Hääjuttuja: Häämessut

Olin lauantaina häämessuilla. Messut järjestettiin ihan täällä Joensuussa Kimmelin tiloissa. Viime vuonna messut järjestettiin ensimmäistä kertaa ja ne oli tosi köykäset. Ennakko-odotuksia ei siis pahemmin ollut, ajattelin vaan mennä katselemaan. S-etukortin omistajat pääsi messuille ilmaiseksi, muille tapahtuma maksoi 10€. Aulassa oli mies, joka toivotti tervetulleeksi ja antoi käyntikortin ja kehoitti laittamaan viestiä jos tulee mieleen jotain kehitysideoita ensi vuotta varten. Tuli heti hyvä fiilis lähteä tutkailemaan tarjontaa kun niin mukava ukkeli oli vastaanottamassa.

Järjestäjät oli näköjään ottanu opikseen edellisestä vuodesta ja tällä kertaa messut oli paljon laajemmat ja paremmat. Näytteilleasettajia oli enemmän ja häähöperöillä oli katseltavaa. Meidän saldo jäi vähäisemmäksi, koska isot jutut ollaan jo hankittu.

Ensimmäisessä huoneessa oli paljon esimerkkejä hääkuvista ja siellä oli myös mahdollista ottaa ilmaiseksi kihlakuva. Kihloissa ollaan oltu pari vuotta joten kuva jäi ottamatta, mutta saatiin paljon idiksiä kuvista. Sulhon kanssa kummatkin tykätään tosi paljon valokuvista joten kyyläiltiin kuvat tarkasti läpi ja imettiin ideoita omiin tuleviin hääkuviin. Lemppari oli tuo lempee seepia sävyinen kuva. Ihana!

Varattiin hääkuvaaja jo aikoja sitten ja sama liike oli myös paikalla messuilla. Käytiin vaihtamassa muutama sana ja jäi hyvä fiilis. Heillä oli esillä kirja, joka oli täynnä hääkuvia. Teetetään itsekin sitten hääkuvista albumi. Kätevää kun ne on painettuna kansioon, eikä tarvitse pelätä että kuvat ainakaan irtoisivat sivuilta.

Tuo vasemman puoleinen hiuskoru oli niin ihana! Kampaukseen haluun ehdottomasti myös jotain blingiä ja helpoiten se onnistuu hiuskorun avulla. Olen selaillut ebayn valikoimaa ja hintataso on siellä on siellä niin törkeän edullinen, että tilaan blingin mieluummin sieltä. Pitää katsella miun hääkampauksen tekijän kanssa niitä ennenkuin tilaan, että tulee varmasti sopiva.

Koruja en ole vielä päättänyt, mutta tuon tapaiset korvikset olisi ihan kivat. Haluan pikkuisen roikkuvat, mutta ei liian pitkiä.

Lumoavalla on kivoja koruja. Itelläni on kaulakorumallistosta Hertta-sydän ja samaa sarjaa oleva käsikoru. Hääkoruiksi ne ei kuitenkaan päädy.

Sormus esittelijöitä oli myös muutama. Niitä en edes katsellut, koska miun sormus on maailman ihanin hihii.

Sukkanauhat oli nättejä, mutta en voinut tietenkään ostaa sitä kun sulho oli mukana.

Kenkiä. Tylsiä, plaah. Miulle tulee mustat kengät. Vähän erilaisempaa :).

Tapahtumassa oli kaksi hääpukuliikettä esittäytymässä. Muutamaa kävin pikkasen hipelöimässä. Olisi ollut kiva, jos tapahtumassa olisi ollut muotinäytös jossa olisi esitelty eri pukuja. Puvut näyttää hengarissa ihan erilaiselta mitä päällä. Tulis jo kesäkuu niin saan oman kolttuni!

Kukkapisteellä myyjät selitti suu vaahdossa eri kukista ja mie vaan hymyilin ja vastailin. En kehdannut sanoa, että ”joo tilasin ite kimppuni kiinasta”. Miulle tulee siis feikkikukkia. Meillä kuolee kaktuksetkin kotona ja ei olla muutenkaan mitään viherpiiperöitä, joten feikkikukat oli miun valinta.

Meikki -ja muita kauneudenhoito näytteilleasettajia oli myös muutamia. Kampaus miulla on tiedossa, mutta meikkaaja ei ole vielä sata varma. Messuilla oli myös tarjous kestorajauksiin, ärsyttää kun en varannut aikaa. Tosin katsoin netistä, että imetys heikentää rajauksen kestävyyttä.

Muutama kattauskin oli laitettu. Tylsiä miun mielestä, mut lautasliinat oli hauskasti taiteltu. Onneksi meidän ei itse tarvitse pahemmin koristelusta stressata. Hääpaikalta sanottiin, että jos tehdään esimerkki pöytä niin he voivat koristella. Pidetään koristelu muutenkin aika simppelinä.

Tämä oli hauska idea! Olisikin aika ikimuistoista kun kosittaisiin häämessuilla.

Toisessa puolen messuja tanssilattialla näytettiin häätansseja. Ei keretty nähdä kuin yksi, mutta oli kyllä hienon näköistä. Saa nähdä miten monta mustelmaa miun varpaisiin tulee hääillan aikana :D. Meille tosin ei tule häävalssia, kunhan jotain heilutaan.

Kutsuihin ideoita. Tosin ei olla vielä päätetty tehdäänkö itse vai tilataanko. En ole mikään askartelija ja työn jälki voisi olla (varmasti olisi) ei se ole niin justiinsa- tyyliä, mutta olisipahan ainakin persoonalliset :D.

Messuista eniten jäi käteen valokuvajutut ja annettiin yhteystiedot tulevalle hääyö hotellin edustajalle. He sanoivat soittavansa minkä verran huone kustantaa jne. Kyseisessä hotellissa on vain yksi saunallinen huone ja me halutaan se.

Oletko itse käynyt häämessuilla?

-Tiina

ps. en tajua mistä nuo vaaleat laatikot tuli tekstiin enkä saa niitä pois -.-

Tiina / Fit Fat Mama

10 vastausta artikkeliin “Hääjuttuja: Häämessut”

  • En vielä tietääkseni 😀 mutta mä oon tällanen ainainen haaveilia. Toivon, toivon mutta meillä seuraavaksi on omakotitalon osto, ehkä sen jälkeen jos on tullakseen et toi mies sillasen pääl ymmärtää 🙂 !

 1. Mulle tuli mieleen tota häämessu mainosta katsellessa, et onkohan ne messut ihan köykäset 😛 Mut kiva kuulla ettei olleet 🙂

  Joo, blogger on ärsyttävä ku se temppuilee >:(

  • Oi, Helsingin messut on varmasti iha eri luokkaa ku täällä :). Me meinattiin käydä viime helsingin reissulla messuilla, mut jätettiin väliin niin päästiin ajamaan heti aamusta kotia päin 🙂

 2. Jeee hääjuttuja! Minä en oo ees vielä innostunut suunnittelemaan kunnolla mitään, kun mies vaan inisee jostain rahasta 😀

  • Me alotettiin suunnittelu jo aikoja aikoja sit :). Halutaan mahdollisimman paljon tehä osissa ettei tuu kiire.
   Ukkelilla ei oo onneks tullu rahasta napinaa, mie melkein oon enemmän siitä stressannu 😀

 3. Mä kävin silloin hesan messuilla ja lahden. On häissä aina aikamoinen homma kyllä. Meillä oli kyllä tosi onnistuneet häät onneksi, ilmakin oli loistava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta