Paikallislehden haastattelu

Heipä hei, mainitsin pari viikkoa sitten, että paikallislehdestä tulee toimittaja haastattelemaan liittyen tiukkoihin ruokavalioihin. Muutama lukija toivoi sen julkaisemista blogin puolella, joten tässä juttu kirjoitettuna sähköisesti.

 

IMG_9010

 

Fit Fat Mama Tiina ikävöi emmentalia ja arkiruokaa

 

Tiukalla ruokavaliolla tulee ikävä ihan tuiki tavallista emmentalia ja arkiruokaa. Tämän tietää joensuulainen bloggaaja, Fit Fat Mama, Tiina, joka noudattaa FitFarmin Lite in shape -ruokavaliota. Liten avulla on tarkoitus kiinteyttää ja muokata kehoa haluttuun suuntaan.

-Tiesin kyllä jo ennen ruokavaliota, miten minun pitäisi syödä, mutta en vain syönyt niin, Tiina muistelee.

Kun ruokavalion laadinnasta on maksanut ja julkisesti kertonut sellaista noudattavansa, on motivaatio siinä pysymiseen myös korkeampi. Tiina kannustaa kaikkia kokeilemaan tarkkaa ruokavaliota, sillä hän uskoo, että tuloksia tulee varmasti ammattilaisten ohjeilla, kunhan vain noudattaa niitä.

-Ennen ja jälkeen kuvat motivoivat ja niitä kannattaa ottaa itseään varten, koska muutoksen huomaa hyvinkin nopeasti, diettaaja neuvoo.

IMG_8731

Koko viikon edestä

Sunnuntait on pyhitetty raaka-aineiden punnitsimiselle, paistamiselle, maustamiselle ja pakkaamiselle. Tiina tekee kerralla koko viikon ruuat valmiiksi, jotta ne ovat jääkaapissa tai pakastimessa valmiina, kun viikolla tulee töistä kotiin. Aikaa kokkaamiseen kuluu ainakin pari tuntia.

-Kerralla kokkaaminen on helppoa, koska sitten ei tarvitse olla koko ajan laittamassa ruokaa. Lisäksi ruuat on helppo ottaa pusseissa mukaan, kun ne on jo pusseihin pakattuna, Tiina iloitsee.

Nainen tunnustaa kuitenkin rakastavansa ruokaa, eikä pystyisi noudattamaan koko elämäänsä tarkkaa ruokavaliota.

Ruokailu kolmen neljän tunnin välein jaksottaa päivän, mutta yllättäville ruuille ei ole tilaa näiden taukojen aikana.

-Kuumana kesäpäivänä ei voi esimerkiksi ostaa torilta jäätelöä ja toisinaan on hirveä vaiva ottaa omat ruuat mukaan, hän toteaa. -Elämästä pitää osata myös nauttia.

IMG_8686

Päivästä toiseen samaa

Raaka-aineet Lite in shapessa pysyvät samana päivästä toiseen, joten ruuanlaitossa tarvitaan mielikuvitusta. Tiina korostaa maustamisen merkitystä, sekä sitä, että välillä ruuan voi valmistaa pannulla ja toisena päivänä uunissa.

-Palsternakkaranskalaiset olivat esimerkiksi todella hyviä, eikä niiden eteen tarvinnut nähdä muuta vaivaa kuin pilkkoa, sipaista öljyä päälle, paistaa uunissa ja maustaa lopuksi, bloggaaja vinkkaa.

Toisinaan keittiössä nähdään kolmeakin eri ruokalajia samalla kertaa, sillä omaa ruokavaliota noudattava aviomies sekä perheen pieni taapero tarvitsevat myös omat annoksensa.

-Tosin raaka-aineista saa tehtyä myös esimerkiksi lättyjä, jotka maistuvat myös perheen pienimmälle, Tiina naurahtaa.

Liten ohjeella tehdyt "letut" joista myös Eetu tykkäsi
Liten ohjeella tehdyt ”letut” joista myös Eetu tykkäsi

Lehtihaastattelu oli kiva kokemus, ensimmäinen kerta ihan näin face-to-face. Viime kesän vauva-lehden haastattelu kun tapahtui puhelimitse. Tämän julkaisu jänskätti oikeastaan enemmän, koska kyseessä oli kuitenkin paikallislehti. Eetun päiväkodista yksi hoitotätikin tokaisi, että olit lehdessä :D.

Hieman nolo vain, kun jutun tultua julki olin jo lopettanut Lite in shapen. Itseasiassa lehtihaastattelua seuraavalla viikolla pätkäisin homman poikki, kun rupesin miettimään omia motivaatioitani ja hyöty-suhdettani kyseiseen ohjelmaan. Noh, mutta jutussa oli kuitenkin sen hetkisiä ajatuksiani dietistä ja sillä hetkellä kuitenkin noudatin ohjelmaa.

Mukavaa viikkoa <3. ps. sain muuten vihdoinkin oman läppärini toimintaan! jospa postaustahti saisi ripsakamman vauhdin taas.

Tekstin on kirjoittanut Emma Vormisto. Sukunimeni jätin tekstistä pois.

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Tiina / Fit Fat Mama

9 vastausta artikkeliin “Paikallislehden haastattelu”

  1. Toi kolme eri ruokalajia kyl kolahti, meil oli jossain kohtaa sama. Mä söin omia, tehtiin/mies teki eväänsä, ja sit viel piti tehdä miehen lapselle ruoka (toki toisinaan samat jutut kaikilla, mutta pahimmillaan kaikilla eri sapuskat). Jonkin aikaa se oli ihan jees, mutta sit alkoi tuntua, että ei hitto tää ei vaan sovi meidän perheelle.

    Tosi kiva, että sä kerroit kokemuksiasi tosta dieetistä, ja jopa kehtasit kertoa, ettei ollut ehkä sit se toimivin sulle. 🙂 Nythän sä voisit tehdä postauksen sellasesta ”normaalista” ruokapäivästä. 😀 (kuvien ja reseptien kera…) Tai vaikka sellanen ”tämä pvä meni hyvin – tämä huonosti” -vertaus. Tarkoittaen, että ainakin itsellä jonain pvänä menee niin hiton laadukkaasti salaattia, kasvissosekeittoa täysjyvväkrutonkien kanssa, ja sit taas seuraavana ostan venhnäpatongin, ja täytän sen aivan kaikella juustosta ja majoneesista lähtien. 😀 (Aamuisin kyllä vetäsen aina ruisleivät järkevillä päällysteillä, seliseli…)

    • Joo meillä sama. Välillä toki pystyttiin syömään samaa ruokaa, mutta mie kun yleensä kokkasin omat ruokani koko viikoksi niin niistäkään ei jääny sitten muille.
      Nyt on ihanaa kun niinkin yksinkertainen asia kuin se, että koko perhe istuu ruokapöydän ääressä ja syö samaa ruokaa tuntuu tosi kivalta :).

      Kiva kun tykkäsit, rehellisen linjan oon halunnut pitääkin täällä blogissa :). Hyvä idea! Miun on pitäny tehäkin pitkästä aikaa Päivän Ruuat postaus ,mutta en oo saanu aikaiseksi räpsittyö kuvia pitkin päivää. Pitääkin potkasta peppuun itteeni joku päivä.

      Kiitos kommentista ja kivaa kesää 🙂

  2. Saisko lettuohjeen? Toki ymmärrän et on maksettu juttu, mut ees sen mitä niissä on?

    • Joo toki sen voin kertoa mitä niissä on, määriä vaan en :).
      Kananmunanvalkuaisia, 1 keltuainen, kaurahiutaleita, marjoja. Vähän makeutusainetta taikinaan ja mehukeittoa lättysten päälle

  3. Näin joensuulaisena tuli luettua juttu Heilistä jo lehden ilmestyessä. Hyvä juttu oli joka tapauksessa 🙂

  4. Unohdin ihan kokonaan käydä tsekkaamassa tän jaon! 😀 Mutta kuten siinä pääjutussakin ravintoneuvoja totesi, aika epätodennäköistä on, että ihmiset noudattaisivat pitkiä jaksoja tiukkoja ruokavalioita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta