No se paljastus…Miusta tulee Morsian!

Tuleva Rouva päivää! Inhoan kyllä Rouva sanaa ja minuu ei saa sitten rouvitella. Sanotaan Tahdon tämän vuoden elokuussa, eli reilu ½ vuotta vielä (enää) odoteltavaa. Real-lifessä monikin tietää jo avioaikeista ja tässä kuussa loputkin vieraat saa tiedon kun lähetetään Save The Date-kortit. Hääjärjestelyt aloitettiin jo hyvissä ajoissa, ei haluta hirveää häsää vaan yritetään tehdä mahdollisimman paljon hyvissä ajoin. En jaksaisi odottaa, ihana päästä kävelemään käytävää ja sanoa elämän rakkaudelle Tahdon <3

Eilen postauksessa vihjailin, että tarkkasilmäiset facebookissa ehkä huomasivat mitä olen hankkinut. Ruokakuvassa näkyy Seremonian kuitti, eli tilasin hääpukuni viikonloppuna! Olin liikenteessä Sulhon siskon, sulhon ja Eetun kanssa. Isimies ei tietenkään nähnyt pukua eikä nää ennen hääpäivää. Sen verran olen vanhanaikainen. Ennen puvun löytymistä olin käynyt Joensuussa kokeilemassa pari kertaa pukuja ja toinen liike missä Helsingissä vierailin oli Lovebirds. Siellä myydään käytettyjä hääpukuja ja ajatuksena mielestäni tosi fiksu. Kirpputoreja on normaali vaatteille niin miksi ei hääpuvuillekin. Siellä kokeilin muutamia pukuja, mutta mikään niistä ei erityisesti sytyttänyt. Sain myyjältä hyvää palvelua ja sain ottaa kuviakin.

Tämä oli mielestäni kaamea :D. Liikaa kaikkea. 

Tämä oli Lovebirdista suosikkini. Malli oli kuitenkin liian kapea makuuni.

kuva

Vaelsimme Helsingin katuja vesisateessa ja hirveellä hopulla ennenkuin pikkumies herää ja tarkoitus oli myös käydä Zazabellassa, mutta se olikin kiinni. Heidän nettisivuillaan tästä ei ollut mitään mainintaa ja v*tutus käyrä alkoi kasvaa. Helsingissä oli samana viikonloppuna häämessut joten liike ilmeisesti valmisteli pukujaan sinne. Olisivat voineet silti ilmoittaa että liike on kiinni. Katsoin valmiiksi netistä malleja mitä olisin halunnut kokeillakin. Haahuilimme ja löysimme vihdoin Seremonian ja se onneksi oli auki. Liikkeeseen ei tarvinnut ajanvarausta ja pääsin heti selailemaan pukuja. Hintaluokka oli puvuissa korkeampi mitä oletin, moni lähenteli 1000 €. Tarkkaa budjettia meillä ei ollut puvulle, mutta alle tonnilla halusin koltun löytää. Kokeilin ensin yhtä pukua ja siitä tuli The One olo ja olin taivaissa. Halusin kuitenkin kokeilla vielä toista pukua, että päätökseni varmistuu. Kun kokeilin toista pukua niin menin aivan sekaisin. Pääntie oli mieluisampi ja näytin mielestäni kauniimmalta. Puku myös istui paremmin. Mietin niitä sovittaessa, että haluanko näyttää nätimmältä vai että puku kertoo enemmän persoonastani. Kokeilin kumpaakin pukua kahteen kertaan ja kun Eetu alkoi vaikuttaa kärsimättömältä tuli häsä. Halusin kuitenkin tehdä päätöksen samana päivänä, että saisin yhden stressin aiheen poistettua. Pähkäilin ja päätin valita puvun, jossa näytin nätimmältä. Päätöksen jälkeen kuitenkin ensimmäinen puku alkoi kummitella päässä ja olin jo lähellä soittaa ja kysyä voinko vaihtaa tilausta. Mietin ja mietin, googlettelin ja väänsin jo melkein itkua. Toinen puku oli hauska, erikoinen ja persoonallinen. Se ei istunut niin hyvin ja lyhyt vartaloni näytti siinä enemmän Muumimammalta kun taas toisessa istuvuus oli toista ja se sai lyhyen vartaloni näyttämään pidemmältä. Pukua kuitenkin pitää jokatapauksessa muokata, koska puolen vuoden päästä maharöllö ei varmasti enää ole jäljellä. Valitsemani puku kuitenkin tuntuu tylsältä verrattuna toiseen. Kotimatkalla laitoin kaasoille häsäily viestejä ja olin ihan itku kurkussa. Isimiehen siskoni kehui pukua ja myös myyjän mielestä valitsin oikein. Kanssasovittelijat kehuivat enemmän toista pukua. Hääpuku on kuitenkin Tahdon-sanan lisäksi suurimpia asioita hääpäivässä. Ärsyttää olla tälläinen jahkailija. Saan puvun kesäkuussa ja ajattelin lisäillä siihen muutaman jutun, että se näyttää vielä enemmän miun puvulta.

Sormusta olen katsellut ja kokeillut aina silloin tällöin yli vuoden ajan. Helsingistä löytyi todellakin The One sormus! Sormus löytyi Laatukoru-liikkeestä joita ei täälläpäin suomea olekaan. Kokeilin yksitimanttista, 3 timanttista ja myös sellaisia missä keskellä on 1 isompi blingi ja sivulla pienempiä. Ylläoleva Romanssi-sarjan sormus muistuttaa hieman omaa sormustani, mutta miun on paljon ihanampi. Hihi. En malta odottaa, että saan miun ihanuuden sormeen! Se on niin just eikä melkein miun mieleen.

Sitten hääpaikkaan liittyen tänään sain puhelun, joka aiheutti kiroilua, itkua ja ahdistusta:
 Sieltä tuli puhelu, että he ovat tehneet vahingossa tuplavarauksen meidän hääpäivälle ja toinen pariskunta oli tehnyt kirjallisen sopimuksen. ME MENETETTIIN SIIS KYSEINEN PÄIVÄ! Oltiin varattu sille päivälle jo kirkko, sormukseen oli sovittu kaiverrus ja Save The Date-kortit oli jo tilattu sille päivälle! Lisäksi monelle vieraalle oltiin suullisesti jo kerrottu häittemme olevan silloin. Ai jurrrrkele, että kirosanat lenteli ja Bridezilla heräsi henkiin. Pitäjä sanoi seuraavan viikon lauantain olevan vapaana. Keskusteltiin Isimiehen kanssa hetki (mie itkin ja huusin ja sulho kiroili) mitä nyt tehdään. Ihan periaatteesta ei huvittanut pitää koko hääjuhlaa enää samassa paikassa, mutta emme jaksaneet enää stressata hääpaikan + pitopalvelun etsimistä. Soitettiin kirkkoherranvirastoon ja kysyimme onko hääpaikan pitäjän ehdottomana päivänä vapaata. Ei ollut ei. Olimme siis varanneet pääkirkon ja halusimme sen siitä syystä, koska ensimmäinen yhteinen asuntomme oli siinä lähellä. Muistoja muistoja. Onneksi toisessa kaupunginosassa oleva pieni, nätti kirkko oli vapaana joten varasimme sen. Olimme vuosi sitten häissä kyseisessä kirkossa ja se on viihtyisän oloinen ja meidän vierasmäärälle itseasiassa sopivampi kuin pääkirkko. Valokuvaajallakin oli onneksi vapaata kyseisenä päivänä ja kerkesin ilmoittaa korjatun päivämäärän sormuspaikkaan. Pitää jotenkin opetella sisäistämään uusi päivämäärä ja saatiimpahan viikko lisää järjestelyihin. Hääpaikan pitäjä lupasi jonkinlaista alennusta, mutta ruoka on kuulemma nykyisin muutenkin niin kallista, niin kovin suurta alennusta ei voinut luvata. Saadaan menut lähiaikoina sähköpostiin ja siinä samassa hintatarjous. Juuri kun viikonloppuna kerkesimme hehkuttaa sulhon kanssa, että kaikki isommat jutut on nyt hoidossa. Huhhui oli kyllä maanantai isolla Ämmällä, mutta onneksi asia järjestyi.

Blogi ei muutu Bridezilla blogiksi, mutta silloin tällöin kirjoittelen järjestelyistäkin. Etuliitteeksi laitan Hääjuttuja, niin lukijat joita asia ei kiinnosta voi skipata homman.

Löytyykö sieltä muita tulevia morsiamia?

T. Tiina the tuleva morsian <3

Tiina / Fit Fat Mama

38 vastausta artikkeliin “No se paljastus…Miusta tulee Morsian!”

 1. Ihana uutinen!!! Onnea jo etukäteen tuleva morsian <3 Mä luen mielelläni hääjuttujakin:))
  Mun oma mies sanoo mua rouvaksi aina läpällä ku tietää etten tykkää siitä. Ja muutama muukin, vaikka kyllähän se kuullostaa iha vanhalta emännältä!!

  • Kiitos <3. Mie kävinkin pariin kertaan lukemassa siun hääpostauksen :). Rouvasta tulee mieleen kaulinta heiluttava Justiina :D.

 2. Oi onnea! 🙂 noista sormuksista toi alempi oli IHANA! Mä kans tykkään lukea hääjuttuja blogeista vaikka naimisissa oonkin jo 🙂 ja rouvaks en itteeni kutsu, se kuulostaa niin vanhalta! 😀

 3. tosi kiva paljastus, hääjuttuja on ihana lukea! muutenkin ihana postaus 🙂

  tuli mieleen kun luin tekstiä, että ymmärtääkseni nuo päivämäärän varauskortit ovat nimeltään Save the Date, ei Save to Date 🙂 mutta saatan toki olla väärässäkin.

 4. Oi kuinka kiva uutinen! Kuulostaa muuten niin tutulta toi tuplavaraus. Meillä kävi ihan vastaavasti! Ei tosin mennyt toisia häitä varten paikka, vaan siellä oli joku konsertti ja koko päivän tapahtuma, mutta kuitenkin. Muistan sen tunteen, ku tympäs. Olin ihan raivona. Kaikki vaan uusiks ja häitä pari viikkoa eteenpäin. Onneks teilläkin tilanne nyt ratkennut ja asia jotenkin järjestyksessä. Hyviä suunnitteluhetkiä tästä eteenpäin 🙂

  btw, eiks ne oo save the date-kortteja (eikä save to date) 🙂

  • Joo kyllä aivoissa kiehui sen verran että huhhuh! Höh, ei oo kiva jos teilläkin on käyny samanlaisesti, onneks tekin saitte järkättyy hommat kuosiin.

   Totta, Save THE date :D. Kirjoitin niin kovalla tohinalla,että meni väärin. Pitää editoida, kiitos ku sanoit! 🙂

 5. Oij oij!! Ihanaa. Onnea ja tsemppiä häävalmisteluihin!

  Itse oon kans syyskuusta asti ollut rouva, mut siihen rouvitteluun en kyllä varmaan totu ikinä.
  Mikäköhän siinä sanassa tökkii? Tai no, mulle tulee ainakin kyseisesta sanasta mieleen joku vanhempi naishenkilö, joka turkkinsa kanssa juo teetä pikkurilli pystyssä, kirkkaanpunaisine huulineen.. 😀 😀 Johtuiskohan tosta mielikuvasta?

  • Hihii :D. Siulle voin ainaki hehkuttaa hääjuttuja sit tarvittaessa,eikä tarttee pelätä et toine ajattelee voihan vee 😀 :).

 6. Täällä kans yksi morsian! Mekkokin hankittu täältä kotoisasta Joen juhla-asusta! Täällä joensuussa taitaa olla aika vaikee löytää juhlapaikkaa, tuntuu että kaikki on varattuja! onneksi kerkisimme mieluisan paikan varata jo ajoissa! Sormus on vielä hankinnan alla 😀

  Minä kateellisena kuuntelen kun keväällä naimisiin menneen kaverini mies kutsuu häntä vaimosekseen (eli tulehan vaimoseni), no, kohtahan olen itsekin vaimo-immeinen 😀

 7. APUA! Vähän oisin kuollut sydäriin, jos mulle ois tullut tuommmonne puhelu! Väkisin tulee mieleen, et noi hääpaikat ns. tahallaan oottaa tupla-buukkauksia, jos toinen sit peruukin et ne sais varmana jonkun siihen edes. Ja sit vaan ne antaa sen sille, jolla on ekana se kirjallinen sitoumus. En tiiä onko näin, mut mut…. tekeehän hotellitkin noin, et tahallaan ylibuukkaa ettei jäis myymättömiä huoneita. Noh, onneks ootte saaneet siirrettyy ja asiat järjestyksessä!

  Pitäis päästä sun kaa taas höpöttelee, mut hitto ku on kiirettä!!! 🙁

  • No lähellä oli kyllä slaagi! Huhhhuhhh, onneks tosissaan saatiin vaihettua :D.

   Nii meijän pitäis nähä nii voin antaa samalla sen Save The Daten :). Ilmottele vaan ku siulla rauhottuu, ton reissun jälkeen ihan mielellään kökitään kotosalla nii ei oo mitää erikoisii pläänei :).

 8. Piru, tulee mieleen kyl, et noi hääpaikat tahallaan ottaa noit ylibuukkauksia, et saa edes jollekin myytyä sen päivän. Koska hotellitkin tahallaan ylibuukkaa huoneita, et ei jäis myymättömiä huoneita. Mut kiva, että ootte saaneet järjestykseen asiat!

  Mä haluisin tulla käymää teillä, mut ihan pirun kiirettä nyt!!!!! RÄRÄRÄ. Mut ehkä pian.

 9. Onnea kovasti! 🙂 Me mentiin -12 syksyllä naimisiin ja se oli kyllä välillä niin stressaavaa… Muutettiin sillon juur toiselle paikkakunnalle ja häät ja vihkiminen oli vielä kolmannella paikkakunnalla ja ei meinattu mistään saada pappia 😀 Loppujen lopuks sitten kuitenkin saatiin just se pappi joka haluttiinkin.. Ja aika monta muutakin tilannetta kyllä oli kun meinasin repiä tukan päästäni 😀 Että ei muuta kun tsemppiä! 🙂

  • Kiitos :). Ohoh, uskon että on ollu hermo pinkeenä kun muutto on muutenkin niin rasittavaa :/. Meillä on yks tietty pappi joka haluttas, mut hän on ilmeisesti kesälomalla sillon :S. No kunhan päästään sanomaan Tahdon nii pääasia 🙂

 10. Ihanaa! Onneksi olkoon! <3 Meillekin on tulossa häät, mutta se on salaisuus vielä, joten bloginkaan puolella ei vielä hehkuteta mitään niistä 😀

 11. Ihania hää juttuja vois lukea vielä lisää 🙂 hirrrveee hääkuume mutta Mies ei oo lämmennyt vieläkään ajatukselle vaik ollaan oltu kauan yhdessä 🙂

  • Hääjuttuja luvassa, ens viikolla esittelen meidän Save The Datet :)! Nooh, jospa se miehes innostus, nakita se katsomaan paljon Satuhäitä 😀 :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta