Dietin starttaus

Dodiin, nyt perse rusinaks, niinkuin Juha Tapio sanoi Vain Elämää-jaksossa. Tänään siis alkoi kyykkyhaaste + ruokavalioremontti. Alunperin ajattelin, että jätän kaikki muut paitsi karkin pois. Rupesin miettimään, että mitä järkeä on dietissä jossa saa syödä karkkia? Ei oikein mitään. Kaikki tai ei mitään -periaate käypi tähän vallan mainiosti. Herkkujen lisäksi myös leipä on kielletyllä listalla. Leipää en normaalistikaan syö paljoa, mutta herkkulöllöpatonkeja tulee silloin tällöin osteltua. Herkkulöllöpatonki sisältää monesti joko majoneesia tai jotain muuta epäterveellistä sössöä ja lihaakin hikisesti, joten sama jättää syömättä. Myös Isimies on projektissa mukana mikä helpottaa ruokahommia.Sitäpaitsi koulutuksestani huolimatta olen meistä se huonompi kokki, joten olisin hukassa jos joutuisin itse jatkossa kokkailemaan kaikki sapuskani. Kummatkin voidaan potkia toisiamme perseelle tarvittaessa. Miulla tosin vaikuttaa kuitenkin olevan suurempi motivaatio tähän hommaan, joten pitää luultavammin potkasta Isimiestä kankkuun muutama kerta.

kuva

Haasteessa  kyykkäyksiä tulee lähes joka päivä ja siinä nousee toistomäärä portaittain.
Ensimmäisenä päivänä kyykkyjä oli 50kpl ja viimeisenä tulee olemaan 250. Suunnittelin toteuttavani kyykkäykset vaihdellen asentoja. Toisina päivinä leveätä kyykkyä sumotyyliin, joka vaikuttaa enemmän takareisiin + peppuun ja toisina päivinä kyykätä kapealla asennolla, jolloin vaikutus tuntuu enemmän etureisissä. Vauva ei ole mikään este,eikä hidaste kyykkyhaasteeseen ja toimii loistavana lisäpainona.Muina lisäpainoina toimii tarvittaessa käsipuntit, mutta pääsääntöisesti ajattelin veivailla ihan oman kropan painolla. Tänään tein ensimmäisen kyykkysetin heti aamusta yökkäripöksyt jalassa ennen aamupalaa ja jatkossakin pyrin siihen, että kyykkäilen tyhjällä mahalla. Osittain myös siksi, että näin saan kyykkyhomman osaksi aamurutiineja ja se on helpompi muistaa. Oon välillä (usein) aika lahopää ja ärsyttää jos muistankin vasta illalla että kyykyt on tekemättä ja sitten joutuu yömyöhään vielä pyllistelemään.

selfie kuvia takapenkillä ja the suklaa
pus pus


Otin ennen-kuvat, reidestä ja mahasta mitat ja huomenna otan aamupainon, koska tänään en ollu aamulla kotona. Laitan kuukauden lopussa näytille onnistuuko kuukaudessa tekemään muutosta. Lähden innolla tähän projektiin, eilen kroppa sanoi viimeisen herkutteluhommelin jälkeen aijjaij ja olo oli yäk.

Tavoitteena on saada jenkkiksistä, reisistä ja masusta mahdollisimman paljon fläsää pois. 
En yritä kikkailla millään erikoisilla dieteillä, vaan yksinkertaisesti lopettamalla herkkujen ahtamisen, kiinnittämällä huomiota annoskokoihin, syömällä jokaisella aterialla jotain proteiinipitoista ja juomalla vettä.

ps. Varoituksen sanana, että blogi toimii myös avautumispaikkana jos herkuttomuus alkaa v*tuttamaan

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

9 vastausta artikkeliin “Dietin starttaus”

  • Vatsa-ja punnerrushaasteet on ainakin olemassa. Punnerrus on miusta tylsää, mut vatsahaasteen voisinki joskus toteuttaa :). Koklaa ihmeessä jotain, kiva ku on joku rojekti 🙂

 1. Blogisi on koukuttavaa luettavaa ja siitä saa hyvää motivaatiota oma painon pudotus-projektiin sekä perseen pienennykseen;) kiitos! Odottaen seuraavaa postausta.

 2. Tsemppiä haasteeseen ja uskon kyllä, että onnistut siinä mainiosti 🙂 Itselläkin kuntoprojekti alkoi eilen 🙂 Koskaan ennen ei ole ollut näin motivoitunut olo kuin nyt!

 3. Tsemppilöitä haasteeseen! Täällä menossa vatsahaaste, 105 vatsaa ähelsin tänään 😀 Tän ajattelin kanssa ottaa seuraavaks! Ja kiitti muuten vinkistä, en ajatellukkaan, että vauvan vois ottaa siihen sitten mukaan 🙂

  • Ohoh, tosta määrästä voi mennä vatsa jo kipeeks :D. Ite tein tänään salilla vatsoja 3×12 ja se jo poltteli kivasti. Löllö on vielä rapakunnossa :). Vatsahaasteen ajattelin kyykkyhomman jälkeen toteuttaa.

   Joo kannattaa kokeilla ottaa syliin kyykätessä, Eetu ainakin tykkää :).

   Ja kiitos tsempeistä!

 4. […] Dietin startti-postauksessa kerroin toimintatavat miten aion dietin toteuttaa ja minkä haasteen teen sen lisäksi. Kun postaus oli julkaistu, dietti oli jotenkin helpompi aloittaa, koska se oli julkista. Jos olisin kämmännyt sen, olisi pitänyt häntä koipien välissä tulla kertomaan, että metsään meni. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta