Koipien kidutusta

Eilen ajattelin että huomenna sitten lähden ajoissa salille, mutta tänään kun kello pärähti kaheksalta soimaan, niin ei mitään toivoo että olisin saanu itteni heti sängystä.
 Minimies ei loppuyöstä nukkunu enää yhtenäisiä pätkiä joten tän mamin olotila ei ollu motivoitunein aamusta. Sohvalla syöttäessä laiskuuspeikkokin alko jo nostaa päätään, mut haistatin sille pitkät ja sain lähetettyy salille.

Kello alkoi olla jo sen verran kun sain lähdettyy ja isimiehen sanat oli lähtiessä ”älä sit kuppaa siellä koko päivää” joten piti salille polkiessa miettii mitä liikkeitä jätän välistä. Yleensä jalkapäivinä teen jonkun liikkeen 1 jalka kerrallaan (esim. alataljalla potku taakse), mutta aikapulan takia päätin tehdä pelkästään kummatkin jalat kerralla-liikkeitä.

Jalkapäiviä odottaa aina innolla ja kauhulla. Innolla siksi, että jalkoja ja äässiä haluun saada kehitettyy paljon kiinteemmäks, lihaksikkaamaks ja pebaa pyöreemmäks. Kauhulla siksi, että monta päivää menee kärvistellessä kun koivet on niin kipeet. No pain – no gain.

Ekana menin tekemään hack kyykkyy. Ja sehän meni suoraan sanottuna ihan päin persettä.Hackia en tehny kun kaksi sarjaa ja nekin hampaat irvessä. Hackissa on se hyvä, että selkä on tuettuna, toisinkuin normaalissa kyykyssä selkää pitää kannatella ite.

Hacki ärsytyksen jälkeen menin tekee prässii. Prässii tykkään tehdä, tosin oon sen verran lyhyt, että tuntuu että liikerata jää jotenkin vajaaksi. Painoja lisäsin joka kerta lisää, mutta tässäkään en päässy lähellekään aikaisempia painomääriä.

                                       Alussa lämmittelyt

                                   Painot olin kerenny laittaa, mut en kerenny ite kuvaan 😀

                            
      Etureisien rääkin jälkeen oli takareisien ja perseen vuoro. Teen yleensä SJMV:n tangolla ja joskus laitan matalan korokkeen jalkojen alle, että saan paremmin tuntumaa. Tällä kertaa kummatkin tankopaikat oli varattu, joten kokeilin pitkästä aikaa samaa liikettä käsipainoilla. Ihan hyvän tuntuman sai, tosin tässä käsien puristusvoima loppu taas kesken. Seuraavan kerran kun kokeilen punteilla liikettä voisin ottaa vetolenkit avuksi. Kuvassa taas loistava asettelu ja silleen, eipähän näy vääntyny naama ainakaan :D.

Näin kun pari tyyppii teki etukyykkyy niin, että ”istuivat” jakkaralle alhaalla. Päätin matkia ja kokeilla hommaa ensimmäistä kertaa ja toimi! Sykemittari piippas ja punainen valo vaan vilkkui veivatessa. Oon kyykyissä tosi huono, painoilla ei juhlita, mutta tuntumahan se on tärkeintä. Jos painoissa menee yli oman suorituskyvyn tekniikka kärsii ja sit sattuu.

  

Viimeisenä liikkeenä tein kahvakuulalla sumokyykkyy. Ok tuntuma, mut ei mitään erikoista. Menin tekemään salin ns. venyttelypuolelle ja siellä oli huomattavasti rauhallisempaa kun vapaapaino puolella. Täällä sai kännykän kamerankin asetettuu vähän paremmin.

  
* Treeni kokonaisuudessaan:
Hack
 10/ 10kg+kelkka
7/10kg+kelkka
Prässi kapea
 15/100kg
15/120kg
15/130kg
15/140kg
SJMV käsipainoilla
 15/24kg (2x12kg)
15/32kg (2x16kg)
12/35kg (2x18kg)
Etukyykky perse penkkiin
3 x 15/20kg
Sumokyykky
3 x 12/24kg

+ Paras fiilis tuli perse penkkiin kyykystä. Vaikka painona ei ollut kuin pelkkä tanko, sai hyvän tuntuman ja jaksoi painaa loppuun asti kolme sarjaa

– Hack!! Rupes v*tuttaa niin paljon, että tein vaan 2 vajaata sarjaa surkeilla painoilla. Vertaus siihen, että raskaana parhaimmillaan kelkan lisäks painoo oli 30kg plus se, että ite painoin melkein 15kg enemmän kuin nyt.

Seuraavalla kerralla hackii tehdessä tää kuva mielessä:

– Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

2 vastausta artikkeliin “Koipien kidutusta”

    • Joo mie yritän laittaa joka kerta ku käyn salilla :). Kuvien ottamisessa on vielä omat haasteensa, mut ehkä se siitä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta