TURKKI SIDE -MEIDÄN HOTELLI

Kerroin Turkin matkastamme tässä postauksessa ja päätin jakaa hotellikertomuksen toiseen osaan. Lapsiperheelle hotellin laatu ja palvelut ovat tärkeitä, joten googlettelin ahkerasti valittua hotellia ennen lähtöä. Halusin tehdä erillisen postauksen Sun Connect Side Resort hotellista, jospa tästä olisi muillekin Sideen matkustaville apua!

uimaallas

sideresorthotel

turkeysidehotelliuimaallas

turkeysideresortbreakfast

HOTELLI

Hotellimme oli Sun Connect Side Resort joka oli 4½ tähden arvostelulla ja todellakin allekirjoitan tämän! En ole koskaan aikaisemmin ollut niin monipuolisessa hotellissa.

Palveluihin kuului ruokailujen suhteen lähes koko hoito; aamupala jokaisena päivänä, aamupala+lounas sekä päivällinen kaikkina muina paitsi sunnuntaina ja lähtöpäivänä. Ruokailujen suhteen pääsimme siis todella helpolla kun ainoastaan sunnuntaina meidän piti käydä muualla syömässä. Lähtö pois päin oli nimittäin jo aamulla.

päivällinen

vesimeloni

turkinhotellinravintola

 

hedelmäpöytäsidehotelliaamupala

 

Aamupalalla söin enimmäkseen kananmunia, jogurttia ja jälkkäriksi hedelmiä ja amerikkalaisia pannareita.

Ruokia oli valikoimassa todella, todella runsaasti. Maistelin avoimesti kaikkea mitä pystyin. Hieman harmitti jättää väliin tuoresalaatit yms, mutta onneksi kokit olivat loihtineet runsaasti keitettyjä/paistettuja kasviksia. Lihat oli paistettu ihan älyttömän mureiksi, en ole koskaan syönyt niin pehmeää lihaa, nams! Etukäteen hieman jännitti onko meny täynnä ranskalaisia, Istanbulissa kun survoivat niitä joka ruokaan, mutta onneksi huoli oli turha. Toki valikoimasta löytyi myös hamppareita, ranskalaisia ja muuta, mutta niitä ei edes syöty. Ihan idiotismia mennä ulkomaille syömään samaa höttöä mitä saa omasta maasta… jotkut nimittäin söi vaan ja ainoastaan niitä ja nyrpistelivät herkullisille ruuille nenäänsä. Lounaalla, sekä päivällisellä oli myös paljon jälkiruokia, mutta tiramisua lukuunottamatta en niistä paljonkaan välittänyt. Pääruuat oli päivän ehdoton nams hetki! Eli todellakin suosittelen ruokia, erittäin hyvää.

b

TP5D7952b

TP5D7958b

TP5D7921

Huone oli simppeli kaksio. Siitä en edes ottanut kuvia, koska sotkettiin se heti ekan päivän aikana haha! Jääkaappi, pieni keittiönurkkaus ja parveke. Ilmastointi toimi hyvin, mikä oli luksusta lähes 40-asteen helteellä.

Hotellin yleisissä tiloissa oli pingis ja pari muuta pöytää. Vedettiin pari erää pingistä ja oltiin niin surkeita, että vaan nauratti :D. Isommille lapsille oli pelihuone ja pieniä lapsia muistettiin leikkipuistolla ja leikkihuoneella.

TP5D7998b

TP5D7997

leikkipaikka

sideresortohjelmaa

Kuntosali ja Spa löytyi myös palveluista. Kävin kerran salilla ja sieltä löytyi muutamia käsipainoja sekä lämmittelylaitteina pari stepperiä ja juoksumatto. Vedin lämmittelyn stepperillä ja koko kropan treeniä kevyesti käsipainoilla.

Kokeilin myös vesijumppaa ja se oli älyttömän kivaa! Yllättävän raskastakin. Vesijumppaa en ollut aikaisemmin kokeillut, eikä lainkaan pelkkää mummojen juttuja kun vetää täysillä. Muutamaa ryhmäliikunta aktiviteettia löytyi myös, esim. zumbaa, mutta siinä en käynyt.

TP5D8016b

uima-allas

TP5D8030b

Altaita oli kaksi. Sekä lastenallas liukumäen kera, sekä aikuisten allas. Aikuisten altaassa vettä oli 140cm, olen itse niin lyhyt että piti suurinosa ajasta hengailla varpaillaan haha! Altailla soi menevä musiikki, josta tuli niin lomafiilis että.

Myös minimarketti löytyi hotellin vierestä. Kaikki palvelut pystyi maksamaan näyttämällä huonekorttia ja lähtiessä lasku kuitattiin. Uusi juttu meille, mutta kätevä sinällään jos käteistä ei ollut juuri mukana.

Todellakin suosittelen tätä hotellia jos olette Sideen suuntaamassa! Mikäli olisi halunnut, loman aikana hotellialueelta ei olisi tarvinnut poistua ollenkaan, koska kaikki palvelut oli hotellialueella. Ihan älyttömän hyvä ja helppo systeemi!

Lapsiperheelle oikein sopiva hotelli. Tätä en suosittelisi kahdestaan matkustaville lapsettomille, koska valtaosa vieraista oli nimenomaan perheellisiä. Kuvia räpsin ihmeen vähän reissun aikana, halusin keskittyä olennaiseen, eli rentoiluun. Parasta.

Seuraavaa ulkomaanreissua odotellessa <3.

pusu

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

TURKKI SIDE -MEIDÄN KOKEMUS

Matkustimme Turkkiin Sideen koko perheen voimin heinäkuun puolivälin tietämillä. Googlettelin ennalta kohdetta ja se vaikutti todella lupaavalta. Sopivan rauhalliselta ja lapsiystävälliseltä. Turkissa olimme viimeksi 3-vuotta sitten, kaupunkina oli silloin Istanbul. Reissusta jäi sen verran kökkö maku suuhun, että vannottiin ettei matkusteta enää ikinä Turkkiin. No, päätettiin antaa vielä toinen mahdollisuus maalle ja onneksi annettiin!

Hehtaaripostaus olkaa hyvä!

YLEINEN FIILIS

turkkiside

turkkiside2

turkkisidemerenranta

Istanbul oli meluisa, kiireinen ja tupaten täynnä. Sidessä huomasi heti eron. Autoja ei ollut läheskään niin paljon, liikenne oli rauhallista ja yleismeininki oli paljon rennompaa. Matkan aikana ollut vallankaappaus ei onneksi vaikuttanut Sidessä millään lailla, vaan saimme lomailla rauhassa.

Paikallinen väestö oli todella ystävällistä ja sisäänheittäjät eivät olleet liian tyrkkyjä. Siden kaupungin puolella emme paljoa pörränneet korkean lämpötilan takia, mutta siellä oli lähinnä samaa feikkikamaa kuin kaikissa muissa ulkomaankohteissa. Niiden lisäksi paikallisia tuotteita kuten teetä, matkamuistoja ja sen sellaisia.

Meri oli yhtä kaunis, ellei kauniimpi kuin kuvissa. Sininen meri ja valkoinen hiekka. Rantaviiva on todella pitkä, toinen puoli on Siden vanhan kaupungin puolella jossa rantatuoleja on vierivieressä ja porukkaa niin penteleesti. Suosittelen ehdottomasti rauhallisemman puolen rantaa jossa mekin hengailtiin. Rannat olivat puhtaat ja rantatuolit varustettuna päivänvarjolla joten paahdetta pääsi tarvittaessa karkuun.

rantaloma

TP5D7990b

Rannalla oli myös erilaisia aktiviteetteja kuten mm. purjeliitoa jossa mieheni kävi. Semi kateellisena katselin rannalta, tuolloin kun vielä luulin että vauvalla on kaikki hyvin. Purjeliidon lisäksi löytyi ainakin banaaniveneilyä ja jotain muita vesiaktiviteetteja. Me lähinnä lötväiltiin rannan tuntumassa, aallot kun oli niin isot etten uskaltanut mennä paljoa uimaan.

turkkisidenähtävyydet

turkkisidenähtävyydet2

turkkisidenähtävyydet3

Nähtävyyksiä oli vain muutama ja se kävi miulle paremmin kuin hyvin. En ole koskaan osannut innostua pelkistä isoista kivikasoista, vaan ulkomailla eniten nautin nimenomaan yleisestä fiilistelystä ja nähtävyyksissä kaipaan jotain konkreettista.

Ensimmäisessä kuvassa näkyvä Kreikkalainen amfiteatteri ja toisessa näkyy Apollon temppeli.

OSTOKSET

turkkisideostokset

turkkisidekahvila

turkkisideostoskatu

turkkisideostoskeskus

Alunperin meidän ei pitänyt shoppailla mitään reissun aikana, mutta Sideen oli juuri avattu uusi ostoskeskus, joten pitihän se käydä kurkkaamassa. Matkustimme taksilla hotellilta ostarille ja melkein kaikki muutkin matkat mentiin aikalailla taksilla. Oli niin pirun kuuma.

Ostoskeskukseen mentäessä piti mennä turvaporteista läpi vartijoiden katsoessa piippaako portti. Valikoimaa oli paikallisista liikkeistä hm:n ja hintataso paikallisissa kaupoissa hyvinkin edullinen, mutta tuontitavara Suomen hinnoissa. Käytiin myös pirtelöllä kahviossa ja ruokailut muutenkin muualla kuin hotellissa oli aika kalliita. Tai sitten vaan valittiin väärät paikat heh.

Basaarit ja muut turistin kusetuskaupat oli Siden kaupungin puolella johon hotellilta oli n. alle 2km. Ostettiin sieltä vaan paikallista teetä ja matkamuistomagneetti. Feikkikrääsää oli pilvin pimein joka ei todellakaan kiinnosta.

Haluatteko että teen ostoksista erillistä postausta?

turkkisiderauniot

turkkisideallas

turkkisidekaupunki

Side oli rauhallinen, lapsiystävällinen, aurinkovarma kohde jossa saatiin rentouduttua ja ladattuja akkuja. Tavoitteena oli ruskettua, maata altaalla ja syödä hyvin. Kaikki ne toteutui. Aurinko oli välillä liiankin kuuma lähes 40-asteen paahtaessa, altaalla lötväessä se ei haitannut, mutta muualla tuntui tukahduttavalta. Suurinosa lomasta otettiinkin vaan iisi biisi hotellialueella.

Odotan jo ensi vuotta, että päästäisiin uudestaan ulkomaille. Kyllä matkailu avartaa ja piristää, pyritään siihen että joka vuosi päästään edes kerran reissuun.

Kuvia katson hieman haikeana, mutta onneksi saimme elää tuon viikon luullen kaiken olevan kunnossa. Hehkuen onnea <3.

Teen erikseen meidän hotellista, sekä Taaperon kanssa Turkissa postauksen. Muuten tämä olisi ollut vieläkin täydempi. Kysykää ihmeessä jos tulee jotain mieleen 🙂

 

Oletko käynyt Turkin Sidessä? Tykkäsitkö?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA