Ensimmäinen joulu perheenä

Houhouhou vähän jälkikäteen!

Tämä joulu oli erilainen, erityinen, eikä samanlaista tule koskaan olemaan, koska se oli meidän ensimmäinen joulu perheenä.

 Laitoinkin facebookiin päivityksen:   
”Vuosi sitten Eetu ei ollu ees kahta viivaa kusitikussa ja eilen oli Pikku-Ukkelin eka joulu . Miekii oli näköjään ollu kiltisti ku oli pukki paketeilla muistanu :).”
Heti aamupuuhien jälkeen koristeltiin kotona joulukuusi. Joulukuusen koristelu on miulle yksi odotetuimpia hetkiä joulussa ja se pitää ehdottomasti tehdä vasta aattoaamuna. Ja tähti viimeisenä. Murahdin Isimiehelle kun se yritti tökätä tähden kuuseen ennen aikojaan :D. Meillä on käytössä valkoinen feikkikuusi. Ei noudata perinteitä, mutta eipähän ole neulasia joka paikassa ja sopii sisustukseen. Lapsuudenkodissani on tapana laittaa myös fazerin parhaita-karkkeja kuuseen ja muistan kun pienenä väkräilin naruja niihin. Unohdin hankkia meille niitä karkkeja, mutta sitä perinnettä haluan jatkaa meilläkin kunhan Eetu tajuaa vähän enempi. Tietyt perinteet on muutenkin miulle tärkeetä joulussa ja haluan niitä opettaa myös Eetulle. Joululauluja kuunneltiin monta päivää ennen joulua, jo kyllästymiseenkin asti. Ärsyttävää kun niin moni joululaulu on surullinen lässykappale, iloiset laulut on paljon mukavampia.

Otettiin Eetusta tonttu-ukkeli kuvia. Yritettiin päristellä ja vaikka mitä, mutta minimies ei suostunu hymyilemään kuvissa.. Eetulla kävi perinteiset ja jouduttiin vaihtamaan loppuillaksi toiset vaatteet. Onneksi olin varmuuden vuoksi pakannut popin punaisen raitapaidan ja mustat housut.

Syötiin Anoppilassa jouluruoka. Jouluruokaa en mättäny erityisen paljoa, mutta herkut. Herkut on the pahe. Ruuan jälkeen mätin suklaata, pikkuleipiä, kiisseliä, joulutorttuja jne. Vuorotellaan joka joulu kumman vanhempien luona vietetään pidempi aika. Ensi vuonna saunomiset jne ollaan Anoppilassa.

Miun porukoilla Iskä pukeutui Joulupukiksi. Tällä kertaa miulla jopa piti pokka, edellisenä kertana jouduin juoksemaan toiseen huoneeseen nauramaan :D.  Aku 2½ , Eetun serkku oli näköjään ollut tosi kiltti ja sai paljon paketteja. Aku lauloi pukille Tuiki tuiki tähtösenkin.

Pelotti etukäteen, että Eetu saa paljon turhaa krääsää, mutta kaikki oli kivoja juttuja. Kuvassa muutama lemppari. Mamin lemppari Eetun lahjoista oli mini-Reinot ja Isimiehen lemppari E-sisustuskirjain. Ihailin itsekin kaupassa noita minikenkiä ja onneksi kummit oli hankkinu ne.
 E- sisustuskirjain laitettiin jo Eetun tulevaan huoneeseen. Käy kätevästi yövalona tulevaisuudessa.

Maman lahjoja. Osan lahjoista tiesin etukäteen, mutta osa oli yllätyksiä. Lemppareita oli Tangle Tezer ja 100€ edestä lahjakortteja Sokokselle. Porukat oli ostanu miulle, Isimiehelle, siskolle + hänen miehelleen lahjakortit. Iskä käski meitä vetämään ensin pitkää tikkua ja jolla oli pisin tikku, sai ensin valita kirjekuoren jossa lahjakortit oli. Hän kertoi, että kuorissa on eri arvoisia kortteja 20-80 € välillä. Miulle osui arvatenkin lyhyin tikku ja ajattelin että varmasti osuu kohdalle se 20€ kortti. Iskä onnistui huijaamaan meitä kaikkia, koska kaikissa kuorissa oli samansuuruiset kortit. Mokomakin :).
Isimies osti miulle myös uuden napakorun, siinä myös motivaatiota karistaa tätä mahalölleröä.

Saatiin myös Isimiehen kanssa yhteisiä lahjoja. Sisko oli mm. koonnut hauskasti pussin joka oli täytetty erilaisilla siivousvälineillä. Pakettikortissa luki, että kohta teilläkin harjoitellaan kiinteiden syömistä. Isimies osti meille myös muutaman pelin : Twisterin sekä Scrabblen. Kerrankin sellaisia pelejä joissa miulla on mahdollisuus voittaa.

Suklaata.Yäk sitä tuli syötyä ihan liikaa. Voi kumpa joku keksisi pillerin joka muuttaisi suklaan pahan makuiseksi niin en himoitsisi sitä niin paljon. Käytiin saunassa ja juotiin kahvit vielä ennen lähtöä. Kahvit vetästiin kitusiin aika nopsaan kun Eetulla alkoi uni painaa.

Joulupäivänä käytiin vielä syömässä Anoppilassa ja myös moikkaamassa Eetun kummeja.
Illalla vietettiin laatuaikaa Isimiehen ja Eetun kanssa. Pelailtiin Isimiehen kanssa uusia pelejä, syötiin, hengailtiin ja oltiin vaan. 
Kaikenpuolin ihana ja rentouttava joulu <3.Tiina / Fit Fat Mama

9 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen joulu perheenä”

  1. Ihana joulu ollut teillä 🙂 Meillä kanssa valkoinen tekokuusi, kun sain suostuteltua miehen siihen 😀 Se on niin nätti!!!
    Ihana pikku tonttupoika! <3 Meidänkin poika sai mini-reinot! Aivan ihanat<3

  2. […] on perinteisen Joulupostauksen aika. Ihan haikea fiilis kun katselin viime vuoden ja varsinkin Meidän ensimmäinen joulu perheenä postauksen. Miten Eetu on nyt niin iso poika […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta