JONNA KASVISPROTEIINIJAUHIS

Olemme 100%:sti lihansyöjiä, mutta viimeaikoina olen halunnut laajentaa sekä omaa, että lapsen ravintoa kokeilemalla myös erilaisia kasvisvaihtoehtoja. Pelkkä porkkana ei paljoa täytä, mutta onneksi markkinoille on tullut kasvisproteiinivaihtoja aika paljonkin. Nyhtökauraa, härkistä sekä quornia ollaan kokeiltu ja viimeisimpänä ostin kokeiluun Jonna kasvisproteiinijauhiksen.

Pakkauksessa on 250g kasvisproteiinijauhista ja se näyttää ihan täysin jauhenlihalta! Oli hieman ylläri kun avasin paketin. Jauhis on tehty suurimmaksi osaksi soijasta ja sen lisäksi mukana on mm. kananmunavalkuaista.

Rakenne on ulkonäöllisesti todella paljon jauhelihan näköistä, mutta koostumukseltaan kuivempaa. Olen pari kertaa tehnyt siitä pihvejä annoksen paketin mukaan eli mukaan kananmuna, korppujauhoja ja mausteita. Kuivuuden takia laitoin mukaan tosin yhden kananmunan sijasta kaksi. Maku on melko mieto ja pihveissä käytettynä aika kuivaa, mutta perunamuusin kanssa menee kivasti yksiin. Edellisen kerran paistoin pihvejä vähän liian pitkään ja niistä tuli aika koppuroita, Eetukin kysyi ”äiti miksi nää on näin kovia?” Tiinan keittiössä vol 1265 haha! Seuraavan kerran voisin kokeilla Jonna kasvisproteiinijauhista vaikka bologneseen.

Pihveihin suosittelen pintamaustamista, makua tuli niin enemmän kuin verrattuna, että mausteet laittoi taikinamassaan.

Hintaa paketilla on kaupasta riippuen n. 4e.

Oletteko tekin kokeilleet myös kasvisproteiinivaihtoja?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

SYÖMINEN ILMAN NIPOTUSTA

Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen voin todeta: Syön ilman nipotusta ja stressiä. Ja däm kun tuntuu hyvältä!

 

 

Quornkastiketta

Hesburgerin juustoateria ranskalaisilla+pikkuporkkanoilla

Vähähiilarista, vähäsokerista, vähärasvaista vähä sitä ja tota on tullut kokeiltua. Kun töissä kollega kysyi annostani katsoessa karppaanko minä kun annoksessa ei ollut riisiä tai muutakaan, naurahdin ja totesin riisin loppuneen, joten sen takia annos ilman sitä. Silloin tajusin kunnolla, että nyt en noudata mitään ruokavaliota.

Maitotuotteita olen vetänyt joskus ihan hitokseen, rahkaa tyyliin puoli kiloa päivässä ja päälle isot kasat raejuustoa. Kunnes tuli kyllästyminen ja vähensin niitä radikaalisti. Nykyisin syön maitotuotteitakin, mutta huomattavasti huomattavasti pienemmissä määrin. Jos tekee mieli raejuustoa, voin sitä ostaa. En syönyt varmaan puoleen vuoteen yhtään raejuustoa, mutta raskaushimoihin tuli yht’äkkiä mieli kaurapuuro raejuustolla ja maistuipa hyvältä pitkästä aikaa.

Vaihtelun vuoksi kokkailemme silloin tällöin kasvisruokia ja olemme kokeilleet härkistä yms. lihan korviketta, mutta liha on 99%:sti proteiinin lähden jota käytän ruuissa.

Kasviksia syön liian vähän ja herkkuja välillä liikaa. Puoli kiloa päivässä rehuja täyttyy vain harvoin. Olen miettinyt keinoja joilla lisätä helposti kasviksien osuutta ruuissa, ihan babynkin ravitsemuksen takia. Mutta en jaksa ressata siitäkään liikaa.

Perjantai-illan pitsaa. Kuvassa 1 pala, oikeasti söin 3 tai 4.

Lauantai-aamuna munakasta tomaatilla ja puuroa mehukeitolla+marjoilla

Markkinoiden saldoa. Sipsejä, lakuja, viineri, lihoja ja karpalomehua. Kaikkea söin jonkinverran.

Pinaattilettuja omalla reseptillä.

Jätti-isoja paloja kakkua.

Banaanilettua paistettuna vohveliraudalla.

Tortillalasagnea.

Tonnikalasalaattia.

Mustavalkoinen ajatteluni on rentoutunut vihdoin. Jos iskisi yht’äkkinen roiskeläppä tai vanukashimo, voin sitä ostaa kaupasta ilman sen suurempia ou mai kaad ajattelua. Luultavasti kumpikin maistuisi ihan hirveälle, mutta jo ajatuksena antaa itselleen tarvittaessa löysää on puhdistava. Jos tekee mieli herkkua arkena, senkun. Pari vuotta sitten Tiinalle kun tuon olisi sanonut, niin olisin heristänyt sormea itselleni soo soo, älä vaan sorru. Terveellinen ajattelumaailma on terveellä tavalla nyt mukana ruokailussa. Teen sekä oikeita, että vääriä valintoja ja se on just fine.

Miten tarkkaa ruokavaliota sinä noudatat? Onko siellä muita aikaisempia mustavalkoisia ajattelijoita, jotka ovat opetelleet löysäämään otetta?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA