Hääjuttuja: Koristelu

Koristeluun liittyvää postausta muutama lukija onkin toivonut ja kävin eilen postista hakemassa muutaman hääjutskan, joten sopiva sauma kertoa teille hieman meidän tulevien häiden koristeluista. Facebookissa eilen jo kerroinkin, että luvassa hääjutskaa :).

Mie oon yrittäny olla ottamatta stressiä hääkoristelusta. Kun mietin häitä joissa olen itse ollut vieraana, mieleeni ei ole jäänyt yhtään se millaiset koristelut siellä on ollut. Vaan se, millainen tunnelma ja millainen ruoka paikan päällä oli. Tottakai juhlissa olen voinut ihastella uu aa miten hienoja juttuja, mutta loppujen lopuksi se ei ole mielestäni häissä se tärkein juttu.

Teemavärit meillä on musta, valkoinen ja hopea. Mietin jossain vaiheessa myös pinkkiä värivaihtoehdoksi, mutta päätin pitäytyä kuitenkin noissa väreissä. Valokuvat on meillä myös teemana. Valokuvateema näkyi jo Save The Dateissa ja tulee näkymään jonkinverran myös koristeluissa.

Häätavaroita olen hankkinut ebaysta, juhlacenteristä ja osa somisteista löytyy kotoa.

Voisinkin ensin näyttää meidän valokuva teemaan liittyviä koristeita:

 IMG_4736

Pöytiin laitetaan kertakäyttökameroita, joilla vieraat voivat räpsiä illan aikana hääjuhlassa kuvia. Tilannekuvat on kaikista parhaimpia ja voin vaan kuvitella millaisia räpsyjä tulee, varsinkin muutaman huikan jälkeen :D. Siskoni häissä oli käytössä kertakäyttökamerat ja mietin jo silloin, että jos joskus itse menen naimisiin niin tuollaiset haluan. Kamera noudattaa myös kivasti teemaväriäkin. Kameroiden mukana tuli lappu jossa lukee englanniksi jotenkin ”ole hyvä ja ota valokuvia ja jätä kuvauksen jälkeen kamera pöydälle”. Kirjoitetaan ohjeistus kuitenkin ohjelmatauluun, koska vanhempi väki ei välttämättä osaa englantia. Kamerat ostettu Juhlacenteristä.

 IMG_4743

Hyödynnetään kotoa löytyvää filmirulla valokuvajuttua. Kuviksi laitetaan epäonnistuneet kutsukorttikuvat, ne pitää vaan tilata ensin. Käydään kesällä ehkä Ikeassa ja voisi ostaa noita muutaman lisää. Ei vielä mitään hajua mihin kohtaa laitan nuo koristeeksi, mutta paikan päällä pääsee sit suunnittelemaan paremmin.

IMG_4744

Pöytien numerot laitetaan valokuvakehyksiin joita meillä löytyy kotoa jo riittävästi. Yritettiin miettiä jotain erilaista pöytien nimiksi, mutta ei keksitty mitään. Valokuvateemastakaan ei tule mieleen kuin kamera, zoomi, filmirulla ja nuo kuulostaisi aika typeriltä pöytien nimiltä.

 IMG_4740

Hääkimppukin on feikkiä ja ylläri pylläri, pöytäänkin tulee feikki ruusunterälehtiä. Tilasin nämä ebaysta ja eivät ole mitään maailman kauneimpia. Yksi kaasoista keksi, että jos nämä ruiskuttelisi jollain bling bling jutulla niin voisi olla nätimpiä. Mutta ei se ole niin justiinsa.

IMG_4734

Nämä mustat feikkitimantit tulee johonkin, jos niitä edes saa käyttää :D. Nimittäin muistelisin, että hääpaikan ohjeistuksessa oli ettei irtokiviä tms. saa koristelussa käyttää. Mutta nuo on niin miun tyyliset, niin pakko johonkin saada ujutettua ne.

IMG_4741

Liitutaulu-juttu jossa tekstinä meidän alkuaikojen lässyilyteksti tulee koristeeksi johonkin. Siirappista, tiedän :D.

IMG_4742

Viiri ei ihan mätsää meidän teemaväreihin, mutta oli niin halpa ja muuten kiva, niin oli pakko ostaa :). Tuo tulee meidän pöytään kiinni.

Pitopalvelun puolesta pöytiin tulee valkoiset liinat ja mustat servetit.Kaitaliinaa en ole erikseen hankkinut enkä ole varma tuleeko edes hankittua. Nättihän se olisi, mutta en tiedä yhtään edes minkä verran sitä pitäisi ostaa. Olen visioinut päässä, että laitan feikki ruusunterälehdet keskelle pöytää menemään sellaisena janoina ja jos saa, niin siihen myös nuo mustat blingit. Harmaat terälehdet erottuu kuitenkin valkoisesta liinasta, mutta mietin jääkö se vähän liian tylsäksi jos ei ole sitä kaitaliinaa. Ääh ja just kun ylhäällä kirjoitin etten ota näistä asioista stressiä, niin taitaa takaraivossa sittenkin asia pienesti mietityttää :D. Kameroitten asettelua en ole vielä päättänyt, mutta ainakin pöytien päissä sellaiset voisi töröttää. Kameroita on kuitenkin 10 kpl joten varmasti jokaiseen pöytään niitä riittää. Istumapaikat merkataan ihan vaan simppelisti kirjoittamalla ihmisten nimet pahville. Musta alle, valkoinen päälle ja siihen teksti. Miulla on niin huono käsiala, että nimiä en ainakaan itse kirjoita. Vieraat joutuisi muuten pyörimään ja miettimään mitä ne harakanvarpaat tarkoittaa :D.

 Sellaisia koristeluja olen miettinyt :).

Muuten hääjuttuja mitä oon viime aikoina tehny, niin varattiin hotellihuone Helsingistä ja laivamatka Tallinnaan juhannuksen jälkeiselle viikolle. Käydään hakemassa miun puku Seremoniasta ja alkoholeja Tallinnasta. Alkoholi-asiaa olen muutenkin miettinyt ja teen seuraavan hääpostauksen luultavasti siihen liittyen. Kutsut tilattiin pari päivää sitten, meikkaaja on varattu ja kaasojen kanssa juttelin hääjuttuja läpi pari viikkoa sitten.

Muutama lukijakin oli menossa naimisiin, mites teillä menee? Ja jo naimisissa olevat, vinkkejä saa heittää kehiin jos tulee mieleen huiketa idiksii mitä miun kannattas hyödyntää :).

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

10 vastausta artikkeliin “Hääjuttuja: Koristelu”

 1. Heippa, osaatko kertoa/omia kokemuksia, onko hääpuvut paljonkin jalvempia tallinassa ja mitä hääkauppaa siellä suosittelet???

  • Moi, en valitettavasti tiedä yhtään minkä hintasia pukuja tallinnassa on :/.Jos haluaa edullisesti puvun, niin kannattaa käydä naimisiin.infon myydään hääpukuja palstaa kattomassa, sitten jos uskaltaa niin ebaystakin voi tilata. Kaveri tilas ebaysta mekon ja maksoi vaan 70€ ja on vielä tosi nättikin :). Siinä vaiheessa vähän ärsytti kun ite ostin ihan liikkestä koltun

 2. Hyvältä näyttää!
  Meilläkin tulee olemaan teemaväreinä hopeeta ja valkoista. Aika samanlaisia ideoita muutenkin sulla. 😀 Meillä myös kertakäyttökamerat pöytiin ja oon miettiny myös sitä photobooth ideaa.
  Myös tuollasia mr&mrs kylttejä oon katellu ebaysta tuoliin tai sit joku ei niin siveellinen teksti nihiin 😀

  • Värisamiksia ollaan sit :). Me ei tehä sitä photoboothia, mutta aateltiin jos otettas videokamera juhlapaikalle ja vieraat nauhoittas siihen meille tervehdykset :).

  • Pakko kommentoida hääkamera juttuun! Varautukaa siihen, että kuvien kehittäminen maksaa huomattavasti enemmän kuin digikuvat! Me ei otettu selvää ja summa tuli hieman yllätyksenä. Ja hämärässä valaistuksessa suurin osa kuvista oli meillä ihan surkeita, kun salamatkin meni osasta rikki (ja itseasiassa muutaman kameran kuvat kelvottomia teettää) :/ Mutta ihania ja erilaisia kuvia sieltä saatiin silti!! 🙂 toivottavasti teillä käy parempi tuuri 🙂

   Kivalta ja persoonalliselta vaikuttaa suunnitelmat! ♥

  • Joo voin kuvitella, että kaikki kuvat ei oo niin skarppei ja teräviä, mutta pääasia että ees muutamia kivoja action kuvia saatais :). Ainii muuten, ei olla mietittykää yhtää sitä kehittämisjuttua. Nooh, mutta päivää uppoo muutenkin niin hitosti rahaa, niin samaan konkurssiin :D.

   Kiitti Noora <3 🙂

 3. En oo ehtinyt nyt hetkeen sun blogia lukemaan, joten en tiiä ootko aiheesta kirjottanuki, mutta mitä te meinaatte tehdä hääyönä, tai siis missä aiotte sitä viettää? Itse olen siis myös Joensuun huudeilla asuva ja meillä on myös häät elokuussa ja vähän on murheen kryyninä tuo hääyön viettopaikka.. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että varmaamme ”tylsästi” vaan hotellihuoneen ja olemme siellä yön. Aluks mietittiin jotain mökkiä, mutta se tuntu sit hankalalta, kun meilläkin tosiaan on nyt 8kk ikäinen poitsu, joka on ekaa kertaa yökylässä tuollon hääyönä, ni mietittin et voi ikävä iskeä aamulla ja halutaan äkkiä pojan luokse, ni mökiltä sit välimatka ois pitkä 😀

  Meillä on kans hääjärjestelyt aika hyvällä mallilla, tosin meille tulee rennot mökkihäät, joten tekemistä ja koristelemista on vähemmän 🙂

  • Me varattiin Vaakunasta hotellihuone. Huoneessa on sauna ja sit huoneen luovutus on vasta 14.00 aikaan :). Meidänki hääpaikalla ois ollu mökkejä, mut ne ei oikein ollu mieleisiä, niin varattiin huone :).

   Kiva et teilläki on järjestelyt hyvällä mallilla, kohta se elokuu jo koittaakin ääks 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta