Hääjuttuja: Koemeikki x2

Kävin ensimmäisessä koemeikissä viime viikon perjantaina. Pyöräilin paikan päälle hieman jännittynein fiiliksin, mutta en kuitenkaan stressaten. Meikkijutusta en ottanut stressiä, vaan oletin ammattilaisen osaavan ja tajuuvan millaisen meikin haluan ja lopputuloksen olevan toivottu. Noo eihän se ihan niin mennyt.

Meikki oli sovittu kello 9.00. Laittaja oli myöhässä 5-minuuttia. Ei ole pitkä aika, mutta ei tee hyvää ensivaikutelmaa olla yhtään myöhässä. Kotona olin laittanut pikaisesti kulmat ja peitevoiteen silmien alle, koska en liiku lähes ikinä missään ilman meikkiä. Luulin meikkaajan automaattisesti puhdistavan meikit ennen laittoa, mutta miun piti erikseen pyytää häntä poistamaan kulmavärin. ”Joo, missäköhän se meikinpuhdistusaine on” meikkaaja meni etsimään putelia.

Näytin hänelle inspiraatiokuvaksi silmiä varten kuvan todella tummista, vahvoista silmistä. Meikkaaja alkoi taputtelemaan meikkivoidetta sienellä. Kysyin eikö alle tule mitään pohjusta, niin hän sanoi ”Hääpäivänä voit laittaa kotona jotain pohjustusta jos haluat”.

Siis mitä v*ttua?!!!! Jos maksan palvelusta, niin en todellakaan ala pohjustamaan naamaani itse!

Hämmennyin hieman ja olin vaan et okei… Kysyin onko heidän meikkivoiteensa sitten jotenkin peittävämpää kun pohjustusta ei tarvitse niin hän vastasi myöntävästi.

Kulmakarvat vaikuttaa todella paljon ilmeeseen ja itselläni kun on mustat hiukset, kulmatkin on tottakai tummat. Meikkaaja suti kulmia vaaleanruskealla värillä.

20140718_100119Näpsäsin kuvan sillä välin kun meikkaaja kävi rahastamassa toisen asiakkaan solariumin. Näyttääkö kulmat miun kulmilta? Ei todellakaan.

Sanoin että tummemmaksi. Hän lisäsi väriä. Ei hyvä. Vieläkin tummemmaksi. Onko hyvä? Ei, vieläkin tummemmaksi. Lopulta näytin hänelle facebookista oman kuvani jossa kulmat on sellaiset jota normaalisti pidän. Eli voimakkaat, eikä mitkään piiperrykset! ”Kun on kuulemma tapana häivyttää kulmakarvan alkukohta” .Just joo..

Silmien kanssa oli sama homma. Onko hyvä? Ei, tummemmaksi. Tuota samaa jatkui jonkinaikaa kunnes lopputulos oli ihan fine.

20140718_103640 20140718_103626

Lähtiessä juteltiin, että hääpäivänä on sitten nopeampi tehdä kun kumpikin tietää mitä halutaan. Fiilis ei ollu mikään huipussaan, mutta ajattelin että kyllä tämä nyt ihan hyvä on.

Kun tulin kotiin, Tuomaskin tokaisi että ai eikö se enempää meikkiä laittanut? Sitten tajusin, että en ollut epäillyt meikkiä turhaan jos kerran ukkelikin sen huomaa ettei meikki ole riittävän hyvä. Ihan hyvä ei vaan ole se fiilis jonka haluan olevan hääpäivänä!

IMG_6061 20140718_171503 IMG_6057

Parin tunnin päästä naama kiilti ihan hulluna!! Ja ei muka tarvitse laittaa pohjusta!! JA paskat! Googlettelin hädissäni muutaman eri meikkauspaikan ja soitin Beaty Boxiin. Siellä oli onneksi vapaata ja sovin koemeikin sinne.

10538750_658099140940135_651967642_n

Kun tulin Beaty Boxiin ja päivittelin miten on kuuma kun pyöräilin, meikkaaja kysyi haluanko vettä. Yksinkertainen asia, mutta heti tuli hyvä fiilis. Avauduin hänelle edellisestä epäonnistuneesta meikkauksesta ja hänellä saattoi olla pienet paineet alkaa tekemään meikkiä :D. Tekijänä Beaty Boxissa oli Sanna-niminen tytteli. Sannakin ihmetteli miksi edellinen ei ollut laittanut naamaan mitään pohjustusta. Hän levitti ensin mattapinnan antavan pohjustusvoiteen ja alkoi vasta sitten levittämään meikkivoidetta. Kulmakarvat onnistui hyvin ja helposti. Muoto oli juuri oikea ja hän ei piipertänyt millään typerällä vaaleanruskealla. Silmiin kokeilimme pyynnöstäni kahta eri vaihtoehtoa: toinen silmä tummemmaksi ja toinen hieman vaaleammaksi. Juttelimme läpi meikkauksen ja Sanna selosti aina mitä hän tekee seuraavaksi, millä aineilla ja kysyi mielipiteitäni aina välissä. Edellinen vaan suti, ei juurikaan kysellyt mitään.Sanna tajusi mitä haluan ja oli muutenkin todella mukava. Olin niiiiiiin helpottunut! Sanoinkin hänelle, että mainitsen hyvästä palvelusta blogistani :). Tämä ei ole siis maksettu mainos, mutta olen niin tyytyväinen ja helpottunut, että halusin kertoa teillekin. Suosittelen siis ehdottomasti Beaty Box- joensuuta ja Sannaa! :). Kuvaa valmiista meikistä en laita, koska muutama häävieras lukee blogia, hihi.

Joten loppu hyvin kaikki hyvin! Peruin häämeikin ensimmäisestä paikasta ja menen siis Beaty Boxiin. Valehtelin laittajalle, että kaaso tekee miun meikin ja perun sen takia. Ärsyttää kun en kehdannut sanoa totutta, mutta en halunnut loukatakaan… Negatiivistakin palautetta pitäisi oppia antamaan jos tarve on. En kehtaa julkisessa blogissa nimetä FAIL-paikkaa jossa kävin, mutta jos haluat välttämättä tietää, niin laita vaikka sähköpostia [email protected] niin vastaan.

Häät on muutenkin ollu ajatuksissa tosi paljo ja viime yönä näin painajaista miten vieraat oli syöny hääkakun ennen minuu ja olin ihan raivona. Vieras alkoi riehumaan jotain ja heitin hänet pihalle :D. Musiikkivempeleitä ei ollu asennettu ja kaikki paikat oli mullin mallin. Stressiä alkaa siis pukata ja se tulee uniinkin. Käytiin pari päivää sitten hääpaikalla ja sain sieltäkin pari stressin aihetta lissää. Istumajärjestys oli sentään semi-helppo tehdä, viimeiset viilaukset tehdään huomenna kun meillä on häämiitingi kaasojen ja bestmanin kanssa. TJ 2-viikkoa!!!

Tänään mennään käymään mökillä :). Muista että voit seurata minuu instassa nimellä fitfatmamatiina, jonne päivittelen melkeimpä päivittäin jotain.

 

Onko itselläsi käynyt FAIL-tilanteita liittyen hääkaunistautumiseen?

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

14 vastausta artikkeliin “Hääjuttuja: Koemeikki x2”

 1. Meikin -ja VARSINKIN häämeikin pitäis aina olla morsiammen näköinen, eli tehdä asiakkaan haastattelu ja ottaa omat meikkitottumukset huomioon ja to-del-la-kin pohjustus on tärkeä!! Ompa kiva olla omissa häissä sen näkönen, ettei mieskään tunnista ja meikkivoide sulaa ennenku päästään kirkkoon asti. Mäkin oon niin huono antamaan negatiivista palautetta ja usein tupisen sitten seläntakana, mutta hyvä kun kiitit sannaa hyvästä palvelusta ja löysit ammattitaitoisen tekijän.

  • Nimenomaan! Ja ensimmäiselle meikkaajalle sanoinkin, että oon räväkkä etten halua mitään liian luonnollista. Näillä helteillä varsinkin pohjustus on ihan must. Huvittavaa jotenkin, että jos ite lähen rimpsalle ja laitan pohjustuksen, niin se meikki on kestäny paremmin kuin ton ensimmäisen tekijän pohjustus :D.

 2. Samoin käynyt mullekkin! Tosin toisinpäin, eli en tykkää voimakkaasta rajauksesta enkä tummista silmistä, niin niitähän olisin just saanut:) Luulis, että ei se niin vaikeeta ole asiakasta kuunnella… Ymmärrän kyllä, että meikkaajilla usein on hyviä uusia ideoita ja näkemystä, mutta häät on kyllä se paikka jossa morsian päättää! Sinä päivänä pitää olla kaikki just niinkuin itse haluaa ja tuntea itsensä kauniiksi! Mulla on lyhyet hiukset ja kampaaja olis myös halunnut laittaa tukan ihan pystyyn, kun kerrankin olis ollut asiakas, jonka hiuksista olis saanut hyvän rokkitukan, harmi vaan kun en ole oikein sen tyylinen;) Onnea suureen päivään, kiva seurailla sun valmisteluja!

  • Onneks siekin kävit sitten koemeikissä ja kampauksessa,ei olis kiva viettää päivää luukissa joka ei ole yhtään oman tyylinen :/ :). tärkeetä että tuntee ittesä nätiks tärkeenä päivänä.

   Kiva että tykkäät seurailla myös häähömpötyksiä,niitä luvassa vielä ennen ja jälkeen häitten 🙂

 3. Huh, ONNEKSI on olemassa koemeikit! Ja ihan oikein teit kun vaihdoit paikkaa, nimittäin etenkään tuollaisena juhlapäivänä olo ei missään nimessä edes saa olla ”ihan kiva”. Ainakin ite haluan, että sitten joskus omissa häissä kaikki on just eikä melkein, enkä usko että olen ainut 😉 Oikee asenne siulla, ja onneksi löysit paremman meikkaajan 🙂

  • Todellaki onneks toinen meikkaaja tajus minuu ja teki mieluisen meikin :). Muuten olis tällä bridezillalla kasvanu sarvet päähän :D! ”Ihan kiva” ei vaan riitä niin tärkeenä päivänä 🙂

 4. Hyvä kun vaihdoit paikkaa! Tuon meikkihän on kuin itse tehty ja kiiltää jo nyt noin paljon? Häämeikki, mikä täytyy pysyä koko päivän! Jo oli meikkaaja. Kuulin eilen hyvän vinkin kiiltävälle naamalle! Ei enää puuteria, vaan talkkia! Käteen vähän talkkia ja puuterihuiskalla sitten sutii siihen ja siitä naamaan. Kuulemma tulee matta, eikkä kiillä! Aion kokeilla tätä, heti kotiin pääsyä! :)) Mulla onkin yksi avaamaton purkki, minkä ostin raskaana ollessani.:D

  • Joo se alko kiiltämään melkein heti meikkauksen jälkeen et joo :D. Iteki osaan tehä pitävämmän pohjan. Mie luinki äityleistä tuosta talkki jutusta! Kokeilinkin tänään ja oli ihan toimiva kikka :). Vois melkee tehä postauksen siitä et muutkin kuulis siitä kikasta. Me kun ei Eetulla olla talkkii käytetty,niin hyvä että on sille jotain käyttöö.

 5. Mulla meinas käydä kerran sama homma kun olin kaasona ja halusin kampauksen ja meikkauksen. Onneksi oli koemeikki, sillä jouduin koko ajan sanomaan että lisää-lisää-lisää ja neuvomaan mm. tekoripsien liimauksessa. Kerroin että mulla on vahvat smoky eyesit toisinaan ihan arkenakin (siihen aikaan oli) ja mustat kulmakarvat, että nyt samat mutta kimalletta ja hyvä pohjustus kun naama tuppaa kiiltämään, mutta tosi arasti laittoi. Onneksi lopputulos oli hyvä 🙂

  • Häissä ei kuitenkaan haluu näyttää arkiselta nii en tajuu miks arastella niin paljon siinä sutimisessa :c! Paitsi onha aina helpompi lisätä ku poistaa..onneks siulla oli koemeikki ja lopputulos kuitenki mieluinen :)!

 6. Hyvä että vaihdoit paikkaa, mutta minun mielestäni olisi kannattanut uskaltaa sanoa totuus 🙂 Näin ehkä eka meikkaaja oppisi.. Mua harmittaa meidän häät, koska mekko oli mitä oli ja tukka oli ihan mummotukka.. Meikki oli kyllä hyvä 🙂 Meillä oli pojan ristiäiset samaan aikaan ja meininki oli ”mennään nyt samalla sitten naimisiin, että saadaan sekin alta pois”-tyyliin 😀 Olenkin sanonut miehelleni ihan rehellisesti katuvani, en naimisiin menoa vaan juosten kustuja häitä. Jonain päivänä, vielä kun ei olla ihan rupsahtaneita uusitaan vielä vihkivalat ja pidetään kunnon juhlat! 🙂

  Kiva lukea häähömpötyksiäsi! <3

  • Vaikka oon suorasanainen niin silti meni pupu pöksyyn sanoa totuus :/ :D. Höh,no pitäkää vaikka joskus sitten 10-vuotis hääpäivä bileet,niin saat olla just niin laittautuneena kuin haluat :). Ja on ainakin aikaa suunnitella! Miun kampaus onneks oli mieluinen jo koekampauksessa 🙂

   Kiva et tykkäät häähömpötyksistä <3!

 7. Naimisissa en itse ole, eli siinä mielessä en voi ottaa koemeikkiin kantaa 😉 Mutta eiköhän kaikki halua näyttää omana erityispäivänä parhaalta versiolta itsestään. Oikea meikki tuo itsevarmuutta päivänä, jona varmasti jännittää.
  Hienoa, että rohkenit vaihtaa meikkaajaa! Be yourself!!

  Jenna
  http://terksulife.blogspot.com/

  • Jos joskus suunnittelet alttarille menemistä, niin kannattaa ehottomasti ottaa sit koemeikki :D!
   Nimenomaan, päivä on kuitenkin sen verran spesiaali etten halua näyttää arki-miulta :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta