Mitä meidän Taaperolle kuuluu?

Miulla meinasi iskeä writer’s block, mutta sitten tajusin etten täällä Kaksplussan puolella ole edes pahemmin esitellyt meidän perheen pienintä! Eli kuulumispostaus koskee tällä kertaa minimiestä.

eetu

IMG_7594

IMG_7603

Talvipuku Ciraf / Pipo Polarn. O Pyret / Hanskat Travalle / Kengät Pax

IMG_7608

Eetu syntyi 16.9.2013, eli ikää on nyt 1v3kk. Tuntuu jotenkin ihan hassulta. Äskenhän se vasta pullahti maailmaan! Kehittymispostauksia tein vauvavuoden aikana kuukausittain, nyt Taaperona en koe niitä niin tarpeelliseksi. Viimeksi kerroin poitsun kuulumisia ja kehittymistä kun vuosi oli plakkarissa.

Kolmen kuukauden aikana motoriset taidot on kehittyneet huomattavasti. Ensimmäiset askeleet tuli 11kk 1viikon iässä, vuoden iässä askel oli vielä hieman haparoivaa. Nyt poitsu jo juokseekin kovaa vauhtia, varsinkin iltariekun aikaan. ”Tää,tää, tää, tää”! Uusin taito jota treenaillaan (valitettavasti) usein, on kiipeily. Eetu mönkii telkkaritason päälle, kiipeää sohvalle, yrittää kavuta syöttötuoliin itse jne. Pieni marakatti asustaa siis tässä taloudessa. Onneksi ei vielä ole sattunut mitään haavereita, eikä toivottovasti satukaa. Välillä pitäisi olla silmät selässäkin.

IMG_7558

Eetu osaa syödä yleensä itse.Tosin joskus syöminen menee pelleilyksi, lusikat lentää lattialle, ruokaa viskotaan tahallaan, lautanen vetää ilmaveivin lattialle ja sellaista kivaa. Puuron syöminen on niin sottaista puuhaa kun olla voi ja siinä Ikeasta ostetut hihalliset ruokalaput on ollu ehdottomia! Puuron on kyllä kuin liisteriä ja sitä on niin ärsyttävää olla hinkkaamassa syöttötuolista. Pitäisi muutenkin petrata siinä asiassa.

Imetyksen lopettamisen jälkeen pari kuukautta oli tutin lupsutus kausia, mutta nyt se on tasaantunut tosi paljon.Tutti on vieläkin käytössä, mutta enää vain yöunilla. En pidä kiirettä unitutin vieroittamisen suhteen, rajapyykkinä pidän 2-vuotta. Monesti tutti löytyy kuitenkin aamulla lattialta, joten Eetu ei pidä enää sitä niin tärkeänä mitä ennen, joten suurella todennäköisyydellä vieroitus voi hyvin tapahtua jo ennen paria ikävuotta.

IMG_7440

Minimies on todella kiinnostunut ympäristöstään ja osoittaa kaikkea ”Tä”, ”Tättä”. Sitten hänelle pitää selittää mitä mikäkin asia on. Kuvakirjat on lemppareita, varsinkin eläinaiheiset. Eetu osaa näyttää muutamien eläinten kuvia sitä kysyttäessä. ”Missä kissa” , ”Missä lehmä-ammuu”. Lehmä on ”ammm” ja kissa ”hmmmm”. Poitsu ymmärtää myös tosi paljon. Eilenkin kun pyysin viemään tavaran Isille keittiöön, niin ymmärsi pyynnön ja sinne se meni. Huomaan omassakin käytöksessä, että nykyisin puhun Eetulle paljon enemmän niinkuin normaalilille ihmisille. Vauvavuotena puhe oli varmaan 70% sellasta vauvalässytystä. Tietysti vieläkin lässytän kaikkea tyhmää ”kuka on Äitin pikkuvauvvva tititititiit”,mutta sitä varmaan ratkutan sinne asti kun Eetu on teini.

huonolaatuinen kuva, mutta tää on niin ihana :D.
huonolaatuinen kuva, mutta tää on niin ihana :D.

Äiti on kaikki kaikessa ja Äitille myös kiukutellaan kaikista eniten. Iskä on myös tosi ihana ja välillä oven edessä vedetään itkupotkuraivareita kun Iskä lähtee jonnekin. Silloin kun seinät meinaa kaatuu päälle, niin Mammakin on myös melkein lattialla äx-asennossa itkemässä, hehe. Se on kyllä jännä, että silloin kun Anoppi syöttää tai pukee Eetua, niin voi hellanlettas ollaan kiltisti. Sitten kun mie yritän pukemista, niin auta armias mikä esiuhmakiukkuhuutokohtaus tulee lähes joka kerta. Lukijan vinkistä olen kuitenkin aloittanut lahjonnan ja mukana kulkeekin usein talk-muropussukka ja työnnän nakeroita mukelon suuhun. Jopas pukeminen helpottui! Kiristys, uhkailu, lahjonta -lahjonta tässä pukemis keississä näköjään toimii!

 

Vaikka Eetu on monesti alussa hieman ujompi tarkkailija, niin luonnetta löytyy vaikka muille jakaa! Muuta nyt ei voi olettaakaan kun mini on kahden jästipään jälkeläinen. Ollaan Tuomaksen kanssa välillä kummatkin rehellisesti sanottuna aika rasittavia tapauksia kun sille päälle satutaan. Kummankin temperamenttisuus yhdistettynä miun kiljukaula-ääneen on periytynyt Eetulle, joten hermot välillä paukkuu ja natisee aikalailla. Meidän pieni rakas minimiehemme kovasta äänestä ja esiuhmaraivareista huolimatta <3.

rakas

 

Mutta lyhennettynä: Eetulle kuuluu hyvää. Ruoka maistuu aika hyvin, leikkiminen on kivaa, vaatteiden pukeminen ei. Taidot on kehittyneet ja posket pyöristyneet.

 

Mitä teidän Taaperolle kuuluu?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Tiina / Fit Fat Mama

6 vastausta artikkeliin “Mitä meidän Taaperolle kuuluu?”

 1. Uhmaa, uhmaa, uhmaa. Huoh, kellon ympäri. Ikää 1v7kk. Vauvavuodesta varoteltiin mutta kyllä tämä ne voimat vie.

  • Eetulla vasta sitä esiuhmaa, mutta nekin kohtaukset on kyllä ihan naurettavia välillä. Joissakin tilanteissa just kliseinen, että lapsi hermostuu pikkuasiasta ja raivoo lattialla. Huhhuh, oikeaa uhmaa odotan kauhulla 😀

 2. Kiva kuulla Eetun kuulumisia! 🙂 Ihana tuo uus lookki – näyttää jo niin isolta pojalta!
  Meillä pikkuneidillä ikää reilu 1v 2kk nyt. Liikutaan vauhdilla, ja ikävä kyllä tuo kiipeily on meilläkin lempparipuuhaa.. Juttua alkaa tulla kovasti – mikä on musta aina ihan parasta. Pallo, äiti, kukka, kakku, nami ja kukkuu taitaa olla ne mitä tällä hetkellä hoetaan eniten 😀 Ja edelleenkin jaksan vielä kolmannen lapsen kohdallakin hämmästyä siitä, kuinka paljon tuonikäiset ymmärtää. Sanot että hae äitille kengät niin hetken kuluttua toinen kiikuttaa kenkiä tmv – aika ihanaa 🙂 Tää on ihan huippu ikä! …en nyt sano mitään ajoittaisista itkuraivareista – eihän nyt vielä mitään uhmajuttuja, eihän… :/

  • Hih, Eetu on jo iso sälli <3. Hiukset ajettiin koneella joten niistä tuli ihan liian lyhyet, mutta nyt ne on kasvanu kivaksi :).
   Oi teijän neidillä tulee sitten hyvin jo sanoja :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta