Pois Blogikuplasta

Aloitin blogin kirjoittamisen marraskuussa 2013 Eetun ollessa 3kk. Halusin paikan jonne voin jauhaa itseäni kiinnostavista, mietityttävistä ja inspiroivista asioista. Alussa hölisin lähinnä treeneistä ja Eetusta, mutta pikkuhiljaa paletti alkoi muuttumaan yhä sekasopammaksi. Linjauksena olen alusta asti pitänyt sitä, että kirjoitan omana itsenäni. Rehellistä, rääväsyytä ja ehkä jonkun mielestä jopa ärsyttävääkin välillä. En edes osaisi kirjoittaa pelkkää hyvän mielen lässytystä, joillekin se sopii, minulle ei. Haluan että on paikka jonne voin rustata myös niitä itseäni mietityttäviä ja ärsyttäviä asioita. Välillä kivoja ajatuksia, välillä kiroilua ja avautumista.

tiina

IMG_2368

Vauvavuoden aikana bloggaamisesta tuli henkireikä. Se oli ainoa paikka jossa miulla oli mahdollisuus kehittyä ja saada jotain älyllistä tekemistä. Oppia valokuvaamaan, kirjoittamaan kenties hieman jouhevammin, jakamaan ajatuksia ja näpräämään ulkoasun kanssa. Huhtikuussa minua pyydettiin FitFashionin portaaliin jonne liityin onnesta soikeana mukaan. Sain näkyvyyttä, uusia lukijoita ja loppumetreillä pääsin luetuimpien blogien listalle. Siitä tuli aivan huikean hyvä fiilis –joku oikeasti lukee miun lätinöitä! Marraskuussa muutin omasta aloitteestani Kaksplussalle, koska koin itseni enemmän perhelifestyle bloggaajaksi höystettynä punteilla, kuin punttibeiben ripsauksella vauvakakkaa.

Postaustahti on ollut aika melkoinen. Suurimman osan ajasta olen postannut n. 5 tai 6 kertaa viikossa.Mikä on mielestäni aika paljon. Nyt kuitenkin kun aloitin kokopäivätyöt ja sen lisäksi pitää hoitaa kaikki muukin elämä, aikaa ei vaan yksinkertaisesti ole niin paljon. Haluan kehittyä bloggaajana. Haluan kirjoittaa, jutella teidän kanssa ja vaihtaa ajatuksia. Haluan vastata kommentteihin mahdollisimman nopeasti. En kuitenkaan halua, että muu, normaali elämäni kärsii. On päiviä jolloin en vaan jaksa, mutta silmät sikkurassa silti vastaan kommentteihin. En jotenkin halua muiden ajattelevan tuon olevan taas joku kusipää bloggari, joka ei välitä lukijoistaan, koska en todellakaan ole sellainen. Miusta on ihanaa kun te kirjoitatte kommentteja ja keskustelette. Lukija näkee aina kuitenkin pienen vaivan kun näpyttelee ajatuksiaan joten mie haluan vastata niihin myös mahdollisimman nopeasti. Kommentit on blogin suola, sokeri ja pippuri. Toivon että jatkossakin muistatte minua.

IMG_2345

Takki Stocker / Paita Vero Moda / Huivi Seppälä / Housut Vero Moda / Laukku Michael Kors / Kengät El naturalista

IMG_2370

Blogi ja bloggaaminen imaisi minua jossain vaiheessa liikaakin. Muutamat lähipiirissäkin mainitsivat siitä, mutta itse vaan suutuin maininnasta. Nyt kun aloitin työt, huomasin oikeasti miten paljon aikaa olen käyttänyt blogin kirjoittamiseen ja miten paljon ajatuksissa pyöri blogi sitä ja tota. Blogikeskeisyys johtui siitä, koska ei miulla ollut mitään muutakaan älyllistä. Upposin blogimaailmaan ja blogikuplaan liikaakin. Stressasin kävijämääristä ja vaikka mistä. Tykkään tehokkuuden tunteesta ja onnistuja fiiliksistä jota blogin kirjoittaminen ajottain saa miulle aikaan. Nyt kun olen taas työelämässä, saan ammennettua niitä tunteita muualtakin, joten pipo on alkanut löystyä ihan kivalla tavalla bloginiuhottamisen suhteen. Ei tätä pidä ottaa liian vakavasti. Kirjoitan omana itsenäni ja jotkut tykkää, jotkut ei. Olen ehkä itse huomannut kirjoitusotteeni rentoutuneen positiivisesti ja ihan kuin kirjoittaisin jouhevammin kuin aikaisemmin, tai sitten se on vaan toiveajattelua hehee.

IMG_2343

Torstaina olin umpi väsynyt ja tarkoitus oli lähteä salille. Muumikeksit ja läppäri vei kuitenkin voiton. Uuvahdin miehen syliin ja hän sanoi ”Et säkään voi aina olla reipas”. Niimpä. Ehkä miulla on lupa välillä ottaa duracell-vaihdetta pois myös blogiasioista ja katsoa postauksen tekemisen sijaan vaikka täydellisiä naisia tai pussailla Tuomasta. On vaan jotenkin huono omatunto jos en postaa joka päivä, tai en vastaa kommentteihin ajallaan. Yritän jatkossa ottaa vähän rennommin ja jos inspistä vaikka ei pälkähdä päähän, tai fiilis ei vaan lähde, olen sinä päivänä postaamatta. Tönkkösuolattu ”pakko postaa” teksti on pöljempää luettavaa kuin sellainen, jossa idikset vaan lentelee ja sormet pomppii näppäimistöllä. Sellainen kirjottaminen on kaikista parasta, jossa teksti vaan tulee ruudulle ilman sen suurempia fiksailuja tai mietintöjä. Siinä tulee olo ”däm, mie tykkään kirjottaa!”

IMG_2380

Tulipahan vähän ajatusten virtaa bloggaamisesta. Olisi kiva kuulla teidän ajatuksia;

 

Jumahdatko itse välillä blogikuplaan? Mikä on mielestäsi sopiva postaustahti? Kommentoitko yleensä blogeihin? Mikä postausaika on mielestäsi paras (julkaisu ajankohta postaukselle siis). Mitä toivoisit lisää blogiini? Sana on vapaa!

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Tiina / Fit Fat Mama

28 vastausta artikkeliin “Pois Blogikuplasta”

 1. Musta sopiva tahti on se, että kirjoittaa kun siltä tuntuu 🙂 Ettei sitten nyhjää tyhjästä vain siksi, että on kirjoitettavaa. Itse en ainakaan blogeilta mitä itse luen odota kun esim. 1x/vko postauksen. Joskus melkein vastakkainen reaktio, että jos tulee liikaa juttua niin sekään ei ole hyvä!

  Tykkään lukea sun ruoka ja treenijuttuja, ne kun itseä tällä hetkellä kiinnostaa 🙂

  • Miusta on välillä tuntunu myös siltä, että postaanko liiankin usein, et jaksaako porukka ees lukee niin usein miun pälätyksiä :D.

   Treenijutuista on mietinnässä ainakin salin yläkroppatreeni postaus, pitäisi vaan saada kuvia… :).

 2. Ihana postaus ja hyviä ajatuksia. Kauniita kuvia siusta myös, ihana asu! 🙂 Miulla on toiminut bloggaamisen ja muun elämän yhdistämisessä juuri se, että miulla on tietyt päivät milloin postaan. Ennen saattoi joka päivä miettiä ja stressata blogia, mutta oli pakko rueta järjestelmällisemmin tekemään, et aika riittää muuhunkin eikä blogi häiritse arkielämää harrastuksineen ym. Eniten oikeastaan blogin kanssa tulee mietittyä yksityisyyttä nykyään ja muuten tykkään kirjoittaa vaan, ottaa kuvia ja tehdä erilaisempiakin postauksia. 🙂 Ja eihän se blogirutiini ihan kiveen kirjoitettu ole, vaan saatan julkaista muunakin kuin julkaisupäivänä, jos aikaa riittää. ^^

  • Oi kiitos sie <3 :). Oon jotenkin innostunu ottamaan enemmän näitä asukuvia, kevättä kohden on kivempi miettiä vaatteitakin ja muiden, esim. siun ja Jennin asukuvista saa inspistä :).

   Ajattelin ekana, että postaan joka toinen päivä ja en stressannu sillon, mutta sitten kelkka jotenkin kääntyi ja rupesin taas stressaa. Nyt onneks laantunu jo paljon :). Pitäisi miettiä niin, että kunhan se pysyy kivana itselle, eikä tule liian suorittamiseksi. Menee muuten inspis. Miekin oon miettinyt nykysin enemmän tota yksityisyyttä, sen jälkeen kun sain tietää että porukatkin lukee :D.

 3. Kyllä blogikuplaan on tullut jämähdettyä mutta uuden työn myötä kun olen 8-16 töissä niin ei tule jatkuvasti mietittyä blogijuttuja. Alkuun tosiaan otti hermon päälle, että ei ehdi tekemään postauksia ja ei ole aikaa ottaa kuvia saati käydä treenaamassa. Nyt arjen muodostuttua selkeämmäksi olen saanut tehtyä postauksia valmiiksi viikonloppuisin jotka sitten ajastettuna tulevat viikolla blogiin. Tykkään postata aamuisin jolloin päivän aikana mahdollisimman moni ehtii postauksen lukemaan. Tiedä sitten onko sillä postausajalla oikeasti mitään väliä. Olen alkanut kommentoimaan enemmän blogeihin ja itse ainakin saan hymyn huulilleni joka ikisestä kommentista.:)

  • Miullakin luonnollisesti vähentyi blogistressi sen jälkeen kun aloitin työt :). Uusi työ miullakin, niin pää tarvitsee kapasiteettia sille. Tuntu kyllä alussa hieman oudolta se, kun oli tottunu aina päikkäriaikaan postaamaan, mutta nyt on siihen aikaan töissä. Oonkin yleensä ajastanu postaukset siihen 11.00 aikaan milloin aikasemminkin monesti julkaisin ne.

   Joskus saan viikonloppuisin rustailtua luonnoksiin juttuja, mutta välillä taas en yhtään ja hoidan arkena sitten ne sen jälkeen kun Eetu on unilla.

   Yks asia minkä unohdin kirjoittaaki tosta postauksesta on se, että oon ite joutunu vähentämään paljon muiden blogien lukemista :/. Yritän ja kommentoin kyllä silti,tosin harvemmin kuin ennen, koska molemminpuolistahan tää bloggailujuttu on :). Kävin kattoo blogis ja siulla on tosi kaunis profiilikuva :)!

 4. Mä en millään jaksaisi kokopäivätyön ohella postata 5-6 kertaa viikossa. Olenkin ihmetellyt, missä välissä kirjoitat, kuvaat ja käyt vielä salilla! Itselleni tuntuu sopivan 2-3 postausta viikossa, työtilanteesta riippuen. Ei kannata stressata, ne tyhjänpäiväiset pakkopostaukset on tosiaan lukijalle niiiiiin turhauttavia!
  Tsemppiä!

  • Viikonloppuisin otan kuvat ja tekstejä väsään joko illalla Eetun mentyä nukkumaan tai sitte viikonloppuna :). Joo mieki inhoon lukijana sellasii täytepostauksia, tyyliin instaweekit. Kiitti tsempeistä :)!

 5. Ei missään tapauksessa kannata ottaa paineita blogiin kirjoittamisesta. Kyllä me sun vakkari-lukijat täällä linjoilla pysytään, vaikka postausta ei niin usein tulisikaan. Julkaisuajankohdalla ei ainakaan itselleni ole väliä, luen lempi-blogieni uudet kirjoitukset joka tapauksessa, olivatpa ne sitten tulleet mihin aikaan päivästä tahansa. Rentoa bloggailua sulle!

  • Oi kiitos Ripsu ja kiva kun tulit kommentoimaan, ilmeisesti eka kerta, Ripsu-nimimerkki on sen verran hauskan kuuloinen että jää hyvin mieleen :).

 6. Kyllä sitä pitää ottaa aikaa itselleen ja perheelle. Väkisin pusertaminen ja suorittaminen on turhaa. Ite luen sinun blogia, koska se saa minut hyvälle tuulelle ja tunnut niin mukavalta ihmiseltä 🙂 Minulle ei bloggaustahdilla ole niin merkitystä.

  Täytyy sanoa, että tuo blogikupla toimii myös toiseen suuntaan. Kotona lapsen kanssa ollessa rättiväsyneenä illalla tulee kurkittua suosikkiblogit läpi. Kun ei ole muuta älyllistä elämää eikä päivän aikana ole välttämättä nähnyt muita aikuisia 😀 Siis blogeja vähättelemättä.

  • Se on jännä, mite välillä kirjotus luistaa ja välillä ku menee tietokoneen eteen niin pää lyö iha tyhjää. Onneks opin kuitenkin olemaan itelleni sen suhteen vähä armollisempi, jotenkin halusin vaan purkaa ajatuksia postauksen muodossa :). Niin pitkään kuitenkin postasin joka päivä ja vastasin kommentteihin äzäp niin tuntuu sen takia vähän oudolta.

   Joo blogien lukeminen on myös kyllä koukuttavaa, mm. tiheän imun kaudella blogit oli pelastus :D. Sillon en vielä omaa kirjottanukaa.

   Kiitos paljon ihanasta kommentista <3. Tää on just parasta kun saa vakkarilukijoita jotka muistaa, toivottovasti viihyt jatkossaki 🙂

 7. Hihii kuulostipa tutulta, mut tästä hommasta ei kantsi ressiä repiä varsinkin jos tämän haluaa pitää kivana harrastuksena. 🙂 Hyvin kirjoitettu! Oon miettinyt itekki just tätä samaa mut oon miettiny miten sen pukis sanoiksi ilman että lukijoille tulee fiilis ettei mua kiinnosta tms.

  • Pakkopulla meno voi viiä ilon hyvin nopeesti näpyttelystä :/ :). Kirjota ihmeessä, sie oot niin taitava kirjottamaan että varmasti lukijat ymmärtää :)!

 8. Juuri tästä oli MamaD:n kanssa puhetta ja sinne hänen postaukseen kommentoin juuri siitä, että postauksesta näkyy kyllä jos se on pakolla väännetty! Mieluiten sitä lukijana lukeekin juuri sitä inspiraatiosta syntynyttä innostunutta tekstiä – innostuneella tarkoitan sitä, että se teksti on juuri kirjoittajalta tullut kuin luonnostaan, eikä sitä ole kirjoitettu vain ”koska täytyy päivittää blogi”. Ihana, jos osaat nyt ottaa rennommin blogin kanssa ja oon ihan varma, että kävijämääriin ei vaikuta se, kuinka usein kirjoitat, vaan kuinka kirjoitat. 🙂 Tsemppiä työssäkäyvän perheellisen bloggaajan arkeen, nostan hattua! <3

  • Okei, pitääki käyä kattomassa hänen mietintä tästä asiasta, kiitti vinkistä :). Rento ote varmasti näkyykin positiivisena kirjotuksena puolella, kovin montaa kertaa en oo postannukkaan sellasta ”pakkojuttua”, mutta niistä harvoista on tullu itelle vähän njääh fiilis.

   Kiitti paljon Merianne :)!

 9. Kiva avautuminen. 🙂 Itse en kirjota blogia mutta luen paljon niitä. Sie oot yksi ahkerimmista kirjottajista, ei muilta tule kuin se about 3 viikossa. Eli oikein hyvin voit höllätä tahtia, ei me lukijat mihinkään karata 🙂 eli pussaile vain miestäsi muutamana iltana viikossa enemmän 😛 Hän on huomiosi ansainnut. <3 Mie luen iltasin blogeja puhelimella, samalla imettäen. Meillä siis neiti nukkuu tissille, ups 😀 Mie tykkään sun blogista, kun täältä löytyy vähän kaikkea sopivassa suhteessa. Ruokavinkit on tosi kivoja! Vaihtelevasti tulee kommenttia heitettyä, puhelimella ehkä vähän hankalaa.
  Tämmössii ajatuksia… . hei! Mukavaa alkavaa viikkoa 🙂

  • Kiitti Nappi, mukavaa kun kommentoit ja siut mie muistankin yhtenä vakkarina :). Hihih, ehkä mie voisin sitten höllätä ihan luvan kanssa ja pusutella tuota ukkeliikin sit sillä ajalla :D.

   Puhelin+tissittely oli meilläki aikoinaan kova sana :D. Ruokajuttuja yritän jatkossa tehä useemmin, moni tuntuu niistä tykkäävän. Kiitti 🙂

 10. Se on jännä, kuinka paljon blogi voi vaikuttaa elämään, vaikka kirjoittelisikin ihan vain harrastuspohjalta. Monta kertaa päivässä tulee sellainen ”tästä pitää ottaa kuva blogiin!” -olo. Sitten yhtäkkiä tajuaakin vain ns. elävänsä elämää kameran linssin läpi…

  Mutta vielä itse kysymykseesi – mielestäni paras postaustahti on niin usein kun itse pystyy tuottamaan mielekästä sisältöä. 🙂 Usein se pakolla väännetty postaus ärsyttää lukijaa enemmän kuin harvemmin päivittyvä blogi.

  • Niimpä! Kamera siellä ja kamera täällä. Kännykkä kädessä jatkuvasti. Oon yrittäny vähän vähentää :).

   Pakkopullat kyllä monesti paistaa läpi.. kiitos kommentista Sanna 🙂

 11. Itellä ei oo blogia mut luen paljon kaikenlaisia.. Oon sunki blogia tainnu lukea jo ihan alusta asti 🙂 oon vaan äärettömän laiska kommentoimaan 🙁 Täytyypä ryhdistäytyä sen suhteen nyt! 🙂 Sun postaustahti on oikeen sopiva, kirjotat sillon ku siltä tuntuu 🙂 Mukavaa alkavaa viikkoa 🙂

  • Huippuu kuulla että täällä on joku joka on lukenu alusta asti :)! Ryhdistäydy ihmeessä, bloggaajat, muutkin kun mie tykkää jos saa kommenttia :). Tulee fiilis, että ei ole turhaan näpsytellyt tekstiä. Hyvää viikkoa siullekin! =)

 12. Ihana asu❤️ Minusta blogista ei kannata ottaa stressiä, kirjoita silloin kun siltä tuntuu!:) blogisi on juuri siksi niin paras kun kirjoitat ”mitä mieleen juolahtaa” Ei kenenkään elämä voi olla aina 100% ihanaa ja täydellistä! Osaat niin hyvin ja osuvasti kirjoittaa eri asioista, siitä iso kiitos sinulle ❤️

  • Oi kiitos Virpi <3! Ihana että tykkäät, miun elämä ei ainakaan oo 100% ihanaa todellakaan, joten ei blogikaan ole, enkä sellasta liian perfektoo edes haluis :). Kiva että tykkäät <3

 13. Löysin tän blogin joitain kuukausia sitten ja heti jäin koukkuun. Ihana elämänmakuinen blogi. Kirjoitat aitoja asioita suoralla tyylillä. Tykkään. Paljon asioita joita myös itse 1v 4kk pojan äitinä pähkäilee. Joten helppo samaistua. On ihan ymmärrettävää ettei jokapäivä ehdi kirjoittaa. Itse käyn lukemassa blogiasi vaikka postauksia tulis harvemmin.:)

  • Oi ku kiva kuulla ja mukava kun tulit ilmottamaan itestäsi :). Aina kiva tietää keitä ruudun sillä puolen ja saman ikänen muksukin meillä :).

 14. Sopiva tahti on ollut minun mielestä! Mutta ymmärtäähän sen jos tahri vähän hidastuu. Minä oon just tykänny siitä, että blogisi ei oo vaan lässyn lässyn läätä ja aah elämä on aina niin ihanaa ja helppoa, vaan se on rehellistä elämää iloineen, vaikeuksineen ja elämän eri osa-alueiden yhteensovittamista. Hyvää viikon alkua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta