Lapsiperheen sisustushelvetti

En ole koskaan ollut mikään siivoushirmu, enkä mikään sisustusmaestro. Nyt kun kotona on tullut vietettyä aikaa ihan liikaakin ja samoja seiniä tullut töllöteltyä, sisustuskärpänen puree pyllystä jatkuvasti. Asiaa vaikeuttaa kuitenkin eräs pieni henkilö joka tottelee nimeä Eetu.

Meillä ei todellakaan vallitse kaunis pure white sisustus. Sen sijaan sisustukseen kuuluu kasa maalarinteippiä plus tietty jatkuva lelumeri lattialla.

Ensin minimies oppi mönkimään ja tajusi tv-tasojen laatikot. ”Hmm, mitäs kivaa täältä löytyykään. Ahaa, Äidin dvd:t!”. Täydellisten naisten dvd:t olivat kauhusta kankeina kun pikkumies viskoi kakkaroita ympäri huushollia. Saman kohtalon koki myös tv-tason toisessa laatikossa olleet Tuomaksen peliaarteet. Miljoonin EI:tten jälkeen päätettiin teipata laatikot. Jes-erävoitto, ajattelin. Mutta paskanmarjat; meidän minihän ei halunnut jäädä taistelussa toiseksi vaan oppi repimään teipit irtit.

IMG_7753

IMG_7752

Tv-tason vieressä on myös hurjan siide lipasto joiden laatikot liukuu kivasti auki. Ensitoimenpiteeksi laitoimme jakkaran eteen. Se auttoikin aluksi. ”Pöh, yrittävät estää tutkimusretkeni jonkun typerän pallin avulla. Minähän niille näytän”. Minimiehen voimat kasvoivat ja hän jaksoi vetää laatikot hetken kuluttua auki jakkarasta huolimatta. Tässä vaiheessa Äidin suusta pääsi kirosanaviidakko. Herra maalarinteippi taas kätösiin ja eikun teippaamaan. Sain laitettua jakkaran nätimmin nurkkaan. ”Jes, tämä toimii” -ajattelin. VIRHE. Eetu on oppinut omasta mielestään kivan, meidän mielestä perseestä olevan tavan: KIIPEILY. Joo. Nyt hän sitten kiipeää jakkaralle ja yltää tasolle.

IMG_7766_edited-1

IMG_7758

10919278_1588539798025775_1574100202_n

Kiipeily on nykysin muuallakin ykköshitti, eikä vaan harmaan palleron päälle. Tv-tason päälle on tosi hauska mönkiä, jonka takia meidän piti siirtää Tuomaksen hemmetin iso, musta tietokoneen möhkäle toiselle reunalle ja työntää telkkari toiselle reunalle. Aikaisemmin Eetu kiipesi tason päälle ja kivasti melkein heitteli mustan hyllyn päällä olevat Iittalan tuikkukipot huis hiiteen.

Olisihan se kiva sisustaa kauniisti ja kivasti, mutta ei niin ei. Teipattu ilme ja jatkuva sekasorto ärsyttää. Kohta kerään kaikki kamat muovipussiin ja lahjoitan vaikka indokiinaan. Monessa lapsiperheblogissakin kaikki on aina niin tiptop ja siistissä järjestyksessä. Miten hemmetissä te onnistutte??!

IMG_7751

IMG_7755

Laatikon on pakko olla ylhäällä, koska tämänkin Eeto oppi aukaisemaan.
Laatikon on pakko olla ylhäällä, koska tämänkin Eeto oppi aukaisemaan.

Rymsteerattiin vol.miljoona ja laitettiin telkkari valkoisen Ikea hyllyn päälle. Myin tv-tason veks ja pitää metsästää joskus uusi, kunhan pikkuheppu ei enää kiipeile niin paljoa. Nyt poitsu ei enää yllä telkkariin, mutta sen sijaan hän rupesi kiipeilemään tason vieressä olevan pöydän päälle. Parin melkein sydärin jälkeen kun minimies tupsahti sieltä pari kertaa alas, siirrettiin nojatuoli pöydän eteen. Iso HUOH.

Kaaos leikkihetken jälkeen.

kaaos leikkihetken jälkeen.

Muita pikkumarakatteja jotka kiipeilee? Millaisia tv-tasoja mammoilta löytyy? Entä millaisia säilytysratkaisuja/olohuoneita teiltä löytyy?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Tiina / Fit Fat Mama

26 vastausta artikkeliin “Lapsiperheen sisustushelvetti”

 1. Meillä pidin pääni ja annoin kaiken olla omilla paikoillaan. Aikansa jaksoi kokeilla onneaan mut sitten ymmärsi lopulta jättää rauhaan. 🙂 toimi siis meillä. Tuhat miljoona kertaa sai kyllä kieltää ja kantaa pois kielletyistä hommista 😀

  • Tämä on niin lapsikohtaista :). Ite jossain asioissa olen ottanut pois ja helpottanut omaa arkea kun ei kaikesta tarvi kieltää, niitä kun löytyy silti ihan riittävästi.

  • Jotkut muksut ei ole niin kiinnostuneita tai tottelee, mutta Eetu ei ainakaan tällä hetkellä kuulu heihin :D. Muualla kun kotona käyttäytyy rauhallisemmin tavaroiden levitys/häpellys jutuissa onneks

 2. Heh, ei auta kuin aika :). Kyllä lattia on täynnä lasten romuja vaikka kuinka niitä siivoan pois koska hetken päästä ne on kiskottu taas esiin. Toimii kyllä illalla kun lapset nukkuu ja säilyy aamuun asti. Ja tällä hetkellä meillä on myös piirretty seiniin, pöytiin, kirjoihin… Vinkki. Taikasienellä lähtee pois. Olis kiva jos perusjärjestys säilyis mutta olen alistunut siihen ettei se nyt tällä hetkellä vaan mene niin 🙂

  • Joo meillä sama. Jos raivaan tavarat kaappiin, niin heti poitsu on kiskomassa tavarat sieltä pois. Kyllä Eetu onneks välillä myös auttaa palikoiden laittamisessa laatikkoon, mutta levitys on silti se kovempi kivempi juttu :D. Okei hyvä, kiitos vinkistä! Tulee varmasti tulevaisuudessa olemaan hyödyksi :).

 3. Meillä ihme ja kumma & vimmattu puunkoputus, on tyttö jättänyt kaikki laatikot kohtalaisen hyvin omiin oloihinsa. On tainnut jo muutamasta kerrasta oppia, ettei siellä ole mitään kivaa 😀 Pöydälle ja sohvalle kiipeillään koko ajan ja välillä ollaan ruhjeilla & kolhuilla, mutta eihän tuo vauhtihirmu opi muuta kuin kantapään kautta. Lelumeri valtaa meidänkin olohuoneen jatkuvasti.

  • Peukku tuosta että on jättäny laatikot rauhaan :)! Joo Eetu kyllä muksahtelee kun oppii uutta kivaa taitoa, mutta eiköhän se kiipeilyinnostus (toivottovasti) mene jossai vaiheessa ohi 😀

 4. Mä oon toistaiseksi pitänyt kynsin hampain kiinni mun sisustusjutuista, vaikka aika paljon on sellaista pikkutavaraa pitänyt tyhjentää tasoilta pois.. Mutta meidänkin poika oppii koko ajan enemmän ja sittenkun oppii kiipeilemään niin tilanne voi olla ihan erilainen.. 😀

  • Miekin alussa pystyin pitämään esim. tv-tasolla helposti rikki meneviäkin juttuja, mutta ei enää :D. Kaikki pitää miettiä Eetun mukaan

 5. Meillä ainakin on toiminut hyvin Ikeassa myytävät laatikon/kaapin sulkimet, jotka asennetaan siis laatikon sisäpuolelle. Ei haittaa ulospäin sisustusta yhtään, helpot asentaa ja pitää pikkuihmiset loitolla. Näitä on laitettu keittiönkaappeihin ja muualle. Meilläkin siis poika tyhjäsi aiemmin kaikki kaapit ja laatikot joihin vain pääsi käsiksi.

 6. Meillä meni kanssa tv taso vaihtoon, ikean matala tv taso heivattiin ja ostettiin tilalle kaksi jyskin valkosta kapeaa kokkedal kolmen laatikon lipastoa jotka pultattiin vielä seinäänkin kiinni. Noissa halppishyllyissä on tosi jäykät vetolaatikot jotka poitsu on jättänytkin rauhaan kun ei saa auki. 😀 samalla saatiin olohuoneeseen hyvin lisää sellaista piilosäilytystilaa. Kaikki keittiön kaapit ja hyllyt ollaan vedetty ikean lapsilukoilla kiinni, jotka on kyllä toiminut hyvin, vaikka poitsu edelleenkin saa sieltä raosta minkä verran saa lapsilukollisia hyllyjä auki revittyä jotain pikkutavaroita, mutta ainakaan ei enää sekunnin sadasosassa oo revitty kaikkia kauhoja ja leivinpapereita lattialle. Ne ikean lapsilukot voisi muuten sopia tohon teidän teippilipastoonkin. Itse olen viljellyt niitä vähän jokapaikkaan missä on sellaista tavaraa johon en välttämättä halua päästää naperoa koskemaan. 🙂

  • Sama vinkki kun edelliselläkin, kiitti kummalleki :)! Ehottomasti pitää hankkii niitä, hitto kun ei aikasemmin käyny edes mielessä :D. Onneks on blogi ja te lukijat =)! Säilytystila on kyllä ehottoman jees olkkarissa, meillä kun on kaksikerroksinen kämppä niin senkin takia kerääntyy aina tavaraa alakertaan kun ylhäällä ei tuu niin paljoo vietettyy aikaa

 7. Meillä oli aiemmin tuo sama vaihe, että kaikkea piti kokeilla. Meillä oli silloin nuo kirjahyllyjen alaosat aikalailla tyhjinä muutamia sisustuskynttilöitä lukuunottamatta, mutta nyt jo uskoo sanasta, eikä koske asetelmiin tms. Kirjoja vähän sekoittelee ja kirjahyllyyn kiipeää välillä, mutta muuten saavat olla rauhassa.

  Sohvalla hyppiminen on aika kivaa myös, mutta sitä tekee vaan kun jompi kumpi meistä on vieressä. 🙂 Pelikonsolit ovat kaapissa ja tuo kaappi on ainoa, missä on lapsilukko. Kukkia (orkideat) meinasi läpytellä ruokapöydässä aina, mutta mie siirsin ne sit vähän korkeammalle. 🙂 Aina ei kyllä sisustus ja lapset sovi yhteen, mutta kyllä se siitä! Ajan kanssa, jos ei muuten.

  • Ainiin, ja olihan siitä puhetta, että meillä tää pikkunen kuljettaa nuita tuoleja sinne minne haluaa ja kiipeää niiden avulla. Keittiötasoille, pöydille, kaappien eteen, että yltää ylähyllylle ja näin edes päin. Vahtia toki pitää, mutta muuten on aika hyvin kielletyistä jutuista pysynyt poissa! 😉

  • Eetulla itseasiassa tullu parin viime päivän sisään toi huonekalujen työntely! Pinnasänkykin oli keskellä huonetta kun mini vähän työnsi :D.

  • MEillä ei oo onneks kirjahyllyy alakerrassa :D. Yläkerrassa on yks, mutta siinä onneks kirjat se verran korkeella ettei yletä. Niin no kerkeää sitä sisustaa nätimmin kun mukelot on isompia, kerkeen oppiakin ehkä siihen mennessä sitä nättiä sisustusta 🙂

 8. Meillä on muutama juttu joiden kanssa treenataan ettei saa koskea. Nyt ne on pari keittiön laatikkoa ja lehtiteline lasipöydällä. 🙂 toimii, ja itekin jaksaa vielä kieltää ku on vaa ne pari juttua.

 9. Kyllä täälläkin asuu pikkuvintiö joka kiipee joka paikkaan.Keittiön penkit on käännetty väärin päin jotta ei tarvitse pelätä vintiön tippumista pöydältä. Toinen penkki on teilattu jääkaapin ovea vasten koska muuten vintiö tiputtaa tavarat sieltä. Kaikki tuolit on viety kämpästä pois.

  Kämppä näyttää jatkuvasti siltä kuin taifuuni olisi käynyt. Tuntuu,etten muuta tee kuin kerää leluja ja siivoa lasten sotkuja. Ei-sana on yhtä kuin kuulo ei ole päällä.:D

  • Apua, odotan kauhulla tota jos/kun Eetu yrittää opetella keittiöntuoleillekin kiipeemään :/. Hehe ihanaa, kiitos Susanna kommentista, tulee kiva mieli kun muillakin on samoja ongelmia :D!

 10. Öööööö….. onko toi viimeinen kuva KAAOS? Siinä tapauksessa, meillä se olisi SIISTI. Aloin sisustaa hyvin askeettisesti, joten omat tavarat on turvassa mut lapsen lelut ympäri kämppää.

  • Hehe, toi ei ees ollu se todellakaan pahin kaaos, oli vasta ennen päikkäreitä :D.Tuli vaa fiilis ottaa kuva ennen imurointia sillä hetkellä :). Päikkäreitten jälkeen ne on vielä enempi levällään :D.

 11. […] ja keikkumaan huonekaluilla, meillä meni nimittäin sisustus ihan uusiksi. Kirjoitinkin tänne lapsiperheen sisustushelvetistä, onneksi sentään raivostuttava laatikoiden edes-takaisin aukominen on loppunut. Pitää varmaan […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta