BANAANILETUT!

Hyvää perjantaita! Halusin tulla viskaamaan vielä teille helppoakin helpomman reseptin. Näitä voitte kokeilla vaikka viikonlopun aikana. Niin simppeli ohje, mutta niin kätevä. Nämä kuuluvat meidän vakiokalustoon, joten halusin jakaa sen teillekin.

Banaaniletut. Ei lisättyä sokeria ja vain kaksi raaka-ainetta. Heleppoo kuin heinän teko! Olen tehnyt näitä Eetulle usein välipalaksi ja viikonloppuisin monesti aamu/iltapalaksi. Kivaa vaihtelua puurolle ja normaaleista letuista poiketen nämä on vielä terveellisiäkin. Valmistus on nopeampaakin kuin normaalien lettujen.

 

IMG_7784

Tarvitset:

1 ½ banaania

3 kananmunaa

 

Vatkaa sähkövatkaimella/sekoita blenderissä ainekset kunnolla, niin että taikinaan tulee hieman vaahtoa. Kuumenna pannu ja lisää paistamista varten hieman öljyä. Kaada taikina kasoiksi pannulle ja käännä vasta sitten kun lettu alkaa kohota hieman reunoilta. Paistamisessa sama homma kuin pinaattiletuissa; älä yritä kääntää lettuja liian aikaisin! Muuten taikinaa jää kiinni lastaan ja letut menee mössökasoiksi.

IMG_7783

IMG_7785_edited-1

IMG_7788

Eetu maiskuttelee ”njam njam” ja aikuiseenkin makuun nämä uppoaa. Banaani on itsessään makeaa, joten päälle ei tarvitse edes erillistä sörsseliä makua tuomaan.

Ihanaa viikonloppua <3!

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Tiina / Fit Fat Mama

Bilehile lapsivihaaja muutti elämänsä ja on nykyisin pienen pojan Äiti, isomman pojan Vaimo. Harrastaa kuntosalia ja kärsii kroonisesta herkkuholismista.

11 vastausta artikkeliin “BANAANILETUT!”

  1. Hyviä ovat, tehty on 🙂 suosittelen muuten makua raikastamaan täytettä, jossa pakastemarjoja hiukan jäisinä ja turkkilaista jugurttia

  2. Kiitos vinkistä! 🙂 Tein välipalaksi ja kyllä maistui koko perheelle!

  3. Astetta vaivattomamman tästä saa tekemällä ns. pannukakun. Eli sama sössö + vähän leivinjauhetta, pieneen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja 225asteessa noin 15min. Ei tarvitse käännellä lättysiä eikä käyttää rasvaa paistamiseen. Siitä sitten vaan pieniksi annospaloiksi ja muksun eteen

  4. […] Banaanilettuja tehdään usein viikonloppuisin. Kaksi eri raaka-ainetta joista syntyy todella maukkaita lettuja. Hoksasin laittaa taikinan joukkoon myös hieman kaurahiutaleita joten annoksesta saa niin enemmän kuituja. Eetu tykkääkin banaaniletuista enemmän kuin normipannarista tai letuista. Ne on myös helpompi paistaa, silloin harvoin kun teen normilettuja, paisto menee monesti pyllylleen ja tuloksena on joko kärähtäneitä lättyjä tai löllökasoja. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta