MIKSI EI KANNATA OLLA RASKAANA

Jälleen negatiivinen kierto takana päin. Pitkästä aikaa ei kuitenkaan tullut itku, enkä edes odottanut plussaa. Sen sijaan mies oli jo herätellyt toiveita. Perseestähän tämä sekundaarinen lapsettomuus on, mutta halusin yrittää silti miettiä sitä pilven kultareunusta.

Eli halusin keksiä muitakin hyviä juttuja siitä, että en vielä tässä(kään) kierrossa paksuuntunut. Miksi ei kannata olla raskaana ;

miksieikannataollaraskaana

Pääsen viettämään pikkujouluja holillisesti. Onhan se jopa kolmas kerta tänä vuonna kun käyn rimpsalla :D.

Vuohenjuusto! Niin hyvää, paksuna ei voisi puputtaa sitä.

Mahanväänteitä ei tarvitse pelätä, tietää ettei mikään muu ole vikana kuin ehkä mahassa pörisevä pieru.

Ei tarvitse pelätä että menee kesken. Tämä on oikeasti sellainen juttu, että miten hitossa sitten kun plussa tulee, voi olla koko ajan miettimättä pahinta?

Pimeään vuodenaikaan väsyttää muutenkin, mutta raskaus tähän päälle vielä niin akka olisi aika kanttuvei. Viimeksikin olin ihan dööd välillä.

Ennätän säästää rahaa tulevaa vauvaa varten. Tein vauvavuotta varten rahaston jo toukokuussa sekä siihen säästösuunnitelman. Tällä menolla ennätän aika kivan potin säästää ennen vanhempainvapaata.

Ei tarvitse pelätä että kaadun liukkaalla. Inhosin esim. kylpyhuoneen märkää lattiaa raskaana.

Hormonien heittely ; nyt sitä tarttee sietää vaan kerran kuussa, raskaana heittely voi olla päivittäistä. Hittolainen sain nimittäin viimeksi välillä ihan järkyttäviä raivareita. Just sellaista crazy bitch matskua.

Ei tarvitse miettiä mitä särkylääkettä voi syödä.

raskausmaha

Keksin negatiivisia juttuja yllättävän vähän. Raskausaikani ovat olleet niin kivoja, vatsankin kasvua vaan odotin enkä manaillu missään vaiheessa isoa mahaa. Lähinnä ärsyttää lukea ihmisten valitusta raskausajan vaivoista, he sentään saavat olla raskaana…

Ystävillekin toitotin, että vielä tänä vuonna plussaan uudelleen. Alkaa piru vie tulla jo hoppu. Ehkä ajattelen välillä liiankin positiivisesti ja kultareunoilla, mutta ehkä se on oma selviytymiskeinoni. Liika negatiivisuus ja pessimistisyys on muutenkin perseestä.

Noh, nokka kohti uutta kuukautta ja toivottovasti ei uusia pettymyksiä. Varasin lääkärin jo viikkoja sitten, ajan sain vasta ensi kuulle. Katsotaan mitä siitä seuraa, topakkana aion ainakin olla, enkä sietää mitään lässytyksiä ”kerkeettehän te vielä” tai jotain muuta vastaavaa.

 

Miksi sinusta on kivaa kun ET ole raskaana?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

 

Tiina / Fit Fat Mama

28 vastausta artikkeliin “MIKSI EI KANNATA OLLA RASKAANA”

 1. Pakko kommentoida kun mulla on täällä niin saman tilanne. Paitsi että toivomme edelleen ensimmäistä vauvaa keskenmenon jälkeen. Ibuprofeenia ei kannata syödä vaikka vasta yrittää lasta, siinä on pieni ehkäisevä vaikutus tai miten se nyt oli pakkausselosteessa muotoiltu. Itse söin viime syksynä jatkuvasti särkylääkkeitä kun yritimme vauvaa, en tiedä johtuiko siitä mutta ei onnistuttu. Kannattaa siis jättää turhat lääkkeet jo yritysvaiheessa pois.

 2. Jatkan vielä :). Kävin lääkärissä puoli vuotta keskenmenon jälkeen, ja siellä vaan sanottiin et pitää yrittää taas vuosi että pääsee jatkotutkimuksiin. Että näin terveyskeskuksessa. TA lääkäri myös tuntui tietävän vähemmän raskautumisesta kuin minä itse. Mitään kunnon neuvoja en saanut. Itse menen kohta yksityispuolelle.

  • No voi hele, toivottovasti ei tollasta sanota lääkärissä, muuten palaa kyllä pälli. Ikävää että tuolleen on siulle käyny, toivottovasti saat yksityiseltä apua :)!

 3. Vuohenjuusto ♡ ja ylipäätään juustot ja se että voi syödä IHAN MITÄ VAAN miettimättä et onko tää paha, onks tästä jotain haittaa. Ja no, pakko myöntää et punaviini. Oon niin perjantai tissuttelija et nyt pimeellä ikävöin sitä punaviinilasillista ihan hirveästi.

  Ja se kun voi liikkua ilman mitään vihlasuja, supisteluja ja kipuja. Jäätävä hikirääkki ois huippu!

  Ja haluisin hirveesti sanoa sulle jotain mikä helpottaisi tai auttaisi, olematta ihan kauhea glisee.. mut en keksi. Pidän kuitenkin peukut pystyssä sille lääkärikäynnille! ♡

 4. Ootko kokeillu luonnonmukaisia hoitoja, esim kalevalaista jäsenkorjaajaa tai sitten vyöhyketerapiaa? Molemmista olen kuullut positiivista palautetta kun ei pientä ala kuulumaan ja itse kävin ennen raskautumista pari kertaa shiatsu hieronnassa jolla myös koen olevan auttavaa vaikutusta. 🙂

 5. Samoja juttuja minäkin yritän ajatella, etten aivan masentuisi. Meillä kaksi inseminaatiota takana. Negaa vaan pukkaa. Kun sunnuntaina taas menkat alkoi, ajattelin että no voinpahan ainakin juhlia pikkujouluja ihan rennoin mielin ensi viikonloppuna. Pidetään lippu korkealla! 🙂

  • Lippu korkealla ja kivoja pikkujouluja siullekin, RAI RAI :). Joka kuukausi on kyllä piinapenkki ja pettymys, tekee hyvää päästä tuulettumaan

 6. Jätä taka-alelle ajatus vauvasta ja nauttikaa vaa seksistä. Stressittömyys on aika hyvä raskautumiseen.

 7. Siinä että ei ole raskaana on pelkkiä hyviä puolia 😉 Raskaana on läski, selkäkipuinen, koko ajan vessassa ravaava, huonoihoinen, kiukkuinen, huonosti nukkuva, väsynyt, turvonnut, kotiin lukkiutunut, liikaa syövä, liikkumaton, ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Eiraskaana, on hyvinvoiva, reipas ja laiha 😀 Lisäksi yhden lapsen kanssa on niin helppo matkustella, viedä hoitoon, kaikki rahat voi santsata siihen yhteen + monia muita hyviä puolia.

 8. Olipa osuva postaus. Sekundaarinen lapsettomuus on niin perseestä. Meillä on ollut viimeisen kolmen vuoden sisään keskenmeno ja kaksi kohtukuolemaa joihin ei ole löydetty syytä. Jotain hyvää kai sitä on siis tästäkin tilanteesta etsittävä. Jospa sitä korkkaisi joku ilta kaapissa pölyttyneen kuoharipullon, nyt sitä voisi taas juoda.

 9. Minä raskauduin esikoisen ollessa viisi. Eli noin kolme vuotta yritettiin. Vähän meinasi usko loppua… 😫

 10. Mukavaa, että nostat tätä aihetta esille, ihmisillä ei kauheasti ole tietoa sekundaarisesta lapsettomuudesta vaan monet ajattelevat oman kokemukseni mukaan, että jos on yhden saanut niin varmasti on mahdollista saada useampiakin. Tärkeä aihe ja kokemuksista on varmasti tukea muillekin vastaavan asian kanssa painiville! <3

  Siinä, ettei ole raskaana on ihanaa se, että voi käyttää vaikka kuinka korkeita kenkiä ilman lantiokipuja, voi nauttia punaviiniä ja kuoharia, ei tule yhtä voimakkaita mielihaluja, nimim. halusin raskausaikana syödä pekonia ja jäätelöä yhdessä. 🙂 Tyylin kannalta mahdollisuuksia on enemmän, eikä tarvitse miettiä mikä mahtuu päälle ja mikä ei! Lomamatkojen suunnittelu on myös mukavaa, kun ei tarvitse huomioida raskautta. Tsemppiä teille hurjan paljon, olette olleet ajatuksissa viime aikoina. ^^

  • Joo se on totta, että moni ehkä olettaa kun on jo yksi niin voi ”tehdä” tuosta vaan toisen. Mikä ei todellakaan pidä paikkaansa :/. Ihana on ollut kyllä saada vertaistukea täällä blogissa ja kuulla etten ole ainoa, vaikka siltä välillä tuntuu.

   Siulle tuo kenkäjuttu oli varmasti kyl tärkee :)! Jalat kun voi turvota paljon paksuna.. Lomamatka on muuten totta, Turkissa piti mm. purjeliito jättää väliin raskauden takia ja ei uskaltanut syödä ihan niin vapaasti kuin normaalisti. Kiitos Milla <3

 11. Saa syödä salmiakkia ja lakritsia just niin paljon kuin napa vetää 😉 Ja samassa suossa täälläkin tarvotaan, elävää pikkusisarusta on kaksi vuotta yritetty ja saatu enkeli aikaiseksi.

  • Salmiakki ja lakritsi on kyllä parasta! Tosin siskoni joka on terveystieteiden maisteri kertoi että se salmiakki/lakritsi suositus joka olisi oikeasti haittaa raskaudelle on ihan jäätävän iso määrä, joten ensi kerralla raskaana en stressaa salmiakki/lakujutusta :). Voi ei inhottavaa että teillä on sama tilanne :(. Tsemppiä, ja toivottovasti kaksi viivaa tulisi kummallekin pian

 12. Hmm, en keksi yhtäkään syytä miksi ei kannata olla raskaana. Sitä kun on kaksi ja puoli vuotta toivonut ihmettä tapahtuvaksi, ja yksi ivf/icsi-hoito takana. Ehkä tuo että rahaa kerkiää säästää, no meillä säästetään seuraavaan hoitoon, kun edelliseen meni jo 700 euroa kuin kankkulan kaivoon. 🙁 Tää nyt on vähä tämmönen negatiivinen kommentti mutta onhan tämä lapsettomuus/sekundäärinen lapsettomuus ihan syvältä. Tsemppiä sinne!

  • Ai ne hoidot on niin kalliita :o. On oikeasti niin hanurista tämä, että niin monet sellaiset ikävästi sanottuna sossupummit joilla on tiukkaa rahasta voivat vaikka raskautua niin helposti ja toisilla menee hoitoihin monta sataa euroa:/.
   Tsemppiä siullekin <3

  • Anteeksi vaan mutta ymmärsinkö oikein että sinun mielestäsi ne jotka saavat toimeentulotukea asian tai toisen takia niin heillä ei olisi ns. Oikeutta saada lasta helposti? Itse olen 2 pienen lapsen äiti ja kyllä saan toimeentulotukea kun vielä olen lasten kanssa kotona. Olenko siis mielestäsi sossupummi ja oli väärin että toisen lapsen olen ns. Helposti saanut? Aika ikävä kommentti jos tosissaan tarkotit asian noin miten sen ymmärsin. Mutta onnea yritykseen ja mukavat joulun odotukset!

  • En tarkoittanut pahalla,enkä sillä ettei olisi oikeutta vähäosaisilla saada toista lasta helposti,vaan ylipäätänsä raskautumisen epäonnisuutta että joidenkin pitää maksaa kalliita hoitoja ja monet saa naps vaan.

   Ilmaisin huonosti :). Kivaa joulun aikaa sinnekin

 13. Kun EI ole raskaana, voi nukkua niiiiin hyvin selällään sekä mahallaan, juoda energiajuomia, pukeutua helposti ja syödä lohta !

  • Mie nukun aina kyljellään, joten onneksi uniongelmaa ei masu silloin raskaana aiheuttanut, join energiajuomaa silti (ehkä tosin pari kertaa vuodessa :D), pukeutuminen oli kieltämättä haastavaa sillon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta