Salikuulumisia : Enkat paukkuu ja uusia ärsykkeitä

Hiphei, eilen jo hehkutinkin blogin facebook sivulla miun sali saavutuksesta:
(pst. sinne vaan tykkäilemään )

Salilla käynnissä yksi paras juttu on nimenomaan se onnistumisen ilo ja hiphurraa fiilis kun saa rikottua jossain ennätykset. Niin monesti tyypit (itsekin aikaisemmin) jää junnaamaan pitkäksi aikaa samoihin liikkeisiin, samoihin liikeratoihin ja samoihin painoihin. Lihakset kaipaa haasteita ja uusia ärsykkeitä kehittyäkseen. Itselleni motivaatio buusteja ainakin tuo ne onnistumisen tunteet.

Maastavetoa en ollut jostain syystä tehnyt aikoihin. Jotkut liikkeet jää miulla unholaan ja sitten jossain vaiheessa muistan, että ainiin sekin liike on olemassa. Mave on todella raskas koko kroppaa kuormittava liike ja eniten se käy selkään. Raskaat liikkeet kannattaa tehdä treenin alussa, niin niihin jaksaa panostaakin. Salin ovesta kulkiessani ajattelin, että ”vähän heikko fiilis ja taidan tehdä ihan iisisti”. Jostain syystä tankopaikalla mieli kuitenkin muuttui ja halusin pitkästä aikaa haastaa itseni.

nouseeko nouseeko

nousihan se!

ja takaisin alas gymface päällä

Lämmittelin ensin pelkällä tangolla (20kg), sitten 50kg, 60kg, 70kg ja sitten läväytin vielä lisää kiekkoja tankoon. Mietin laitanko 75 vai 80. Entinen ennätys mavessa miulla oli 70kg ja se oli sarjapaino, meni muistaakseen 8 toistoa. Päätin repäistä ja kokeilla nousisko 80kg. Tavoitteena miulla oli nostaa edes se yksi. Ja mites kävi? 3 toistoa! Jee!

Ennen nostoa minuu jännitti. En tiedä miksi. Jos en olisi jaksanut sitä nostaa, niin tuskin kukaan olisi tullut viereen ilkkumaankaan, että häähää pikkulikka ei jaksa nostaa edes 80kg.

Halusin kokeilla myös muissakin liikkeissä haastaa itseäni. Olkapäille hyvä perus liike on pystypunnerrus. Olen muutaman kerran tehnyt sitä 1 käsi kerrallaan. Liikkeeseen tulee keskityttyä jotenkin paljon tarkemmin ja tuntumakin on erilainen. Viime viikolla tein sitä kolme sarjaa ja nostin joka kerta painoa. Ensin 5kg, sitten 6kg ja viimeiseksi 7kg. Eilen ennenkuin lähdin tekemään liikettä, päätin haastaa itseni ja tehdä kaikki kolme sarjaa 8kg kässärillä. En saanut otettua liikkeestä kuvaa, mutta tässä linkissä näkyy mitä meinaan. Viimeiset vedot meni naamaa vääntäen, mutta tein kaikki loppuun asti.

Edellisessä Fit-lehdessä oli juttu 10-sarjan treenistä. Normaalisti sarjoja suositellaan tehtävän 3-4, mutta lehden artikkelissa puhuttiin 10-sarjasta. 10 toistoa ja 10 sarjaa tekee yhteensä 100 toistoa! Kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että halusin kokeilla. Itseasiassa toissaviikolla kokeilin 10-sarjaa jalkapäivänä ja kyykkäilin siis yhteensä 100 toistoa.

Vasen olkapää on ollut viime aikoina oudosti kipeä, joten kokeilin 10-sarja juttua selälle. Pull down- my favourite selkälaite sai olla koekaniini. Jutussa neuvottiin ettei kannata laittaa liikaa painoja, että jaksaa varmasti vääntää kaikki sarjat oikealla tekniikalla. Laitoin 40kg ja yritin keskittyä mahdollisimman paljon liikerataan. Aikaisemmin olen vetänyt kädet liian suoriksi, jolloin lihasjännitys on osittain kadonnut. Nyt en työntänyt käsiä niin ylös asti ja jännitys tuntu paljon paremmin selässä. Kyllähän tuo kivasti poltteli, mutta ihmeen hyvin jaksoin kaikki sarjat vääntää.

Olkapäille kokeilin myös uutta juttua: olkapää prässissä 1 kädellä. Vielä viimeiseksi voiteluksi tein pienillä kiekoilla supersarjan. Vipunostot sivulle ja heti perään vipunostot eteen. Hyvä kun joudun aina välillä googlaamaan liikkeiden oikeita nimiä, kun itse kirjotan treenivihkoon tyyliin ”olka sivulle, olka eteen” :D.

Yhteenveto vielä toistoista ja liikkeistä mitä tein. Tällä kertaa kun muistin kaiken merkata ylöskin.

Mave
12/20kg
8/60kg
8/70kg
3/80kg
12/50kg
Vipunosto sivulle
3×10/10kg
1 käden pystypunnerrus
3×8/8kg
Alatalja
10/34kg
6/43kg
6/34kg
Pulldown
10×10/40kg
Olkapää prässi
10/10kg /molemmat kädet
10/15kg /molemmat kädet
5/10/yksi käsi
Supersarja olkapäille
2×10/5kg

Mutta näin. Olipa kiva treeni ja tulipa hyvä fiilis! Kannatti haastaa itsensä.

Lukija muuten pyysi postausta miun saliohjelmasta. Tulossa on :). Olen postannut nykyisin harvemmin treenijuttuja, mutta tunnisteita kun katsoo, niin treeni/kuntosali juttuja olen kirjoittanut kuitenkin aika paljon ja on kiva kirjoitella kaikkea muutakin. Sali on monesti ollut myös tosi tukossa ja kuvia ei ole pahemmin saanu räpsittyä. Itse en ainakaan jaksaisi lukea jatkuvasti treenipostauksia, joissa ei näy liikkeitä laisinkaan. Salilla kuitenkin olen käynyt normaalisti sen 3 kertaa viikossa, vaikka jokaisesta treenikerrasta muistijälkeä en blogiin ole laittanut :).

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

8 vastausta artikkeliin “Salikuulumisia : Enkat paukkuu ja uusia ärsykkeitä”

  • Kiitos paljon :)! Itestäni tuntuu et kirjotan välillä tosi epäselkeesti, mut kiva et onnistuin kirjottamaan ymmärrettävästi 🙂

 1. Onko sulle muuten salilla kukaan töksäyttäny mitään ilkeesti tai ylenkatsonut? En ole vieläkään aloittanut koska PELOTTAA 😀 näistä on ollu hirveesti silti apuja hahmottamaan et mitä siellä salilla voi tehdä. Todella hyvin kuvattu kaikki jutut, bra! Ja tsemiä treeneihin, olen kateellinen sun UPEISTA käsivarsimuskeleista!
  Ninnu

  • Ei oo kukaan tullu sanomaan mitään ilkeyksiä, enkä ainakaan oo huomannu et olis katottu pitkin nokkaa :). Jokaisella on sama oikeus treenata, olkoon lihaskimppu, aloittelija tai joku siltä väliltä.
   Alussa minuuki ahisti ja melkee pelottikin, koska en tienny mistään mitään :D. Se varmasti helpottaa salille menemistä, että suunnittelee valmiiksi mitä siellä tulee tekemään, niin ei mene haahuiluksi.
   Kiva kuulla et miusta on ollu hyötyy, tulee kiva mieli jos voin auttaa muita :)! Tällä kertaa sain kännykän asetettuu onneks silleen, että sain oikeen kuvakulman.
   Kiitti paljon<3.

 2. Hyvä sinä!
  Itsekin on alkanut jo huomata, että käsiläskit alkaa häviämään, vaikka mitää hirveetä rääkkiä oo tehnykään vielä. Salissa oli taukoo melkeen koko raskausaika, joten lähdin melkeen nollasta liikkeelle, mutta nopeesti sitä kunto alkaa palautua. 🙂

 3. Onnea enkasta 🙂 Kävin itse Energyllä käymässä (siel muuten maksaa vaan 4 euroa opiskelijalle kertakäynti ni ei ois kallis käydäkkään tekee yhteistreenit ;D) kavereiden kanssa perjantaina ja populaa oli niin törkeesti ettei tullut mieleenkään alkaa kuvailemaan 😛 HUH! (ja olin klo 12-13 välillä eli en ees ruuhka-aikaan).

  • Kiitos :). Yhteisreenejä pitäski ruveta suunnittelee! Ne melkee kannattas tehä lauantaina tai sunnuntaina ku ei oo ni paljo lössii 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta