Sottapytyn siivousvinkit!

Sain jokusen aikaa sitten sähköpostia, jossa tarjottiin mahdollisuutta tehdä hyvää. Hyvän tekeminen tarkoittaa tässä tapauksessa osallistumalla Viledan Tunti lisää lapselle -hyväntekeväisyyskampanjaan, joka painottaa yhteisen ajan tärkeyttä. Kampanja tehdään yhteistyössä Lastenklinikoiden kummien kanssa. Postausta vastaan Vileda lahjoittaa 100 € hyväntekeväisyyteen.

Tunti lisää lapselle kampanjan tarkoitus on nimensä mukaan saada lapsille lisää aikaa. Yksi iso syy lapsien ja nuorten mielenterveysongelmien lisääntymiseen on perheiden aikapula. Työt, harrastukset ja muut arjen härdellit vievät perheen yhteistä aikaa pois.

Hommani on siis kertoa teille aikaa säästäviä siivousvinkkejä.

Noh. Itsehän en ole todellakaan mikään kotirouva joka moppailee pylly pystyssä lattioita päivät pitkät. Olen niitä ihmisiä jotka kestävät kaaosta. Kuitenkin nyt kun olen kökkinyt kotona yli vuoden, alkaa samat seinät ja sotkut ärsyttää. Vaikka miten siivoaisin, sotkumonsteri tulee ja valtaa taas kämpän. Yritän opetella pikkuhiljaa olemaan järjestelmällisempi, mutta 25-vuoden sottapyttyä on hieman hankala kouluttaa.

Tässä kuitenkin muutama siivousjutska vinkki sottapytyn malliin olkaa hyvä:

IMG_6580

1. Kun laitat puhtaita pyykkejä pyykkikoriin, laita eri henkilön vaatteet eri pinkkoihin. Näin yksi pinkka kerrallaan vaatteet on nopeampi laittaa kaappiin.

2. Laita astiat heti ruokailun jälkeen koneeseen! Tai tiskaa ne. Sama homma ruuanlaitoin jälkeen: tiskaa pannut ja paistinpannut heti ruokailun jälkeen ettei ne jää märehtimään tiskialtaaseen päiväkausiksi. Tässä asiassa olen saanut tsempattua, mutta vielä on lisää tsempattavaa.

IMG_6576

3. Olen maailman laiskin moppaamaan. Ensin kaivat kaapista virttyneen mopin ja mietit missä sanko on. Jompikumpi on aina väärässä kerroksessa. Laitat veden sankoon joka on joko liian kylmää tai kuumaa. Unohdat siirtää matot pois tieltä, joten moppaat vain näkyvän lattian. Hinkkaat lattiaa kuin höyrypää, yrittäen heiluttaa moppia ilman että hujautat sillä vauvaa tai koiraan, jotka on tottakai heiluvasta kepistä kovin kiinnostuneita. Lopulta kun olet saanut hiki hatussa mopattua lattian ja vienyt tarvikkeet pois, huomaat vielä läntin lattiassa. *Tähän väliin paljon kirosanoja*. Mutta nyt tässä se vinkki: moppi josta tulee pesuainevettä kahvaa vetäisemällä! Oumai, kerrankin moppi jota en vihaa :D!


Käytin tätä eilen myös synttärisiivouksessa. Mopissa on lokero johon kaadoin pesuainetta & vettä. Sitten vaan kahvasta ruiskis pesuainevettä lattialle ja moppaamaan. Ensimmäinen kerta ikinä kun moppaaminen oli jopa ihan mukavaa! Hinkkasin ja hehkutin Tuomaksellekin, että jee! Kiitos Viledalle mopista!

Ja sitten viimeisenä vinkki Tiinamaiseen tapaan:

3. Tiedätte varmaan tunteen kun kännykkä soi ja henkilö X sanoo tulevansa 5-minuutin päästä käymään? Pahimmassa tapauksessa tyyppi X (joka on hyvin monesti jomman kumman vanhemmat) pimpottaa ovikelloa ja kämppä on räjähdyksen vallassa. Odota 2 minsaa! -sanot tyypille. Tuossa tilanteessa ei kerkeä kaivaa imuria kaapista tai alkaa moppailemaan joten :

PIILOTA!

IMG_6557 IMG_6558 Keittiön tuolin alle mahtuu kivasti tavaraaIMG_6560 IMG_6559TADAA!

IMG_6572Nosta astiat pöydiltä altaaseen IMG_6574 IMG_6573TADAA!

IMG_6562

Sohvalla olevat vaatteet/lelut/muu krääsä menee kivasti piiloon sohvatyynyjen alle

IMG_6563IMG_6564

TADAA!

Heh.

Jos teillä on heittää jotain vinkki vitosia siivoukseen liittyen, niin kertokaa ihmeessä :)!

-Tiina

Yhteistyössä Vileda

 

Tiina / Fit Fat Mama

20 vastausta artikkeliin “Sottapytyn siivousvinkit!”

 1. Meillä sama piilotustekniikka käytössä, MUTTA jotta ei jäätäis kiinni niin meillä on paljon semmoisia ”sälälaatikoita” jonne voi survoa vaan kaikkee kamaa ja sitten siivouspäivänä tyhjentää ne oikeelle paikoilleen 😀

  • Joo mie harrastan myös tota tavaroiden piilottamista erinäisiin laatikoihin :D. Sitten kaikki tavarat on hukassa ja mietin et mihinköhän tällä kertaa ne pikasiivosin 😀

 2. Täällä yksi siivoushullu. Tai en tykkää siivota mutta tykkään täydellisestä puhtaudesta ja pilkuntarkasta siisteydestä niin paljon että olen valmis siivoamaan ja järjestelemään kaiken kotona olo ajan ja pakkokin kun on neljä lasta. Saan koko ajan kerätä tavaroita, viikata vaatteita, raivata leluja ja luututa roiskeita ja tahroja mutta kestän sen koskaen kestä sotkua vaikka olen yrittänyt itseäni siedättää. Omia siivoiluja helpottaa ainankin se että missään tasoilla, pöydillä, sohvilla yms ei loju tavaraa vaan kaikki on kaapeissa piilossa (yli siistissä järjestyksessä tietty) ja imuroin kaikki tasot, ovet, lattialistat ja kaikki mitä vaan voi kuvitellakaan sellaisella harjaspäällä jolloin pölyjen pyyhkimisessä pääsee paljon helpommalla

  • Ohoh, no neljän lapsen kanssa varmasti siivoamista riittääkin!
   Mie oon 25-vuotta siedättäny itteeni sotkulle, mutta nyt tän viimeisen vuoden aikana on enemmän siivoominen alkanu maistumaan,koska monesti ei oo ollu muutamaan tekemistä :D.

   Heheh, me ollaan sit kaksi eri ääripäätä, kun mie oon tällänen sottapytty :D.

 3. an answer to my prayers. Tosin astioiden piilottelu altaasen oli tiedossa, samaten tuo sälälaatikko. Hih. Mut tuo MOPPI …voijee! pitää hankkia sellainen heti!

  • Joo toi on kyllä kätevä!! Varsinkin kakstasosessa kämpässä, jospa tulisi yläkertakin jatkossa mopattuu useemmin ku pari kertaa vuodessa :D.

 4. Mulla on muutava ihan ehdoton niksi käytössä. Ennen kuin alkaa kokkailemaan, pitää tiskikoneen olla tyhjä tai melkein tyhjä, jotta sinne saa tiskit heti. Sitten minulla on ihan erikseen iso laatikko paniikkisiivoukselle. Sinne kerään pikasiivouksessa piilotettavat ja ainakin yritän laittaa ne paikoilleen viimeistään seuraavana päivänä. Laatikon pitää olla riittävän nätti, jotta sen voi jättää hyvin esille. Muuten sen jemmaa vaan pois silmistä ja pois mielestä. 🙂

  • Mieki yritän aina kokkailun jälkeen laittaa astiat koneeseen, mutta monesti käy niin, että kauheessa nälässä ryntää vaan syömään ja pannut jää pöydälle nakottamaan.
   Pitäis melkeen hankkii sellaset paistinpannut jotka sais tungettuu koneeseen, sellasiakin on olemassa :).

 5. Hahaa, tutulta kuulostaa! 😀 Tunnen itseni välillä ihan superlaiskaksi, mutta kyllä tänään on tullut huomattua miten paljon loppujen lopuksi tekeekään päivän aikana. Nimittäin tämä päivä on mennyt migreenissä tekemättä mitään. JA SEN KYLLÄ HUOMAA!

  • Joo kyllä sitä yllättävän paljon tulee perus raivailuja tehtyä päivän mittaan, varsinkin nyt kun Eetu levittää leluja joka paikkaan :D.

 6. Haa! Ostin ton saman mopin about kuukausi sitten ja se on kyllä ihan mahtava! Oon muutenkin vähän epäilevä laminaatinpesussa kun yhdessä kämpässä mennyt lattia pilalle kosteudesta, toi on niin kätevä kun sitä vettä ei tule paljoa niinkuin mopilla ja ämpärillä. Tosin nyt ongelmana on se että se mopin rättikangasmikälie on koko ajan likanen ja pesussa, koska vaatteitten pesu on ehkä ärsyttävintä hommaa ikinä. 😀

  • Mie luulin laminaatin olevan just aika kestävä mitä veteen tulee :o. Meillä oli edellisessä kämpässä parketti ja ei ikinä enää! Meni iha hirveeks kun meni vedestä pilalle :C.
   Vaatteiden peseminen on miusta iha kivaa, mut se kuivaamaan laittaminen ei :D.

 7. Mun tietääkseni laminaattilattiaa ei saa mopata, koska liika vesi pilaa sen :O Meillä laminaatti ja pyyhin nihkeällä lastalla,jossa vähän laminaattipesuainetta.

  • Mie oon taas kuullu että laminaatti nimenomaan kestää vettä, toisinkuin parketti :).
   Hemmetti! Googletin asian ja niihä siellä luki ettei kestä hyvin märkää. Voi perhanan perhana, aina oon luullu sen kestävän! Nihkeellä voi pestä, eli jatkossakin tuo pikamoppi käy, koska siitä tulee niin vähän vettä :).

  • Kiitos,kiva et tykkäsit :)!
   Hehe joo se vinkki on meilläkin aktiivisessa käytössä,sillon kun joku meille lyhyellä varotusajalla pölähtää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta