MOTIVAATIO MAANANTAI: Jonnan Vatsahaasteen tulokset!

Itsekin olen suorittanut pari kertaa 30-päivän vatsahaasteen ja voin suositella sitä ihan kaikille! Vaikka motivaatio voi yrittää oikutella vastaan, on aina mielenkiintoista nähdä mitä sen kuukauden aikana oikeasti voikaan itselleen tehdä. Joten kun Jonna kysyi voisiko hän kertoa oman vatsahaaste kokemuksensa Motivaatio Maanantaihin, olin heti mukana!

Tässä hänen tarinansa 30-päivän vatsahaasteesta:

 

Ensin olin epäluuloinen ja mietin että pystyisinkö, sovitin farkkushortseja, jotka eivät menneet päälle kovin sievästi, sairastin vatsataudin, odotin paranemista ja aloitin.

Hieman alle vuosi sitten tein ensimmäisen kerran näitä mielenkiintoisia lihashaasteita. En ole koskaan ollut mikään sporttimimmi, mutta tuolloin teki mieli tehdä jotain. Päätin aloittaa vatsalihashaasteen ja silloin se oli ainakin todella pinnalla, moni aloitti. Joten hieman epäluuloisena, mutta uteliaana aloitin minäkin.

Räpsin myös muutamia kuvia tämän kolmenkymmenen päivän aikana.

1

2

Olen kahden pienen lapsen äiti ja näissä alku kuvissa viimeisimmästä synnytyksestä on aikaa noin 8 kuukautta. Vaatekaapin perukoilta löytyi ne kivat farkkushortsit, jotka ei kumminkaan ollut mitenkään imartelevat päälläni tuohon aikaan. Jätin ne silti kerta toisensa jälkeen perimmäiseen nurkkaan, kuin odottaen jospa ne joskus näyttäisivät kivoilta, eikä puristaisi mistään kohtaan.

Vatsalihashaasteen aikana niille tulikin käyttöä, ensimmäisinä päivinä ei vielä tuntunut mukavalta, mutta pian huomasin, että jotain alkoi tapahtua. Shortsit alkoivat sujahtaa jalkaan kerta toisensa jälkeen paremmin ja paremmin ja nappi sujahti kiinni ilman mahan sisään vetämistä.

3

4

Itse haasteen aloitettuani olin puhtia täynnä, huomasin että aamu oli parhain kohta tähän hommaan itselläni ja sain pienellä jumpalla energiaa koko päivälle. Huonona liikkujana, huomasin kuinka pienikin liikunta tekee mielelle todella paljon ja vain hyvää.

Määrät suurenivat, mutta jokaisella kerralla huomasin jaksavani tehdä enemmän ja enemmän, lihaksia tietenkin poltteli ja hiki virtasi. Se tuntui todella hyvältä. Loppua kohden oli tietenkin päiviä kun vuorokauden tunnit eivät meinanneet riittää millään, onneksi tähänkin löytyi ratkaisu ja joskus tein haasteen ruuanlaiton yhteydessä. Joskus teki mieli jättää kesken, eihän se ketään olisi haitannut.

Eipä, oma pää ei antanut kumminkaan periksi, halusin nähdä ja tehdä sen viimoisenkin päivän ja katsoa lopputuloksen. Olisiko tästä edes mihinkään?

5

6

Ja kyllä oli. Viimoisissa ottamissani kuvissa oli selvä muutos, shortsit sujahtivat jalkaan kuin ohjus ja olo tuntui jämäkämmältä, eikä enää poksahtaneelta ilma pallolta. En odottanut tältä haasteelta oikeastaan mitään suurta, mutta muistan kuinka onnellinen olin, että tein ne kaikki ohjeen mukaan, joka päivä, pidin lepopäivät välissä ja jatkoin, alusta loppuun.

Pääsin vihdoin vertailemaan kuvia keskenään ja kaapissa lojuvat shortsit oli valmiina kesää varten. Ei vaatekaapin perällä, vaan mahdollisimman edessä.

Itse tykkäsin tästä haasteesta. Oli ihanaa kun tämä onnistui kotoa käsin ja tehty aika ei vienyt päivästä kuin pikkuriikkisen osan. Kun luvut suurenivat jaoin sen kahteen tai kolmeen osaan ja jatkoin niin eteenpäin. Ruuanlaiton aikana pystyi myös helposti vetäisemään ne muutamat vatsalihakset, kun odotit esimerkiksi veden kiehuvan.

Hyvä Jonna! Todella hienot tulokset! Kiitos kun kerroit kokemuksesi :). Hän kuuluu myös Kaksplussa porukkaan ja kirjoittaa yhteisön puolella blogia Äiti kehystetääks tää?

ps. Kiitos teille kommenteista eiliseen postauksen <3!

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Tiina / Fit Fat Mama

6 vastausta artikkeliin “MOTIVAATIO MAANANTAI: Jonnan Vatsahaasteen tulokset!”

  1. Vautsi! Kuvat todellakin kertoo tuloksista parhaiten. ! Pienellä vaivalla suuret tulokset 🙂 Eikä voi vedota, että tähän menee liikaa aikaa. Itsekkin tein tammikuussa, nyt kyykkyhaaste menossa 😛 Vatsat teen edelleen joka toinen päivä, taisin jäähä vähän koukkuun 😛

  2. Olisi kiva tietää mitä tähän vatsahaasteeseen kuuluu.. löytyykö jostain netistä vai?

  3. Wow upeelta näyttää!! Mäkin käyn tän haasteen kimppuun kunhan vaan pystyn! Tein viime keväänä ja kyllähän sitä pientä muutosta sai aikaan.

    • Toi oli kyl hieno muutos Jonnalla :). Niin menee hetki enne ku vatsarako umpeutuu, miulla meni muistaaksee jotai 3kk jos en väärin muista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta