LAPSEN KANSSA TURKISSA KOKEMUS

Turkin reissu Sideen oli jo heinäkuussa, mutta jotenkin en saanut sopivaa draivia lomapostausten purkamiseen. Joten tässäpä kesäisiä kuvia ja kertomusta miten meillä meni Turkissa vajaa 3-vuotiaan lapsen kanssa. Pientä piristystä pimeään iltaan <3.

Lukija toivoi miulta vinkkejä mitä ottaa huomioon Turkin Sidessä, ylipäätänsä matkustaessa, joten toteutan tämän niin.

turkkiside

eeturannalla

uimaallasta

 

All inclusive tai vähintään puolihoito hotelli

Lapsen kanssa mielestäni ehdoton. Viime vuonna oltiin Budapestissa jossa meillä oli ainoastaan aamiainen hotellilla. Siinäpä sitten nälkäkiukkuiset aikuiset etsi naama norsun piipillä ruokapaikkaa ja kiva paikka kriteeri vaihtui hyvin nopeasti  ”iha sama kuha joku mistä saadaan ruokaa” paikaksi.

Turkin hotellimme oli ihan huippu! Henkilökunta oli mahtavaa ja lapsiystävällistä. Turkkilaiset oli ylipäätänsä lapsiystävällisiä eikä tullut sellaista oloa, että oltaisiin jotenkin haitaksi. Kaikki vanhemmat varmaan nimittäin tietää sen tunteen, kun kärräilee vaikka rattailla ja tuntee puukkoja selässä.

Ruuat oli monipuolisia, eivätkä onneksi liian tulisia. Taaperollekin löytyi paljon syötävää. Tosin joinakin päivinä ei maistunut kovin hyvin, mikä on helteessä ihan ymmärrettävää. Pieniä välipaloja kannatti myös kuljettaa koko ajan mukana.

Auringolta suojaaminen

Uidessa ja auringossa UV-puku oli must. Sekä uimahattu joka suojasi niskan ja pään. Hattu oli Reiman ja puku stadiumista. Eetu ei palanut laisinkaan lähes 40+ helteestä huolimatta. Auringolta suojasin myös aurinkorasvalla, mutta puku+hattu oli kuitenkin prio yksi.

Jos lapsi nukkuu rattaissa, niitä ei pidä missään nimessä peittää liian paksulla rätillä ettei pieni paahdu vaunuihin.

 

Nesteyttämiseen vinkki

Helteellä juominen on todella, todella tärkeää ja Eetulle ei välillä meinannut maistua juoma. Ostettiin smoothieta, mehujäitä tai jätskiä joka päivä. Yhdestä kojusta ostettiin teetä (joka oli kofeiinitonta) jonka sai liukenemaan kylmäänkin veteen. Sitä minimies joi mielellään.

eeturannalla2

leikkipuistoturkinside

minimiesturkissa

Uimiseen vinkki

Kellukkeet oli ihan huiput, mutta vieläkin hyödyllisempi oli uimarengas. Renkaan avulla uiminen onnistui myös isossa altaassa.

 

Rattaiden kanssa Turkin Sidessä ei ollut ongelmaa kulkea. Muutamilla teillä oli isompia nousuja, mutta nekin meni helposti. Ihan räppänävaunuilla kuten sateenvarjorattailla en ulkomaille kuitenkaan lähtisi, ihan senkin takia, koska vaunujen alaosaan mahtuu hyvin vesipulloja ja muuta tärkeää tavaraa. Eli reissuun must -kunnolliset rattaat.

 

Hygieniassa ei ollut valittamista. Rannat olivat siistejä, eikä kaduilla näkynyt epämääräisiä roskaällötyksiä. Turkissa ei myöskään ollut graffiteja,joita itse kammoksun. Myös wc-tilat oli siistejä, eikä sellaisia ”reikä lattiassa” systeemejä, mitä oli Istanbulissa monessa paikassa. Vauvan peppupyyhkeitä kuljetin joka paikassa mukana joilla oli hyvä pyyhkiä nassua, pöytää jne.

Kaupoissa lasten tarvikkeita näkyi myös olevan riittävästi. Hintataso sivusilmällä katsottuna vaikutti olevan vaipoissa ym suht sama kuin Suomessa. Joten suosittelen mieluummin säästämään matkalaukkutilaa ja ostamaan myös paikan päältä.

leikkirannalla

rusinatrannalla

 

Lastenvaatteita ostin vain pari ostoskeskuksen paikallisesta lastenvaatekaupasta ja hinnat olivat todella edullisia. Valikoimassa oli printtihirviöitä, mutta myös jonkinverran simppeliä johon luonnollisesti itsekin kallistuin.

Leikkipuistoja bongattiin Sidestä muutamia. Tosin laitteet olivat niin kuumia, ettei suurimmassa osassa voinut edes olla.

Rannalla leikittiin suurimmaksi osaksi hiekassa, koska aallot oli ihan hervottomia.

Eetukin tykkäsi ihan todella paljon ja vieläkin hän höpöttää ”siellä ulkomailla oli vetiliukumäti ja minä latkin. Titten työtiin lavintolatta ja uitiin ja ja”. Toivottovasti ensi vuonnakin päästään reissuun. Lapsen riemu oli ihana nähdä kohteessa <3

Kokemuksemme matkustaessa Turkin Sideen lapsen kanssa oli siis todella, todella positiivinen! :). Suosittelen ehdottomasti Turkin Sideä lapsiperheille. Toivottovasti tästä on muillekin matkasuunnittelijoille hyötyä!

 

rannallab

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA/ INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

TURKKI SIDE -MEIDÄN HOTELLI

Kerroin Turkin matkastamme tässä postauksessa ja päätin jakaa hotellikertomuksen toiseen osaan. Lapsiperheelle hotellin laatu ja palvelut ovat tärkeitä, joten googlettelin ahkerasti valittua hotellia ennen lähtöä. Halusin tehdä erillisen postauksen Sun Connect Side Resort hotellista, jospa tästä olisi muillekin Sideen matkustaville apua!

uimaallas

sideresorthotel

turkeysidehotelliuimaallas

turkeysideresortbreakfast

HOTELLI

Hotellimme oli Sun Connect Side Resort joka oli 4½ tähden arvostelulla ja todellakin allekirjoitan tämän! En ole koskaan aikaisemmin ollut niin monipuolisessa hotellissa.

Palveluihin kuului ruokailujen suhteen lähes koko hoito; aamupala jokaisena päivänä, aamupala+lounas sekä päivällinen kaikkina muina paitsi sunnuntaina ja lähtöpäivänä. Ruokailujen suhteen pääsimme siis todella helpolla kun ainoastaan sunnuntaina meidän piti käydä muualla syömässä. Lähtö pois päin oli nimittäin jo aamulla.

päivällinen

vesimeloni

turkinhotellinravintola

 

hedelmäpöytäsidehotelliaamupala

 

Aamupalalla söin enimmäkseen kananmunia, jogurttia ja jälkkäriksi hedelmiä ja amerikkalaisia pannareita.

Ruokia oli valikoimassa todella, todella runsaasti. Maistelin avoimesti kaikkea mitä pystyin. Hieman harmitti jättää väliin tuoresalaatit yms, mutta onneksi kokit olivat loihtineet runsaasti keitettyjä/paistettuja kasviksia. Lihat oli paistettu ihan älyttömän mureiksi, en ole koskaan syönyt niin pehmeää lihaa, nams! Etukäteen hieman jännitti onko meny täynnä ranskalaisia, Istanbulissa kun survoivat niitä joka ruokaan, mutta onneksi huoli oli turha. Toki valikoimasta löytyi myös hamppareita, ranskalaisia ja muuta, mutta niitä ei edes syöty. Ihan idiotismia mennä ulkomaille syömään samaa höttöä mitä saa omasta maasta… jotkut nimittäin söi vaan ja ainoastaan niitä ja nyrpistelivät herkullisille ruuille nenäänsä. Lounaalla, sekä päivällisellä oli myös paljon jälkiruokia, mutta tiramisua lukuunottamatta en niistä paljonkaan välittänyt. Pääruuat oli päivän ehdoton nams hetki! Eli todellakin suosittelen ruokia, erittäin hyvää.

b

TP5D7952b

TP5D7958b

TP5D7921

Huone oli simppeli kaksio. Siitä en edes ottanut kuvia, koska sotkettiin se heti ekan päivän aikana haha! Jääkaappi, pieni keittiönurkkaus ja parveke. Ilmastointi toimi hyvin, mikä oli luksusta lähes 40-asteen helteellä.

Hotellin yleisissä tiloissa oli pingis ja pari muuta pöytää. Vedettiin pari erää pingistä ja oltiin niin surkeita, että vaan nauratti :D. Isommille lapsille oli pelihuone ja pieniä lapsia muistettiin leikkipuistolla ja leikkihuoneella.

TP5D7998b

TP5D7997

leikkipaikka

sideresortohjelmaa

Kuntosali ja Spa löytyi myös palveluista. Kävin kerran salilla ja sieltä löytyi muutamia käsipainoja sekä lämmittelylaitteina pari stepperiä ja juoksumatto. Vedin lämmittelyn stepperillä ja koko kropan treeniä kevyesti käsipainoilla.

Kokeilin myös vesijumppaa ja se oli älyttömän kivaa! Yllättävän raskastakin. Vesijumppaa en ollut aikaisemmin kokeillut, eikä lainkaan pelkkää mummojen juttuja kun vetää täysillä. Muutamaa ryhmäliikunta aktiviteettia löytyi myös, esim. zumbaa, mutta siinä en käynyt.

TP5D8016b

uima-allas

TP5D8030b

Altaita oli kaksi. Sekä lastenallas liukumäen kera, sekä aikuisten allas. Aikuisten altaassa vettä oli 140cm, olen itse niin lyhyt että piti suurinosa ajasta hengailla varpaillaan haha! Altailla soi menevä musiikki, josta tuli niin lomafiilis että.

Myös minimarketti löytyi hotellin vierestä. Kaikki palvelut pystyi maksamaan näyttämällä huonekorttia ja lähtiessä lasku kuitattiin. Uusi juttu meille, mutta kätevä sinällään jos käteistä ei ollut juuri mukana.

Todellakin suosittelen tätä hotellia jos olette Sideen suuntaamassa! Mikäli olisi halunnut, loman aikana hotellialueelta ei olisi tarvinnut poistua ollenkaan, koska kaikki palvelut oli hotellialueella. Ihan älyttömän hyvä ja helppo systeemi!

Lapsiperheelle oikein sopiva hotelli. Tätä en suosittelisi kahdestaan matkustaville lapsettomille, koska valtaosa vieraista oli nimenomaan perheellisiä. Kuvia räpsin ihmeen vähän reissun aikana, halusin keskittyä olennaiseen, eli rentoiluun. Parasta.

Seuraavaa ulkomaanreissua odotellessa <3.

pusu

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA