Ruokamenot yhteensä säästökuukauden aikana!

Helmikuu oli säästökuukausi jolloin pyrimme minimoimaan ruokakustannukset. Teemme ruokakulujen suhteen aina niin, että otamme kuitit talteen ja maksetaan homma puoliksi kahden viikon välein. Kuiteilla on myös mukana tarvittavia hygieniatuotteita, wc-papereita yms. Niitä en laskenut kuiteilta pois.

Kuinka paljon rahaa meni kuukaudessa ruokakauppaan säästökuukauden aikana?

Teimme 3 isoa kauppareissua ja tarvittaessa täydennyksiä pikkujutuista viikolla. Vietimme myös helmikuussa vauvan puolivuotiskahvitteluja ja laskin sen kuitin myös tähän mukaan.

Kuukaudessa meni yhteensä 274,32e ruokakauppaan. Kauppareissujen hinnat oli 60e, 69,35e 60,46e ja 84,51e.

Tammikuun ruokakauppojen kuitteja en valitettavasti löytänytkään (sen takia tämän postauksen julkaisu kesti niin kauan kun yritin etsiä niitä). Keskimääräisesti meillä menee normaalisti ruokakauppaan n. 80-100e riippuen ostoksista. Lukuunottamatta Miinan puolivuotiskahvittelu kuittia keskimääräinen ostosten hinta oli n. 60e. Eli n.20-40e vähemmän kuin normaalisti.

Säästökuukautena syötiin paljon kiusauksia, keittoja, wokkeja ja uuniruokia. Ainakin kiusauksia ei huvita nyt niin usein syödä..huhtikuussa ajateltiin tehdä säästökuukausi hieman sovellettuna ja keventäen; arkipäivisin edullisempaa ja miehen vapailla sitten parempaa.

Huomasin miten paljon erikoisjuustoilla, leikkeileillä, erikoisleivillä, herkuilla ja extempore pikkujutuilla on merkitystä. Nyt ollaan taas käytetty ruokiin mm. koskenlaskijaa, aurajuustoa ja ostettu laadukkaita juustoja niin eron kyllä huomaa kauppakuiteissa.

Lue myös muut säästökuukauteen liittyvät postaukset

Suunnitelma säästökuukauteen

Säästökuukauden ensimmäinen kauppareissu

Säästökuukauden ensimmäisen viikon ruokia

Säästökuukauden toinen kauppareissu+ruuat

Säästökuukauden kolmas kauppareissu+ruuat

Säästökuukauden kolmas kauppareissu + ruuat

Säästökuukausi on jo ohi, mutta halusin tulla vielä kertomaan säästökuukauden kolmannen kauppareissun ostokset sekä ruuat. Tämä on viimeinen kauppakuittipostaus säästökuukaudesta, neljäs oli nimittäin vajaalta viikolta ja välissä oli myös Miinan puolivuotiskahvittelu kauppareissu. Kokonaislaskelmasta teen vielä erillisen postauksen.

Isoin osuus tuli kanasta, seitistä ja  hunajasta (se ostettiin ihan normi eikä mitään halvinta). Viikolla piti tehdä täydennys erä kerran jolloin ostettiin makaronilaatikon jauheliha ja leipää ainakin.

Syötiin…

Tomaattista uuniseitä ja perunaa

Makkarakiusausta

Broileria jogurttikastikkeessa ja riisiä

Kanawokki

Makaronilaatikko

Sekä jogurttikana että seiti oli miehen päästä keksittyjä ja tosi hyviä! Oli muuten ensimmäinen viikko kun syötiin kanaa ja voin kertoa, että hyvältä maistui. Makkarakiusaus oli myös todella hyvää, tuotteeksi ostettiin ihan kunnon lihamakkaraa eikä niitä jauhohalppis ällöjä. Joku raja sentään säästökuukaudessakin.

Kivaa viikon alkua <3

Lue myös Säästökuukauden ensimmäinen kauppareissu

Säästökuukauden toinen kauppareissu+ruuat

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA