SÄÄSTÖVINKKEJÄ: KILPAILUTA PALVELUT

Edellisessä säästövinkkejä osuudessa kerroin kuinka säästää ruokakustannuksissa. Nyt on vuorossa toinen osa;

 

rahansäästäminen

KILPAILUTA PALVELUSI

Sähkösopimus, vakuutukset, puhelinliittymä näin esimerkiksi. Kilpailuttamalla ja vertailemalla voi saada vuositasolla jopa satojen eurojen hyödyn! En ymmärrä ihmisiä, jotka ovat henkeen ja vereen tietyn palveluntarjoajan asiakkaita eivätkä edes halua vertailla. Googlettelemalla pääsee pitkälle, tai sitten olemalla ihan suoraan palveluntarjoajaan yhteydessä.

Itse esimerkiksi soitin omalle operaattorille ja sain kuukausihintaa alemmaksi. Kun sähkösopimus oli edellisen kerran loppumassa, meille soitettiin sähköfirmasta ja saatiin parempi tarjous. Ihan näin entisenä outbound työntekijän vinkkinä -vaikka puhelinsoitto voi v*tuttaa, kannattaa tarjous kuunnella, siitä voi oikeasti olla isojen eurojen hyöty.

matkapuhelinliittymänkilpailuttaminen

Matkapuhelinliittymässä kannattaa katsoa laskulta läpi minkä verran on kuluttanut minuutteja, tekstiviestejä ja minkä verran dataa. Operaattoreiden sivuilta näkee helposti millaisia paketteja on olemassa, mutta kannattaa olla myös suoraan palveluntarjoaan yhteydessä.

Vakuutukset ovat todella iso ja mielestäni melko monimutkainen kokonaisuus. Monet ajattelee, että vakuutukset on turhia, mutta entä jos sattuukin jotain? Meillä on Eetulla lapsivakuutus joka otettiin hänen ollessa masussa, ja jo tänä vuonna siitä on ollut iso hyöty vaikka eletään vasta kesäkuuta.

Saatko liiton kautta vakuutuksia, saatko s-bonusta, entäs keskittämisalennukset? Monilla verkkosivuilla on aika selkeät laskurit joilla on helppo laskea oman talouden vakuutuksia.

Moni tarjoushinta edellyttää määräaikaisia sopimuksia, mutta vaikka sähkösopimuksessa mielestäni sillä ei ole mitään väliä. Sähköä tarvitaan aina.

Esimerkiksi Vertaa.fi sivustolla on eri aihealueittain koottuna esim. vakuutukset, puhelimet yms ja linkkejä palveluntarjoajien sivustoille.

Vaikka homma voi tuntua vaivalloiselta, kilpailuttaminen ja vertailu vähintään parin vuoden välein on ehdottoman kannattavaa kukkaron kannalta. Rahan säästäminen on aina kannattavaa.

sähkönkilpailuttaminen

 

Miten usein kilpailutat/vertaat palveluita?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Tiina / Fit Fat Mama

8 vastausta artikkeliin “SÄÄSTÖVINKKEJÄ: KILPAILUTA PALVELUT”

 1. Kilpailutan usein enkä sitoudu määräaikaisuuksiin kuin max vuodeksi ja jos otan jonkun määräaikaisen niin kannattaa laittaa iselleen ylös että huomaa jatkokilpailutuksen.

  • Tuo on hyvä keino, että laittaa ylös jos ei meinaa muuten muistaa :). Laskuilla näkee myös monesti määräaikaistiedon, niin katsotaan yleensä siitä (:

 2. Teillä on ihanat yhdistelmävaunut. Vertailitko malleja tai suositteliko joku niitä teille? Oletko ollut tyytyväinen vaunuihin?
  Mukavaa lomaa😊

  • Kiitos Maijuli, Emmaljungat on kyllä superit :)! Meillä kävi itseasiassa hyvä tuuri kun sain vaunut siskoltani, hänen poikansa kun oli sopivasti siinä iässä ettei enää yhdistelmärattaita tarvinnut :).

   Mikäli ei oltaisi saatu noita, olisin luultavasti kolunnut tori.fi :tä ja tehnyt vertailuja nettisivustojen kautta 🙂

 3. Kaikkia ollaan kilpailettu, mutta sähkössä oli virhe. Erehdyttiin ottamaan halvin sähkö ja sen kanssa saikin tapella kunnolla. Oltiin käräjäoikeuteen viety laput, kun ei vaan hoitunut muuten rahojen palautus. Firma oli auki meille 200e kaikista osoitteista. Loppulaskut tuli, että palautetaan ja yli vuosi meni, kun oikeus määräsi tiettyyn päivään firmalle maksuaikaa ja yllättäen siinä vaiheessa toimitusjohtaja soitti ja sanoi, että rahat lähtee nyt meille ja extraakin oikeuskuluista. Onneks on miehenä oikeustieteen tohtori opiskelija niin osaa noi hommat kyllä jos joku koittaa pissittää. Ja ei oltu ainuita joita firma pissitti. Ja nyt taas ollaa oltu vuosi, ylikin carunan asiakkaana ja eikä mitään hämminkiä laskutuksessa eikä oo sähkötkää pätkinyt.

 4. Me ollaan myös sähkö kilpailutettu. Se joku nettisivu on hyvä mistä saa suoraan parhaat tarjoukset omaan osoitteeseen eri firmoilta ja niistä voi valita sellaisen itselleen sopivan sähköfirman. Ärsyttää vaan, ku sähkönsiirtoo ei voi kilpailuttaa.. Niin meillä taitaa olla sähkönsiirto kalliimpaa kuin itse sähkö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta