Palasia meidän kodista

Asutaan omassa (pankin) kodissa. Muutettiin tähän viime vuoden maaliskuussa. Rivitalon päätykämppä, 90 neliöö, 3 makuuhuonetta + perus setit (keittiö, sauna, olohuone). Muutettiin kaksiosta neliöön, tavaraa piti hankkia helkutisti ja miettiä miten sisustaa minkäkin huoneen.
Miulta puuttuu varmaan joku luontainen akkojen sisustusgeeni. Olisi ihanaa osata luontevasti sisustaa ja keksiä uusia juttuja, mutta yritän opetella tässä pikkuhiljaa.

 Hankittiin Eetulle jo valmiiksi Stocken Trip Trap-istuin. Vaikka se on mielestäni aika kallis, on se joka sentin arvoinen. Trip Trappi on muunneltava ja kasvaa lapsen mukana. Itseasiassa istuin ei sinällään maksanut meille mitään, koska Eetu sai lahjarahoja ja hankittin tuoli niillä.

Kahvi ei ole kunnon kahvia jos se ei ole keitetty mocca masterissa! Sain tämän ammattikoulun päättäjäislahjaksi ja hyvin pelittää vieläkin.

Rakastan meidän keittiönpöytää! Istuimet on tosi hyvä istua ja ne keikkuu hassusti. Ihankuin kiikkutuoli keittiössä. Viimeisessä kuvassa näkyy meidän pikaraivaus: rojut penkille ja penkki pöydän alle :D. Ei mitään yli sliipattua meininkia. Itseäni välillä ärsyttää bloggareiden ”meidän koti on aina siisti ja täydellinen” -kuvat.

Valokuvat on meidän juttu. Kollaasissa näkyy kuvia meistä, raskausmahasta, Saajosta, kummipojastani ja Eetun kädestä. Valokuvakollaasi on siitä hyvä sisustuselementti, että sitä on helppo muutella. Jos kyllästyy töllöttämään samoja kuvia, niin ottaa kehyksen käteen ja vaihtaa kuvan. Ajattelimme jossain vaiheessa laajentaa kollaasia suuremmaksi.

Sohvannurkkaus. Miun valtakunta. Hoituu bloggaukset, dataukset ja Eetun syötöt. Talja saatiin joulupukilta ja se on iiihana.

Hahaa tässäpä taas sitä todellisuutta. Rojuja olohuoneen pöydän alla. Olkkarinpöydäksi haluaisin löytää arkun, mutta sopivaa ei ole tullut vielä vastaan. Kesällä bongasin ihan unelma arkun, mutta siinä oli niin terävät reunat ettei uskallettu ostaa. Eetu kun oppii liikkumaan niin jos sellaiseen reunaan törmää, niin ei kiva.

Tällähetkellä Eetun huone toimii lähinnä vaatteiden säilytys ja kuivaushuoneena. Tykkään turkoosista seinästä ja pilvet ovat sisustustarroja. Seinä maalattiin omin pikkukätösin. Tai no Isimieshän sen oikeastaan maalasi, itselläni meni hermot jo parin vedon jälkeen :D.

Turkoosit Ikean seinähyllyt ei ole täysin samaa sävyä, mutta mätsäävät kuitenkin ihan riittävästi. Hyllyssä Eetun ultrakuvia ja parit ihanat pikkukengät. Varoitus muuten: hyllyn reuna on ihan törkeän terävä! Isimies paukautti kerran siihen päänsä ja verta tuli överi paljon. Säikähdin ihan helkkaristi.

Joulupukki toi meille E-sisustuskirjaimen ja toimii myöhemmin kätevänä yövalona Eetulle.

Vierashuoneen lemppari on ehdottomasti tapetti. Ei ole varmaan vaikea arvata, että se oli miun valitsema. Alakerrassa on aika neutraaleja värejä ja haluttiin saada yläkerran huoneisiin edes jotain säpäkämpää.

Ikeasta pinkit pöllötyynyt. Tykkään ja tyynyn kääntöpuolella on mustavalkokuviota eli jos kyllästyy tuijottamaan pöllöä, voi heivata tyynyn toistepäin.

Musta, liukuovellinen kaappi jossa peilit. Ne oli kriteerit millä lähdettiin kaappia metsästämään.Sieltä löytyy Mamin rimpsavaatteita + kenkiä ja Eetun isoja vaatteita. Rimpsavaatteistakin joutaisi heittää puolet mäkeen kun osaan en mahdu ja osa on bimbobailaaja kolttuja eikä se ole enää niin miun juttu.

Makariin haluttiin melko basic, mutta silti jonkun jutun omaava tapetti. Porukat laitto tän seinään ja oli kuulemma harvinaisen hankala laittaa. Vaalea väri ja kohdistettavuus ei ehkä paras yhdistelmä, mutta eihän me sitä ostaessa tajuttu.

Sänky on tietty makarin aarre. 160cm leveä ja väreinä vierashuoneen tapaan mustapinkki. Makuuhuoneesta ei ole paljoa sanottavaa, sänky, yöpöydät ja pinnasänky.

Tollaisia pikku slaisseja meidän kodista.

Haluatteko, että esittelen huoneita myös kokonaisina?
Tykkäättekö itse sisustaa?

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

19 vastausta artikkeliin “Palasia meidän kodista”

 1. Minä mielelläni haluaisin nähdä lisääkin kuvia teiltä. Tykkään sisusustaa, mutta jotenkin en ole tänne vuokra-asuntoon osannut nykyisin enää silleen ostella uusia juttuja, kun etsimme koko ajan omaa asuntoa. Mielestäni sisustuksessa vähempi on parempi:) Mun äiti on aika boheemi sisustaja -ollut aina. Värejä löytyy paljon ja kaikkea tilpehööriä seiniltä ja hyllyiltä niin en tiedä sitten onko itselle jäänyt siitä sitten se, etten itselle halua niin paljoa kaikkea. Tiedä häntä 😀 Ja tuohon siisteyteen… tälläkin hetkellä meillä tiskit pöydällä ja lelut pitkin olohuonetta ja saapi varoa ettei päälle astu. Ehkä sitä haluaa jotkut pitää lukioilleen mielikuvan kodista, että se olisi aina siisti, vaikka todellisuus olisi toista.

  • Meillä on hikiset paikat kunhan Eetu oppii liikkumaan. Ei olla mitään siisteimpiä ihmisiä ja tavaroita jää helposti lojumaan sinne tänne. Krääsää on kertyny jonkiverran ja yritetään nytten olla hankkimatta mitään turhaa.

   Varsinkin olkkarinpöydän alle kasaantuu aina kaikki. Toivottovasti löydettäs arkku ennen Eetun liikkeelle lähtöä. Ollaan hankittu hyllyihin paljon koreja joihin tavaroita on helppo tunkee piiloon. Pikasiivouksen jälkeen saa sit aina miettiä minne mahtoikaan tavaran laittaa :D.

   Jee, miepä sit näpyttelen meidän kodista sitten lisääkin :).

 2. Hei tiiätkö mistä noita valosisustuskirjaimia saa? Oon ajatellut, et niitä löytää tyyliin vain jostain hyljätyistä valomainoksista, mut ilmeisesti niitä voi ihan ostaakin jostain 😀

 3. Ihanan näköistä 🙂 Juu, ehdottomasti lisää juttuja teidän kodista! Itsekin voisi sellaisen postauksen tehä 🙂

 4. Ihanan näköistä! <3 Pitäs saada itsekin aikaseksi tehtyä jonkunlainen postaus meidän kodista. 🙂

  Tuo tripptrapp on kyllä nii hieno ja istuu hyvin melkeen joka sisustukseen! Itsekin haaveilen siitä. Katsotaan nyt saako miehen ylipuhuttua. 😀

 5. Vai sulta puuttu akkojen sisustustaito 😉 Tosi kivannäköstä 🙂 Mä en kyllä osaa yhtään sisustaa, toisaalta eipä tätä opiskelija-asuntoa niin kauheasti jaksakkaan, ku väliaikainehan tää on 😛

  • Kiitos :). No ainaki välillä tuntuu et puuttuu joku sisustusgeeni ku pitää pähkäilemällä pähkäillä miten laittas tota ja sitä :D. Edellisissä kämpissä ei oo haitannu sisustuksessa pihalla oleminen, mut nyt ku on oma ni haluis saada kivaks. Kyl tää ehkä pala palaselta pikkuhiljaa muotoutuu :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta