KARKKILAKKO!

Olen kirjoittanut teille aikaisemminkin sokeririippuvuudestani. Viikonloppuna päätin vähän testata itseäni; onko mitään toleranssia, tuleeko miulle totaalinen stoppi ja ällötys jos vedän parina päivänä ihan hemmetisti karkkia? Tekeekö senkin jälkeen vielä mieli karkkia?

Söin viikonlopun aikana 4 pussia karkkia. Kyllä, NELJÄ! Lauantaina kolme ja sunnuntaina yhden. Maanantaina olisin voinut syödä vielä lisää. Eli ei. Miulla ei ole minkäänlaista stoppikonetta. Vaikka tulisi miten huono olo, seuraavana päivänä tekee taas mieli karkkia. En vaan voi ymmärtää ihmisiä, joille riittää pala suklaata tai 100g karkkipussi.Jotkut syö 100g pussin kerran viikossa ja voivottelee ”siis oumai kaad miten paljo, vähäks oon sokerihiiri iik!”. Vitut. Mie tulen sellaisesta vaan vihaiseksi. Tää riippuvuus on jotain ihan hullua. Karkkiholisti.

lähde
lähde

Päätin, että nyt on pakko saada kroppaa vähän vieroitettua. Olen aikaisemminkin ollut monta kertaa kuukauden ilman mitään herkkuja, mutta tällä kertaa halusin stopata vaan karkit ja pidemmäksi aikaa.

ff kkk

Eli :

SEURAAVAN KERRAN KARKKIA VASTA JOULUNA!

4c8372c16041d_13003n

Karkkeihin kuuluu luonnollisestikin kaikki karkit, myös suklaa. Jos suklaata on jossain leivonnaisessa tms. voin sitä syödä. Suklaa suklaana ja karkki karkkina. Ei hemmetti tää tulee olemaan aika perseestä. Mutta haluan näyttää itselleni, että pystyn tähän. Tiedän että pystyn. Jokainen kerta kun olen tosissani päättänyt olla kuukauden ilman mitään herkkuja, en ole sortunut. Nyt kyseessä on kuitenkin 79 päivää, yli kolme kuukautta! Karkki on miulle herkuista kaikki kaikessa. Jo maanantaina odotan viikonloppua ja karkkipussia. Voisin muuttaa nimeni Tiina karkkihiireksi, niin paljon karkista tykkään.

IMG_6784

KUKA LÄHTEE MUKAAN? Haasta itsesi!

ps. jos joku tulee heiluttamaan suklaalevyä nenän eteen, niin se saa huutia ja pahasti!

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa
Tiina / Fit Fat Mama

38 vastausta artikkeliin “KARKKILAKKO!”

 1. Mä oon mukana! Eilen kans päätin alottaa, kun on tuo karkin syöminen lähteny ihan käsistä! Oon myös huomannut olevani sokeririippuvainen. 😀 Joka päivä tarvii saada jotain namia, mut nyt se on loppu! Jouluna sit seuraavan kerran 😉

  • Jes kiva että lähdet mukaan :)!
   Jos muistat niin tuu kertoilee jossain vaiheessa miten menee ja onko lakko pysyny kuosissa :)!

 2. Hei!
  Olen jo pidempään lukenut sun blogia ja pitänyt kovasti. Olin tossa kuukauden päivät syömättä mitään herkkuja (karkkii ja leivonnaisia), mut tulin kipeäksi ja nyt en meinaa saaada taas katkastua ollenkaan. Elikäs ajattelin tarttua sun haasteeseen seuraavan kerran karkkia jouluna ja leivonnaisia vain poikani synttäreillä marraskuun lopussa. Katotaan miten käy.
  Kiitos hyvästä blogista.

  • Moi Paula!
   Kiva kun tulit kommentoimaan ja oot tykänny blogista, toivottovasti tykkäät jatkossakin <3!

   Miekin oon ollu monta kertaa kuukauden ilman mitään herkkuja ja alkuvaikeuksien jälkeen on menny ihmeen iisisti. Saa nähdä miten käy tällä kertaa kun kyseessä on kuitenkin 3kk :).

   Tsemppii herkuttomuuteen!

 3. Mulla tulee tänään päivä numero yhdeksän, kun oon ilman karkkia/herkkua 🙂 Mulla on määrittelemättömän mittanen namilakko menossa, niin kauan menen kun pystyn 😀 Vähintään tavoitteena olisi tuo 30 päivää.

 4. Ei pysty, kauhee kaamosmasennus vai mikälie ja melkein masentaa jo sunkin puolesta tää päätös 🙂 Karkkikarkki ei niinkään vaikee, mutta suklaata täytyy saada joskus. Tsemppiä pimeneviin iltoihin 🙂

  • Miullaki huono ilma vaikuttaa monesti negatiivisesti olotilaan, mutta pitää napsia sitten porkkanoita tai jotain argh :D. Kiitti tsempeistä, niitä tarvitaan!

 5. Sokeriaddiktius on ihan yhtä tosi kun joku nikotiiniriippuvuus!! Vaikka mäkin söisin millasen ähkyn namista, niin kyllä taas seuraavana päivänä maistuu. Tosin nyt on onneks ollu sen verran huono olokin, että karkit jäänyt vähemmälle=D
  Mä olin tykkäämättä tosta sun päivityksestä siksi, että kävi jo sääliksi ku siinä oli joku 33 :DD En ite varmaan ikinä pystyis olla nii kauaa ilman mitään, ja sä oot nyt sitten vielä pidempäänkin!! Tsemppiä ja hyviä hermoja, mä olen nii luuseri etten haasta itteäni=D ainakaa ny!

  • Todellakin! Tupakasta pääsin eroon, mutta tästä perkeleen sokerinarkkari jutusta en varmasti ikinä >:(
   Sellanen kultainen keskitie olisi niin kiva löytää!

   Hehe, sie nyt kun oot raskaushormoneja täynnä niin herkuttelu sallitaan ;). Muistan ite kun käskytin Tuomasta paksuusaikoina käymään kaupasta karkkia ja sota tuli jos ei meinannut käydä :D.

 6. Voi! Kyllä tekisi mieli liittyä lakkoilijoiden joukkoon. Mutta onko esim. jäätelö kielletty? Onhan sekin karkin ja leipomuksen veroinen herkku… Se on riippuvuuksista meikäläiselle pahin. Tänä vuonna on mennyt irtokarkkia vain yhden kerran. Entäs sitten glögi? Onko se herkku? Joulun alusaika ilman glögiä, KÄÄK!

  • Tein itelleni sellaset säännöt, että nimenomaan vaan karkki ja suklaa on kielletty, muut ei.
   Siehän voit tehdä vaikka niin, että olet jouluun asti ilman jäätelöä :)? Pointtina itselläni on nimenomaan että en syö sitä pahinta riippuvuutta aiheuttavaa, eli karkkia.
   Glögiä en itse näe herkuksi, en edes tykkää siitä :D.

 7. Miks oot jättäny muuten sitte herkut sallituiks? Vai onko sulla oikeesti himo vaan karkkiin, mutta ei esim. kakkuihin? Koska eihä tuossa oo mitään järkee jos et syö karkkii, mutta sitte mätät hirveesti jotai muuta herkkuja. 😀
  Ite oon sokerittomalla nyt lokakuun. Ei mitään valkoista sokruu missään muodossa. Hedelmiä ja marjoja tietty syön, mutta jugurteille ja leivälle no no.

  • Koska karkki ja suklaa on miulle se pahin riippuvuus, niin haluan jättää ne kokonaan pois tuon 79-päivän ajaksi. Muita herkkuja saan syödä jos mieli tekee, mutta nekin ajoitan viikonloppuun :). Muihin herkkuihi miulla on paljon matalampi toleranssi, eikä esim. kakkua tee mieli mättää niin paljon kuin karkkia :D. En halua olla kaikkia herkkuja kohtaan kolmea kuukautta natsilinjalla.Tämä on lähinnä Tiina vs. Karkki taistelu :D.

   Maustettuja juguu en ite edes syö, leivättömällä olen ollut viimeksi tammikuussa. Normaalistikaan en leipää kovin usein syö, lähinnä viikonloppuisin jos silloinkaan :).

 8. mä oon ollut ilman valkoista sokeria (pikku muumipastilleista täytekakkuihin) yli puoli vuotta ja nykyään ei ees tee mieli 😀 mun mielestä esim. pomelo (suosittelen kokeilemaan, korvaa lauantaipussin kätevästi!!) ja ananas on yltiömakeita mulle joten se korvaa mun karkinhimot jos sellasia tulee. ainoat sokerit mitä syön on luontaisia: esim. maitotuotteissa on aina, samoin marjoissa. ja hedelmiä, jos satun syömään niin on tietysti!
  voi kuule voin sanoa et ne pandan juhlapöydän konvehdit ja tonttusuklaat maistuu paremmilta kun ikinä ennen … !! 😀 tsemppiä!

  • Puoli vuotta, huh! Hatunnoston arvoista :)! Pomelo? En ole kuullutkaan :D. Joku hedelmä kuulemma.
   Mie nautin niin paljon herkuttelusta, että en voisi kokonaan luopua siitä :).

   Kiitti tsempeistä, niitä tarvitaan!

 9. Täällä ilmottautuu ex-himokarkkiaddikti! Mitään toleranssia ei ollut, olisin voinut elää pelkillä karkeilla, vaikka ähky tuli niin seuraavana päivänä oli saatava seuraava annos! Nimenomaan irtokarkit (makuuni, filmtown) oli mun todellinen pahe.
  Oikeastaan raakaherkkujen avulla olen päässyt irrottautumaan karkeista sekä sokeria sisältävistä herkuista. Viimeksi olen elokuun vika päivä herkutellut sokeriherkuilla siskon lasten synttäreillä. Mahdollista on siis irrottautua sokeriherkuista, mutta olihan se aluksi tosi hankalaa ja olisi halunnut lykätä alotusta ”syön vielä tänään karkkia, alotan sitten huomenna”. 😀 oon ollut tänä vuonna useamman kuukauden ilman karkkeja ja huomaan, että mitä siistimpi ruokavalio on sitä vähemmän tekee mieli karkkia, eikä se enää maistu samalle! Ruokavalio ja ateriavälit kuntoon ni se on mielestäni ykkösjuttu, ei tule olemaan niin kituamista nämä ekat viikot 😀

  • Irtokarkit on miullekin se kaikista isoin rakkaus ja isoin pahe! Joensuussa on karkkikauppa jossa yli 100 karkkia ja sitten Citymarketin irttarit on myös tosi hyvii. Äää nyt jo tyyliin kuola valuu, tulee olemaan vaikeet ajat edessä :D.

   Miekin olen ollut useita kertoja kuukauden ilman herkkuja ja aina se ensimmäinen karkkiannos on ollut pienempi. On automaattisesti ottanut vähän pienemmän pussin. On menny muutama hetki ja sitten taas valitsee namuja tyyliin puoli kiloa. Huhhh. Ikuinen oravanpyörä :D.

   Ateriaväleihin olen yrittänyt kiinnittää viimeaikoina enemmän huomiota, eniten viikonloppuihin ateriavälit venyy ja sit tekee mieli herkkuja.

   Raakaherkkuja olen muutaman kerran syöny ja raakakakku varsinkin oli tosi hyvää 🙂

 10. Minulla karkkilakkoa jo vuosi takana ja aion jatkaa vuoden loppuun. Tässä vaiheessa ei enää tee heikkoakaan. Paljon vaikeampaa oli yrittää syödä karkkia vain kerran viikossa tai syödä vain tummaa suklaata tai mitä kaikkea nyt yritinkään.. 🙂 Lakon ekat pari viikkoa oli vaikeimmat mutta nyt ei tunnu enää missään. Toisaalta kun olen pärjännyt näin pitkään ilman karkkia ja kokenut kuinka ihanaa on päästä irti tuosta riippuvuudesta niin mietin kyllä että kannattaako enää aloittaakaan uudelleen. Toisaalta, Fazerin sininen ja lakutoukat tahtoisin vielä tavata. 🙂 Tsemppiä kovasti, onnistut ihan varmasti!

  • Vuoden syömättä karkkia, huiiii, ite en varmaan ikinä pystyis enkä haluis olla niin pitkään ilman :D.
   Mut tosi hyvä itsehillintä siulla ainakin! Joo toi kerran viikossa syöminen lipsahtaa niin helposti useampaan päivään :/

   Kiitos tsempeistä :)!

 11. Mä oon niiiiin samanlainen! 😀 Koskaan ei oo ollu minkäänlaista toleranssia karkkien suhteen. Viikonloppuna taisin syödä ainaki sellaset 700g karkkia 😀 Lähti vähän lapasesta karkkikaupassa… Melkein tekis mieli lähtee haasteeseen mukaan, mut en mä taida pystä 😀 En nyt. Mut kovasti tsemppiä sulle, you can do it!!

  • Karkkikauppa on kyl paha :D. Lähtee aina lapasesta! Niin paljon vaihtoehtoja :). Kiitti tsempityksestä, sitä todellaki tarvitaan kun jo eilen pyöri lakupussit päässä 😀

 12. HAH, APUA! Mä kuulun tohon ei mitään toleranssia ryhmään. Voin lappaa 400g karkkia naamaan, voida pahoin ja sanoa, että ei ikinä enää ja seuraavana päivänä kahmia karkkia ja sipsiä kaksin käsin.

  Oiskohan musta lähtemään mukaan.. hm.. ei karkkia ennen joulua? Apua! Täytyy miettiä! 😉

  • Mieti ihmeessä ja lähe mukaan ;)!
   Itseään on aina välillä kiva haastaa 🙂

 13. Juuri kirjoittelin vähän samanlaisesta stopista omaan blogiini. Irtokarkit on tosiaan kyllä koukuttavampia kuin crack. Tai no, en ole kokeillut. Mulla samaan kategoriaan lukeutuu pähkinävoi, hapankorput ja kaurapuuro 😀 Saa nähdä, miten luopuminen ja muutos onnistuu! Tsemppiä!!

  trainingspark.blogspot.fi

  • Hapankorput on muute hyvii, erityisesti juuston kanssa mmm. Tsemppiä siullekin stoppiin! 🙂

 14. Hei,

  minäkin voisin liittyä mukaan. Olin heinä- ja elokuun ilman mitään sokeria, mutta kun makuun pääsi, niin nyt ei millään meinaa päästä irti. Tämä siis kuulostaa hyvältä. Voipi olla, että tulee leivottua lähes joka viikonloppu erilaisia, tavallista terveellisempiä herkkuja, kun niihin on läjä reseptejäkin hallussa 🙂 Karkit on kuiten se kaikkein kovin vastus!

  • Kiva että lähdet mukaan :)!
   Joo sokeri ottaa valtaansa kyllä hyvin helposti :/.

   Kirjoitatko itse blogia? Kiinnostaisi tietää noista terveellisemmistä herkuista 🙂

  • Juurikin aloitin kirjoittamaan, joten montaa reseptiä sieltä ei vielä löydy, kun en ole vanhoja sinne lisäillyt. Nyt on kuiten valtava into kehitellä uusia reseptejä, joten jos kiinnostaa niin käy toki kurkkaamassa http://hikoiluaherkutteluajahohdetta.blogspot.fi/ Ja nyt ei muuten oo edes tehnyt tiukkaa olla ilman nameja!

  • Miepä tuun kurkkaamaan, kiitti kun linkitit :)!

   Näin jo viime viikolla karkkiunta, mutta jouluun asti porskutellaan ilman :D.

 15. Moi! Mulla ei karkki oo ongelma mutta toi sama että jos vauhtiin pääsee herkkujen kanssa niin ei lopu ikinä. Tulee huono olo mut se ei estä jatkamasta taas myöhemmin. Hyh. Ja todellakin ketuttaa jos syö vaan vähän, mieluummin en syö ollenkaan. Itsekontrolli puuttuu sit kun on alottanu. Herkkulakossa oon ollu monesti ja se on toiminu mut kohtuus ei. Tsemppiä sulle!

  • Kohtuuden noudattaminen on just hankalinta. Kun oon niin tottunu siihen mättämiseen :/.
   Kiitos paljon tsempeistä, niitä tarvitaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 2
Tykkää jutusta