Säästökuukauden ensimmäinen kauppareissu

Aloitettiin säästökuukausi nyt helmikuussa.Mitä ostettiin säästökuukauden ensimmäisellä kauppareissulla ja paljon maksoi?

Kauppaostokset yhteensä 69,35e

Kasviksista otettiin 2kg porkkanoita, kaali, paprikoita, pakastewokkivihanneksia. Perunoita ostettiin myös reilusti, 2kg pussi. Kaikki pakastemarjat mansikoita lukuunottamatta oli loppu, joten otettiin kilohinnaltaan edullisinta eli puolukoita 1kg. Meillä syödään päivittäin marjoja, niistä ei tingitä. Pienet pussit on euromäärältään edullisempia, mutta kilohintaa kannattaa näissä katsoa. Viime kesänä kävin pari kertaa maha pystyssä mustikoita poimimassa, huippua olisi jos tänä vuonna saataisiin iso määrä omia (tai sukulaisten :D) poimimia marjoja niin säästäisi kivasti. Käyttömäärät on kuitenkin niin isoja ettei pari mustikkapussia riitä todellakaan. Hedelmistä ostettiin banaaneja ja edullisimpia mandariineja. Mies osti töihin omenoita ja vauvalle 1 päärynä sosetta varten.

Proteiinina jauhelihaa edullisinta nauta-sikaa, kalakuutioita pari pakettia sekä jos proteiiniksi voi edes sanoa, niin hätävaraksi kalapuikkoja. En muista edes milloin oltaisiin viimeksi kalapuikkoja syöty…silloin kun ostetaan, valitaan yleensä lohipuikkoja tai kuitukalapuikkoja, nyt otettiin halvimpia mahdollisia jäiks.

Herkkuja ostin melko tarkalleen 3e:lla. Karkkihyllyllä kökin laskimen kanssa ja pähkäilin eri pussien välillä. Ostan yleensä aina mieluiten irtokarkkia, mutta niissä kilohinta oli kalliimpi kuin valmispussissa.

Isoimmat summat tuli  wc-paperista, puolukoista,  jauhelihasta ja juustosta. Puolukat, juusto ja toilettipaperi kestää pitkään joten niitä ei ainakaan 2:lla seuraavalla reissulla tarvitse ostaa.

Muuten ostettiin ihan peruselintarvikkeita, mutta muutama hygijuttu piti ostaa.

Käytiin vain Prismassa. Hintaero lidliin on aika pieni ja Prismasta saa s-bonusta. Prisman lähellä oleva lidl on itseasiassa kuukauden nyt rempassa, joten jos oltaisiin haluttu toiseen lidliin, bensaa olisi jo mennyt sen verran kun se on ihan eri suunnassa. Lidlissä on myös houkutuksena aina se ihana paistopiste namss.

Edellinen kauppareissu maksoi n. 100e, joten säästöä saatiin n. 30e. Summaan vaikuttaa paljon se, tarvitseeko ostaa vaippoja, hygitarvikkeita tai muita vastaavia.

Oltiin muuten viikonloppuna tavallaan ”puolitreffeillä”, eli 4v oli mummolassa yökylässä. Hengattiin miehen ja vauvan kanssa kotosalla. Käytiin isosti kaupassa ja Miina oli ensimmäistä kertaa ikinä koko kauppareissun hereillä -eikä huutanut ollenkaan kaukalossa jee! Tehtiin myös parempaa ruokaa aineksista jotka ostettiin ennen säästökuukauden alkamista; teriyaki kanaa, vuohenjuustoa ja hasselbackan perunaa. Jälkkäriksi mansikkarahkaa nams.

Kivaa viikon alkua ja säästäminen jatkukoon :). Paljon teidän edellinen kauppareissu maksoi?

Lue myös: Viikon ruokalasku alle 50e

Suunnitelma säästökuukauteen

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

EN OSTA VAUVALLE YHTÄÄN JOULULAHJAA

En osta vauvalle yhtään joululahjaa.Miinan ensimmäinen joulu ja hän täyttää aattona 4-kuukautta. Esikoisen aikaisia vauvaleluja meillä on reilusti ja Miina on saanut lahjaksi muutaman kun syntyi. En ole ostanut hälle itse yhtään lelua. Vaatteita hankin minimimmille muutenkin, joten vaikka niitä ostaisin, ei ole järkeä paketoida vaan otan suoraan käyttöön. Ostomania lapsille on muutenkin ihan älytöntä…Olen ihmetellyt facebookryhmien keskusteluita joissa mammat kertoo hankkineensa lapsilleen monella sadalla eurolla lahjoja. Kukin tavallaan, mutta tavarapaljoutta on muutenkin ja sukulaisilta (ts. joulupukilta) paketteja tulee muutenkin.

Päädyttiin siihen, ettei hankita yhtään joululahjaa vauvalle. Ei leluja, ei vaatteita, ei mitään tavaraa. Miinalle tärkeintä on vanhempien pusutukset, mussutukset ja syli.

Tavaran sijaan avataan vauvalle oma rahasto johon laitetaan ensitalletus 200e sekä jatkuva säästö pienellä summalla päälle. S-pankissa on kätevää kun jatkuva säästö voi olla minimissään 10e. Summaa voi sitten muutella suuntaan jos toiseen kunhan menen takaisin työelämään.

Säästäminen lapselle on panostus hänen tulevaisuuteensa. Olen ikuisesti kiitollinen omalle isälleni, joka perusti minulle aikoinaan useita eri rahastoja ollessani lapsi. Siitä tuli hyvä pesämuna, eikä miun ole ikinä tarvinnut ottaa mitään lainoja, paitsi asuntolaina.

Esikoisella on säästövakuutus, mutta jatkuva säästö meni pankin vaihdoksen myötä jotenkin plörinäksi, joten samalla avataan hänelle oma rahasto.

Ostatko itse vauvalle joululahjaa? 

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA