TURKKI SIDE -MEIDÄN KOKEMUS

Matkustimme Turkkiin Sideen koko perheen voimin heinäkuun puolivälin tietämillä. Googlettelin ennalta kohdetta ja se vaikutti todella lupaavalta. Sopivan rauhalliselta ja lapsiystävälliseltä. Turkissa olimme viimeksi 3-vuotta sitten, kaupunkina oli silloin Istanbul. Reissusta jäi sen verran kökkö maku suuhun, että vannottiin ettei matkusteta enää ikinä Turkkiin. No, päätettiin antaa vielä toinen mahdollisuus maalle ja onneksi annettiin!

Hehtaaripostaus olkaa hyvä!

YLEINEN FIILIS

turkkiside

turkkiside2

turkkisidemerenranta

Istanbul oli meluisa, kiireinen ja tupaten täynnä. Sidessä huomasi heti eron. Autoja ei ollut läheskään niin paljon, liikenne oli rauhallista ja yleismeininki oli paljon rennompaa. Matkan aikana ollut vallankaappaus ei onneksi vaikuttanut Sidessä millään lailla, vaan saimme lomailla rauhassa.

Paikallinen väestö oli todella ystävällistä ja sisäänheittäjät eivät olleet liian tyrkkyjä. Siden kaupungin puolella emme paljoa pörränneet korkean lämpötilan takia, mutta siellä oli lähinnä samaa feikkikamaa kuin kaikissa muissa ulkomaankohteissa. Niiden lisäksi paikallisia tuotteita kuten teetä, matkamuistoja ja sen sellaisia.

Meri oli yhtä kaunis, ellei kauniimpi kuin kuvissa. Sininen meri ja valkoinen hiekka. Rantaviiva on todella pitkä, toinen puoli on Siden vanhan kaupungin puolella jossa rantatuoleja on vierivieressä ja porukkaa niin penteleesti. Suosittelen ehdottomasti rauhallisemman puolen rantaa jossa mekin hengailtiin. Rannat olivat puhtaat ja rantatuolit varustettuna päivänvarjolla joten paahdetta pääsi tarvittaessa karkuun.

rantaloma

TP5D7990b

Rannalla oli myös erilaisia aktiviteetteja kuten mm. purjeliitoa jossa mieheni kävi. Semi kateellisena katselin rannalta, tuolloin kun vielä luulin että vauvalla on kaikki hyvin. Purjeliidon lisäksi löytyi ainakin banaaniveneilyä ja jotain muita vesiaktiviteetteja. Me lähinnä lötväiltiin rannan tuntumassa, aallot kun oli niin isot etten uskaltanut mennä paljoa uimaan.

turkkisidenähtävyydet

turkkisidenähtävyydet2

turkkisidenähtävyydet3

Nähtävyyksiä oli vain muutama ja se kävi miulle paremmin kuin hyvin. En ole koskaan osannut innostua pelkistä isoista kivikasoista, vaan ulkomailla eniten nautin nimenomaan yleisestä fiilistelystä ja nähtävyyksissä kaipaan jotain konkreettista.

Ensimmäisessä kuvassa näkyvä Kreikkalainen amfiteatteri ja toisessa näkyy Apollon temppeli.

OSTOKSET

turkkisideostokset

turkkisidekahvila

turkkisideostoskatu

turkkisideostoskeskus

Alunperin meidän ei pitänyt shoppailla mitään reissun aikana, mutta Sideen oli juuri avattu uusi ostoskeskus, joten pitihän se käydä kurkkaamassa. Matkustimme taksilla hotellilta ostarille ja melkein kaikki muutkin matkat mentiin aikalailla taksilla. Oli niin pirun kuuma.

Ostoskeskukseen mentäessä piti mennä turvaporteista läpi vartijoiden katsoessa piippaako portti. Valikoimaa oli paikallisista liikkeistä hm:n ja hintataso paikallisissa kaupoissa hyvinkin edullinen, mutta tuontitavara Suomen hinnoissa. Käytiin myös pirtelöllä kahviossa ja ruokailut muutenkin muualla kuin hotellissa oli aika kalliita. Tai sitten vaan valittiin väärät paikat heh.

Basaarit ja muut turistin kusetuskaupat oli Siden kaupungin puolella johon hotellilta oli n. alle 2km. Ostettiin sieltä vaan paikallista teetä ja matkamuistomagneetti. Feikkikrääsää oli pilvin pimein joka ei todellakaan kiinnosta.

Haluatteko että teen ostoksista erillistä postausta?

turkkisiderauniot

turkkisideallas

turkkisidekaupunki

Side oli rauhallinen, lapsiystävällinen, aurinkovarma kohde jossa saatiin rentouduttua ja ladattuja akkuja. Tavoitteena oli ruskettua, maata altaalla ja syödä hyvin. Kaikki ne toteutui. Aurinko oli välillä liiankin kuuma lähes 40-asteen paahtaessa, altaalla lötväessä se ei haitannut, mutta muualla tuntui tukahduttavalta. Suurinosa lomasta otettiinkin vaan iisi biisi hotellialueella.

Odotan jo ensi vuotta, että päästäisiin uudestaan ulkomaille. Kyllä matkailu avartaa ja piristää, pyritään siihen että joka vuosi päästään edes kerran reissuun.

Kuvia katson hieman haikeana, mutta onneksi saimme elää tuon viikon luullen kaiken olevan kunnossa. Hehkuen onnea <3.

Teen erikseen meidän hotellista, sekä Taaperon kanssa Turkissa postauksen. Muuten tämä olisi ollut vieläkin täydempi. Kysykää ihmeessä jos tulee jotain mieleen 🙂

 

Oletko käynyt Turkin Sidessä? Tykkäsitkö?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA