Selkä-hauistreeni

Rakastan hitaita aamuja. Makoilla sängyssä, syödä aamupala rauhassa ja hengailla. Tänään päätin kuitenkin lähteä heti herättyäni salille vetämään selkä-hauistreeniä.

Herääminen oli itseasiassa yllättävän helppoa. Kun kello soi 7.00, ponkaisin heti ylös vaihtamaan treenivaatteet.

Viime kerrat kun olen käynyt puntilla, salilla on ollut ihan pipona porukkaa. Etukäteen mietityt liikkeet pitää heittää lennosta vaihtoon kun en jaksa jonottaa yhteen tiettyyn laitteeseen. Maailmani ei kaadu siihen jos joutuu soveltamaan, mutta kyllä se vähän korpeaa.Tällä kertaa salilla oli vain muutama aamuvirkku lisäkseni joten ai autuutta kun pääsin tekemään just niitä liikkeitä mitä huvitti. Plus pitkästä aikaa kehtasin räpsiä enemmän kuvia! Tuntuu jotenkin, että porukka katsoo vähän et joopa joo, ompa siinä treenaaja kun tulee salille räpsimään kuvia, Yhtä kovaa treeniä kuitenkin teen otanko kuvia vai enkö ota.

kollaasi32

Vaihdoin treenijakoa niin, että teen nykyisin selän kanssa hauikset. Monet selkäliikkeet käy myös hauiksiin, joten tämä jako on ihan jees. Hapoille tulee tavallaan tuplateho. Selkä-hauistreeniin miulla on vähän sekavat fiilikset. Välillä se on njääh, mutta kun kesän aikana ne pienetkin hapa -ja selkälihakset rupsahti, teen treenin ihan hyvillä mielin. Mitäs olin laiskapaska kesällä, itseeni vaan voin syyttää.

kollaasi33kollaasi34

Selälle yksi lemppariliikkeeni on kolmen vedon alatalja. Eka veto alas,palautus eteen. Toinen ylemmäs, palautus eteen ja kolmas vielä ylemmäksi. Siinä liikkeessä selkä saa monipuolisesti ärsykettä ja polttoa.

1410238223714 1410238225836

Toisena liikkeenä tein t-kulmasoutua. Normaalia kulmasoutua en ole tehnyt aikoihin, se on niin boring. Vaihtelu virkistää, joten pitäisi kuitenkin joskus mennä epämukavuus alueelle ja tehdä  myös sitä normaalia kulmasoutua. Jostain syystä normaali kulmasoutu alkaa sattumaan enemmän alaselkään. Tein t-kulmasoudussa 3 sarjaa ja sain lisättyä jokaiseen settiin lisää painoja. Viimeisen sarjan jälkeen tein heti perään pari pudotussarjaa. Asento on ehkä liian pystyssä?

1410238753858 1410238755970

Ylätalja on yksi selkätreenin kulmakivi, josta en niinkään välitä. Olin kuitenkin true bloggari ja tein ylätaljaa, koska sain kerrankin aseteltua kännykän sopivasti kuvia varten :D.

20140909_080721

Kolmen selkäliikkeen jälkeen siirryin papu-osastolle. Ensin tein hammerkäännöt joka oli ennen yksi vakio hapaliikkeistäni, mutta jostain syystä en ole tehnyt sitä aikoihin. Aikaisemmin tein hammerkäännöt 10kg käsipainoilla ja toistoja 10-12, niin nyt jaksoin just ja just 8 toistoa 9kg punteilla. Tuntuma hauiksissa on ihan erilainen nyt kun teen ne samana päivänä kun selän. Kädet tuntui väsyvän jo ekan sarjan jälkeen, mutta hammasta purren veivasin puntteja naama vääntyen.

14102396945731410239696403

Toisena liikkeenä tein perussettiä: hauiskäännöt kippuratangolla. Pari kuukautta sitten sain lukijalta kehotuksen laskea kädet liikkeen aikana alemmaksi ja siitä lähtien olen  yrittänyt kiinnittää enemmän huomiota tekniikkaan. Kiitti siulle vielä huomautuksesta :)!  Vähän olin muuten onessaan kun sain kerrankin aseteltua kameran kaikessa rauhassa. Yks treenari tuli just viereiselle penkille tekemään, mutta en jaksanu välittää. Miulla on kännykässä kaksi erilaista kamera ohjelmaa ja toisessa niistä kuuluu hirveä piip piip piip ääni, vaikka kännykkä olisi äänettömällä -.- .En aikaisemmin edes tajunnut sitä kun veivaan aina mp3 täysillä, mutta joskus laitoin musiikit huvikseen liikkeen ajaksi stopille ja tuli vähä ou fuck olo kun huomasin piipityksen. Kanssatreenarit on varmaan miettiny taas että joopa joo.

Kippuratanko teki herneet helkutin kipeäksi, mutta halusin vielä viimeistellä polton. Tein 7-7-7 liikkeen, eli käsipainot kädessä alhaalla ensin 7 toistoa puoliväliin ylös, sitten 7 toistoa ylhäältä puoliväliin ja vikana 7 kokonaista toistoa. Setissä olen normisti tehnyt myös viimeisenä voiteluna pidon, mutta nyt oli papuset niin kipeenä ettei kärsiny. En kehdannu enää viritellä kännykkää ettei vieressä oleva treenari hermostuisi piipitykseen :D.

Treeni taisi tehdä tehtävänsä kun päivällä käsiin sattui nostella Eetua, joten saa nähdä mikä fiilis on huomenna kätösissä.

Alatalja

3 x 10 vedot

T-kulmasoutu

3 x 10 + 2 pudotussarjaa

Ylätalja

3 x 10

Hammerkääntö istuen

3 x 8

Hauiskääntö kippuratangolla

3 x 8

7-7-7

3 x 7

Olipa ihanaa käydä pitkästä aikaa vetämässä aamusali :)! Kiva fiilis kun treeni oli hoidettu alta pois jo aamusta. Pitää ruveta useamminkin aamusaleilemaan, tosin se on mahdollista ainoastaan Tuomaksen iltavuoro viikoilla, mutta silloin sitten. Ja olipa mukavaa pitkästä aikaa kirjoitella ihan true-salijuttuja! Toivottovasti te tykkäsitte lukea!

Mikä on siun lemppari treeni ajankohta? Aamu, iltapäivä, ilta vai käytkö ihan yöllä treenaamassa?

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

10 vastausta artikkeliin “Selkä-hauistreeni”

 1. Mä käyn arkisin illalla kasin jälkeen ja viikonloppuna usein sunnuntai aamuisin n. klo 8 aikaan. Tykkään, että sali ei ole täynnä ja että laitteisiin ei tartte jonottaa 🙂

  • Mie oon iltasin tosi laiska lähtemään, pitäis petrata siinä. Joskus kun kävin 20 jälkeen, niin sillon oli mukavan rauhallista :).
   Mieki tykkään siitä kun on vähän rauhallisempaa, eikä tarttee olla ihan tungoksessa :).

 2. Täällä yksi aamusalilla kävijä 6x /vko klo 04-04.30 salille saa olla ihan yksin:)
  Oon ollut aina aamuvirkku ja sopii minulle. Pt:n kanssa treenit joka toinen viikko kerran joko illalla tai aamulla vasta 7.30:)

  • Oooo kymmenen pistettä ja papukaijamerkki! Tuo vaatii jo aikamoista motivaatiota, hyvä sie :)!
   Miulla aamut on monesti aika nihkeitä. Kun jää lorvailemaan, pääkään ei pääse heräämään kunnolla. Pitäisi vaan heti nousta sängystä ylös niin pääkin heräisi nopeemmin :).

 3. Hyvä etten oo aikoo kännykän kanssa ainoa ”noloilija” :”D Ku jouduin ostaa Samsungin tilalle Huawein puhelimen niin kameran ääniä ei saa millään hiljaselle!

  Nolotti ottaa viimeksi salilla kuvia ku kännykkä piipitti itselaukasimen kanssa ja päästi vielä sen kuvaus äänen :”D

  • Jooo miulla oli just samalla tavalla :D!! Eka se piip piip piip ja räps kun otti kuvan -.- 😀

 4. Minä joka en koskaan lue blogeja saati kommentoi niihin niin pakko myöntää että siulla tosi hyvä blogi!:) ja olen koukussa…
  Tuolloin tiistaiaamuna arvasin kun näin siut ajamassa pyörällä suvantosillalle että oot salilta tullu:D nostan hattua!

  • Hihi jee kiitos, tulipa hyvä mieli :)! Toivottovasti tykkäät lukee jatkossakin 🙂

 5. Aamusali on parhautta! 🙂 En koskaan pitänyt itseäni aamutreenaajana, mutta pari aamutreeniä miltei tyhjällä salilla ja olin koukussa. 😀 Kyllähän se joskus vähän kirpaisee, kun herätyskello soi 5.30 että kerkeää ennen työpäivää käymään puntilla. Päivässä on energiaa ihan toisella tapaa, kun käy heti aamusta rehkimässä. 🙂

  • Kunhan meen töihin takasin, niin itelläki varmaan yleistyy noi varhaiset aamusalit 8).
   Aamutreenistä saa kyllä huikeen energialatauksen :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta