Ei niin täydelliset Blogiäidit- Lapseni tuijottaa telkkaria

Huhhei, blogi olikin monta päivää levossa ja tekipä hyvää! Alunperin tänäänkin piti olla lepopäivä, mutta eilen automatkalla kotiin päin muistin projektin jossa lähes jokainen Kaksplus blogien mamma on ollut mukana ja tänään on minun vuoroni. Näpsyttelin tämän juuri äsken Eetun unien aikaan. Palailen pääsiäiskuulumisilla huomenna tai tiistaina!

Kaksplus blogeja seuraavat ovat varmaankin huomanneet pitkin vuotta kulkeneen Ei niin täydelliset Blogiäidit-postaussarjan. Ideana on kertoa jostain ”heikkoudesta” mikä liittyy Äitiyteen. Mammapiireissä taistellaan ja väitellään vaikka mistä, perhebloggaajat sen ainakin tietää kun kommenttiboksit ovat välillä kuin miinakenttä ja pahainen taistelutanner.

taaperontvnkatsominen

Liiallinen tv:n katselu ei tee hyvää lapsen kehitykselle. Alle 2-vuotiaille ei suositella telkkarin katsomista lainkaan -ei edes taustameteliksi.lähde. Minun Paska Mutseismi on se, että annan lapseni katsoa telkkaria. Eetu rakastaa Muumeja ja komentaa päivittäin telkkarin edessä ”mmuummi”. Hän ei koko aikaa tuijottamalla tuijota näyttöä jatkuvasti, mutta päällä sarjan on hyvin usein oltava. Tänäänkin Muumit pyöri telkkarista ja Eetu leikki eteisessä. Napsautin valkoiset pullerot paussille ja hetken kuluttua minimies juoksi kiireenvilkkaa komentamaan töllön takaisin päälle.

Olen ennenkin kertonut, miten olen kokenut välillä suorituspaineita Äitiydestä ja osasyy on vahvasti median, somen ja mammablogien. Nykyisin minulla on kuitenkin enemmän itsevarmuutta, enkä koe joka helvetin asiasta Mammastressiä. En googleta jokaista pikkuasiaa ”yhyy tekeekö tämä asia hallaa”. Lapsen aivot ei mene puuroksi vaikka hän katsoisi telkkaria silloin tällöin, eikä hän muutu apaattiseksi ameebaksi. Myös vauvavuoden aikana taustalla pyöri usein esim. Salatut Elämät, enkä todellakaan kokenut asiasta huonoa omatuntoa. Kysyin asiaa neuvolassakin ja hän sanoi, että ei ole mitään haittaa, kunhan lapsi ei tuijottamalla tuijota näyttöä montaa tuntia putkeen. Muumien pyöriessä tehdään usein myös muutakin kuin tuijotetaan, sylitellään, leikitään palapeleillä, tai Eetu kiipeää sohvalla. Silmät ei ole 24/7 liimattuna kirkkaaseen kuvaan.

Ei lapsia tarvitse kasvattaa missään pumpulissa ja miettiä joka hemmetin asiasta ”tekeekö tämä pahaa lapseni kehitykselle”. Kun perusasiat on kunnossa, telkkarin katsominen ei varmasti tee pahaa noottia kokonaiskuvan kannalta.

Eetu on kehittynyt vähintäänkin ikäistensä lailla television katsomisesta huolimatta.

 

Katsooko teidän Taapero telkkaria?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Tiina / Fit Fat Mama

9 vastausta artikkeliin “Ei niin täydelliset Blogiäidit- Lapseni tuijottaa telkkaria”

 1. Hehe, oonkin tässä seuraillu että oot viime aikoina saanu kyllä mukavasti säpinää aikaseksi blogikommenteissa 😀 En oo ite
  kommentoinu aikoihin, kun puhelimella lukenu!
  Meillä kans kyllä katotaan pikku kakkosta ja viikonloppusin esim muumeja jne. Isompi jaksaa keskittyä ja istua, pienempi nyt ei todellakaan pitkiä pätkiä kato. Eikä mun mielestä meillä kyllä liikaa telkkaria katota muutenkaan.
  Ja mulle on ihan sama mitä kukakin on mieltä meidän telkan kattelusta, syömisistä, pukeutumisesta, tekemisistä ylipäätään.. En varmasti ole koskaan täydellinen äiti kenenkään silmissä, eikä mun tarvikaan. Just bongasin jostain, kun joku tuomitsee jopa muoviastioilta syömisen. Joten niitatkaa, meillä on muovisia kippoja ruokailua varten:D

  • Onneksi se soppa rauhoittui jo :D. Vaikka onhan se tietty kiva saada kommentteja, mutta negakommentit alkoi jo vähä stressaamaan. Puhelimella tulee iteki blogeja useimmiten luettuu joten en oo niin usein kommannu siullekaan :/. Pitää tormistautuu!

   Niin jotkut lapsethan ei edes malta katsoa telkkaria :). Otin ennen jotenki stressii noista arvosteluista ja Äitien toimintatavoista, mut en jaksa enää. Vitunkaan väliä, elämässä on isompiakin ongelmia :D.

   Muoviastioilta syömisen, no voi hertsimaleeri haha! Tota en oo kuulukaan :D. Meillä on sekä että, normeja että muovisia.

 2. Meilläkin katsotaan telkkaria! Ja en millään jaksa uskoa että siitä voisi olla haittaa (jos sitä ei nyt liikaa katsota), varsinkin jos sitä katsotaan yhdessä, ja vaikka keskustellaan samalla kun katsotaan, esim. ”katsopas kun muumimamma teki hienoja pannukakkuja” tai ”onkos tuo nipsu vähän hassu kun teki tuollatavalla”, ”katsopas kuinka nätisti pikkumyy pesi hampaat”.. Ja sitäpaitsi, teevee on paras apu silloin kun tarvitsee itse edes sen 10 minuuttia aikaa laittaa ruuan pöytään tai muuta vastaavaa 🙂

 3. Meillä ei katsota televisiota, kun lapsi on hereillä. Silloin kun lapsi oli alle 3 kk, niin silloin vielä katsottiin. Sitten alkoi häiritsemään se, että lapsen huomio kiinnittyi helposti ruutuun. Sen jälkeen on tv pysynyt kiinni. Oon ajatellut, että just tuo 2 v olis se raja. Oon miettinyt oonko liian tiukkis tässä asiassa. En kai, kukin tyylillään 🙂 Tähänkin tyyliin on tottunut, aika iso muutos minulle ku aiemmin (siis ennen lasta) minulla pauhas tv melkein aina taustalla 😀

  • Eri asiat on eri Äideille tärkeetä ja jos se on siulle, niin pidä ihmeessä siitä kiinni :)! Eetu ei onneks tuijottamalla tuijota kovin pitkiä aikoja vaan häärää myös kaikkee muuta sit siinä sivussa :).

 4. Meillä esikoisen ollessa vauva tv oli kiinni päivisin. Nyt kuopuksen ollessa vauva tv on päällä, koska esikoinen on jo 6 vuotta. En ole kokenut voivani kieltää yhtäkkiä esikoiselta tv:n katselua. Kuitenkaan tälläkään hetkellä tv ei ole koko päivää päällä, vaan tunnin pari päivässä. Ja usein touhuan kuopuksen kanssa jotain muuta ja itseasiassa ei edes kovin kauaa jaksa tv seurata. Lähinnä tanssii hytkyen ohjelmien musiikit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta