EDULLISTA RUOKAA: LANTTURANSKALAISET!

What, lantturanskalaisia? Hyi hele miettii varmaan moni, mutta ei! Mieheni karppaa tällä hetkellä, joten hän joutuu miettimään korvaavia lisukkeita hiilihydraattisten lähteiden, kuten perunan tilalle.

Viime viikonloppuna hän päätti kokeilla onnistuisiko lantusta tehdä ranskalaisten tapaista lisuketta. Edellisen kerran hän oli kokeillut tehdä niitä vuosia sitten, jolloin kokeilu kuulemma feilasi ja lanttu maistui iha shäisseltä.  Nyt ne kuitenkin onnistui, joten tässä teillekin vinkkinä!

IMG_3475

 

Tarvitset

Lantun

Öljyä

Mausteita ( esim. grillimauste, paprika, ranskanperunamauste)

Kuori lanttu ja suikaloi se ranskanperunamaisiksi pitkuloiksi. Keitä suikaleita n. viisi minuuttia kiehuvassa vedessä johon olet lisännyt hieman suolaa. Kaada vesi kattilasta pois ja lisää suikaleitten joukkoon öljyä sekä mausteita. Pyörittele lanttusuikaleita kunnes mausteet ovat levinneet tasaisesti pintaan. Levitä suikaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista 225-asteessa n. 15-minuuttia. Jos uunissa on grillivastus, käytä sitä.

IMG_3472

Vähähiilihydraattisempaa ja terveellisempää kuin normaalit ranskalaiset. Onnistumisen avain oli keittäminen, se pehmitti lanttuja sopivasti ja öljy mausteiden kanssa antoi niille makua ja väriä pintaan. Taaperokin tykkäsi. ”Lissää” kuului vaan natiaisen suusta. Tosin suolan vuoksi näitä ei hänelle paljoa annettu.

IMG_3474

Mie oon niin dööd työviikosta joten ihanaa kun huomenna saa nukkua pitkään <3! Eilen en vilkaissutkaan blogiin päin, aivot oli pitkän päivän jälkeen jo offilla.

Ja palaten lantturanskalaisiin, nämä voi luokitella myös kategoriaan Edullista ruokaa – lanttu on meinaan ihan törkeen halpaa. Kurkkasin juuri jääkaappiin ja yhden lantun hinta näytti olevan tarran mukaan alle 80snt! Kuvissa näkyvä annos on siis Tuomaksen, miulla on Lite edelleen menossa johon keba ei kuulu.

Kannattaa kokeilla! Samalla tavallahan voi tehdä mm. bataatista ja perunasta ranskalaisia, mutta halusin vinkata tälläisestä hieman ei-niin-yleisestä ranskisjutusta.

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Tiina / Fit Fat Mama

10 vastausta artikkeliin “EDULLISTA RUOKAA: LANTTURANSKALAISET!”

  1. Mä tykkään näistä ruokapostauksista! Tää oli varsinkin kiva, kun itekin karppaan ja välillä on vaikea keksiä vaihtoehtoja perunalle ja pastalle. 😀

    • Kiva kuulla :)! Miepä voin kattoo jos Tuomaksen kokkailusta löytyis joku toinenkin karppivinkki ruokapostauksiin :).
      Ootko käyny siellä karppaus.infossa? Kannattaa käydä kattoo, sieltä löytyy myös paljon inspistä ja vinkkejä:).

  2. Toni ehdotti tätä kerran kaupassa ja tyrmäsin täysin 😀 Heh. Täytyykin ehkä kokeilla sit kuitenkin 🙂

    • Hehe, joo lantturanet kuulostaa kyl aika oudolta :D. Miehän en oo siis ite näitä ees maistanu, mutta Tuomas oli niin liekeissä näistä että halusin silti laittaa tän tänne :)).

  3. Bataatista ja porkkanoista olen aiemmin tehnyt mutta lanttu ei oo tullu mieleen! Kokeiluun menee, thanks 🙂

  4. mä en kyllä keittäis..kaikki eri raneversioit menee meillä suoraan raakana öljyn ja mausteiden kera uuniin.suolan voi lisätä omalle lautaselle jos ei sitä lapsille haluu antaa:)ja maukasta saa ilmanki ku laittaa tarpeeks muuta.mä en tee noin ohutta suikalatta vaan lohkoperunaa ja se ainaki toimii ihan raakana ku on sitä öljyy ja maustetta.on myös samalla tavalla tehty kasvissipsejä

    • Lantussa ei toiminu ilman keittämistä, jäi liian kovaksi. Voihan noi toki tehdä lohkoiksikin, mutta silloin paistoaika voipi olla hieman pidempi :).

  5. Palsternakkaa kannattaa kans laittaa ”juuresranskiskimaraan”, toimii Nam! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta