NOPEA VATSATREENI KOTONA!

Vatsojen treenaamiseen itselläni on viha-rakkaussuhde. Välillä pungerran niitä vähän väliä, mutta välillä unohdan ne täysin. Harmikseni juuri keskivartalo on se kohta johon kaikki turvotus kasaantuu, joten vatsatreeniä pitäisi ehdottomasti lisätä. Vaikkakin, niin vatsa kuin muussa treenissä, ruokavalio merkitsee n. 70% ja vasta loput treenin osuutta. Jos syöt huonosti ja vaikka pungertaisit joka päivä vatsoja, ruokavaliolla on suurempi merkitys.

Näin ruuhkavuosia elävänä olen kokenut pikaiset, mutta tehokkaat treenit mieluisaksi. Niin kuntosalilla, lenkeillä kuin kotijumpissa. Tätä vatsatreeniä teen usein arkiaamuisin, joko 2 tai 3 kierrosta. Tee jokaista liikettä yksi sarja kaikki kolme peräkkäin ja heti perään uusi kierros. Koska en ole mikään pt, en osaa valitettavasti muotoilla hienosti tekniikkoja ja liikeradatkaan ei ole itselläni mitään täydellisiä, mutta toivottovasti karseat kuvat kertovat silti;

 

TP5D4178b

Lankku

Lankuta 30 sekuntia. Pidä niska pitkänä, jännitys vatsassa, äläkä työnnä hanuria kattoon. Joskus näkee meinaa sellaisia doggy style lankkuja että huhhuh.

 

TP5D4160

TP5D4164

Linkkuveitsi

 

Aloitus asento on kädet ja jalat suorana. Nosta yläkroppaa ja samalla jalkoja niin, että ne koskettavat toisiaan. Toistoja 15.

 

TP5D4169*toppi saatu

Vatsarutistus

 

Makaa selälläsi, jalat hieman koukussa. Kädet niskan taakse, nosta yläkroppaa. Liikkeeseen riittää se, että lavat irtoavat lattiasta.

 

Eli ensin 30sekkaa lankkua, heti perään linkkuveitsiä 15kpl, lopuksi rutistukset. Ja toinen kierros heti perään. Laitoin lankun ensimmäiseksi liikkeeksi, koska se on näistä kokonaisvaltaisin ja lisäksi sen takia, koska olen niin laiska tekemään lankkuja. Ensimmäisenä liikkeenä se on heti alta pois hihi! Filmattiin liikkeet videollekin, mutta Eetu tuli juuri vaippapyllysillään eteen pyörimään joten piti jättää pelkkiin kuvien varaan. Treenin voit toki tehdä salillakin, tai vaikka roijottamalla pihalla, mutta itse teen tämän aina kotosalla.

 

Tykkäätkö tehdä vatsatreenin mieluummin kotona vai salilla?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

KESÄINEN KAHVAKUULATREENI!

Muutama lukija esitti toiveen tehdä postausta kahvakuulatreenistä. Ennen FitFarmin Liteä en ollut pahemmin kahvakuulaillut, mutta ohjelman aikana kuula osottautui todella monipuoliseksi ja helpoksi treenivälineeksi. Kahvakuulatreenin voin suorittaa missä vaan, ulkosalla on ihana treenata kun saa samalla raitista ilmaa.

Kahvakuulia on eri painoisia ja itselläni on tällä hetkellä 8kg. Kuulan ei pidä olla liian pieni, eikä liian iso, jotta treeni menee kunnolla perille. Suosin supersarjoja, eli jossa tehdään kaksi eri liikettä heti peräkkäin.

Vetäisin treenin eilen ulkona auringonpaisteessa ja vedin hatusta ohjelman, joka osottautuikin monipuoliseksi joten tässäpä se!

 

0P4A0442

0P4A0439

0P4A0451

Sumokyykky pompulla + SJMV maastaveto superina

3 x 15 toistoa

Kyykkää kahvakuula kädessäsi mahdollisimman alas, jalat leveällä ja jalkaterät hieman sivulle kääntyneenä. Pidä keskivartalo tiukkana. Pomppaa kyykystä voimakkaasti ylös ja kyykkää takaisin alas. Tee kyykky ja SJMV superina, eli kun olet tehnyt 15 pomppukyykkyä, tee 15 SJMV.

Liu’ta kahvakuulaa hieman yli polvien, vie peppu pitkälle taakse ja älä anna selän mennä notkolle. Liikkeen pitää tuntua takareisissä. Vie pyllyä enemmän taakse jos liike ei tunnu.

 

0P4A0435

Sivuvatsat

3 x 15 toistoa. Ota kahvakuula käteen ja liu’uta kättä n. polvitaipeen kohdalle. Nouse takaisin ylös.

 

0P4A0460

0P4A0464

0P4A0473

Etuviparit + Pystysoutu superina

 

3 x 15 toistoa

Olkapäille kyytiä! Ota kahvakuulan ”juuresta” kiinni kaksin käsin ja heitä kädet suorana eteen suurinpiirtein silmien korkeudelle, hieman allekin itseasiassa riittää. Itselläni on kuvassa liian ylhäälle vedetty kädet. Pidä hyvä ryhti, älä lähde heijjaamaan selällä lisää vauhtia. Jos liike tuntuu liian raskaalta, tee toistoja vähemmän.

Heti perään pystysoutu. Kädet sivulle, keskity liikerataan; 1 ylös ja hitaampi lasku alas.

 

0P4A0508

0P4A0519

Hauiskääntö + ojentaja

 

3×15 hauista ja superina niin monta ojentajaa kuin jaksat.

 

Pidä kyynärpäät kyljissä kiinni ja tee hauiskääntö. Nosto nopeammin ja lasku hitaammin. 15 toiston jälkeen keikauta kuula pään yläpuolelle ja tee niin monta ojentajaa kuin jaksat. Pidä kyynärpäät suorana, älä anna niiden levahtaa sivuille, laske kuulaa alas ja ylhäällä puristus.

 

Tein treenin eilen ja voin kertoa, että tuntui! Se joka sanoo, että treenatessa on nättiä, voi tulla katsomaan näitä miun apinanaamakuvia :D. No pärstästä viis, kunhan liikkeet niissä näkyy!

 

Teetkö itse treenejä kahvakuulalla? Jos on heittää lempparikombo liikkeitä, viskaapa kommentilla :)!

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa