Hirveä haloo 1-vee synttäreistä

”Meidän Pikku-Petterin 1-vee synttäreillä tarjotaan itse tehtyjä cake popseja, hänelle on tehty lahjalista, kutsukortit on omin pikkukätösin nakerreltu ja koristeiden hankkiminen on aloitettu jo monta kuukautta sitten. Vieraita tulee reilusti yli 50henkeä”.

Nojoo. Itsehän aloitin synttäritarjottavien miettimisen tällä viikolla, enkä ole hankkinut vielä mitään koristeita. En vaan voi ymmärtää miten jotkut Mammat ottaa YKSIVUOTIS synttäreistä ihan helvetinmoisen stressin. Kaikki on oltava niiiin tip top ja jokainen yksityiskohta on mietittynä.

cake_pops

Varsinkin täällä blogimaailmassa olen nimittäin huomannut miten joka toisella Mamman omalla pikku kultakimpaleen synttäreillä kaikki suunnitellaan ja stressataan. On cake popsia, rieskarullaa ja vaikka sun mitä härpäkettä. Teemaa on mietitty ja vieraslista on metrin mittainen. Siis ne on YKSIvuotiaan syntymäpäivät. ei yksitoistavuotiaan. Yksivuotiaalle on aivan se ja sama roikkuuko siellä katossa satoja pompomeja tai onko Mama kökkiny tuntikausia kyökin puolella. Äidit vertailee ja kilpailee siitä kenen Pikku-Petterillä on kauniimmat ja cuuleimmat partyt. Ihme kun eivät palkkaa synttäripäivä suunnittelijaa. Eiku ainiin: supemutsit tekee kaiken itse!

Synttäreihin liittyviä postauksia tehdään kymmeniä. ”Esittelyssä Pikku-Petterin lahjalista. Esittelyssä koristelut. Esittelyssä tarjottavat”. Synttäreistä jankataan ja jankataan kuukausitolkulla. Onneksi postaukset voi jättää lukematta jos ei kiinnosta ja niin olen tehnytkin.

Stressasin ja mietin häitä sen verran pitkään, että varmaan senkään takia en jaksa, enkä halua pohtia ja miettiä tuntikausia jotain hemmetin synttäreitä. Eetu ei tule muistamaan oliko yksvee synttäreillä designer koristelut vai juotiinko pahvimukeista.

Tottakai olisi kiva katsoa kuvista jälkikäteen kun koti on kauniisti laitettu ja kaikki mätsää keskenään jne, mutta miulle on tärkeämpää kuvissa on se oma rakas synttärisankarini, ei niinkään oheissälä. Eetulle on varattu studioon 1-vuotiskuvaus ja lisäksi otetaan kotona erilaisia 1-vee kuvia.

20140724_144400

Meidän yksvee synttäreille tulee vaan mummit, kummit ja meidän perheet. Teemaa ei ole sen kummemmin, mutta jotain turkoosia haluan väriksi. Tarjottavat tehdään osittain itse ja osa nakitetaan tehtäväksi isovanhemmille. Ihan periaatteesta en tee mitään cake popseja vaikka miten olisivatkaan muodissa ja hyviä, koska niitä on kaikilla. Käytetään niitä tarjoiluastioita joita meiltä löytyy. Lahjalistaa tai mitään muutakaan meille ei tule, pyydetään ainoastaan rahaa Eetun turvaistuinta varten.

Itse olen nimittäin juhlien järkkäämisessä sellainen, että joko stressaan jokaisesta pikkumurusesta ja tarjottavasta tai sitten ääripäänä ei se ole niin justiinsa. Tänä vuonna päätän olla enemmän hälläväliä. Eetulla tulee olemaan lukuisia syntymäpäiviä ja niiden merkitys nousee iän kasvaessa. Yksitoistaveelle teema ja lahjat on varmasti tärkeämpiä kuin sille Yksveelle.

Meidän synttäripostauksen voit lukea TÄÄLTÄ!

Mitä mieltä asiasta? Olitko itse 1-vee synttäreihin liittyen stressaava-kaikki on oltava täydellistä-SuperMama vai hälläväliä-Mama?

 

edit: Se ei ole miulta millään lailla pois jos jotkut panostaa syntymäpäiväjuhliin eikä ole henkilökohtainen hyökkäys ketään vastaan. Tämä on vaan oma mielipiteeni. Mielipiteistä ei voi kiistellä sanonta on bullshittiä ja niistä nimenomaan tulee tappelua, mutta kirjoitin tarkoituksella asian kärkkäästi ja kärjistäen, älkää pliis vetäskö hernettä liian syvälle nokkaan :).

 

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

28 vastausta artikkeliin “Hirveä haloo 1-vee synttäreistä”

 1. Mie vähän stressaan aina kaikista juhlista! nyt oli ihanaa päästä järkkää kunnon prinsessakemut, niitä oli kiva suunnitella ja toteuttaa 🙂

  Loppujen lopuks ne on vaan syndet joista lapsi ei oikeesti muista mitään 😀 Kuvista tietty kiva katsella, mutta kuka niitäkään hirveesti jälkikäteen katselee 😀

 2. Mä en koristele kotia,ota stressiä mitä tarjoon Aatun 1v synttäreil. Vieraitaki ehk max 12 eli perheet ja kummit. Tarjoillaan sitä mitä tehdään ja osa nakitetaan isovanhemmille 😉 eipä toi tajua ees täyttävän 1v

  • Kuulostaa aika samalta mitä meillä :). Muutaman koristelujutskan kuitenkin teen, mut nekin löytyy kotoa jo valmiiksi joten mitään häsäilyä ei tarvitse asian suhteen tehdä.

 3. Ootko aatellu mikä niiden isojen 1v synttäreiden perimmäinen ajatus on? Ei todellakaan se että lapsi siitä jotenkin nauttisi että on cake popseja ja koristeita härpäkkeinään… Vaan se että jotkut tykkäävät järjestää, koota suvun yhteen ja saada syyn juhliin.

  En käsitä mitä älytöntä ja typerää siinä on. Ei elämässä voi liikaa olla juhlaa! Jos joku ei tykkää niin sitten ei tykkää.. Monille bloggareille tämmönen piiperrys on harrastus. Kuten myös itselleni.

  • Tottakai se on ihanaa juhlia pientä, sitä en missään nimessä tarkoita! Miullekin on tärkeää, että Eetu saa 1-vuotisjuhlat, mutta en vaan vie sitä niin isoihin sfääreihin mitä jotkut. Omasta mielestäni 1-vuotiaan juhliin ei ole järkeä panostaa yhtä paljon kuin sen ikäisen, joka itse ymmärtää juhlien päälle.

   Kukin juhlii tyylillään :).

 4. No hei, jotkut juhlii 1/2-vuotissynttäreitäki..ja nimipäiviä ja varmaan ihan kaikkee. Kivahan se on ku on juhlaan syy ;D

  • No mekin itseasiassa pidettiin 6kk ”juhlat” ,tai no kakkukahvittelut joihin kutsuttiin isovanhemmat ja kummit :).

 5. Mä oon sekä samaa, että eri mieltä tästä aiheesta.
  En itsekään jaksa lukea useita eri postauksia samasta aiheesta, mutta eri vinkkelistä. Mutta musta on kivaa että panostetaan synttäreihin joihin kutsutaan vieraita ja saadaan lahjoja. Oon nimittäin ollut sellaisillakin 1v synttäreillä, missä ei tarjottu mitään.

  Itse suunnittelin kaikenlaista meidän neidin synttäreille. Muttamutta. Kun synttäriviikko koitti, oltiin koko perhe vatsataudissa, eikä todellakaan jaksettu leipoa ja käydä ostamassa koristeita. Samasta syystä myös vieraat jätti tulematta, ettei tartuteta. Synttäreitä siirrettiin viikolla, mutta kunnes uusi juhlapäivä koitti, kaikki vieraat oli kipeänä. Että enpä enää jatkossa suunnittele kyllä mitään

  • Höh, no se menee jo ali jos ei mitään tarjottavaa ole ollut :o. Kyllä synttäreillä edes jotain tarjottavaa pitäisi olla.

   Me ei Eetulle tarvita mitään, joten siitä syystä lahjoja ei pyydetty. Leluja on liikaakin ja vaatteet haluan valita itse. Turvaistuin on niin iso ja kallis hankinta, että mielellään saataisin siihen apua.

   Voi ei, teillä on käyny sitten huono tuuri :/. Varmaan harmittanut jos ensin on ollut suunnitelmia ja sitten ne on peruuntunu. No onneksi uusia synttäreitä tulee kyllä! 🙂

 6. No meillä ei ollu yks veelle teemaa ja tarjottavat aika perus.
  Aika turhaa on varmaan kaks veellekin teemajuhlat mut toisaalta miksei? Musta oli ainakin kiva kun juhlat miellytti myös omaa silmää. Ja tarjottavat oli musta perus. Ps suosittelen edelleen rieskarullia, maailman helpoin tehdä, vie ehkä 5 min aikaa ja törkeen hyviä, ei musta mitään supermutseilua yhtään:D

  Tota kilpailua/kuvailua en ymmärrä mutta täysin ymmärrän teema juhlat vaikka lapsi ei niin välittäisi, miksei äiti saisi välittää?:;) tulipa sekava kommentti:D

  • Kaksivuotias ymmärtää kuitenkin aika paljon enemmän mitä yks-vee ja voipi olla jo itsekin toivomassa mitä haluaa :). Tietää jo lapsen lemppareitakin.
   Kattaus ja tarjottavat voi toki olla miellyttäviä Äidillekin, mutta sitä ylimääräistä häsläystä ja suunnitteluu en näihin halunnut.

   Nojoo rieskarullat ei oo ees mitään vaikeeta Supermutsi kamaa, mut laitoin vaan esimerkiks kun niin monella niitä tuntuu synttäreillä olevan :D.

 7. Niin samaa mieltä!!! Kans pikkusen naurattaa, miten yli jotkut sen touhun vetää =D Meillä ei Kikkaran 1v juhlissa ollut mun äiti, isäpuoli, siskon perhe ja mun veli. Ei se lapsi ymmärrä mitään vielä ja turhaan hälyä vaan aiheutetaan =DD
  Hauska postaus. Kiitos ihana, kun piristit mun kuumeista iltapäivää! <3

  • Jeeee, aattelinki että sie oot varmaan samaa mieltä tästä asiasta ja kiva et oot <3!! Kiva et piristin ja paranemisia sinne :)!!

 8. 1v synttäreillä meillä oli täytekakku tilattu, itse tein ruisnappeja ja mokkapaloja. Tilasin kakun synttäriaamuna vieläpä. 2v synttäreillä leipasin edellis iltana itse täytekakun, ja synttäriaamuna yhden suolaisen piirakan ja hedelmäsalaatin. Eli ei mitään stressiä, ei mitään tilpehöörihumpuukia, koska tytölle taisi pääasia olla ne lahjat ja vieraat.
  Joulukuussa kolkuttaa 3v synttärit, mutta ajattelin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja pitää vauvan nimiäiset samassa. Tänä vuonna joudun panostamaan, kun tyttö osasi jo pyytää, ilmapalloja ja hello kitty kakku 😀 mutta onneksi ne vääntyy tunnissa 😀

  • Kuulostaa just kivalta! Ei mitään ylimääräistä stressiä.

   Niimpä, ei se lapsi niistä koristeista tai muista välitä. Tärkeintä varmasti läheisten seura ja ne lahjat jos on mieluisia :).
   Toisaaltaa olisi kivakin että Eetu olisi saanu aukoa paketteja, mutta meille kun ei oikeestaan tarttee mitään… paitsi se turvaistuin.
   Ja jouluna saa sitten aukoa paketteja synttäreidenkin edestä :D!

 9. Täälläkin ollaan sekä samaa että eri mieltä – jos juhlia järkätään kilpavarustelu mielessä, ei suinkaan kivat juhlat, niin voi hyvää päivää. Olen kuitenkin sitä mieltä että aika moni järkkää juhlia ihan vain omaksi ilokseen – vähän sama kuin osa poppoosta kattaa arkenakin kauniisti, vaikka ei olisi kukaan katsomassa, osa nakkaa ruoat lautaselle ja mättää naamaansa :D.

  Pus.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 10. Meillä ollaan sillä mallilla ihanasti, et pojat odotti synttäreiltä eniten sitä, kun tulee vieraita. Ovat siis 5 ja 3. Siitä lähtökohdasta voi sit panostaa just sen verran kun itteä sattuu kiinnostamaan 🙂

  • Poitsut on siulla sit siinä iässä, että osaavat itse kertoa mikä on tärkeintä synttäreissä niin helpottaa järjestämistäkin sitten :).
   Vieraat ja ruoa tekee juhlan, kaikki muu ei oo niin ykkösjuttuja :).

 11. Cakepopsit on yliarvostettuja,todella vittumaisia tehdä ja ei ees nii hyviä! 😀 Kerran kokeilin tehdä.
  Meillä 1-vuotissyntttäreillä kävi kummit ja isovanhemmat ja muutama kerhokaveri. Pikkuruiset juhlat. Tarjoiluja mietin hartaasti ja itse tein kaikki – iha vaan sen takia että tykkään tehdä,liian harvoin pääsee leipomaan kunnolla. 🙂
  Koristeena oli ilmapalloja jotka haettiin äkkiä lähikaupasta juhla-aamuna 😀
  Niin ja sanoin ettei lahjoja tarvii ku juhlittava itse ei ymmärrä niistä tuon taivaallista. 🙂
  Ymmärrän täysin sun pointin tässä kirjoituksessa. Isompien lapsien synttäreihin on ok panostaa,mutta sekin jos itsellä intoa löytyy ja jos synttärisankari itse toivoo jotain teemaa! En ymmärrä miksi synttärit on nykyään kilpailua. Eiköhän tärkeintä oo että lapset saa leikkiä porukalla ja on jotain spesiaalimpaa tarjottavaa,vaikka vaniljajätskiä ja mansikkahilloa jos ei sitä muuten syödä 🙂

  • Hehe, ite en oo ikinä tehny niitä mut veikkaampa et miullakin palais hermo niiden kanssa :D!
   Mieki tykkään leipoo, mut inhoon jälkien siivoomista. Ja mitä enemmän leivottavaa, sen enemmän sotkua :D.

   Ihanaa että ymmärsit tän miun pointin! Tuntuu että aika moni heittelee virtuaalisia kiviä päin pläsiä :D!

 12. Oon aika samoilla linjoilla. Pienet mukavat juhlat pienellä sukulais porukalla tulee. Muutenkin tuntuu, että äidit stressaa ja kouhkaa ihan kauheasti kaikesta. Esim vaatteet. Makuja ja merkkejä on niin monia, joten eikö ole sama kunhan lapsi on puhtaasti ja ehjiin puettu. Ite poden pientä mamma kammoa, ku tuntuu että aina hehkutetaan oman jälikasvun erinomaisuutta kaikessa. Ja se vertailu, mikä pakko se on tuiki tuntemattomilta tentata ”joko teillä?” 😀

  • Miekin haluan pienet kivat juhlat. Ei siinä etteikö kaverisynttärit kivoja olisi, mutta enemmän niistä ottasin stressii kun siitä, että muutama lähisukulainen tulee käymään.
   Joo no Äidit vääntää, kääntää ja tappelee vaikka sun mistä. Lista on varmaa kilometrin mittainen :D.

 13. Päivällä luin postauksesi, ja ajattelinkin että varmasti ’keskustelua herättävä’ aihe 🙂

  Meilläkin 1-vee pippalot edessä aika tarkkaan kk:n päästä.. Kuten olen kertonutkin – mulla on vanhemmat tyttäret, nyt 14v ja 10v. Heidän 1v synttärit aikanaan olivat ihan ns. normijuhlat ~ vieraina lähimmät ja tarjoomiset tyyliin täytekakku ym. Melko samalla kaavalla menty seuraavatkin vuodet, paitsi tietysti kavereiden merkitys kasvanut samalla kun ikää on tullut lisää. Vasta nyt, kun kuopus lähestyy 1v ikää, olen käsittänyt että juhlista voi tehdä ns. ”ison jutun” 😀 Olen siis lukenut juuri näitä blogipostauksia aiheesta, ja lähinnä miettinyt kuinka surkeasti olen hommat hoitanut aiemmin 😉 Onneksi nuista ihan kelpoyksilöitä on kasvanut kuitenkin! Eipä silti – tiedän että meitin pikkuneiti on se viimeinen vauva, joten ehkä keräilen vähän vinkkejä aiheesta ja jopa panostankin tällä kertaa 🙂 Cake popsit varmaan jää tekemättä, mutta jospa mäkin yrittäisin jonkun väriteeman keksiä ja pientä tilpehööriä laittaa 🙂 Pointtina siis, vähempikin hössötys on just hyvä! 😉

  • Joo kyllä ihan yllätyin miten paljon teksti herätti mielipiteitä :D. No hyvä niin, oli kivaa kun tuli paljon kommentteja :).

   En miekään edes tiennyt yksvee-synttäri hypetyksestä ennen blogimaailmaa. Lähipiirissä olevat yksvuotis synttärit on ollu enimmäkseen melko pienimuotoisia ja simppeleitä. Tosin siskoni lapsen 1-vee partyissa oli porukkaa kuin pipoa, mutta nyt 3-vee synttäreitä ei oikeastaan edes vietetty :D.

   Viimeisen lapsen kohdalla synttäripanostus on miun mielestä ymmärrettävää :).

 14. Hahahaha 😀 Mä oon just tuollanen kaikki on oltava täydellistä super mama! 😀

  Mut mun on vaan pakko suunnitella ja vouhottaa jo kuukausia etukäteen juhlista, sillä rakastan juhlia! Nyt kun en voi suunnitella mitään ryyppybileitä, niin laitan energian sitten 1-v partyihin. ;D

  • Nii ja siulla ei ollu nii isot hääjuhlat,nii kivahan sit jotain juhlii on sit suunnitella :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta