Rakkaus kuntosaliin

Eilen kun tein jalkatreenin viimeistä liikettä musat pauhaten ja hikipisarat valuen, miulle tuli kunnon flow-fiilis ja tajusin et ei hitto: mie en pelkästään tykkää salitreenistä vaan mie taidan rakastaa sitä.

kuva

Rakastan-sanaa en käytä heppoisin perustein ja se on ihan eri asia kuin ”mie tykkään siusta” -tunne. Kuntosalilla saan nollattua pään perus arkiaskareista ja siellä ei tarvitse miettiä tulevaa asuntolainaerää tai paskavaippoja. Siellä on vaan mie, musiikki ja painot. Toki salilla pörrää hitokseen muutakin porukkaa, mutta sillä ei ole merkitystä. Muistan kun kävin ensimmäistä kertaa salilla ja ahdisti niin paljon. Hui siellä on miehiä. Hui siellä on outoja laitteita. Hui kun en osaa mitään. Nykyisin se on aivan sama onko koko sali täynnä Isoja Äijiä tai ”rasvaprosentti nolla”-fitnesbeibejä. Mie ja treeni. Mie ja painot. Nautin siitä kun treeni menee perille ja lihakset huutaa armoa.

Kuntosalilla kukaan ei tee treeniä miun puolesta. Tulokset jotka saan, on itseni aikaansaamia eikä kenenkään muun. Kehittyä voi jatkuvasti ja itse en jaksaisi harrastusta joka vain junttaisi paikallaan eikä mitään muutosta ilmenisi. Harrastin nuorempana ratsastusta ja mitä pitempään harjoittelin, sitä paremmin kommunikointi hevosten kanssa sujui. Kuntosalilla tulee sama fiilis: mitä pidempään olen käynyt, sitä paremmin olen oppinut tuntemaan oman kroppani ja liikkeiden vaikutuksen lihaksiin. En ole todellakaan vielä mikään pro, mutta tekemällä ja ottamalla asioista selvää opin lisää.

Ennen kuin itse aloitin aktiivisen saliharrastuksen, ajattelin kuntosalitreenauksen olevan ihan piece of cake. Nostetaan vähän painoja ja ähkitään. Heilutellaan jonkinaikaa niin lihakset on kuin Kippari-Kallella. Joo ei. Jos haluaa lihasta, se vaatii helvetisti töitä! Ihmisen kroppa on kuitenkin sen verran monimutkainen kapistus ettei muutamat salikerrat kasvata lihasta. Millaisella liikeradalla teet, millaisilla painoilla, millaisilla laitteilla. On vapaapainoja, laitteita ja treenata voi myös oman kropan painolla. Monipuolisuus on ehdottomasti plussaa.

Tottakai aina miullakaan ei ole fiilistä lähteä salille ja sohvannurkka suklaalevyn kera houkuttaa enemmän, mutta kertaakaan treenin jälkeen ei ole tullut fiilistä, että v*ttu ku tuli lähdettyä.

kuva

Monet saattaa ajatella kuntosalia pelkästään harrastuksena jossa pikkasen hiotaan ja nostetaan puntteja. Kyllä se kuntosalilla tosissaan treenaaminen on myös urheilua. Wikipedian mukaan urheilu on:
Urheilu on yhteisnimitys fyysisen kunnon ylläpitämiseksi, virkistykseksi tai sääntöjen mukaisena kilpailuna harjoitettaville liikuntamuodoille.

Salilla todellakin treenataan fyysistä kuntoa, ja se virkistää mieltä. Se, että treenaa kuntosalilla ei tarkoita sitä, että pitäisi haluta kisalavoille. Nykyisin kuntosalilla käynti liitetään tosi usein fitnesskisoihin. Kuntosalilla voi käydä tavoitteellisesti vaikka ei hinkuisikaan kisoihin. En ole treenaamassa kisoihin, enkä käy salilla sen takia että se olisi in, vaan koska mie tykkään – ei kun mie rakastan sitä.

 Harrastuksesta pitää nauttia. Harrastus on nimenomaan sitä, että saa itselleen mieluista tekemistä jossa voi unohtaa perus arjen. Tuskin kukaan jaksaisi vuositolkulla harrastusta jossa ei viihtyisi? Jos minut ilmotettaisiin jonnekin marttakurssille neulomaan, niin empä menisi oviaukkoa pitemmälle. Jokainen tyylillään. Jotkut tykkää äidistä ja jotkut tyttärestä. Sali on se miun juttu.


Oletko itse löytänyt harrastuksen jota rakastat?

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

18 vastausta artikkeliin “Rakkaus kuntosaliin”

 1. Mulla on sama harrastus ku sulla! Ja vielä muutama kuukausi sitten ajattelin että ”mä en oo salillakävijä tyyppiä” tai että ”kuka siellä jaksaa käydä nostelemassa vähän painoja” Mutta nyt suutun itelleni jos en saa persettäni ylös ja salille. Koska salilta lähtiessä on aina älyttömän hyvä olo. Osasyynä rakastumiseen on varmasti ladylinen kaikki oheispalvelut kuntosalin yhteydessä jäsenille.

  Tulipas pitkä kommentti. 🙂

  • Kiva et sieki oot löytäny salilla käymisen riemun :). Kun voittaa laiskuuden niin tulee nimenomaan hyvä olo, oikee voittajafiilis. Mieki kävin itseasiassa ennen lady linellä, mut siirryin toiselle salille kun kyllästyin ryhmäliikunta tunteihin ja nykysellä on enempi mahdollisuuksia salitreeniin. Ladylla oli kyllä ihanat hierontatuolit ja infrapunasauna <3.

 2. Apua oot upee!!! Mitä muuten toi kuntosali sulle maksaa / kuukausi, vuosi? Ja mitä eroa on noilla halpis (24 fitness) saleilla verraten esim. Lady lineen? Näyttääkö/neuvooko henkilökunta ensikertalaista ilmaseks eri kuntokojeissa + liikkeissä? Menitkö eka kerran salille YKSIN vai jonkun kanssa? Mua pelottaa just kans ne isot äijät siellä eniten… 😀 😀
  Ninnu

  • Vielä on kyllä tehtävää, mutta kiitos paljon :)!
   Kuukausikortti salilla jossa käyn on 53€/kk. Ostin ite sinne syksyllä vuoden salin kerralla ja makso muistaakseen 450€, eli per kuukausi hintaa tuli 37,5€.

   Kävin aikaisemmin Lady Linella ja oikee hinta kuukausikortista oli jotain yli 70€, mutta olin silloin lady linen yhteistyökumppanilla töissä joten sain -50%. Lady Line painottaa ryhmäliikunta ja muihin oheispalveluihin ja sitten kun halusin ite panostaa kuntosaliharjoitteluun, niin vaihdoin Energylle. Ladyn kuntosalin puolella oli enimmäkseen taljalaitteita ja käsipainot loppu 10kg. Kummallakin salilla oon saanu opastuksen, monelle salille kuuluu ohjelman teko jäsenyyteen.

   Ihan ekan kerran kävin salilla kaverin kaa, sillon en tajunnu mistään mitään :D. Muuten oon käyny yksinään. Rohkeesti vaan, ei ne Isot Äijät sinuu syö ;D. Ite kävin eka siis naisten salilla ja siirtyminen sekasalille ei enää siinä vaiheessa ahistanu kun osas jo perusjutut salilla :). Kannattaa pyytää henkilökunnalta opastusapua ensimmäisellä kerralla tai jos siihen ei ole mahista, niin tutkia perusjuttuja netistä. Youtubesta löytyy paljon salivideoita, iteki käyn välillä kattomassa eri liikkeiden tekniikkoja :).

  • Kiitos Taija :).
   Me ollaan käyty koiran kaa pari kertaa huvikseen agility radalla, koira kyllä tykkäs. Pitää käydä pomppuilemassa kunhan lumet sulaa :).

  • Mie käyn yleensä yksin, mut sillo ku kävin kaverin kaa salilla joka tietää treenailuista tosi paljon, niin oli kyl extra-kivaa! :). Ei ainakaan päässy lusmuilemaan 😀
   Kiva, pitää käyä osallistumassa :).

 3. Voi vitsit missä kunnossa olet! Itsekin haaveilen jälleen kuntosaliharrastuksen aloittamisesta, mutta miehen vuorotyö ja 2kk vauva vievät mun ajan. Noh, taidan tyytyä vielä hetken aikaa kyykkäilemään ja punnertamaan kotona.. 🙂

  Ihana blogi näin ensisilmäykseltä! Uusi lukija kuittaa.

  • Kiitos :). Raskauskilot ja vähä enemmänki on nyt lähteny, mut löysää nahkaa löytyy vielä. Ehkä ne joskus lähtee pois :D.
   Meilläki mies tekee vuorotyötä ja joutuu aina kikkailemaan.
   Hyvä että sentää kotona teet, kaikki liikunta on hyvästä:).
   Jee tervetuloa lukijaksi :).

 4. ihana toi sun pitsi toppi, mie haluun ton 🙂 kerran käyny vasta salilla, hui, oli kyl kivaa mut nyt se vaan jäi sit, kai tää alku on vaikeeta lähtee salille mut josko se siitä kun yrittää kovasti, helppo ois lähteä jos ois seuraa mut kun aina ku toinen pääsee toiselle tulee este XD

  • Kiitos, iteki tykkään tosta :).
   Jos siulla on mp3, nii se vaa korviin niin ihan hyvin viihtyy salilla yksinki. Eikä mee höpöttelyks vaan 🙂

 5. Vautsi mikä hauis!! 🙂 Oot tosi hyvässä kunnossa! Onko mahdollista että kertoisit saliohjelmista kuinka reenaat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta