Mielipiteitä vauvan vaatteista.

Mielipiteitä vauvan vaatetuksesta on kaikkea maan ja taivaan väliltä. On merkkiuskollisia, on printtioksennus uskollisia, on sukupuolineutraali uskollisia, on kirppiskannattajia jne.

En tajua miksi asiasta pidetään niin helkkarin suurta numeroa. Jokainen saa pukea lapsensa kuten parhaimmaksi näkee. Toinen tykkää printtiyrjöstä, toinen inhoaa neutraaleja värejä. Mielipiteet on erilaisia. Kaikkien ei tarvitse pitää toistensa ratkaisuista, eihän kaikilla aikuisillakaan ole samanlaisia vaatteita päällä. Paitsi jossain sisäoppilaitoksissa.

eetu5IMG_7732

Olen vauvanvaate natsi ja myönnän sen.

Omaan vahvat mielipiteet siitä miten puen lapseni. En pue hänelle mitä tahansa paskaa ja jos joku lahjoittaa sellaisen, en pue sitä. Inhoan printtioksennuksia, liian tyttömäisiä vaatteita, haalareita ja esim. cars/muita ärsyttäviä hahmoja. Ja Angry Bird on se vihoviimeinen jota en IKINÄ tule hankkimaan Eetulle ja jos hankkii sellaisen, on aivan sata varma etten sitä pojalleni pue. En kuitenkaan tyrkytä omia valintojani tai mollaa muiden lapsien pukeutumista heidän vanhemmilleen. Ihmettelen nimittäin sitä miten monissa mammablogeissa ah niin ihanat ja fiksut anonyymit tulee haukkumaan bloggaajan lapsen vaatetusta!

IMG_3734Kuviota ja lällysinistä, Yäk!

IMG_8012Oranssiakin löytyy. IMG_8027 Vaaleansininenkin menee, kunhan se ei ole överiä vaan simppeliä.IMG_8031

Turkoosia löytyy meiltä aika paljonkin.

Jos joku haluaa laittaa tytölleen sinisen haalarin päälle tai tunkea pojalleen keltaisen bodyn jossa lentelee perhosia, niin siinäpähän laittaa. Aivan sama miulle, mutta itse niin en tee. Olen asiassa vanhanaikainen, enkä pue POIKAANI mielestäni liian tyttömäisiin vaatteisiin. Eetulla on myös ns. tyttömäisiä värejä, mutta jos punaisessa paidassa pilkistelee vaikka päivänkakkara, paita jää kauppaan.

IMG_3672Keltainen, jossa selkeä printti.

IMG_3353Vaaleaa, mutta housuissa turkoosi nauha.

IMG_4367 IMG_7035

En tiedä miten muotoilisin tämän niin etten kuulosta ihan kauhealta biatsilta, mutta hmm. En oikeastaan tykkää siitä jos joku muu kuin mie itse hankkii Eetulle vaatteita. On tottakai ihanaa, että poikaamme halutaan muistaa ja hänestä välitetään ,mutta toivoisin muistamisen tapahtuvan jotenkin muuten. Toisen mielestä söpö vaate voi olla toisen mielestä ihan karsea.Jos meille kantautuu vaate jota itse inhoan, se jää lipaston uumeniin lorvailemaan ja vie turhaa tilaa. Toinen vaihtoehto on se, että torun itseäni kiittämättömyydestä ja puen vaatteen kerran pojan päälle. Vaatteen päällä ollessa huomaan, ettei se näytä siinäkään yhtään sen paremmalta kuin hengarissa ja heivaan vaatteen veke.  Onneksi osa sukulaisista tietää tarkalleen miun maun joten olen aina liekeissä jos he löytävät pojalle jotain kivaa.

IMG_7755 Punaistakin on.IMG_7734 Ja tietty sinistä.IMG_7738Harmaa on yksi lemppareista.

Olen Eetun Äiti ja saan itse päättää mitä lapselleni puen. Kun hänelle tulee ikää lisää, mini saa tottakai osallistua päätöksiin, mutta lopullinen päätösvalta on miulla. Olen jo nyt leikkimielisesti antanut Eetun eteen kaksi bodya ja antanut hänen päättää kumpi laitetaan päälle. Samaa metodia ajattelin käyttää hänen ollessaan isompi. Jos Eetu vinkuu kaupassa balettihametta, hame jää kauppaan. Thäts it.

IMG_6941Tommy Hilfigeriä

Värien lisäksi myös merkki puhututtaa. Hankin Eetulle vaatteita enimmäkseen käytettynä tai alennusmyynneistä. Olen liian pihi maksamaan jostain hiton välikausihaalarista pitkälti yli 100€. Hm, lindex, kappahl on hyviä perusmerkkejä ja niiden lisäksi meiltä löytyy aika paljon poppia. On myös Tommy Hilfigeria ja Ganttia. Merkkejä ja ei merkkejä siis laidasta laitaan.

Tykkään miettiä omia asukokonaisuuksia, joten miksi en tykkäisi miettiä Eetun vaatteita?

IMG_9173Sinistä ja selkeää printtiä

Ja vaikka puen vauvani pojaksi, hän on kuitenkin hän. Vaatteiden valinta ei vaikuta tunteisiin tai käytökseen lastani kohtaan. Jos puen Eetulle siniset housut, en oleta tai yritä hänen luonteensa muokkautuvan ns. poikaluonteeseen. Vaatteista viis, jokainen lapsi on kuitenkin YKSILÖ. Monessa blogissa on puitu sukupuolisensitiivistä/neutraalia/mikä onkaan asioita, mutta itse en ala soppaa sen pahemmin hämmentää. Oma mielipiteeni lyhyesti sanottuna on se, että jos lapsella on värkki, se on poika. Jos värkkiä ei roiku, niin se on tyttö. Hänettely ja liibalaa alkaa pursua korvista ulos ja alkaa ärsyttämään kun joka paikassa asiasta väännetään.

Osa kuvista on joulukuun saldoa, mutta vauvanvaate makuni on säilynyt melko samanlaisena. Eetu konttaa ja rymyää menemään, joten vaaleat sävyt ovat hiljalleen kuitenkin vähentyneet lipastosta. Turkoosia, harmaata, sinistä, raitaa, raitaa ja raitaa jne.  Vauvankin vaatteet voi olla simppeleitä, ns. ”pikku-aikuismaisia”. Ei kaikki tykkää laittaa pelkästään printtiä tai vaaleansinistä.

 

Mites itse? Puetko lapsellesi mitä tahansa vai ilmottautuuko linjan siellä puolella muitakin natseja? Kertokaa oma mielipiteenne! 🙂

-Tiina

 

Tiina / Fit Fat Mama

20 vastausta artikkeliin “Mielipiteitä vauvan vaatteista.”

 1. Eetu näyttää tosi tyylikkäältä pojalta 🙂 Itse tykkään, että lapsella on värikkäitä vaatteita, pidän myös erikoisista kuoseista. Meillä esimerkiksi tuorein ostos on tummat turkoosit kollarit leopardikuosilla, ja ihan poikien puolelta 😉 Paidoissa viimeisin hankinta on keltainen, punainen ja harmaa paita värikkäällä painatuksella. Kaikkea kohtuudella kuitenkin, jos puen kuviolliset, värikkät housut niin paita on silloin oltava hillitty koska tykkään itsekin ajatella kokonaisuutta. Suurin osa vaatekaapin sisällöstä on kuitenkin juurikin muiden tuomaa perus harmaata ja tummansinistä housua, paidoissa sitten raidallista ja hillittyä. Juhliin tai muihin virallisiin tilaisuuksiin laitetaan farkut tai muut siistit housut ja hillitty kauluspaita. En ole merkkiuskollinen enkä koskaan osta merkkivaatteita vielä tuon kokoiselle, joka kasvaa koko ajan. Vaatteet ovat varmasti kestäviä, mutta mielestäni rahantuhlausta koska ovat käytössä niin vähän aikaa. Välillä tykkään pukea poitsun vähän ”aikusempiin” kuteisiin, mutta itse haluan että lapsi näyttää lapselta 🙂
  Enkä missään nimessä dissaa ketään vanhempaa, pukekoon jokainen jälkikasvunsa niinkuin parhaaksi näkee, kunhan on säähän sopivat asianmukaiset vaatteet päällä! 😉

  • Kiitos :)!

   Joo miullaki on se, että jos laittaa vaikka kuviollisen bodyn, niin housut on sit jotkut yksiväriset. Menee muuten liian överi-kirjavaks :D. Meilläkin löytyy muutamat farkut, vauvat on niin söpöjä niissä(kin) :)!

   Tykkään sillon tällön ostella jotain merkkituotteita, tuo hilfigerin body oli ristiäisissä ja gantin paita oli äitienpäivänä. Just sellasiin juhlaviin tilaisuuksiin käy hyvin, ihan perusarkena en käyttäisi. Nekin oon kummatkin ostanu käytettynä :).

  • Tuosta merkistä en olekaan aikaisemmin kuullu :). Puuvilla tuntuu kyllä iholla kivalta! =)

 2. Ah aamen!!! Ihan kuin omasta näppäimistöltä. Ainoa ero että mä tykkään meidän pojalla enemmän musta-harmaa-keltainen-pinkki väreistä ja että niissä on joku juju. Mun superibhokki myös Angry birds, bamse,cars, hello kitty yms. Kaikki tietää olla ostamatta Oltsulle vaatteita kun oon niin vaativa:D mutta ikinä en väheksy muiden tapaa lasta pukea enkä heitä arvota sen mukaan. Jokaisella on oma maku ja kaikki ei ole kaikille.

  • Jes hyvä et löyty toinenkin natsi :D!

   Nimenomaan, kaikki ei sovi kaikille. Ei lapsille, eikä aikuisille. Joskus laitoin Eetulle jonkun vaatteen päälle ja siitä oikein huoku jotenkin ettei se oo meidän pojalle. Tuomaskin itseasiassa sano ettei se sovi Eetulle :D.

 3. Printtioksennusmutsi täällä moi =D otan huomioon kikkaran toiveita ja jos pikkuinen innostuu traktoripaidasta tai siitä ahniin ihanista Carshahmoista niin why not =)

  • Kikkara on kuitenki siinä iässä että osaa jo vaatia tietynlaisia vaatteita :). Ja hänelle ne sopii! Ite toivon ettei Eetu ala printtijuttui vaatimalla vaatii :D.
   Siun blogista tuliki just mieleen toi ano-juttu. Ku kirjotit muistaakseen joskus, että anot on mollannu kikkaran vaatteita.Hittooko ne niille kuuluu!

 4. Mie kärsin pahasta väriallergiasta ainakin poikienvaatteissa.. Mutta en kyllä varsinaisesti tykkää mistään koko vaaleansinisestäkään 😀 tykkään eetun tyylistä, hyviä värejä!

  Siun postauksista hehkuu just se säpäkkä pikku-tiina!! 😀

  • N:llä on tosi kivoi vaatteita miun mielestä ja kiva nähä millasi vaatteita ostat tulevalle pikkutyypille :). Meillä taitaa ollaki aika samantyylinen maku mitä vauvanvaatteisiin tulee :).

   Hehe, pikku-tiina taas vauhissa 😀

 5. Täällä ilmottautuu äiti, joka pukee tytön tytöksi 🙂 Kaapeista löytyy pääasiassa vaaleanpunaisen eri sävyjä, jonkunverran myös oranssia, keltaista, punaista. Merkillä ei niinkään väliä – perus henkkamaukat, lindexit, kappahlit miellyttää omaa silmää hyvin. Liiallisista kuvioista en tykkää: jos paidassa on kuvioita, housuissa ei ja päinvastoin. Raidat toimii! Tummansini-valkoinen yhdistelmät sekä harmaa on myös lemppareita näitten ns. tyttövärien lisäksi. En oo kuitenkaan turhan tarkka, kai.. Ainakaan omasta mielestäni 😉
  Kun pikkuneiti oli noin puolivuotias, puin hänelle tummansiniset farkut, valkoisen fleecetakin jossa oli vihreitä ja oransseja pöllöjä sekä oranssin pipon. Eräs nainen sanoi kaupan kassalla, että onpa komea poika. Sanoin että ei, kyllä hän on tyttö. Väitti vastaan, että no ei kyllä varmasti ole.. Hmm..jos joku asian tietää, uskoisin sen olevan minä 😀 Tämän jälkeen jotenkin aina on tullu katottua, etteihän nyt vaateyhdistelmä vaan näytä ’liian poikamaiselta’ – mitä se ikinä lieneekään 🙂 Vaikka eipä tuon väliä, mun miestä oli aina pienenä luultu tytöksi että ehkä tää kulkee suvussa 😀 😉

  • Raidat on miunki mielestä jeejee ja jos on vaikka kuviollinen yläosa, niin alaosa sitten simppelimpi :). Oikein silmiin sattuu jos on överikuviota :D.

   Haha just joo mikä nainen tullu kaupassa vastaan! Kyllähä äiti tietää kumpaa sukupuolta oma lapsi on, tyhmää jos toine vielä väittäny vastaan 😮 :D.
   Mieki katon vaatteista ettei oo liian paljon toiseen sukupuoleen viittavia juttuja 8).

 6. Me ollaan saatu aivan tajuttoman paljon lastenvaatteita kaikilta ihan randomeilta kaverin kavereilta ja musta se on ihanaa! On niin siistiä, kun käsissä on iso säkki vaatteita ja niitä pääsee pemmastamaan 😀 toki laitan huonokuntoiset pois, mutta me ollaan melkein poikkeuksetta saatu tosi hyvälaatusta vaatetta! Oon kyl monesti pohtinu, et aatteleekohan kaikki että ollaan jotenki köyhiä, kun meille niitä vaatteita roudataan 😀 mut en valita 🙂

  • Joo meki ollaan saatu tosi paljon vaatteita ja tuntu aina ku lapsi olisi ollu karkkikaupassa kun vaatteita selailin :D. Mut ärsyttävää oli huomata, että monet vaatteet oli sellasia joista en yhtää tykänny.. en kehannu sanookaa et kiitti mut ei kiitti 😛 :D.

 7. Hei! Ennen vauvan syntymää toivoin aika paljon valkoisia ja beigejä vaatteita ja kelpuutin hyvin myös käytetyt. Mitä vanhemmaksi vauva on tullut (nyt 8 kk) sitä kriittisemmäksi olen itse muuttunut pukemisessa. Käytettyjä en oikein kelpuuttaisi enää ollenkaan ja vaatteet ovat muuttuneet pääasiassa värikkäiksi. Tytölle puetaan vaaleanpunaista, oranssia, keltaista eli ns. tyttövärejä pääosin, mutta pidän myös mm. sinisestä tytöllä. Joskus kun mies valitsee vaatteita saatan korjailla, että tuo body ei sovi noiden housujen kanssa…

  • Joo itelläki oli sama, että aikaisemmin beige oli jees, mutta nykysi en tykkää. Ja nykyisin oon vaativampi kuin ihan alussa :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta