2. NEUVOLAKÄYNTI

Tänään oli toinen neuvolakäynti. Jotenkin tässä toisessa raskaudessa neuvoloita ei odota samallalailla kuin ensimmäisessä, silloin kaikki oli jotenkin niin uutta ja ihmeellistä. Edellisestä kerrasta on kuitenkin sen 4-vuotta, niin en kyllä oikein muistakaan kunnolla mitä kaikkea neuvolassa tehdään.

Sokerirasituskoe oli pari viikkoa sitten, jossa paastoarvo oli koholla. Kahdessa muussa arvossa (1h sokerilitkun jälkeen ja 2h litkun jälkeen) ei ollut huomautettavaa. Olin edellisenä päivänä syönyt useamman pullan ja uskon arvon nousemisen johtuvan siitä, mutta no can do. Joudun siis seuraamaan ainakin 2 viikko sokeriarvoja mittarilla. Ärsyttää kun olen varma sen johtuvan vain edellisen päivän herkuttelusta, mutta mitäs olin tyhmä ja söin. Mikäli raskausajan diabetes olisi, se voi kuulemma vaikuttaa vauvan syntymäkokoon ja siihen, että vauva tottuisi kohdussa ollessa isompaan sokerimäärään. Kun napanuora katkaistaan sokerinsaanti pienenee niin vaikuttaisi ihan vauvan ravitsemukseen syntymän jälkeen. Ruokavalioni on kuitenkin ajottaisia herkutteluja lukuunottamatta edelleen ihan hyvä, edelleen ilman piilosokeripöllöilyjä yms joten vähän ärsyttää…Vaikka tottakai hyvä seurata, mutta silti.

Painonnousua hieman jännitin, mutta se olikin positiivinen ylläri! Eroa edelliseen neuvolaan vain +400g. Melkein 3kk kuitenkin piti vähän väliä napsia jotain pientä syötävää ja myös liikunta on ollut vähäisempää, joten olin valmistautunut isompaan nousuun.

Sykettä kuunneltiin doplerilla ja pyöri samoissa lukemissa kuin kotonakin doplerilla kuunneltaessa eli siinä yli 150 pintaan. Monesti huitelee 155-160 tienoilla. Pikkutyyppi liikku aktiivisesti ja hassusti kuului muljahtelua dopleriin hih. Pieniä liikkeitä olen myös tuntenut välillä <3. Ihan huippua, Eetusta liikkeet tunsin muistaakseni vasta joskus ennen 20 viikkoa. Toisessa raskaudessa liikkeet tuntuu monesti aikaisemmin, mikä on kyllä todella kivaa. Mies ja muksu oli neuvolassa mukana ja Eetu kuunteli innoissaan ääniä.Tuli halaamaan masua äänien kuuntelimisen jälkeen, voi pientä <3.

Maha on paljon isompi kuin Eetun aikana samoilla viikoilla mikä on mukavaa. Tässä raskaudessa en ole rasvannut mahaa kuin pari kertaa, minimiehestä aloitin jokapäiväisen rasvailun heti plussan jälkeen. En kyllä toivo todellakaan mitään arpia, mutta eiköhän niiden syntyminen johdu isoilta osin ihon yleisestä koostumuksesta…

Rakenneultra on jo reilu kuukauden päästä! Ihan hurjaa. Seuraava neuvola on toukokuun alussa, samalla viikolla kun lähdetään Rodokselle jej!

Kivaa keskiviikkoa <3.

ps. saa muuten heittää toiveita raskausajan postauksiin mikäli sellaisia herää mieleen

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA