Säästökuukauden ensimmäisen viikon ruuat

Kirjoitin viikko sitten säästökuukauden  ensimmäisestä kauppareissusta ja sain toiveen kertoa, mitä ruokia kyseisistä aineksista tehtiin. Tässä meidän säästökuukauden ensimmäisen viikon lounaat sekä päivälliset!

Jauhelihakiusausta

Jauhelihawokkia

Nuo kaksi tein samana päivänä ja oli kyllä kivan tehokkaasti; toinen ruoka valmistui hellalla ja toinen uunissa. 700g jauhelihan paistoin, valutin rasvat ja jaoin kumpaankin ruokaan puolet. Normaalikuukausina per ruoka meillä on yleensä enemmän kuin 350g jauhelihaa, mutta tuo määrä riitti kyllä vallan mainiosti. Pitää jatkossakin tehdä tuolla lailla. Jauhelihakiusaus oli perinteinen perunasipulisekoitus+2 purkkia kermaa, jauheliha ja sitten pilkoin pari porkkanaa sekä hieman surruuttelin wokkivihanneksia myös sekaan. Jauhelihawokki oli ihan wokrehuja, täysjyvänuudelia sekä jauhelihaa.

Kalakeittoa seistä

Tästä olin ihan yllättynyt ja ylpeä -mie tein sen ihan itse ja se onnistui! En nimittäin ole kokannut kalakeittoa varmaan vuosivuosikausiin jos milloinkaan. Tämä maistui hieman yllätyksenä tosi hyvin lapsellekin.

Kalapuikkoja, paprikaa, porkkanaa ja perunaa uunissa. Toisena kalapuikkopäivänä puikkoja, kananmunaa ja paprikaa.

Kaalilaatikkoa / 4veelle pikarisottoa jauhelihasta kun hän ei kaalilaatikkoa siedä.

Ison kauppareissun jälkeen käytiin tekemässä viikolla pieni täydennys omenasta,banaanista,1 maito sekä vietiin kyläpaikkaan kahvipaketti ja koiralle herkkutikku.

Säästökuukauden toinen kauppareissu tehtiin viime perjantaina ja loppusumma oli paria euroa edullisempi kuin ensimmäinen! Mikäli kiinnostaa, voin tehdä muidenkin viikkojen laskelmia ja ruokia tänne.

Kivaa viikon alkua <3!

 

Lue myös: Säästökuukauden ruokia 

Säästövinkkejä: Ruoka

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Tiina / Fit Fat Mama

8 vastausta artikkeliin “Säästökuukauden ensimmäisen viikon ruuat”

 1. Kyllä kiinnostaa. Pienellä budjetilla ootta pärjännyt. Syöttekös kerran vai kaksi kertaa päivässä lämpimän ruuan?

  • Kiva kuulla :). Joo ihmeen hyvin on mennyt nämä 2 kauppareissua jej! Kaksi lämmintä päivässä, tehään aina iso setti ruokaa joten syödään samaa ruokaa yleensä n. 2 päivää

 2. Ruokajutut kiinnostaa! Kiva nähdä mitä muut syö kun itellä loppuu ideat kesken 🙂

 3. Yksi säästökohde on leipä! Itsetehtynä sämpylät ovat superhyviä, eikä taikinalle jää hintaa paljo mitään =)

  Meillä on leivinuuni, joten samalla kun lämmitetään, tehdää ruoka uunissa. Esim. Nyt mies teki uuniperunoita ja minä sämpylöitä =)
  Jos ei ole leivinuunia, lämmön hyödyntäminen toimii myös sähköuunissa jos tekee uunruokia =)

  • Meillä mies on tehnytkin joskus ihan ruisleipääkin, pitäisi kysyä voisiko tehdä pitkästä aikaa :). Siinä säästää kyllä , sämpylöitä ollaan myös nyt tehty parisen kertaa. Hyvä vinkki tuo uunilämmön hyödyntäminen, pitäisi ajoittaa leipominen samaan sykliin kun tehdään ruoka niin säästäisi sähköä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 13
Tykkää jutusta