Tarvitseeko Lapsi aina leluja?

Taaperon touhuja seuratessa olen huomannut, että leluilla leikkiminen jää monesti vähiin.  Sen sijaan hauskempaa on työntää vaikka laatikkoa ympäri asuntoa ja nimetä se laatikkoleikiksi, tai vaikka kaivaa kaapista tyhjä kenkälaatikko ja työntää se päähän.

Nykypäivänä on kaikenmaailman hiluvitkuttimia joilla pyritään aktivoimaan lapsen motoriikkaa ja muita taitoja. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että lapsen mielikuvitus on kuitenkin asia joka kantaa pitkälle. Vuonna nakki ja keppi kun kellään ei ollut varaa hienoihin leluihin, silloin leikittiin oikeasti jollain käpylehmillä ja tavallaan se on todella hienoa! Aikaisemmin lapsille ei survottu koko ajan naaman eteen tavaraa ja illistelty, että leikipä tällä.

Lelut on tottakai hyvä juttukin, meillä minimiehen parhaimpia aarteita on erilaiset autot, mopot ja tietenkin rakas Aatu-pupu. Mutta on kuitenkin hauskaa seurata, miten hän keksii leikkiä vaikka maassa olevasta karkkipaperista. Luovuutta parhaimmillaan.

Kysyin instagramin ja facebookin puolelta tulisiko lukijoilta mieleen jotain kysymyksiä meidän kohta 3-veelle jotka olisin julkaissut videopostauksessa. Hiljaista oli, joten päätin salakuvata Eetua hänen touhutessa ei mitään ihmeellistä, mutta silti niin hauskaa. Pahvilaatikko päähän ja menoks!

videopostaustaaperotouhuaa

 

Olisi kiva tehdä useamminkin videoita, pitäisi vaan ottaa selvää editoinnista yms ja toki keksiä aiheita josta höpöttää. Toisaaltaan videot on aidoimmillaan kertalaakista otettuna ilman sliippailuja. Videobloggaaminen tuntuukin olevan kovassa huudossa nykyisin. Itse otin ensimmäiset videot ihan vaan tietokoneen webbikameralla ja TÄSTÄ postauksesta löytyy ensimmäinen video ever jossa vastasin lukijoiden kysymyksiin pari vuotta sitten. Hih. Onkohan kysymyspostaukset ihan out? Olisi hauskaa tehdä tuollainenkin postaus pitkästä aikaa vai mitä olette mieltä?

taaperotouhuaakuva

Paita Mini Rodini / Housut Nosh minimiehen (ja mamman) yhdet lempparit

minirodinipaita

Siinäpä pientä pohdintaa kera murun videon. Kivaa viikon jatkoa <3

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

TAAPERON VÄLIKAUSIVAATTEET

Lukija heitti toiveen tehdä postausta Eetun välikausivaatetuksesta, joten tässäpä tulee! Nyt on ollut niin lämpimät ilmat ettei niitä ole pahemmin tarvinnut, mutta Suomen kelit –luulen että kohta tarvitaan taas.

Aloitetaan kengistä.

taaperonkauppakengät

Kauppakenkinä sällillä on Niken airmaxit ja Eccon ruskeat kengät. Kummassakin on Eetulle juuri sopiva lesti ja niillä on selvästi todella hyvä kävellä. Vinkkinä vaan, että Niken kengät vastaa pientä kokoa, joten kannattaa valita normaalia kokoa isompi. Haluaisin samankaltaiset myös valkoisena tai sitten Adidaksen superstarssit.

taaperonvälikausikengät

kavatkumpparit

Käyttökenkinä Vikingin vk-kengät jotka löysin itseasiassa kirpparilta todella hyvä kuntoisena. Kumpparit tilasin Footwaylta ja niin tykkään! Halusin jotain muuta kuin monessa muussa blogissa näkyvät Crocsin keltaiset kumpparit. Kavateissa on hauskat detailsit takana ja edessä. Mutta miten ihmeessä ne saa puhdistettua?! Yritin hinkata niitä fairilla ja peppupyyhkeillä, eikä mitään apua. Kengät eivät ole kuin ehkä kuukauden vanhat joten tosi kiva kun näyttävät jo nyt ojasta kaivetuilta. Help!

välikausihanskatjahuivi

Hanskoja on muitakin, mutta yleensä käytetyimmät ovat hinta-laatusuhteeltaan älyttömän hyvät Jonathanin vk-hanskat. Verraten kun minimiehellä oli Molon talvihanskat jotka olivat ihan surkeat. Ei aina ratkaise hinta. Ohempina löytyy parit popin sormikkaat ja sitten ihan perus lapasia joista melkein aina toinen pari on tiellä tietämättömillä. Huiveista tuubitähtihuivi on ostettu Areenan markkinoilta, valmistajaa en muista. Popin raitahuivi on kauppahuivina ja pari viikkoa sitten ostin Noshin raitatuubihuivin mutta se ei ole vielä käyttöön eksynyt kun sattui juuri hyvät kelit kohdalle.

polarnopyretvälikausihaalari

vällikausipuku

Haalarina meillä on edelleen Polarn O Pyretin irrotettavalla fleecellä oleva välikausipuku. Liputan tälle todellakin! Pitkä käyttöikä ja ei ole mennyt miksikään. Suosittelen kaikille! Tuplavetoketju on ihan superi.

Kakkoshaalarina Everestin ei vuorellinen vk-puu joka on hoidossa. Päiväkodilla on myös sadetakki ja sadehousut. Kotona jemmassa on joku sadehaalarikin, ei ole kertaakaan käytössä ollut joten kuvaa en napsaissut.

geggamojapipo

välikausipipot

Lemppari hatut on Geggamojan, popin ja mini rodinin pipot joista ehdottomasti eniten käytössä on Eetun lempparina keltainen rodinin kissapipo. Rodinin musta basicpipo ja popin joku peruspipo, benettonin ja newbien pipot löytyy myös mutta ne ei ole niin usein käytössä.

välikausitakki

minirodinipico

Takkina on Lindexin softshell takki joka on myös todella näppärä. Hihat saa kivasti hanskojen päälle tarroilla ja muutenkin hinta-laatusuhteeltaan todella hyvä.

Kauppatakkina Mini Rodinin Pico. Yleinen, mutta niin ihana <3.

polarnopyretvälikausihousut

Välikausihousuiksi ostin Polarn O Pyretin välikausihousut joissa on hauskat henkselit mukana. Käyttökokemusta ei ole ennättänyt kertyä kuin reilu kuukausi, mutta tähän mennessä ei mitään valittamista.

IMG_1029

Toivottovasti lämpimät kelit jatkuisikin, on niin paljon nopeampaa lähteä liikenteeseen. Vaatetus ja kengitys on niin paljon kevyempää, ihan luksusta! Pukeminen on kyllä onneksi helpompaa kun toinen osaa jo itsekin osallistua, toisin kuin ulos lähteminen ARGH- aikoihin :D.

Löytyykö teiltä samoja vk-vaatteita?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA