VIHREÄT LIHAPULLAT!

Nyt kuulostaa kyllä niin karmivalta setiltä; vihreät lihapullat! Mutta älkää toki säikähtäkö, vaikka nämä oli miun itse väsäämiä ja ideoimia – ne maistuivat aikuisten oikeasti hyvältä joten halusin kertoilla sen teillekin!

Keksin reseptin ihan randomilla, ajattelin miten saisin helposti ujutettua sekä kasvista, että hyviä rasvoja lihapupulliin ja tässä ratkaisu;

 

 

vihreätlihapullat

terveellisemmätlihapullat

Tarvitset

400g jauhelihaa (meillä naudan 10%)

1 kpl kananmuna

150g pinaattia (meillä pirkan pinaatti)

1 kypsä avokado

ripsaus auringonkukan siemiä (en mitannut, n. ½ dl arviolta)

Mausteita

Mikäli käytät pakastepinaattia, laita se sulamaan. Riko kulhoon kananmuna, perään jauheliha ja avokado. Sekoita massa ja ripsauta sekaan siemenet. Mausta reilusti oman maun mukaan esim. soijakastikkeella, jauhelihamausteella, paprikamausteella ja sipulijauheella. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15min kunnes pullat ovat kypsiä.

meatbols

Kypsänä lihapullat ovat ihan normaalin näköisiä, mutta ennen uuniin menemistä olivat aika eksoottisen näköisiä :D.

Oltiin tänään muuten Eetun päiväkodin ulkoilutapahtumassa jossa oli erilaisia rasteja. Oli kyllä tosi kivaa ja tämä Mamakin pääsi pelleilemään. Yksi hoitaja tokaisikin, että ompa ihana miten nuorila vanhemmilla on virtaa kun menin apinapuita edestakaisin 🙂

Kannattaa koklata lihapullla sydeemiä, sillä saat nirsot lapsetkin syömään sekä avokadoa että pinaattia!

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

SUPERNAMI KOOKOSRAHKA

Rahka oli aikaisemmin vakiovälipalani ja sitä kului päivittäin todella paljon. Nykyisin syön sitä harvemmin, makukaan ei enää napostele niin paljon. Joten kun mies sanoi tehneensä kookosrahkaa, karvat nousi melkein pystyyn ja ajattelin skeptisesti ”miltähän toikin maistuu”. Koska en yleensä tykkää kookoksesta, enkä nykyisin niin paljoa rahkastakaan. MUTTA; voi tsösses miten hyvää! Otin heti uuden satsin ja poitsukin veteli kaksin käsin, joten pakko jakaa teille

kookosrahka

 

TARVITSET

 

2dl vispikermaa

250g rahkaa

1 pieni prkl ananasmurskaa

2dl paksua kookoskermaa

2rkl fariini tai intiaanisokeria

makeutusjauhetta oman maun mukaan jos on tarve

 

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kookoskerma, rahka ja ananas eri astiassa. Nostele ja sekoita kermavaahto varovasti sen joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa makeutusaineella.

 

IMG_0220

Kuva ei todellakaan tee oikeutta maulle, mutta valitettavasti nykyteknologia ei mahdollista ruudun läpi maistiaisen antamista :D.

Suosittelen! Muksun syödessä suosittelen ehdottomasti Ikean hihallista ruokaessua, koska rahka on aika liurua.

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa