Raakasuklaan valmistus kotona

Joulupukki toi Leaderin raakasuklaan valmistuspakkauksen ja sain pari viikkoa sitten vihdoinkin aikaiseksi kokeiltua sitä.

IMG_4646 IMG_4647

Pakkaus sisältää kaiken tarvittavan raakasuklaan valmistukseen. Tai no kattilaa ja kippoa ei tietty ole mukana, mutta yleensä sellaiset joka kodista löytyy :D.IMG_4648Kiva kun paketissa tuli mukana myös gojimarjoja, niin sain maistettua niitäkin samalla. Ei ollu miun mielestä mitään tajuntaa räjäyttäviä. iha jeessejä.

IMG_4653Ainesosat

Raakakaakaovoi, neitsytkookosöljy, lucumajauhe (Pouteria lucuma), raakakaakaojauhe, agavenektari, mantelirouhe, gojimarja (Lycium barbarum L.), carobjauhe, kookoksen kukintanektarijauhe, Himalajan ruususuola.

Allergiatiedote: Sisältää mantelia.

Ravintosisältö / 100 g
Energiaa (kcal), 648
Energiaa (kJ), 2711
Rasvaa (g), 57
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja (g), 40
– josta kertatyydyttymättömiä rasvahappoja (g), 12
– josta monityydyttymättömiä rasvahappoja (g), 1,8
— josta linolihappoa (g), 0,9
— josta linoleenihappoa (g), 0,1
Hiilihydraatteja (g), 31
– joista sokereita (g), 10
— joista laktoosia (g), 0
Ravintokuitua (g), 5,2
Proteiinia (g), 5,5
Suolaa (g), 0,2

Kaloreitahan raakasuklaassa on näköjään enemmän kuin normisuklaassa mikä oli itselleni pieni yllätys.

Ja näin sitä raakasuklaata tehtiin:

IMG_4662

Ensin raakakaakaovoi ja kookosöljy sulatettiin vesihauteessa. Vesihauteen tein ite perussetillä, eli kattilaan pikkuisen vettä ja päälle riittävän iso kulho. Vesihöyryä ei saisi mennä massan joukkoon, ainakin normaali suklaa menee siitä pilalle, niin luulisi tuonkin menevän.IMG_4663

Sulaneeseen kaakavoi-öljy litkuun sekoitettiin jauhoseos ja agavenektari (kauheen vaikee sana). Maistoin agavelitkua paljaaltaan ja siitä tuli lähinnä mieleen siirappi.IMG_4664

Sekoiteltiin litku tasaiseksi.IMG_4668Ja kaadettiin suklaamassa pakkauksen mukana tulleisiin papereihin. Ohjeessa sanottiin suklaan riittävän 60 annokseen, mutta no way. Tai no ehkä jos tekee kärpäsenkikkareen kokoisia suklaateja. Miulla tuli noista nimittäin alle 30 kpl :D.

IMG_4669Osaan laitoin gojimarjoja, osaan manteleita ja joihinkin laitoin kumpiakin sekaisin.

Lopuksi massan annettiin jähmettyä jääkaapissa.

Simple as that!

Raakasuklaa on maultaan todella voimakasta. Jos tykkäät tummasta suklaasta, tykkäät varmasti tästäkin. Mie tykkään eniten makeasta maitosuklaasta, joten raakahomma vaati hieman totuttelua. Makuun kun tottui, niin oli oikein hyvää. Tuskin tulee silti ostettua pakkausta itse myöhemmin. 25€:lla saa aika monta suklaalevyä kaupasta. Kiva oli silti kokeilla tätä :).

Oletko itse raakasuklaan ystävä vai liputatko Fazerin sinisen puolesta?

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

6 vastausta artikkeliin “Raakasuklaan valmistus kotona”

  1. Miten tuo siis eroaa tummasta suklaasta? Tumma suklaa on ihan jees, mutta en pysty sitä kovin paljon syömään. Maitosuklaa parempaa:) Mutta näyttää kyllä herkulliselta noi suklaanapit..voisin pari maistaa 😛

    • Raakasuklaa on jotenki terveellisempää :D. Pitäiskin kattoo huvikseen mitä eroja niillä on 🙂

  2. Vaikka en ole raakasuklaata maistanutkaan niin liputan Maraboun maitosuklaan puolesta. Oon ajatellut asian niin että sen kerran kun annan itselleni luvan syödä suklaata niin syön sitten sitä mikä maistuu mun suuhun parhaimmalta. Toki raakasuklaa olisi varmasti monella tavalla parempi vaihtoehto kuin tavallinen maitosuklaa mutta eihän sekään mikään kevyt herkku ole.

    • Samaa mieltä! Sit kun herkuttelee ja varsinkin jos herkuttelee harvoin, niin paras syödä sellaista mistä tykkää paljon :)! Ja toi raakasuklaa ei todellakaan oo mitään kevyt-kamaa

  3. Sun pitää joskus maistaa Mariliin tekemää raakasuklaata 😀 Ne on taivaallisia! Mut en kyllä jaksais alkaa itse väsäämään vaan mieluummin ostan suklaan suklaana 😀

    • Hitto ku sillon kahvitteluilla en pystyny ku oli ei ollu herkkupäivä :/ Pitää vinkata että tekis joskus uusik 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta