Herkulliset Voileivät Vohveliraudalla!

Kivaa sunnuntaita! Huh tätä hiljaisuutta. Siskoni oli poikansa kanssa käymässä ja meteli kotona oli aikamoinen kun pojat pistivät leikiksi. Itsekin villiinnyin älämölöimään aikalailla, sori naapurit haha! Meillä kerkesi olla hirveä kriisi päällä kun Eetun rakas pupu oli kadonnut. Etsittiin koko kämppä läpi ja oltiin jo luovuttu toivosta, mutta löysin sen sitten liinavaatekaapista. En tiedä miten se sinne eksyi, mutta onneksi löytyi!

Sitten otsikkoon. Viikonloppuisin miusta on ihana panostaa enemmän aamu -ja iltapaloihin.. Etsiä jotain vaihtelua tylsälle munakas/puuro/leipälinjalle. Puhuttiin työkaverin kanssa viime perjantaina jostain syystä voileipägrillistä ja hehkutin hälle miten tein aikoinaan koti-kotona usein sandwishejä vohveliraudalla. Heti perjantai illalla kokeilin vuosien jälkeen samaa taktiikkaa ja voi nam miten hyvää siitä tuli!

ruisleipä sandwitch

Lössöleipää meillä ei syödä, joten paahtoleiväksi valittiin täysjyväleipää. Kokeilin paahdettua leipää myös tummalla ruisleivällä ja kummatkin maistui niin hyvältä.

IMG_9836

 

Vohveli-tai voileipägrillin lisäksi tarvitset

Leipää (joko paahtoleipää tai tummaa, pehmeää ruisleipää)

Margariinia

Raejuustoa

Kinkkua

Juustoa

IMG_9843

voileipä

Laita rauta kuumenemaan. Voitele toinen leivistä margariinilla ja ripottele päälle raejuustoa. Laita päälle kinkku sekä juusto. Aseta leivät päällekkäin ja puolita leikkaamalla kulmasta kulmaan jolloin leivistä tulee kolmion malliset. Paahda leipiä sen verran, että juusto sulaa.

Unohdettu, mieleenpalannut namnam leipä! Tämä käy kiireettömän päivän joko aamu, väli tai iltapalaksi. Ei olla varmaan ainoita joilla vohvelirauta on tullut hankittua ja loppujen lopuksi pölyttyy kaapissa. Kiva keksiä sillekin hyötykäyttöä 🙂

Kivaa itsenäisyyspäivää <3.

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

MAKKARA-KASVISGRATIINI

Iltaa! Meillä on ollut ihan hurina viikonloppu. Eilen käytiin isomman murusen kanssa kahdestaan Ikeassa ja Matkuksessa, tänään sitten koko kämppä on ollut ihan hyrskyn myrskyn meidän rymsteeramisen takia. Sain vihdoinkin kaipaamani työtilan ja mitä parasta; olohuoneeseen uuden t -tason! Kirjoittelen niistä paremmin kuvien kera myöhemmin.

Postasin tänään Instagramissa Makkara-kasvisgratiinin kuvan ja halusin jakaa reseptin ihan blogin puolelle.

makkarakasvisgratiini

IMG_9729

Tarvitset

400g Makkaraa ( meillä oli snellmanin 70% lihamakkara)

400g Parsakaalia

400g Kukkakaalia

2,5dl Ruokakermaa

Mausteita (meillä sipulijauhe, yrttisuola, korianteri)

Juustoa pinnalle oman maun mukaan

Laita kasvikset uunivuokaan. Pilko makkara lohkoiksi ja sekoita kasvisten joukkoon. Heitä päälle mausteita, sekoittele ja heittele vielä hieman lisää mausteita. Kaada ruokakerma päälle ja ripsottele päälle juustoraastetta.

makkarakasvisgratiini2

Yksinkertaista, mutta hyvää! Makkaran laaduissa on muuten ihan hurjasti eroja, tuoteselosteita katsoessani huomasin joissakin olevan tyyliin 15% lihaa! Yäh. Minimieskin söi tätä mielellään :).

 

Syödäänkö teillä gratiineja tai makkararuokia ylipäätänsä?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa