Säästökuukauden ensimmäisen viikon ruuat

Kirjoitin viikko sitten säästökuukauden  ensimmäisestä kauppareissusta ja sain toiveen kertoa, mitä ruokia kyseisistä aineksista tehtiin. Tässä meidän säästökuukauden ensimmäisen viikon lounaat sekä päivälliset!

Jauhelihakiusausta

Jauhelihawokkia

Nuo kaksi tein samana päivänä ja oli kyllä kivan tehokkaasti; toinen ruoka valmistui hellalla ja toinen uunissa. 700g jauhelihan paistoin, valutin rasvat ja jaoin kumpaankin ruokaan puolet. Normaalikuukausina per ruoka meillä on yleensä enemmän kuin 350g jauhelihaa, mutta tuo määrä riitti kyllä vallan mainiosti. Pitää jatkossakin tehdä tuolla lailla. Jauhelihakiusaus oli perinteinen perunasipulisekoitus+2 purkkia kermaa, jauheliha ja sitten pilkoin pari porkkanaa sekä hieman surruuttelin wokkivihanneksia myös sekaan. Jauhelihawokki oli ihan wokrehuja, täysjyvänuudelia sekä jauhelihaa.

Kalakeittoa seistä

Tästä olin ihan yllättynyt ja ylpeä -mie tein sen ihan itse ja se onnistui! En nimittäin ole kokannut kalakeittoa varmaan vuosivuosikausiin jos milloinkaan. Tämä maistui hieman yllätyksenä tosi hyvin lapsellekin.

Kalapuikkoja, paprikaa, porkkanaa ja perunaa uunissa. Toisena kalapuikkopäivänä puikkoja, kananmunaa ja paprikaa.

Kaalilaatikkoa / 4veelle pikarisottoa jauhelihasta kun hän ei kaalilaatikkoa siedä.

Ison kauppareissun jälkeen käytiin tekemässä viikolla pieni täydennys omenasta,banaanista,1 maito sekä vietiin kyläpaikkaan kahvipaketti ja koiralle herkkutikku.

Säästökuukauden toinen kauppareissu tehtiin viime perjantaina ja loppusumma oli paria euroa edullisempi kuin ensimmäinen! Mikäli kiinnostaa, voin tehdä muidenkin viikkojen laskelmia ja ruokia tänne.

Kivaa viikon alkua <3!

 

Lue myös: Säästökuukauden ruokia 

Säästövinkkejä: Ruoka

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

SÄÄSTÖVINKKEJÄ: KILPAILUTA PALVELUT

Edellisessä säästövinkkejä osuudessa kerroin kuinka säästää ruokakustannuksissa. Nyt on vuorossa toinen osa;

 

rahansäästäminen

KILPAILUTA PALVELUSI

Sähkösopimus, vakuutukset, puhelinliittymä näin esimerkiksi. Kilpailuttamalla ja vertailemalla voi saada vuositasolla jopa satojen eurojen hyödyn! En ymmärrä ihmisiä, jotka ovat henkeen ja vereen tietyn palveluntarjoajan asiakkaita eivätkä edes halua vertailla. Googlettelemalla pääsee pitkälle, tai sitten olemalla ihan suoraan palveluntarjoajaan yhteydessä.

Itse esimerkiksi soitin omalle operaattorille ja sain kuukausihintaa alemmaksi. Kun sähkösopimus oli edellisen kerran loppumassa, meille soitettiin sähköfirmasta ja saatiin parempi tarjous. Ihan näin entisenä outbound työntekijän vinkkinä -vaikka puhelinsoitto voi v*tuttaa, kannattaa tarjous kuunnella, siitä voi oikeasti olla isojen eurojen hyöty.

matkapuhelinliittymänkilpailuttaminen

Matkapuhelinliittymässä kannattaa katsoa laskulta läpi minkä verran on kuluttanut minuutteja, tekstiviestejä ja minkä verran dataa. Operaattoreiden sivuilta näkee helposti millaisia paketteja on olemassa, mutta kannattaa olla myös suoraan palveluntarjoaan yhteydessä.

Vakuutukset ovat todella iso ja mielestäni melko monimutkainen kokonaisuus. Monet ajattelee, että vakuutukset on turhia, mutta entä jos sattuukin jotain? Meillä on Eetulla lapsivakuutus joka otettiin hänen ollessa masussa, ja jo tänä vuonna siitä on ollut iso hyöty vaikka eletään vasta kesäkuuta.

Saatko liiton kautta vakuutuksia, saatko s-bonusta, entäs keskittämisalennukset? Monilla verkkosivuilla on aika selkeät laskurit joilla on helppo laskea oman talouden vakuutuksia.

Moni tarjoushinta edellyttää määräaikaisia sopimuksia, mutta vaikka sähkösopimuksessa mielestäni sillä ei ole mitään väliä. Sähköä tarvitaan aina.

Esimerkiksi Vertaa.fi sivustolla on eri aihealueittain koottuna esim. vakuutukset, puhelimet yms ja linkkejä palveluntarjoajien sivustoille.

Vaikka homma voi tuntua vaivalloiselta, kilpailuttaminen ja vertailu vähintään parin vuoden välein on ehdottoman kannattavaa kukkaron kannalta. Rahan säästäminen on aina kannattavaa.

sähkönkilpailuttaminen

 

Miten usein kilpailutat/vertaat palveluita?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA