Stressin purku sali

Päätin, että reissusta huolimatta haluan käydä salilla ne kolme kertaa mitä normaalistikin käyn. Lähdetään siis torstaina kohti etelä-suomea ja tullaan kotiin sunnuntaina. Yleensä käyn salilla tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Että saan suoritettua kaikki kolme treeniä, miun pitää käydä tekemässä kaikki kolme peräkkäisinä päivinä. Isimies on tämän viikkoa lomalla ja hänkin käy ennen reissua pari kertaa salilla + itselläni oli aamupäivisin buukattuja menoja. Sanoin jo viime viikolla, että okei, käyn salilla sitten sen jälkeen kun Eetu on menny nukkumaan. Mieheke vaan naureskeli ja kommentoi että niihän sie sanot. Et kuitenkaan saa aikaiseksi. Nojoo, monesti jos illalla on ollut tarkoitus lähteä salille niin olen sen sijaan jumahtanut tietokoneelle. Eetun nukkumaanmenon jälkeen meillä on yleensä kaksinkeskistä aikaa. Eilen kuitenkin aamuista ripsihuoltoa lukuunottamatta koko päivä oli täysi susi ja hermot oli niin pinkeänä, että lähdin todella mielellään salille purkamaan paskaa mieltä.

Liikunta ylipäätänsä toimii loistavana -ja terveellisenä stressin purkukeinona. Muistan kun raskautumista yrittäessäni olin rikkipoikki väsynyt negatiivisiin testeihin. Lähdin Body Combattiin jossa pieksin ja riehuin surun ja potutuksen tiehensä. Lenkkipoluilla mp3 pauhasi, pieni vesisade ei haitannu yhtään ja hölkyttelin flow-fiiliksessä. Monesti stressaantuneena sitä tarttuu helposti helppoon lohdukkeeseen. Suklaapatukka, munkki, karkkipussi. Ja hups vain, stressi helpottaa hetkeksi ja seuraavaksi v*tuttaa se kun ahtoi itseensä turhia höttökaloreita.

Pari viikkoa olen tehnyt ”teen mitä huvittaa, mutta tehokkaasti” ajatuksella, eli yleensä olen treenannut koko kropan kerralla. Tämän viikon treeneillä palasin kuitenkin kolmijakoiseen ohjelmaani. Tästä voit käydä katsomassa kolmijakoisen ohjelman jolla olen tehnyt. Reissun jälkeen pitää alkaa taas miettiä millä ohjelmalla teen jatkossa, koska ei aina voi tehdä vaan niitä liikkeitä mitkä on kivoja. Energyn jäsenyyteen kuuluu kaksi PT:n tapaamista ja miulla on toinen niistä käyttämättä joten voisin kysyy sieltä ohjelmaa. Lisäksi ongelmana miulla on osissa liikkeissä virheelliset liikeradat. Olin esimerkiksi täysin unohtanut sen, että suurimmassa osissa liikkeitä ei pidä laskea vetoa loppuun asti ettei jännitys katoa lihaksesta missään vaiheessa. Yritän petrata tässä asiassa, mutta vanhoja toimintamalleja on välillä hankala vaihtaa.

Päätin tehdä Työntöpäivän, eli ojentajat, olkapäät ja rinnan. Ojentajatreeni miulla menee yleensä aika jees, painoja saa lisäiltyä ja tuntuma on hyvä. Normaalia ranskalaista punnerrusta tangolla en ollut tehnyt aikoihin, joten otin käsipainon sijaan tällä kertaa kippuratangon. Muistan kun paksuna vetelin lämmittelysarjan 17kg, joten tälläkin kertaa heivasin tangon päähän 5kg kiekot. Tanko itsessään painaa siis 7kg.Oli vähän wtf-olo kun tanko tuntui painavan kuin lyijy ja sain hikisesti tehtyä muutaman toiston. Vaihdoin pienemmät kiekot tilalle ja tangon paino yhteensä oli vain 12kg. Jännä miten jaksan ojentajaa vääntää 18kg käsipainolla ja kippuratanko ranskalaista noin pienellä. Ojentajat oli ihan liekeissä uudesta ärsykkeestä ja ojentajatalja meni siitä syystä surkeesti. Niin pienillä painoilla en ole tehnyt varmaan vuoteen.

Rintaa tein penkissä käsipainoilla: normi penkkii ja perään flyessit. Rinnasta puheenollen, mie tein viime viikolla penkkii tangolla! En edes muista milloin olisin viimeks tehny. Vähä huvitti laittaa minikiekot päähän ja siinäki oli äheltämistä kun Isot Pojat penkkaa aina monella sadalla :D. En muistanutkaan miten kokonaisvaltainen liike penkkaaminen on. Rinnan lisäksi myös olkapäissä ja ojentajissa tuntui. Pitääkin ruveta penkkailemaan useemmin. Ainakin yrittää.

Olkapäitä vipunostot sivulle ja pystypunnerrusta. Otin videota vipunostoista ja kysyin kotona nostanko käsiä liikaa, niin joo-o. Äh, no onneksi on keksitty kännykkä jolla on mahis ottaa videokuvaa niin jälkeen päin voi tarkastella liikerataa.

Penkki käsipainoilla
3×12/24kg
Flyes
12/14kg
2×12/16kg
Vipunostot sivulle
3×12/10kg
Pystypunnerrus
12/10kg
2×10/10kg
Ojentaja ranskalainen tangolla
3×12/12kg
Ojentaja taljassa
8/15kg
2×12/12,5kg
kasva ojentaja, pienene maha!
+ Vaikka ranskalainen meni nössöpainoilla, niin oli kiva tehdä sitä pitkästä aikaa
– Ojentajia en jaksanu taljassa tehä ollenkaan hyvin :(. Myös pystypunnerruksessa loppui voimat

21.48  treeni tehty

Eilinen treeni ei edes ollut mitenkään huippusuoritus, mutta näin jälkikäteen tuli tosi hyvä fiilis siitä, että salille tuli lähdettyä enkä jäänyt sohvannurkkaan märehtimään paskaa oloa. Treeniin meni aikaa vain 40 minuuttia, koska jätin extraliikkeet tällä kertaa tekemättä.

Suosittelen teillekin valitsemaan donitsin sijaan käsipuntin käteen jos v*tuttaa 🙂

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta