EDULLISTA RUOKAA: Lihamureke

Hyvää sunnuntaita! Tänään on ollut tosi kiva aamupäivä. Eetun flunssa on yskää ja nenän valumista vaille rökitetty ja käytiin aamupäivästä koko perheen kanssa ulkona kävelyllä. Pieni mies on niin hauskan näköinen töpötellessään ja hokiessa TÄÄ TÄÄ TÄÄ, hihi. Saajokin sai kirmailla irti ja purkaa virtaa. Tänään mennään Tuomaksen kanssa pitkästä aikaa leffaan ja Anoppi tulee poikaa katsomaan. Mennään katsomaan Nuija ja Tosinuija, saa heittää aivot kunnolla narikkaan huonon viikon päätteeksi, jej!

Mutta minihöpöttelyn jälkeen itse asiaan, eli lihamurekkeeseen!

IMG_7116

Lihamureke, lihapullat, epämääräiset lihamöykkykasat. Niitä me syödään usein. Helppoa, halpaa, nopeaa ja josta meidän koko perhe tykkää. Saajo-koirakin kyttää aina keittiön edustalla, mutta niin se tekee olkoon ruoka mikä vaan.

Rupesin joskus tekemään lihapullia ja olin unohtanut ostaa kermaviilin. Monesti lihataikina nimittäin tehdään niin, että kermaviilissä turvotetaan korppujauhoja ja se tulee taikinan joukkoon. Kokeilin tehdä soossin lisäämällä siihen ihan vaan kananmunia – ja onnistui! Niin simppeliä, että uusavutonkin sen osaisi. Rakenne ei ole ehkä ihan niin kiinteä kuin korppujauho-kermaviilijuttua käytettäessä ja lihamureke repesi hieman keskeltä, mutta makuun se ei vaikuta millään lailla. Mureke on myös sellainen ruoka jonka sisälle voi keksiä vaikka mitä. Itse laitoin herne-maissi-paprikaa, hieman omenaa sekä juustoa. Sipulikeittopussi on myös yksi ainesosa joka ennen laitettiin aina lihataikinaan, mutta kun lihaa maustaa reilulla kädellä itse, ei sipulikeittopussiakaan tarvitse.

 

Tarvitset

700g jauhelihaa

2 isoa kananmunaa (ostetaan aina rainbowin isoja kananmunia)

Mausteita

Jotain murekkeen sisälle, esim. hernemaissipaprikaa / juustoa

(korppujauhoja)

 

Laita uuni lämpeämään 225-asteeseen. Riko kulhoon kaksi kananmunaa. Lisää kulhoon jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhelihan joukkoon mausteet. Mausta ihan reilulla kädellä!

 

Ota vuoka tai uunipelti johon laitat murekkeen. Levitä se suorakaiteen muotoon ja laita keskelle haluamasi täytteet. Taita rulla kiinni ja käännä saumakohta alas päin.

Jos kaapista löytyy, ripsottele pinnalle korppujauhoja. Laita mureke uuniin ja anna paistua n. 30-minuuttia.

Ota pötkö uunista, leikkaa palanen lautaselle ja syö! Lisukkeena meillä oli peruna-porkkanamuusia :).

Huomenna sitten päivän asut ja pölinät!

Syöttekö itse usein mureketta tai lihapullia?


Tiina / Fit Fat Mama

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta