Blogitodellisuus VS. Todellisuus + VIDEO

Monesti puhutaan siitä miten elämää kaunistellaan blogeissa. Elämä on yhtä siirappia, lapset nauraa, aviomies on täydellinen ja kuntosalillakin kehitystä tapahtuu jatkuvasti. Tein vähän kieliposkella esimerkkejä mitkä voisi olla blogi kaunistelua vs. todellisuuden realismia.

IMG_7286

BLOGI:

”Oi mikä ihana aamu! Heräsin pirteänä siihen kun lapseni sanoi hennolla äänellään Äiti. Ilmassa tuoksui vastakeitetty kahvi ja rakas murmelini oli tehnyt aamupalan valmiiksi. Ai että!”

TODELLISUUS:

”Ei voi olla totta miten voi ihmistä väsyttää näin paljon! Muksu heräili vähän väliä ja juuri kun sain simahdettua, kuului hirveä huuto. Ilmassa haisi joku muu kuin vastakeitetty kahvi. Pinnasänky täynnä sitä itteensä, hell yeah. Mies vaan kuorsaa vieressä. Ihana aloitus päivälle.

IMG_7271

BLOGI:

”Syömme yhdessä ravitsevan aamiaisen ja lähdemme heti ulkoilemaan. Pakkanen nipistelee poskia ja värjää ne punaisiksi, lapsi nauraa ja leikkii lumessa.”

TODELLISUUS:

”Kahvi on loppu. EI VOI OLLA TOTTA! Lapsi kaataa maitomukin, eikä suostu syömään. Oma aamupala on jo kylmettynyt kökkäre. Telkkari pyörimään ja koomaillaan aamua käyntiin. Paskat ulkoilusta, käytetään koira pikaisesti pissatuksella ja ennen sitä Taapero on huutanut pää punaisena ulkovaatteita laittaessa.”

BLOGI:

”Reippaan ulkoilun jälkeen syömme luomu-lounaan ja päiväuni aikaan siivoan kodin puti-puhtaaksi. Siivoaminen on niin ihanaa!”

TODELLISUUS:

”Äkkiä pilttipurkki auki ja muksu unille. Taas ruokatappelua, eikö tämä lapsi suostu ikinä syömään normaalisti?! Keittön pikaraivaus, muut kerkeää myöhemminkin. Ja eikun nauttimaan omasta ajasta”

IMG_5006

BLOGI:

”Lähden motivoituneena kohti kuntosalia. Rauta nousee, hiki virtaa ja life is good! Taas sain nostettua sarjapainoja, JES!”

TODELLISUUS:

”Ei jaksa, eikä huvita. Äh sheikkeri unohtui pukkariin, eikun takaisin. Hgh, hgh. Äh! Ei tää nouse!”

4

BLOGI:

”Salin jälkeen lähden shoppailemaan. Keimailen pukukopin valon loisteessa ja sujahdan vaatteisiin. Däm, näytän hyvältä”!

TODELLISUUS

”Siis ei tää mahdu! Ei oo todellista, aikasemmin tämän kokoiset vaatteet roikkui päällä, nyt näytän metwurstipötköltä!”

sdd

Suurin osa oli päästä heitettyjä, mutta osa todellisuus-teksteistä ihan miullekin tapahtuneita. Itse tykkään lukea -ja kirjoittaa myös arjen kököistä, en pelkkää elämä on laiffista. En tarkoita, että blogien pitäisi olla yhdestä muotista, tai jatkuvaa avautumista, mutta henkilökohtaisesti tykkään myös realismista.

Halusin tulla myös moikkaamaan ensimmäisen kerran Kaksplussalla videolla joten tässäpä:

https://www.youtube.com/watch?v=TCgNcfa3GXE&list=UUKoTxajSZ2oZ645uGSGZJng

Video löytyy myös TÄSTÄ linkistä jos jostain syystä video ei näy suoraan.

Mitä olette mieltä? Tuntuuko joidenkin bloggareiden elämä pelkästään ruusunnuppusilta ja siloittelulta? Tykkäättekö myös ns. negatiivisuudesta ja realistisista postauksista?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Tiina / Fit Fat Mama

28 vastausta artikkeliin “Blogitodellisuus VS. Todellisuus + VIDEO”

 1. Meidän elämä ei ainakaan oo mitään kiiltokuvia maailmaa nähnykään 😀 Mulla tänäänkin sellanen saamaton päivä, kun pitäs tehdä miljoona asiaa päikkäriaikaan, niin on maannu vaan sängyssä ja selannu facee, blogeja jne… 😀 No ehkä mä vielä skarppaan ja hoidetaan pyykit ja puunataan koti kiiltäväksi Lilian kanssa, joka nyt siellä on näköjään heränny. Eli en saanut mitään tehtyä 😀

 2. Ai tuntuuko? 🙂 Muutamia ”pintablogeja” eri portaaleissa luin ennen, mutta en enää kun kaikki niin suunniteltua, stailattua.

  Hauska juttu, jatka Tiina samaan malliin! 🙂

  • Mie en oo ees lukenu aktiivisesti sellasia ”stailaus-elämä” blogeja. Silloin tällöin tulee katottua, mutta liian täydellisyys hakuisuus lähinnä pistää ärsyttämään :D.
   Hehe kiva että tykkäät Janica, samaan malliin jatketaan :)!

 3. Sika hyvä postaus, mut aika monesti se on näin. Siivotaan koti blogin kuviin mutta muuten ei oo siistiä! 😀 hahah

  • Kiitti Tanja :D! Mie siivoon blogikodiksi kuviin, mut monesti oon laittanu joukkoon myös niitä ”tältä oikeasti näyttää” -kuvia :D.

 4. Hahaah kyllä tosiaan tuntuu!! 🙂 Hirveintä on se kun tietää/tuntee blogin pitäjän ja lukee semmoista siloteltua sontaa millaista ruusuilla tanssimista ja viulun sulosäveliä lapsiperheen arki on 😀 Tietysti se on hienoa, että osaa kääntää sen arjen niin kaunistelluksi, mutta ketä siinä kusettaa?! Lukijoita vai itseä 🙂

  • Haha nojoo tollanen tilanne, että TIETÄÄ bloggaajan varmasti huijaavan nii huhhuh :D.
   Ite oon törmänny sellaseen, että yleisissä facebook päivityksissä rallatetaan ainoastaan lapsiperheen ihanuutta,mutta oikeasti on ollu tosi paskaakin kotona. Somessa ylipäätänsä kaunistellaan hirveesti kaikkee

 5. Mun mielestä osa esimerkkiteksteistä ei ole enää edes kaunistelua, vaan oikeasti valehtelua. Silloin kun luomulounas muuttuu pilttipurkkiksi ja jos se mies nukkuu vaikka bloggaaja sanoo hänen tehneensä aamupalan valmiiksi, niin kyllä siinä jo kusetetaan lukijaa ja pahasti 😀

  Eri asia on kaunistella tapahtumia niinkuin osassa esimerkeissä teit, minäkin teen niin toisinaan. Valehtelemaan/keksimään olemattomia en kuitenkaan rupeaisi 🙂

  -Mirka
  http://mkasvukipuja.blogspot.fi

  • Noi onkin kärjistettyjä esimerkkejä,en tiedä, enkä halua uskoa että joku oikeasti ihan NOIN paljon huijaisi lukijoita :D.
   En miekään haluu keksiä/valehdella jostakin :).

 6. Mä kirjotan kanssa ihan siitä oikeesta elämästä ja valitettavasti noi ”kaikki on täydellistä” blogit on niin läpinäkyviä ja kun maailman on niin pieni niin usein sitten kuulee vähän juorun tapaan todellisuuksis toiseten kulissien takaa. Mulle aitous blogissa on todella tärkeessä roolissa. Mutta täytyy muistaa etten myöskään tuo pahemmin negatiivisia asioita blogiin sillä pidän sen positiivisesta ilmapiiristä!! 🙂 onnea vielä uudesta blogikodista 🙂

  • Kiitos Tiia :)!
   Ehkä heille se ”täydellisyyden” tavoittelu blogissa on myös osittain pakoa siitä ”rikkonaisesta” oikeesta elämästä…en tiedä kun en itse yritä näyttääkään elämää täydellisenä.

   Aitous ja negatiivisuus on tietty sillälailla eri juttuja. Negatiivisuudesta tulee mieleen sellaset, jotka aina ja jatkuvasti kirjottaa vaan ja pelkästään paskaa elämää jne. Sellasta aina negatiivista ois aika raskasta lukeakin :/. Aitous on in 🙂

 7. Aiiiivan loistava postaus! Osuit niin naulan kantaan. Ei se elämä todellakaan ole aina yhtä ruusuilla tanssimista ja siksi musta ainakin on tosi kiva, että välillä tulee myös ihan realistisia tekstejä elämästä! 🙂

  • Kiiitos paljon Tea, mukavaa että tykkäsit :)! Joo ei ole ruusuilla tanssimista aina todellakaan :D.

 8. Hahah, eikä miten huippu postaus! 😀 Ihan asiaa puhut ja tärkeä asiahan se on, saa vähän tarttumapintaa bloggaajiin, jos kaikki ei ole ihan siloiteltua ja vimpan päälle. Kunhan ei tosiaan liikaa negatiivisuutta ole, kun ainakin itselle blogien lukeminen on rentouttavaa ajanvietettä ja aina ilostuttaa lukea muille tapahtuneista kivoista asioista. 🙂

  • Hehe, kiitti :D! Samaa mieltä, ettei liiallinen negatiivisuus kuitenkaan oo hyvä. Aitoutta peliin ilman jatkuvaa negatiivisuutta :). En jaksaisi ite ees lukea sellaista kovin raskasta, aina ikävää tekstiä.

 9. Ihana sie ja ihana postaus <3 Tykkäsin 😀 Mie tykkään lukee kummankin tyylisiä blogeja vaihtelevasti 🙂

 10. Itehän en blogia kirjota et sinällään en voi kokemuksen rintaäänellä kommentoida, mutta kyllä mieki monesti esimerkiks mietin et miks hitossa ihmiset ulkoilee lasten kanssa niin paljon 😀 Et mikä siinä on niin ihanaa. Meillä ainaki joka ikinen kerta ku mie saan aikaseks lähdettyy ton mukelon kanssa ulos ni ulkoilu alkaa sillä että ensin saa ottaa karkkunjuoksevan taaperon kiinni, sit tapella ja painia sen kanss pukemisen ajan niin että lapsi huutaa ja molemmat ollaan hiestä märkiä. Sit ku päästään vihdoin ulos asti, taistellaan vaunut esille ja ku oon 100 metriä kävelly ni totean että voi helvetti, mulla on taas jumalaton pissihätä (raskauden iloja) ja mietin vaan että miks ihmeessä ihmiset oikeesti tekee tätä 😀 Lounaaks meillä syödään joko a) munakasta b) pinaattilettuja, että en tosiaan mitään luomuruokia kokkaile 😀

  • Hahaha IHANAA että joku muukin tuskailee ton ulos lähtemisen kanssa :D!!!! Teen jossain vaiheessa postauksenkin ulos lähtemisen kauheudesta, kun meillä se on tappelua ihan joka kerta. Motivoi muute ihan helvetisti lähteä sinne pihalle kun muksu huutaa, tappelee vastaan ja kaikenlisäksi vielä koirakin höyryää vieressä. Suositushan olis, että kaks kertaa päivässä ulkoilua, mutta ei kiitos kun pukeminen on niin perseestä :D.

   Meillä lounas vaihtelee aika paljon. Pitkään se oli purkkiruokaa (yhyy paska mutsi :D), mutta nyt oon tehny monesti erilaisia wokkeja :).

  • No todellakin tuskastelee, se on ihan hirveetä 😀 Me ulkoillaan hyvällä tuurilla ehkä kaks kertaa viikossa….. :/ 😀 Tosin käydään me sit aika paljon kaupungilla ja U nukkuu päikkärit aina ulkona, et saa sitä ulkoilua siinäkin onneks 🙂 Että todellakin motivoi 😀 Tänään oisin ollu reippaana lähdössä, mut ku kysyin poitsulta et lähdetäänkö ulos, vastaus oli vaan pään pyöritys ja m-mm ni ei sit menty. Eihän sitä lasta väkisin voi viedä jos ei sinne halua 😉 Vaikka en tiiä ymmärtääkö se ees mitä kysyn mut uskon vastauksen sattuneesta syystä silti! 😀 Hei wokit onkin hyvä idea, kiitos vinkistä! 🙂 Meillä poitsu ei suostu purkista syömään muuta ku hedelmää ni en voi siks turvautua purkkiruokiin :/ 😀

 11. Hahaa, jotenkin niin lohduttavaa lukea että näin muillakin aina välillä mennään 😀 Loisto postaus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta