Mistä se FAT- Mama tulee?

Haha, keskustelupalsta neitsyys on näköjään mennyt blogillani! Bongasin viime viikolla ketjun, jossa aloittaja mietti miksi blogini nimessä on sana Fat- mukana, kun en edes ole ylipainoinen. Keskustelun avaaja oli asiasta ilmeisesti hieman loukkaantunut, koska hänellä itsellään oli 10kg ylipainoa. Meinasin käydä vastaamassa ketjuun, mutta halusin tehdä aiheesta ihan erikseen postauksen, koska en ole blogin nimen ”tarinaa” teille aikaisemmin edes kertonut.

FIT

Raskausaikana treenasin salilla suht normaalisti, tietysti omia tuntemuksia kuunnellen. Kuntosalin työntekijä nosti miulle siitä hattua ja pyysi kirjoittamaan heidän salin facebook-sivuilleen tekstin jossa kerron treenamisestani. Loppuun kirjoitin: ”En halua olla FAT vaan FIT mama”. Siitä nimi-idis sitten lähti.Tekstin kokonaisuudessaan voit lukea TÄÄLTÄ. 

Fit Mamana treenaan, tarkkailen syömisiäni ja liikunta on pysyvästi osa elämääni. Myös alamäkiä on tullut ja motivaatio on välillä nollassa. Fat Mamana syön herkkuja kuin porsas. Jotkut herkuttelee 100g:lla suklaata, mie syön koko levyn, eikä tee edes tiukkaa. Paitsi nyt kun olen karkkilakossa, niin suklaata en ole syönyt, mutta muita herkkuja kyllä. Rakastan herkuttelua yli kaiken, enkä todellakaan kiellä itseltäni kaikkea. Keskustelussa aloittaja sanoi myös siitä, ettei hänellä ole itsehillintää syödä piparimausteella maustettua rahkaa piparin sijaan. Jos piparirahka postauksesta sai sellaisen käsityksen etten itse syö pipareita, niin höpsis. Olen piparihirmu. Normaalit ihmiset syö ehkä 2-3 kpl pipareita kerralla ja se on ihan fine, niin me ostetaan piparipaketti ja mussutetaan se puoliksi Tuomaksen kanssa. Että Fat-mamaa kerrakseen ;).

fat

Eli en pidä itseäni minään läskipontsona, vaikka Fat- sana blogin nimessä onkin. Enkä sen puoleen myöskään Fiteistä fiteimpänä, vaikka nimessä Fit-lukeekin. Se tarkoittaa oikeastaan juuri tätä herkkuholismia, ajottaista motivaatiopulaa ja laiskuutta. Keskustelun aloittajalle tiedoksi, ettei blogin nimen ole tarkoitus loukata ketään, mutta yhtä sanaa ei kannata ottaa niin vakavasti.

mama

Se siitä nimen avauksestä. Meillä on tänään kotosalla Tuomaksen 30-vee kahvettelut ja tohinaa riittää. Ei ole mitkään isot kekkerit, mutta leipomista ja siivoamista on toki jonkinverran. Eilinen kakkupohja meni plörinäksi. Kirjaimellisesti; se jäi nimittäin ihan löllöksi keskeltä. Hittolainen! Vähän ärsytti. Siitäkin syystä teen paljon mieluummin juustokakkuja kun aina normikakuissa joku menee pieleen. Joko ne lässähtää keskeltä ja siihen tulee joku ihme kuoppa, ne turpoaa keskeltä ja näyttää kuin siinä olisi vuori, kerrosten leikkaus menee päin hanuria ja kakkuun tulee reikä, koristelu menee pieleen tai kakku on kuivaa. Joten juustokakku rulez! Ei auttanu kuin väsätä uusi kakku heti aamusta.Joka sekin meni pieleen, haha!

Palailen huomenna kahvittelu/kuulumis/päivän asu jutskan kera!

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Tiina / Fit Fat Mama

11 vastausta artikkeliin “Mistä se FAT- Mama tulee?”

 1. Jatkan vielä, että etenkin toi läskipontso-sana! Se näyttää niin hassulta kirjoitettuna, enkä tiennyt että sitä voi oikeesti käyttää, me kun ollaan nuorempana sisarusten kanssa ilkeesti haukuttu toisiamme aina läskipontsoiksi. 😀 Vähän tyhmä juttu, mutta oon väsynyt ja jotenkin hauskuuttaa. 😀

  • Kuulostaa kyllä aika hassulta sanottuna :D. Yks päivä just Tuomakselle rallattelin kaikkee ihme sanoja, nii toi oli just yks unohdetuista sanoista joka juolahti mieleen ja naureskelin sille iteki :D.

 2. Enpä oo kyllä tullu ajatelleeksi blogisi nimeä tuolta kannalta, nykyään on näitä ns. mielensäpahoittajia liikkeellä tosi paljon.. Tykkään sun blogista just siksi että se on sopiva sekoitus sekä fittiä että fattia! Itse pyrin elämään samalla tavalla, eli liikunta ja terveellinen syöminen on tärkeää mutta hulluksihan sitä tulee jos ei välillä anna itselleen lupaa herkutella ja löysäillä. Esim. jouluna ajattelin syödä jouluruokaa ja suklaata ihan hyvillä mielin mutta käydä myös salilla. Mun herkkupäivä on lauantai ja kun eilen tuli taas syötyä mm. suklaata, jäätelöä ja vähän sipsejä niin tänään tuntuu taas tosi hyvältä syödä terveellisesti.

  • Mielensä voi pahoittaa vaikka sun mistä asiasta,näköjään :D. Kiva että tykkäät ja miekin oon ehottomasti tälläsen fit+fat elämän kannalla jossa myös herkuttelu on sallittu, mutta pääsääntöisesti elää terveellisesti :).

 3. Eikö sitä sillon tiedä, että blogi on menestys kun pääsee ihmeteltäväksi tai mollattavaksi jollekin keskustelupalstalle. Onnea siis sen johdosta 🙂

  • Hehe, tai sitte herättää vaan mielipiteitä tarpeeks jonkun ihmisen mielestä että näkee vaivan kirjottaa siitä keskustelupalstalle 😀

 4. Hei!
  kirjoittaisitko joskus salilla tehtävistä super sarjoista. Ja siitä kuinka rinta/selkä päivästä salilla saisi jotain irti. Käsi ja jalka päivät ovat kovia treeni päiviä. Mutta tuo selkä ja rinta tuntuu ihan junnaavan paikallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta