rasioita tuli osteltua useampia kuin se yksi. Onneksi joululahjaksi ei saatu ylenmäärin suklaata. Mätettiin tarkoituksella joulupäivänä pahaan oloon asti melkein kaikki jäljellä olevat jouluherkut. Seuraavana aamuna huomattiin, että Wiener Nougattia oli vielä kipollinen. Otin vielä muutaman niitä ja loput pakotin Isimiehen syömään. Kroppa voi jo fyysisesti huonosti ja herkuttelun jälkeen lyhyt kävelylenkki tuntui kauheelta.

 

Ensimmäinen herkuton päivä tuntui oudolta ja kokoajan oli nälkä. Tankkasin vettä, että nesteet lähtisi kiertoon. Vinkkinä vedenjuontiin muuten se, että laita vettä sheikkeriin. Miulla on ½ litran sheikkeri ja siitä on kätevä vetästä vedet. Korkin saa tarvittaessa kätevästi kiinni ja montaa sheikillistä ei tarvitse vetäistä kun päivät suositeltu vesimäärä on vedetty. Päivässä vettä olisi hyvä juoda 2-3 litraa.

 Monet perinteisesti vetää kaljaa ja veivaa äässiä Tapsan Tansseissa, mutta mie kävin pikaisesti salilla. Edellisen kerran olin käyny aatonaattona. Päivät niitten välissä löhnäilin, lukuunottamatta lyhyitä kävelylenkkejä ja Twisterin pelaamista. Tapsa salille lähdin vähän extempore ja olin vaan puolituntia, että ehdin kotiin ennen miniukkelin iltakiukkua. Salilla oli aika hiljaista joten ajattelin kokeilla muutamaa uutta liikettä. Törmäsin sattumalta Henna-Riikkaan ja pyysin häntä näyttämään miten takaolkapäitä tehdään taljassa. Täälläkin olen monet kerrat manaillut heikkoja olkapäitä, joten aijjaij kun tuntui hyvältä oppia uusi liike niille. Painojen ei tarvinnut olla isoja ja heti sai hyvän tuntuman. Kiitos vielä opista hänelle :). Toinen uusi juttu itselle oli hauikset taljassa köydellä. Painoja ei tarvinnut olla paljoa kun jo piti pinnistellä, että jaksoin tehdä liikeradan loppuun. Yritin pitää mielessä ohjeen, joka kerrottiin hauisvideo postauksessa: liikettä ei tarvitse viedä niin ylös ja kyynärpäät kylkiin kiinni. Olen salillakäynnissä kuitenkin aika keltanokka tekniikkojen suhteen, joten vinkit ja opastukset on tarvittaessa erittäin tervetulleita. Yksinään käydessä miinuksena on se, ettei virheellisiä liikeratoja välttämättä huomaa.

Puolentunnin aikana tein alataljan, takaolkapäät taljassa, ojentajat taljassa, hauikset ”tuplataljalla” ja viimeisenä voiteluna hauikset taljassa. Viikonlopun aikana on tarkoitus käydä salilla. Energylle oli tullut uusia laitteita mihin en viimeksi kerennyt tutustua. Näytti ainakin olevan takareisilaite ja selälle joku vempele.

Alatalja
3×12/43kg
Takaolkapäät taljassa
2×10/5kg
10/10kg
10/12,5kg
Ojentajat taljassa
13/17,5kg
12/17,5kg
10/17,5kg
Hapa 2xtalja kahvoilla
3×12/15kg
Hapa köydellä taljassa
2×10/15kg

Ruokavaliosta on tarkoitus vähentää pikkusen ylimääräisiä hiilareita että pääsee turvotuksesta eroon. Outoa kyllä: joulumässäilystä huolimatta paino ei noussu yhtään.

Säästyitkö itse joulukiloilta vai heilahtiko vaaka?

Tiina / Fit Fat Mama

5 vastausta artikkeliin “Takaisin ruotuun”

  1. Mää kans oon iha hulluna geishoihin, joka vuosi aina se geisharasia. Nyt päätin, että syön äkkiä kaikki suklaat pois ja sit äkkiä ruotuun! Konvehtit jäi kaappiin, niistä en tykkää.. ehkä joku muu syö ne sit. 😀

    Mua rupes kyllä niin oksettaan kaikenmaailman suklaa, että päätin et syön suklaata seuraavan kerran ensi jouluna! Yäk. Mullakaan ei noussu paino, ja mitatki vaa pieneni?!?:S Outoa.
    Ehkä pieni mässytys on välistä hyväksi, jos se ei jää päälle? 😀

  2. ei onneks tullu painoa täälläkään lisää(lähtee vaan) 🙂 enpä kyllä kovin paljoo herkkuja popsinutkaan ja suklaat meni kaappiin ja niitä tulikin 3 rasiaa 😀

    • joo mullekki ois riittäny vähempi määrä 😀 ois pitäny ehkä sanoa, että ei saa kaikki antaa lahjaks suklaata..vähä aina vaikeaa katsella niitä tuolla kaapissa ja olla syömättä kun suklaa on niin hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta